Ale nikoliv, jen se holt nesmíš dát. Pan "architekt" na územním plánování měl třeba pocit, že přesně ví, jak má architektura v naší vsi vypadat. Přišel s takovou převratnou myšlenkou, že u nás ve vsi nemají domy výškové členění a že tedy není možné mít jedno křídlo objektu o patro vyšší než to druhé. A největší legrace na tom byla, že jsem nechtěl to křídlo stavět znova, ale že šlo o rekonstrukci.
Tedy sice můj záměr neporušoval územní plán, ale podle něj porušoval prostředky a cíle územního plánování. Takže podle zákona byl dotyčný v právu. Opravdu máme takovéhle zákony a když územní plánování nepovolí, tak máte smůlu.
Podle vyšších zákonů mravních jsem ovšem byl v právu já, což pan architekt po tříhodinovém jednání uznal. (nejsem na to hrdý, ale podařilo se mi ho rozbrečet).
No a výsledek - já mám svou pracovnu pod střechou v druhém patře a náš územní obvod byl předán nově nastoupivší slečně "Bc", která sice při telefonickém rozhovoru se mnou koktá, ale další stavební záměry mi už pouští bez nutnosti osobních schůzek.