Takže nic co -příště si to nejdřív pořádně zjisti než mě napadneš.chameleonn píše:Jelikož jsem si nevěděl rady, tak jsem navštívil známou v autoškole, s dotazem jaký lze připřáhnout vlek za osobní auto(jelikož mě se to taky týká, auto závěs 1300 a vlek 1400). Její odpověď byla velice jednoduchá: co máte v techničáku v bodě 17, O1 ?Moje odpověď ( po pravdě)nevím, mě řekla : v té kolonce je největší přípustná, povolená hmotnost přípojného vozidla v kg.Nic o okamžité hmotnosti přípojného vozidla tam nic není.Tak že si dělejte co chcete, ale dneska policajti mají už v autech počítače a není pro ně problém si zjistit co je ve vašem velkém techničáku napsáno.Já osobně za svoji Octávou, která ma na kouli 1300 nepotáhnu ani prázdný vozejk (1400 celková), zapřáhnu ho za auto se závěsem na 2600 kg.bibos píše:Nemá, novela proběhla pouze na řidické oprávnění.chavier píše:doufám že chameleonn nemá pravdu, skoro všichni mají marketový přívěs 750kg za běžným osobákem, těch pokut by bylo hodně.
Ten článek je k ničemu.
Čekám zda to sem vloží (já jsem to nenašel)
rozšíření řidičáku z B+T na B+T+E
Re: rozšíření řidičáku z B+T na B+T+E
Vyrábím stěpkovače,štípačky,navijáky a štípací kužele
Vyrobím na soustruhu,fézce cokoliv -dodám materiál
Vyrábím drážkové hřídele zemědělské -výrábím je tvarovou frézou.
https://www.kovovyroba-bibos.cz/
- chameleonn
Do jaké řeči to potřebuješ přeložit, aby jsi to pochopil, myslím že jsem to napsal srozumitelně. Máš-li v TP napsáno že můžeš na kouli táhnout 2000kg, nešmíš připřáhnout vlek , který má celkovou ani o kg víc ikdyž je prázdný, než máš povoleno na kouli.bibos píše:Takže nic co -příště si to nejdřív pořádně zjisti než mě napadneš.chameleonn píše:Jelikož jsem si nevěděl rady, tak jsem navštívil známou v autoškole, s dotazem jaký lze připřáhnout vlek za osobní auto(jelikož mě se to taky týká, auto závěs 1300 a vlek 1400). Její odpověď byla velice jednoduchá: co máte v techničáku v bodě 17, O1 ?Moje odpověď ( po pravdě)nevím, mě řekla : v té kolonce je největší přípustná, povolená hmotnost přípojného vozidla v kg.Nic o okamžité hmotnosti přípojného vozidla tam nic není.Tak že si dělejte co chcete, ale dneska policajti mají už v autech počítače a není pro ně problém si zjistit co je ve vašem velkém techničáku napsáno.Já osobně za svoji Octávou, která ma na kouli 1300 nepotáhnu ani prázdný vozejk (1400 celková), zapřáhnu ho za auto se závěsem na 2600 kg.bibos píše:Nemá, novela proběhla pouze na řidické oprávnění.chavier píše:doufám že chameleonn nemá pravdu, skoro všichni mají marketový přívěs 750kg za běžným osobákem, těch pokut by bylo hodně.
Ten článek je k ničemu.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
Biboš myslí kde máš napsonou novelu že už není platná okamžita hmotnost
to bude to stejné i u traktorů ne všichni maji tak velky traktor aby mohli tahat devítituny
to bude to stejné i u traktorů ne všichni maji tak velky traktor aby mohli tahat devítituny
výkopové práce minibagrem 1,6t a JCB 2cx
Tak tak tak.Tata píše:Biboš myslí kde máš napsonou novelu že už není platná okamžita hmotnost
Tak to najdi když se tím oháníš.A ne že jedna paní povídala.chameleonn píše:Do jaké řeči to potřebuješ přeložit, aby jsi to pochopil, myslím že jsem to napsal srozumitelně. Máš-li v TP napsáno že můžeš na kouli táhnout 2000kg, nešmíš připřáhnout vlek , který má celkovou ani o kg víc ikdyž je prázdný, než máš povoleno na kouli.bibos píše:Takže nic co -příště si to nejdřív pořádně zjisti než mě napadneš.chameleonn píše:Jelikož jsem si nevěděl rady, tak jsem navštívil známou v autoškole, s dotazem jaký lze připřáhnout vlek za osobní auto(jelikož mě se to taky týká, auto závěs 1300 a vlek 1400). Její odpověď byla velice jednoduchá: co máte v techničáku v bodě 17, O1 ?Moje odpověď ( po pravdě)nevím, mě řekla : v té kolonce je největší přípustná, povolená hmotnost přípojného vozidla v kg.Nic o okamžité hmotnosti přípojného vozidla tam nic není.Tak že si dělejte co chcete, ale dneska policajti mají už v autech počítače a není pro ně problém si zjistit co je ve vašem velkém techničáku napsáno.Já osobně za svoji Octávou, která ma na kouli 1300 nepotáhnu ani prázdný vozejk (1400 celková), zapřáhnu ho za auto se závěsem na 2600 kg.bibos píše:Nemá, novela proběhla pouze na řidické oprávnění.chavier píše:doufám že chameleonn nemá pravdu, skoro všichni mají marketový přívěs 750kg za běžným osobákem, těch pokut by bylo hodně.
