Domáci traktor vs. POLICIE !!!
Re: Domáci traktor vs. POLICIE !!!
A co moudrého jsi napsal Ty a čím chceš oslnit ?[/quote]
Já nepotřebuju psát nic moudrého ani nikoho oslňovat!.. jen mě serou lidi, co do někoho bezdůvodně vandrujou! Pokud Kučmara znáš a máš s nim nějakou negativní zkušenost, tak prosím...
Já nepotřebuju psát nic moudrého ani nikoho oslňovat!.. jen mě serou lidi, co do někoho bezdůvodně vandrujou! Pokud Kučmara znáš a máš s nim nějakou negativní zkušenost, tak prosím...
hele mě se teda nikdy na OÚ neptali co dělám ani jsem neměl potřebu jim cokoliv říkat.. jen mě vždycky totálně naserou ty jejich kamarádíčkové, především kšeftaři s autama atd., pro který žádný pořadí neplatí..malotraktor píše: Přesné!!! Když jsme si všichni rovní tak mi Kucmare poraď jak postupovat na OÚ v Třebíči abych taky mohl s traktorem na silnici. Warchalowski je srovnatelný s Kubotou a když jsem tam žmoulal čepici tak sem mnou vyběhli. Kdybych tam přišel jako státní zaměstnanec tak jsou v pase zlomení. Je snadné podle IP adresy zjistit kdo se vytahuje s úplatkem. Mám se teda na úřadě ohánět tím, že někomu povolení k jízdě po silnici dají a k druhému se chovají jako k lidskému hnoji?????????????????
Ono je nejlepší než na ten úřad půjdeš, poptat se co a jak je třeba, protože ne vžycky a ne všude jsou ochotný - přesně jak píšeš. Já bych v tvém případě uvažoval o V spz. Traktor máš pěkněj a nějakej pátek tomu taky už je a pak můžeš jezdit bez starostí. Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je, tak že s tim nemůžeš podnikat, jinak to nikdo nekontroluje a nemusíš mít ani kniku jízd
- Luboš Krnov
pro : ben
Já bych v tvém případě uvažoval o V spz. Traktor máš pěkněj a nějakej pátek tomu taky už je a pak můžeš jezdit bez starostí. Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je, tak že s tim nemůžeš podnikat, jinak to nikdo nekontroluje a nemusíš mít ani kniku jízd [/quote]
Prosím Tě, jak jsi to myslel?
Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je???????????
Já bych v tvém případě uvažoval o V spz. Traktor máš pěkněj a nějakej pátek tomu taky už je a pak můžeš jezdit bez starostí. Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je, tak že s tim nemůžeš podnikat, jinak to nikdo nekontroluje a nemusíš mít ani kniku jízd [/quote]
Prosím Tě, jak jsi to myslel?
Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je???????????
Hlavně NEBÁT SE TOHO!!!
Prosím Tě, jak jsi to myslel?Luboš Krnov píše:pro : ben
Já bych v tvém případě uvažoval o V spz. Traktor máš pěkněj a nějakej pátek tomu taky už je a pak můžeš jezdit bez starostí. Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je, tak že s tim nemůžeš podnikat, jinak to nikdo nekontroluje a nemusíš mít ani kniku jízd
Vyjde to asi na 4 000 a každej rok testace, ale to je formalita a pár korun. jinak jediný omezení co je???????????[/quote]
no, že když máš veteránskou spz tak s tim normálně můžeš jezdit aniž by tě někdo kontroloval. akorát s tim strojem nemůžeš podnikat..
Veteránské RZ nejsou určeny k "normálnímu" provozu vozidla. Přestože se tahle cypovina omílá snad na všech fórech do zblbnutí nestává se tato zcestná informace více pravdivou s rostoucím počtem opakování. Nakonec ono už pár testačních komisařů, kteří tyhle RZ vydávali na kdeco, skončilo...ben píše:no, že když máš veteránskou spz tak s tim normálně můžeš jezdit aniž by tě někdo kontroloval. akorát s tim strojem nemůžeš podnikat..
