ZELENO-ŽLUTÝ MOR

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
octaviaman 1

#61 Nový příspěvek od octaviaman 1 »

Když v první polovinì 90 let. pùsobil JD v ZETORU BRNO, tak se produkovala normálnì dnes už legendární øada 77.. v JD barvách
Pøed èasem jsem na tyto ZETORY v JD barvách narazil na nìjakých nìmeckých stránkách.
Bohužel to už nemohu najít :-/ :-/ :-/
Kdyby se to nìkomu poadøilo - tak to sem prosím dejte .
Dìkuji.

DYK

#62 Nový příspěvek od DYK »

Ne všechny firmy JD pohlcuje. Firma Goldoni pro JD dodává èást svého výrobního programu v barvách JD, ale je mezi nimi bìžný obchodní vztah. U nás i v evropì se ale traktory a jednoosé traktory prodávají pod znaèkou Goldoni a mají èervenou barvu. Nevyváží se do zemí, kam jdou pod JD. Je to asi souèást dohody mezi nimi. Ono taky jsou zemì, kde pokut to není jakože JD, tak se to prostì neprodává. I toto si myslím je tøeba zohlednit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

DYK

#63 Nový příspěvek od DYK »

octaviaman 1 píše:Když v první polovinì 90 let. pùsobil JD v ZETORU BRNO, tak se produkovala normálnì dnes už legendární øada 77.. v JD barvách
Pøed èasem jsem na tyto ZETORY v JD barvách narazil na nìjakých nìmeckých stránkách.
Dìkuji.
No jo no. To je zrovna to obdobý, kdy se JD ucházel o fabryku. Vypadalo to, že to odnese právì zmiòovaný Goldoni a že si urèitou výkonovou øadu místo od nich doplní od Zetoru. Pro zamýšlené zemì to prý byl ideál. Traktor jednoduchý, žádná elektronika, relativnì spolehlivý a lehce opravitelný i motorárna ve Zbrojovce by jela. Ministr Dlouhý byl však jiného názoru. Jinak by fabryka vyrábìla a prodávala dál èervené Zetory.

DYK

#64 Nový příspěvek od DYK »

octaviaman 1 píše:Když v první polovinì 90 let. pùsobil JD v ZETORU BRNO, tak se produkovala normálnì dnes už legendární øada 77.. v JD barvách
Dìkuji.
No jo no. To je zrovna to obdobý, kdy se JD ucházel o fabryku. Vypadalo to, že to odnese právì zmiòovaný Goldoni a že si urèitou výkonovou øadu místo od nich doplní od Zetoru. Pro zamýšlené zemì to prý byl ideál. Traktor jednoduchý, žádná elektronika, relativnì spolehlivý a lehce opravitelný i motorárna ve Zbrojovce by jela. Ministr Dlouhý byl však jiného názoru. Jinak by fabryka vyrábìla a prodávala dál èervené Zetory.

olin

#65 Nový příspěvek od olin »

Dìkuji.
Tady na starém fóru ho nìkdo dokonce snad mìl. Od klasických zetorù se lišil jen tím, že mìla na pøevodovce a podobnì vybroušený loga zetor a navíc byly ty v barvách JD osazeny turbem. Snad to byla i 77.., ale v barvách JD mìla oznaèení 2200, nebo tak nìco....

bastardtraktor

#66 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Dìkuji.
Tak to trvalo 10 minut to najít. Gooooglování je asi to jediný co mi jakž takž jde :D a taky mì to baví - jde jen o to omìt jazyky a trochu cviku a zkušenosti s orientací na stránkách - nakonec to bylo strašným zpùsobem schovaný na farmphoto.com
Obrázek

http://www.farmphoto.com/fpv2/message.aspx?mid=278981
ooooooooooooo

olin

#67 Nový příspěvek od olin »

bastardtraktor píše:
Tak to trvalo 10 minut to najít. Gooooglování je asi to jediný co mi jakž takž jde :D a taky mì to baví - jde jen o to omìt jazyky a trochu cviku a zkušenosti s orientací na stránkách - nakonec to bylo strašným zpùsobem schovaný na farmphoto.com
Obrázek

http://www.farmphoto.com/fpv2/message.aspx?mid=278981
Tak ten, co tu kdysi byl, to byl ještì starší model.

