co sa vam zleho dneska pritrafilo
Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo
Oco já když dělal v nástrojárně, tak dědek na přířezu materiálu měl takovej regál, celej oplocenej a na dveřích dva zámky. V tom regále byl obyčejný materiál. Jakože konstrukční ocel. Pasovina, jekly, účka a co ještě. Jinak plné regály nástrojové oceli. Zamčene to měl proto, protože by mu to chlapi rozebrali. V jednom regále volně přístupném baliky žáruvzdorné kulatiny. Třeba po 200 tyčích. Od průměru 6 mm po 100 mm kulatiny. Prostě masakr! Vyráběly se s toho takové stojany do pecí pro zušlechťování výrobků. Když se ztratilo 5 tyčí 6m dlouhých třeba 25 mm nikdo si ničeho nevšimnul. Nebo regál s materialem Poldi stabil ( 19 312 ) nikdo si nebral. Naco, když si něco chtěl vyrobit zašel za dědkem a podal mu papírek s rozměrama. A on to připravil. Pamatuju se s kámošem jsme vyrobili 4 sady fréz na dřevo na palubky. Takové skládané. Dědko říznul z 200 mm maximky ( 19 824 ) 16 placek. Kolega osoustružil, já ofrézoval a další kolega zakalil. Pak se dalo naostřit do brusírny. Tenkrát kilo stálo 300 Kč. A mi zdělali 50 kg. Skladnik že na co to napišu? A kolega co soustružil byl z udržby. Strčil mistrovi výdejku a že tuhle jsem potřeboval kus materiálu. Mistr podepsal, vrazil tam razitko ,,výdej materialu" a podal skladníkovi a bylo to.
Dědko skladník byl lump. Já za ním že matroš na nože do hoblovky. Dědko šáhnul do regálu a podal 9 ks pasoviny. Tuhle si je udělej. Ofrézoval jsem, pěkně vyrobil. Dal do kalírny zakalit a kalič ne a ne to dostat na aspoň 60 Hrc. Přišel a kurva co to máš? Nevím Ruda mi to dal v řezárně. Kalič šel k brusce, zhasnul nad ní lampu škrtnul nožem o brusku a doprdele však je to antikoro! Jdi to Rudovi votřískat o hlavu. Ten už čekal až dojdu a smál se. No když si nezkontroluješ co ti dávám! Šáhnul do regálu a podal jiný pasoviny. Rovnou za kaličem podal mu a ten škrtnul o brus ,,á tak to je 2002 můžeš vyrábět!"
Jo pěknýho matrose bylo kýble. Zato obyčejnýho ani prd!
Dědko skladník byl lump. Já za ním že matroš na nože do hoblovky. Dědko šáhnul do regálu a podal 9 ks pasoviny. Tuhle si je udělej. Ofrézoval jsem, pěkně vyrobil. Dal do kalírny zakalit a kalič ne a ne to dostat na aspoň 60 Hrc. Přišel a kurva co to máš? Nevím Ruda mi to dal v řezárně. Kalič šel k brusce, zhasnul nad ní lampu škrtnul nožem o brusku a doprdele však je to antikoro! Jdi to Rudovi votřískat o hlavu. Ten už čekal až dojdu a smál se. No když si nezkontroluješ co ti dávám! Šáhnul do regálu a podal jiný pasoviny. Rovnou za kaličem podal mu a ten škrtnul o brus ,,á tak to je 2002 můžeš vyrábět!"
Jo pěknýho matrose bylo kýble. Zato obyčejnýho ani prd!
Krásne príbehy o úplne posranej morálke nášho národa.
Nadarmo se neříká, podle sebe soudím tebe.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Bylo to sice předevčírem ale ještě dnes se s tím nemůžu vyrovnat.Vnučka mě pustila: "Kyno Vyšehrad" Hoši,normálně dva filmy a nejraději při sledování bych se v prdeli viděl.Co ti mladí sledují,to je katastrofa.