Ten článek je k ničemu.
- chameleonn
Pokud umíš číst, tak si otevři velkej techničák k autu a tam v "HMOTNOSTI" najdeš "největší technicky přípustná/povolená hmotnost přípojného vozidla v kg". A nechtěj ještě po mě , abych Ti vysvětloval co ta věta znamená, to bych si taky mohl myslet že jsi si pro řidičák přijel na praseti.bibos píše:Tak to najdi když se tím oháníš.A ne že jedna paní povídala.chameleonn píše:Do jaké řeči to potřebuješ přeložit, aby jsi to pochopil, myslím že jsem to napsal srozumitelně. Máš-li v TP napsáno že můžeš na kouli táhnout 2000kg, nešmíš připřáhnout vlek , který má celkovou ani o kg víc ikdyž je prázdný, než máš povoleno na kouli.bibos píše:Takže nic co -příště si to nejdřív pořádně zjisti než mě napadneš.chameleonn píše:Jelikož jsem si nevěděl rady, tak jsem navštívil známou v autoškole, s dotazem jaký lze připřáhnout vlek za osobní auto(jelikož mě se to taky týká, auto závěs 1300 a vlek 1400). Její odpověď byla velice jednoduchá: co máte v techničáku v bodě 17, O1 ?Moje odpověď ( po pravdě)nevím, mě řekla : v té kolonce je největší přípustná, povolená hmotnost přípojného vozidla v kg.Nic o okamžité hmotnosti přípojného vozidla tam nic není.Tak že si dělejte co chcete, ale dneska policajti mají už v autech počítače a není pro ně problém si zjistit co je ve vašem velkém techničáku napsáno.Já osobně za svoji Octávou, která ma na kouli 1300 nepotáhnu ani prázdný vozejk (1400 celková), zapřáhnu ho za auto se závěsem na 2600 kg.bibos píše:Nemá, novela proběhla pouze na řidické oprávnění.chavier píše:doufám že chameleonn nemá pravdu, skoro všichni mají marketový přívěs 750kg za běžným osobákem, těch pokut by bylo hodně.
Ten článek je k ničemu.
Je to marný.
Prostě jsi přestřelil.
Tím končí mé odpovědi na tvé reakce .
Prostě jsi přestřelil.
Tím končí mé odpovědi na tvé reakce .
-
a ty si oprav tohle tvoje tvrzeni,abys nevyzobaval ze zakona jen vety,co se ti hodi.bibos píše:Je to sice nelogické ale pro řidičské oprávění se kalkuluje celková hmotnost.
Takže Octavia 1855 kg + 2000 kg je 3855 kg-nutné "E" Ale okamžitá hmotnost přívěsu nesmí překročit 1300 kg.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Nic opravovat nebudu.sekalsemmalo píše:a ty si oprav tohle tvoje tvrzeni,abys nevyzobaval ze zakona jen vety,co se ti hodi.bibos píše:Je to sice nelogické ale pro řidičské oprávění se kalkuluje celková hmotnost.
Takže Octavia 1855 kg + 2000 kg je 3855 kg-nutné "E" Ale okamžitá hmotnost přívěsu nesmí překročit 1300 kg.
Je tak jak jsem psal.
Okamžitá hmotnost přívěsu nesmí překročit to co je napsané v techničáku tažného vozidla jak píše chameleon.