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
To je jasný, veteránský čísla jsou pro "řešení" takových případu špatná volba. Bene, tvůj problém je, že nečteš, kdyby ano, potom by jsi nepsal nic o tom, že nikomu na úřadě nevykládáš kde děláš a podobně. Ono toto všechno řeší ošacení ve kterém se na ten úřad dostavíš a ejhle, ono to jde! Já znova opakuju že tímto nevandruju do kucmara, on nedělá nic špatnýho, nezákonnýho nebo jinak závadnýho. Jen plně využívá toho, co v rámci pravomcí obcí s přenesenou, nebo rozšířenou působností či co, lze získat. Ruku na srdce, kdo by na sebe ten mundůr nenasadil, když to pomůže a šel vyřizovat. Mě na tomto vadí a to tak, že velmi, že se spíše na úřadě zajímají o to, co máš na sobě, než o to co vlastně chceš a jak to vyřídit ve prospěch občana. Nebavím se teď o nějakých nezákonostech, ale aby bylo vše "čisté" a legální. Pořád jsou ty úřady kvůli lidem a ne naopak. Modelový případ: obec rozpůlená první třídou napůl, ty bydlíš na jedné půlce pole máš za tou silnicí první třídy na půlce druhé. Máš legální stroj se kterým není problém druhá třetí třída kdykoli, ale ty potřebuješ v rámci obce jet 540 metrů po té první třídě, aby jsi zahnul na první a nejbližší odbočce a po místních komunikacích se dostal na to "svoje". Jiná cesta prostě není. Jak toto celé vyřešit legálně a jednou pro vždy?
Protože je jasné, že to zde čte i kucmar, snad po třetí opakuju, že ten celý text se netýká jeho osoby a nic proti němu nemám. Mezi náma přátelé, kdyby si vzal "placku" do kapsy a zde nic nepsal, byl by na tom stejně, bylo by zde ticho jak v kostele, ale on asi potřeboval vyřešit provoz kuboty i s jiným řidičem.
Mě na tom nejvíc štve ty úřady, některé rozkazy, které pak mezi lidmi z policajtů dělají jen prudiče. Zde pomíjím ty, co si uniformou léčí nějaké svoje mindráky, převážně z dětství, ale tito lidé jsou snad všude na světě. Moc o tom nevím, ale jsem přesvědčen o tom, že lze za jasných podmínek stran trasy a třeba i časů, za poplatek, povolit užívání komunikací tak, aby nebyl problém. Jen chtít. Žádné ježdění po fuškách tam a onde, ale jen pro sebe. Domaděly v tomto případě vynechávám, protože chápu, že ne všechny se na komunikace dají pustit a dnes je i trochu "jiná doba" s provozem.
Protože je jasné, že to zde čte i kucmar, snad po třetí opakuju, že ten celý text se netýká jeho osoby a nic proti němu nemám. Mezi náma přátelé, kdyby si vzal "placku" do kapsy a zde nic nepsal, byl by na tom stejně, bylo by zde ticho jak v kostele, ale on asi potřeboval vyřešit provoz kuboty i s jiným řidičem.