Fikejz, ja v robote material nekradnem. Tu sa s tym este aj chvalia. Tebe to pride normalne? (Recnicka otazka, podla tej stupidnej reakcie zjavne hej)
Prostě byla taková doba kdyby jsi to mohl koupit tak jsi si to koupil a nefušoval a neznárodňoval co se dalo Pak po revoluci co jsem nastoupil do fabriky tak se d ělalo ze zbytku a rozebranejch mašin co šli do šrotu Po tom neštěk ani pes a když to bylo větší tak jsi řekl říďovy a on řek jestli si to mužeš vzít a nebo se s tím na něco počítá a fušovat jsi mohl o sobotě pokud jsi to nahlásil a byli jste aspoň dva na dílně Já tenkrát pospíchal a fušoval o pracovní době tak sem dostal postih
Jo za komančů copak jsi sehnal na krámě skoro nic Plechovku dvougaráž jsem sehnal material jekl jen pro to že šefko v železářtví byl spolužák ženy ze zakladky a tak sem měl na celou garáž jak jekl tak plech 0,6 2x1 metr tabule Jinak něco sehnat v krámě co bylo nedostatkový zboží byl problém
Pitomej kotel na uhlí sem čekal skoro pul roku potřeboval sem 10Kw Nakonec sem jednomu topenáři ve firmě dal 1000 Kč a on ho přivezl až dom a pak přišla faktura a zaplatil i montáž co jsem si dělal sám Kdybych čekal až ho namontujou tak sem další zejmu zmrzl Jo na něco to byla zk... doba na jínýho zas lepší Lidi na vesnici drželi víc pohromadě
Víťo vydrž oni z toho možná vyrostou Osobně mam postahovaný starý večerníčky a pohádky a až dospěje čas tak je budu pouštět Davídkovi Neb to co dnes dávaj pro malý děti je fialový hnus
Jo za komančů copak jsi sehnal na krámě skoro nic Plechovku dvougaráž jsem sehnal material jekl jen pro to že šefko v železářtví byl spolužák ženy ze zakladky a tak sem měl na celou garáž jak jekl tak plech 0,6 2x1 metr tabule Jinak něco sehnat v krámě co bylo nedostatkový zboží byl problém
Pitomej kotel na uhlí sem čekal skoro pul roku potřeboval sem 10Kw Nakonec sem jednomu topenáři ve firmě dal 1000 Kč a on ho přivezl až dom a pak přišla faktura a zaplatil i montáž co jsem si dělal sám Kdybych čekal až ho namontujou tak sem další zejmu zmrzl Jo na něco to byla zk... doba na jínýho zas lepší Lidi na vesnici drželi víc pohromadě
Víťo vydrž oni z toho možná vyrostou Osobně mam postahovaný starý večerníčky a pohádky a až dospěje čas tak je budu pouštět Davídkovi Neb to co dnes dávaj pro malý děti je fialový hnus
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Carlsi, to je fest iny pripad, ked ti to dovoli riaditel, ako ked sa material za 15 litrov napise na udrzbu... Keby aj za 5 korun, stale je to kradez.když to bylo větší tak jsi řekl říďovy a on řek jestli si to mužeš vzít a nebo se s tím na něco počítá
Ja ti nevim, u nas na vesnici drzime pohromade furt. Staci si nezavidiet.
Nejde o to, zda někdo někde krade, nebo ne, ale o tu paušalizaci - pár lidí se přizná k privatizaci (a nebo jak to Karel chybně nazval znárodnění - což je přesně obrácený pohyb majetku) a ty z toho hned usoudíš, že cituji:
BTW - Češi Jeane fakt nejsou příslušníci tvojho národa. Takže jak jsem psal už prve - podle sebe ...
úplne posranej morálke nášho národa
BTW - Češi Jeane fakt nejsou příslušníci tvojho národa. Takže jak jsem psal už prve - podle sebe ...
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Musíte aj tu na seba útočiť,,,
Dane, ani ne, jen náš národ nemá posranou morálku a velmi silně pochybuji, že by ji takovou měli Slováci. Tož tak.
Fikejz, ako vzdy - hovno vis, akych mam predkov, ale zasvatene o tom pises. A navyse obhajujes kradez. To je fakt moralne jak hovado.
Dancul, dufam, ze aspon ty chapes, ze kradnut sa nema.
Dancul, dufam, ze aspon ty chapes, ze kradnut sa nema.
Hoši za komanču se kradlo všude tak se za to nestydte,protože nic nebylo a ,když byla možnost si vzpomínám ,když jsem dělal topení tak mi přivezly trubky za měsíc kotel potom nějaké radiátory,ale nějaké chyběly at si je seženu tak jsem si vzal dovolenou a tři dny jsem jezdil po okolí a scháněl a sháněl až jsem to všechno sehnal a potom jsem čekal až na mě přijde řada jo takhle to chodilo na to jsme už zapoměli.
Boleslav, doba bola tazka, ludia chceli dobre zit, tak sa robilo, co sa robilo. To sa da pochopit. Ale nieco ine je byt na to aj po rokoch hrdy, to je uz dost mimo.
Jean máš pravdu .
říkalo se že kdo "neznárodnuje" tak že okrádá rodinuboleslav píše: ↑úte čer 04, 2024 10:24 pm Hoši za komanču se kradlo všude tak se za to nestydte,protože nic nebylo a ,když byla možnost si vzpomínám ,když jsem dělal topení tak mi přivezly trubky za měsíc kotel potom nějaké radiátory,ale nějaké chyběly at si je seženu tak jsem si vzal dovolenou a tři dny jsem jezdil po okolí a scháněl a sháněl až jsem to všechno sehnal a potom jsem čekal až na mě přijde řada jo takhle to chodilo na to jsme už zapoměli.
malej traktorista v malým traktoru