-
tak jdeme na nasobilku toho chavierova pripadu bibosi???ty mas naky informace,ze jeho oktavka je v kategorii tereni M1G ?z povahy jeho dotazu mi to nepripada.jdeme cist vetu po vete a pocitat???bibos píše:Cože ?? Píšu snad něco jiného ?sekalsemmalo píše:smarja bibos,to tam nesmis zapojit,vzdyt je to tak jednoduchy.vzdyt sem sam davas odkazy na ty zakony a pak tohle napises.....
Pokud je nejvyšší povolená hmotnost přívěsu 750 kg (kategorie O1) a na tažném zařízení auta je psáno 400 kg, smíte přívěs zapojit. Okamžitá hmotnost (hmotnost přívěsu a nákladu např. v okamžiku zvážení) však nesmí překročit 400 kg !!!
Přívěs o nejvyšší povolené hmotnosti 1200 kg (brzděný, kategorie O2) smíte zapojit i za auto s předepsaným zatížením na tažné kouli 800 kg, pokud 800 kg v okamžité hmotnosti přívěsu nepřekročíte (hmotnost nákladu a přívěsu nesmí být vyšší než 800 kg). Zároveň ale musí platit: "největší povolená hmotnost takového přípojného vozidla není větší než největší povolená hmotnost tažného vozidla u vozidel kategorií M1 a N1 a 1,5násobek největší povolené hmotnosti tažného vozidla u vozidel kategorií M3 a N3."
Octávia je M1sekalsemmalo píše:tak jdeme na nasobilku toho chavierova pripadu bibosi???ty mas naky informace,ze jeho oktavka je v kategorii tereni M1G ?z povahy jeho dotazu mi to nepripada.jdeme cist vetu po vete a pocitat???bibos píše:Cože ?? Píšu snad něco jiného ?sekalsemmalo píše:smarja bibos,to tam nesmis zapojit,vzdyt je to tak jednoduchy.vzdyt sem sam davas odkazy na ty zakony a pak tohle napises.....
Pokud je nejvyšší povolená hmotnost přívěsu 750 kg (kategorie O1) a na tažném zařízení auta je psáno 400 kg, smíte přívěs zapojit. Okamžitá hmotnost (hmotnost přívěsu a nákladu např. v okamžiku zvážení) však nesmí překročit 400 kg !!!
Přívěs o nejvyšší povolené hmotnosti 1200 kg (brzděný, kategorie O2) smíte zapojit i za auto s předepsaným zatížením na tažné kouli 800 kg, pokud 800 kg v okamžité hmotnosti přívěsu nepřekročíte (hmotnost nákladu a přívěsu nesmí být vyšší než 800 kg). Zároveň ale musí platit: "největší povolená hmotnost takového přípojného vozidla není větší než největší povolená hmotnost tažného vozidla u vozidel kategorií M1 a N1 a 1,5násobek největší povolené hmotnosti tažného vozidla u vozidel kategorií M3 a N3."
A co jako? Však je to správně tudíš za oktávii můžeš zapojit vozík o maximální nejvyšší hmotnosti 1900 kg to ten násobek 1 krát ,protože maximální hmotnost octávie je 1900 kg ale nesmíš překročit okamžitou celkovou 1300 kg to má na kouli v techničáku.
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem dotoho čuměl a je to dobra pičovina moje auto ma celkou 2430kg na na tažnem 2000kg soupravy 4000 takže vozik s celkou 2500kg nemužu
ale tatik ma stejne auto 2510kg tažné 2000kg soupravy 4000kg vozik 2,5t muže tahat to zas někdo tu novelu zdupal
ale tatik ma stejne auto 2510kg tažné 2000kg soupravy 4000kg vozik 2,5t muže tahat to zas někdo tu novelu zdupal
-
tato,vzdyt to neni vubec zadna novinka?vyhlaska 341 z roku 2002Sb .a jeste bacha,abyste si takhle nevyrazili po evrope.podle nasi vyhlasky.ve svete pro ni nemaj pochopeni,ale to chameleon a ostatni nomadi co drandej s vlekama vi a jsou na to skoleni.ale ono to dojde i sem.nakonec policajti uz podle toho jedou...
ne ne, podle toho co se tu píše, i co jsem zjišťoval, oba můžete max 2000kg, takže buď jiné auto, nebo Adama ponížit. Asi taky budu muset měnit káruTata píše:tak jsem dotoho čuměl a je to dobra pičovina moje auto ma celkou 2430kg na na tažnem 2000kg soupravy 4000 takže vozik s celkou 2500kg nemužu
- Tata
- Kontaktovat uživatele:
ja auto chcu vyměnit jen nejsou jaké bych chtěl:(