Volný pokec - nemoderováno
Re: Volný pokec - nemoderováno
4T motor v rámu , savice i výtlačná coulová hadice 7metrů, kubíkovku naplní tak do pěti minut.... Ve videu jede na volnoběh.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
-
ten můj "Slavnej" nápad ohledně založení švestka sadu
plocha cca 1,1ha
asi se budu muset víc projít lesem, abych rozhodl
chci Pk, na velký už nepolezu
a nevím spon, Jelínek & spol používají obvykle 5x5m což je cca 400 stromků
6x6 = cca 300 stromků
8x8 = 170 stromků
nějakou střední cestu, aby to bylo vzdušné, ale abych taky něco sklidil
plocha cca 1,1ha
asi se budu muset víc projít lesem, abych rozhodl
chci Pk, na velký už nepolezu
a nevím spon, Jelínek & spol používají obvykle 5x5m což je cca 400 stromků
6x6 = cca 300 stromků
8x8 = 170 stromků
nějakou střední cestu, aby to bylo vzdušné, ale abych taky něco sklidil
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.
Dívám se po nějaké malé plošino nádstavbě. Dal bych ji na TN a sklízel s tím ovoce. Všechno drahé, takže furt opírám žebř. Ale třeba mě stáří donutí s tím něco udělat.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
-
Jelínek má třesač, přijede ke stromu, z boku vyleze plachta, za stromem zazipuje, ramenem setřese, sbalí plachtu, asi posbírá ručně, jede dál
viděl jsem jich pár, nejhorší asi ten Bystroň, tak je nejlevnější, ale v praxi si ho nedovedu představit
Kolowrat na Přimdě sbírá ručně, jablka/hrušky, taky má jablka za 40kč/kg, jablka!!!
když já vidím, že švestka dá tak 30-50kg ovoce, počítám spíš 30kg, x 30 až 50kč/kg prodejní cena = 900 až 1500 Kč hrubého ze stromu, tak je to konečná, že bez levné prac síly to abs nedává smysl a já levnou prac sílu nemám ani neumím, kolem mě jsou samí študovaní
takže sklizeň jedině poloautomatická
taky vůbec nevím, jak to v průmyslu odpeckovávají, chci je sušit, a tam to bez ruční práce nejde
viděl jsem jich pár, nejhorší asi ten Bystroň, tak je nejlevnější, ale v praxi si ho nedovedu představit
Kolowrat na Přimdě sbírá ručně, jablka/hrušky, taky má jablka za 40kč/kg, jablka!!!
když já vidím, že švestka dá tak 30-50kg ovoce, počítám spíš 30kg, x 30 až 50kč/kg prodejní cena = 900 až 1500 Kč hrubého ze stromu, tak je to konečná, že bez levné prac síly to abs nedává smysl a já levnou prac sílu nemám ani neumím, kolem mě jsou samí študovaní
takže sklizeň jedině poloautomatická
taky vůbec nevím, jak to v průmyslu odpeckovávají, chci je sušit, a tam to bez ruční práce nejde
Bumar p100 se nechá sehnat za rozumný peníz.
Má dvě čerpadla jedno síťový jedno bateriový, kolem 1kw, 4hydraukicjy nohy. Občas i v Čechách vyplave. Jednodušší plošina snad není. Žádný řetězy nic.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
-
a plošina z chmele je nevhodná? já jsem tak nějak na rovině do 15.st, takže o ní uvažuju nejvíc, nůžková + vysouvací boky do strany, uprostřed bedna na ovoce + 2 lidi na sběr
spon asi 8x8, je tam dost místa pro slunce aj stroje
spon asi 8x8, je tam dost místa pro slunce aj stroje
Kurva Chobotku, tak půl roku spátky soused ošacoval v kovošrotě malou plošinu. Velikostí asi jako bývaly na Multikáře. Tenkrát mi psal, jestli něco nepotřebuju. Bylo to vše tahané hydraulikou. On si očesal nějaké pístnice, rozvaděč a věci kolem hydrauliky. Ale původně to bylo celé, sundané jen z podvozku. To prej použili na něco jiného a plošinu vyhodili. Musíš občas kouknout v kovošrotě. Někdy se tam něco povaluje.
To by se u nás nedostalo ani na cestu směr kovošrot...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Kdyby byla v kovošrotě, už ji mám doma. Ano, velikostně multikára. Ta P100 vypadá dost velká... Chtěl bych to na hrušky, jabka a broskvě. Zbytek házím do sudu.
Je srovnatelná s mp10.
Jak se stavíš můžeš omrknouti. Jabka se z ní trhal před měsícem...
Jak se stavíš můžeš omrknouti. Jabka se z ní trhal před měsícem...
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Ste se s Otou domluvili a chcete mě skoro při pátku nas.., ne? Oba ste starší a daleko. Toto sem chtěl dát Otovi a takhle to dopadlo:
Pan ředitel si to nakreslí, sežene materiál, posvařuje a obrobí. A to máme 21. století. Pokrok asi spočívá v tom, že nemáme diktát proletariátu, protože žádný není.
Eště mě řekni, kdo ti ukradl podpis v zápatí? Máš tam jakýsi spam...
Pan ředitel si to nakreslí, sežene materiál, posvařuje a obrobí. A to máme 21. století. Pokrok asi spočívá v tom, že nemáme diktát proletariátu, protože žádný není.
Eště mě řekni, kdo ti ukradl podpis v zápatí? Máš tam jakýsi spam...
No to ten hňup mu ukradol
Čo mu dal aj ten príspevok v zetoroch
Už sme o Tom spolu kecali
Čo mu dal aj ten príspevok v zetoroch
Už sme o Tom spolu kecali
Starší já že ... jo už mě moja říkala někdo mě hacknul účet volal mě aj Dancul naštěstí nezměnili heslo a heslo už mám vyměněné. Kdyby ještě někde byl nějaký bordel dajte mě vědět.
To musí nějak opravit admin v profilu tam nic takového v podpisu nemám a všecko jsem tam vymazal nemám tam odkaz na nic...