octaviaman 1

#68 Nový příspěvek od octaviaman 1 »

Díky - toto jsem myslel.

bastardtraktor

#69 Nový příspěvek od bastardtraktor »

A tady je jeden chudák Zetor se jménem John Deere na kapote na prodej za 7500E :smich: ale až ve Španìlsku
http://en.bau-portal.com/verkauf/_98_70004785.php#empty

Obrázek

myslím, že bazáristi u nás by za to chtìli o dost víc
- trochu by to pošlechtili, vymìnili svìtýlka, natøeli a šlo by to za 1,5 x tolik - tak za 300 nebo ne ?
ooooooooooooo

octaviaman 1

#70 Nový příspěvek od octaviaman 1 »

Tento traktor s èelákem by šel urèitì za 300 - 350 tisíc prodat.

Koukám, že to je pøesnì ten typ z prospektu, akorát s jiným motorem.
Celkem se mi ten desing na tu dobu i líbí.

bastardtraktor

#71 Nový příspěvek od bastardtraktor »

A takhle barevnì zøídila firma J.D. tyto první US traktory .
Jsou to vlastne první John Deery, i když je tato firma nevyvinula, ale firmu WATERLOO BOY v té dobì sežrala jen co zaèala být trochu úspìšná.

Starej Honza Jelenù jako nejvìtší výrobce koòských pluhù ve státech tušil, že nastává éra traktorù a nebylo pro nìj problém firmu Waterloo donutit k prodeji.

Ale jedno je jasné.
První traktory v USA vyrábela firma WATERLOO a ne J.D. jak se èasto drze chlubí.
Už od zaèátku dìlal J.D. to co dìlá dodnes - likviduje úspìšné, ale slabší firmy a všechno potupnì pøetøe zeleno-žlutì - je sice kapitalismus a soutìž, ale jiné firmy vytváøí koncerny a menším firmám, které vezme do koncernu nechá èasto jména a barvy - ty se vìtšinou nechávají - jen J.D. chce mít celej svet zelenožlutej. :vztek: Na Škodì Octavie taky není napsáno VW, ale Škoda.

Obrázek
TAKTO TO ZAÈALO

Obrázek
A AŽ SEM TO DOSPÌLO - ZELENO_ŽLUTÝ MOR !!!!!
ooooooooooooo

Mekl

#72 Nový příspěvek od Mekl »

Souhlasím,taky se mi zvrtlo. Dìlám Rusa a najednou....Zabijte mì :-/
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Mekl

#73 Nový příspěvek od Mekl »

Zpráva pro GAZ 66 : " Nevím, jestli jsi tady, ale je to on!!!

bastardtraktor

#74 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Mekl píše:Souhlasím,taky se mi zvrtlo. Dìlám Rusa a najednou....Zabijte mì :-/
Moc pìknej Bìlorusák.
Ta barva - no to je pøèa :D :smich: :D :smich:
S tím pøedkem se jich moc nevidí.
V technièáku - Barva : zeleno - žlutá ??
Máš na to papíry ??
ooooooooooooo

Tom

#75 Nový příspěvek od Tom »

Mekl píše:Souhlasím,taky se mi zvrtlo. Dìlám Rusa a najednou....Zabijte mì :-/
Obrázek

Obrázek
Vidím, že se oprava zdaøila. Naposledy jsem to vidìl v polosloženém stavu ještì na minulém foru. Odkud to bo pro pána boha vytažené, jak dlouho to stálo? Jestli je to na práci, tak ještì budiž, horší, kdyby to bylo spíš pro zábavu.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Odpovědět

Zpět na „Putyka“