Mě na tom nejvíc štve ty úřady, některé rozkazy, které pak mezi lidmi z policajtů dělají jen prudiče. Zde pomíjím ty, co si uniformou léčí nějaké svoje mindráky, převážně z dětství, ale tito lidé jsou snad všude na světě. Moc o tom nevím, ale jsem přesvědčen o tom, že lze za jasných podmínek stran trasy a třeba i časů, za poplatek, povolit užívání komunikací tak, aby nebyl problém. Jen chtít. Žádné ježdění po fuškách tam a onde, ale jen pro sebe. Domaděly v tomto případě vynechávám, protože chápu, že ne všechny se na komunikace dají pustit a dnes je i trochu "jiná doba" s provozem.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
jasně že nejsou určeny k "normálnímu" provozu, ale kdo to dneska kontroluje? dneska se dávají na kde co a taky to jde...chobotek píše:Veteránské RZ nejsou určeny k "normálnímu" provozu vozidla. Přestože se tahle cypovina omílá snad na všech fórech do zblbnutí nestává se tato zcestná informace více pravdivou s rostoucím počtem opakování. Nakonec ono už pár testačních komisařů, kteří tyhle RZ vydávali na kdeco, skončilo...ben píše:no, že když máš veteránskou spz tak s tim normálně můžeš jezdit aniž by tě někdo kontroloval. akorát s tim strojem nemůžeš podnikat..
Dyku, čtu dobře neboj, jde o to vědět jestli to co chci je dle zákona možný a jde to udělat, pak tě žádnej ouřada nemůže vypoklonkovat jako nějakýho otravu.. a nemusíš mít na sobě ani žádnej mundůr.. Jde o to si trvat na svým, nenechat se vyhodit jak malej kluk a když to pořád nejde, tak to řešit přes jejich nadřízený atd..
Bene jasně, bavíme se jen o zákoných procesech. Jenže když dojde na "přetahování se" s úředníkem o to že to jde, jak to jde a podle čeho to jde, musí to mít "občan" sakra nastudovaný, aby dokázal vyvracet argumenty proč to nejde a nakonec se dobral svého. Jenže kdo z lidí jde na úřad takto připraven, nehledě na to, že bych očekával, že tyto znalosti bude mít ten úředník a použije je veprospěch žadatele.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Tohle je klasický průser. Než jdu na úřad ležím dva dny v papírech, abych se nenechal snadno odbýt. Místo toho, abych tam šel s tím, že mi poradí, jak věc vyřešit, připravuju se na hádku
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
tak by to samozřejmě mělo být, ale ne vždycky tomu tak je...bohužel Proto já po mích zkušenostech se informuju předem a v dnešní době internetu to není problém, a pak nejezdim někde zbytečně a nenechám si věšet bulíky na nos s tím, že něco nejde, když se zrovna úředníkům nechce..DYK píše:Bene jasně, bavíme se jen o zákoných procesech. Jenže když dojde na "přetahování se" s úředníkem o to že to jde, jak to jde a podle čeho to jde, musí to mít "občan" sakra nastudovaný, aby dokázal vyvracet argumenty proč to nejde a nakonec se dobral svého. Jenže kdo z lidí jde na úřad takto připraven, nehledě na to, že bych očekával, že tyto znalosti bude mít ten úředník a použije je veprospěch žadatele.
-
Jednoduchá odpověď: Mně řekli, že to nejde. Postupoval jsem tak jak to Kucmar popisoval. Mám jim tam vykládat že pánovi XY z města N to povolili tak, že to chci taky? Nebo co dál? Stát tam jak pumpa na dvoře, nebo cupat jako malé děcko??????
Nevěř všemu co si myslíš
malotraktor píše:Jednoduchá odpověď: Mně řekli, že to nejde. Postupoval jsem tak jak to Kucmar popisoval. Mám jim tam vykládat že pánovi XY z města N to povolili tak, že to chci taky? Nebo co dál? Stát tam jak pumpa na dvoře, nebo cupat jako malé děcko??????
to je dlouhodobý problém, někde něco jde úplně bez problémů jinde ta samá věc nejde. Asi bych zjistil jak to všechno je, pozeptal se co a jak a pak tam vyrazil znovu. Popř. není problém zajít na nějaký jiný městský úřad a pozeptat se tam a pak to řešit tam kde tě vyhodili, jak je možné, že jinde to jde a tady ne.
Mna by zaujímalo či sa dá vlastne znovu obnoviť TP. Legálne bez nejakých (ú)poplatkov.Mán tú 30-ku po Dedovy originál aj ze štítkem. (Zákon je Zákon a Zetor jede kolem)!!!!!!!!!
Tohle nikdy nemůže projít, ikdyž by se nám to taky líbiloimaginaro píše:stát chce pořád někde brát peníze a šetřit a takobá jednoduchá věc je nenapadne- já bych zavedl za poplatek vyjímku pro provoz domadělů na veřejných komunikacích.Muselo by to mít všechno FUNKČNÍ co je předepsáno pro provoz na veř.komunikacích(světla, brzdy, atd.) a vyjímka by platila na max.2km od konce obce ve které jsem nahlášen k trv.pobytu.Já osobně bych klidně nějakých 500,- kč/rok za to že kolem baráku můžu po silnici dal.Pak bych ale musel mít samozřejmě i pojistku, to je jasné.Ale pořád by tu byla volba pro ty co tvrdí že to nepotřebují- žádná vyjímka, žádná pojistka.Myslím že těch co by to dali by bylo dost(zvlášť v případech kdy člověk nemá za barákem výjezd do polí pač má kolem domky) a pár peněz by to do ksy taky dalo.Ale pak bych chtěl aby se ty peníze použily VÝHRADNĚ NA OPRAVU OKRSEK!!!
Domaděl prostě není tovární, je to zpatlanec všeho dohromady a to prostě nejde. Vím, že některý jsou v lepším stavu než některý tovární stroje, ale je to prostě nereálný
A s tou funkčností by byl taky asi problém. U domadělů, stejně jako u ostatních zemědělských strojů je pořád problém s nějakými kravinami, například světla, utřepe se ti drát a nesvítíš Může se u toho třeba o něco předřít lanko od brzdy a podobně. Neříkám, že to u továrních tak není, ale měla by to být profi výroba....
Samohyb Sršeň http://nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=10450
dejva105 píše:Tohle nikdy nemůže projít, ikdyž by se nám to taky líbiloimaginaro píše:stát chce pořád někde brát peníze a šetřit a takobá jednoduchá věc je nenapadne- já bych zavedl za poplatek vyjímku pro provoz domadělů na veřejných komunikacích.Muselo by to mít všechno FUNKČNÍ co je předepsáno pro provoz na veř.komunikacích(světla, brzdy, atd.) a vyjímka by platila na max.2km od konce obce ve které jsem nahlášen k trv.pobytu.Já osobně bych klidně nějakých 500,- kč/rok za to že kolem baráku můžu po silnici dal.Pak bych ale musel mít samozřejmě i pojistku, to je jasné.Ale pořád by tu byla volba pro ty co tvrdí že to nepotřebují- žádná vyjímka, žádná pojistka.Myslím že těch co by to dali by bylo dost(zvlášť v případech kdy člověk nemá za barákem výjezd do polí pač má kolem domky) a pár peněz by to do ksy taky dalo.Ale pak bych chtěl aby se ty peníze použily VÝHRADNĚ NA OPRAVU OKRSEK!!!
Domaděl prostě není tovární, je to zpatlanec všeho dohromady a to prostě nejde. Vím, že některý jsou v lepším stavu než některý tovární stroje, ale je to prostě nereálný
A s tou funkčností by byl taky asi problém. U domadělů, stejně jako u ostatních zemědělských strojů je pořád problém s nějakými kravinami, například světla, utřepe se ti drát a nesvítíš Může se u toho třeba o něco předřít lanko od brzdy a podobně. Neříkám, že to u továrních tak není, ale měla by to být profi výroba....
tak mě prosím tě řekni, proč to na slovensku jde dát na čísla??? a tady ne? kdyby povolili vyjímku třeba jen na ty 2-3km od bydliště za nějakej poplatek + pojistku tak by to každej bral, a nějaký proklepaný drátky, a otřepený lanka můžou bejt i u strojů u kterejch bys to nikdy nečekal
Máte štěští, že jedu kolem.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=22127
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=22127