co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ota

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#10201 Nový příspěvek od ota »

Poptával jsem kdysi opravu chladiče na 4611. Vyšlo by to na skoro přez polovinu ceny nového. Vše by ale vycházelo od toho, co by se měnilo. Tenhle chladič ze zpředu vyrezlej tak jako papír. Mezi těma žebrama. Ono to není z fotky viděl. Víc jak 2/3 plochy. Na pár místech to rosí. Jak do toho šáhneš musíš to všechno vyměnit. Na hona nám taky chlápek opravil chladič. Odpájel spodek a vršek a vyčistil ho a vyměnil uvnitř nějaké ty profily. A zase zapájel dohromady. Ale chlydič byl pěknej nevyrezlej. Tenhle bude ještě hodně původní. Dávali tam roky vodu a vypouštěli v zimně.

murár

#10202 Nový příspěvek od murár »

Tiež sa pridávam do radu na výmenu chladiča. Ak je pôvodný tak už má 50r. Ja ho už asi 3-4 x liečil z práškom na utesnenie. A vždy niekde na inom mieste sa roztečie.. :vztek:
Tiež uvažujem že už kúpim nový. Možno že má prežije. :typek:

ota

#10203 Nový příspěvek od ota »

Je objednanej novej. Prý ,,český výrobek". Je dražší. Ale nedávno jsem tu měl známého s chladičem na 7711 a on si koupil Polskej. Schválně levnější. Nešel mu našroubovat vypoušťák a špatně se zavíral napouštěcí otvor. Koukali jsme na to nalívací na starém a novém chladiči a bylo to uplně jinak dělané. Pro ten kohout jsme museli opravit závit. Asi byl jen 1 stupněm a jen kousínek. To nalívací co už nechal. Trochu frézičkou pofrézovat víčko, aby to trochu sedělo.
Ono stačí ty nové chladiče postavit na váhu. A ten Polskej má o 1/3 menší váhu než jinej. Takhle jsem měnil kdysi duši. Stará duše měla asi 15 cm díru. Bylo to kolo z kopřiv. Koupil jsem novou duši. Nesu ji a v ruce se mi zdála lehká. Schválně jsem dal na váhu. Nová duše měla 2 kg a stará stejný rozměr 4,6 kg!
Podobné to bude s chladičem. Ale snad vydrží. Ty dva nové co máme v traktorech zatím bez problému. U Crystala taky začal téct po nalití fridexu. Dali jsme novej a je klid a uplně jinak se teploměr tváří. Ten tekoucí byl dost plnej bordelu. Pustili jsme do něj hadicí vodu jako proplach a hodinu tekl jen rez.

jean

#10204 Nový příspěvek od jean »

Mne vysvetlili, ze ked chcem dusu ako kedysi, musim pytat pre offroad. Ze potom su to tie hrube. Ale mne drzia aj tie tenke.

ota

#10205 Nový příspěvek od ota »

Na offroad se dělají duše v rozměrech 20" a vejš? Třeba 34" duše? To jsem nevěděl. Tu 20" třeba 16x20" tomu bych ještě asi věřil. Že by se v offech dala koupit.
Ta tenká asi drží. Ale netroufnu si odhadnout, třeba duše Kabát taková jak plastová spíš, kolik roků dá. Ta co jsem vytáhnul z toho kola byla možná 50 let stará. Mimo to, že byla řízlá v takové délce ji nebylo vůbec nic. Ani záplatu neměla. O spuchřelinkách vůbec nemluvím. Už jsem ale zjistil, že nemá cenu mít duše doma ,,do foroty". Takové moderní forotové duše dají max 5 let a je na vyhození. A to skladuju nafouklé. V takovém nevyužitém sklípku. Ve tně, vlhkosti. Jsou tam duše nafouklí třeba na Z 25K a není na nich sebemenší problém. A ty budou min 50 let staré. Zkus tam k nim dát moderní duši.

Sadra17

#10206 Nový příspěvek od Sadra17 »

nevydrží :'( do podniku je kupoval a ta duše byla schopná se "sama píchnout" :shock: prostě plášt zdravej a v duši dirka :shock: na předek JD je taky vozil a když to dělali po několikátý tak nákupčí dostal nůž na krk a přivezl duši Kleber ta byla o poznání těžší a víc guma než ty plastáky :D
malej traktorista v malým traktoru

honzina02

#10207 Nový příspěvek od honzina02 »

K těm chladičům, pokud bych teď řešil potřebu jinýho, na bazoši někde u Jihlavy jeden pán rozebírá traktory uř 1 většina z dovozu a ty chladiče vypadají dost slušně. Neberte to jako reklamu ale bral jsem tam pár věcí z těch dovozů vesměs litinový díly jako konzole, závaží svody a tak a vše původní a v pořádku. Takže bych koukal po původním. V práci jsme cca 5 let zpátky měnili chladiče na několika 72,77, nevím co tam šlo, asi nejspíš co bylo, ale ty chladiče byly už od pohledu jiný. No a od tý doby se to mění plus minus každej rok.. :D

ota

#10208 Nový příspěvek od ota »

Na ten Z 25 koupíš zgarp. To by fakt byla náhoda, ale stejně bude drahej i starší. Jen tak narychlo jsem stahnul obrázky. Tady je používanej na prodej. To bych nekoupil, i když není drahej. Ale za mě ne.
Obrázek
No a tady je obrázek toho nového. Je to ilustrační, bo syn ho objednal u známého. To že jen stahnu fotku asi jak vypadá. Tak stejně by měl vypadat. Sice ta cena je jinde. Ale celková generálka motoru co jsme včera odvezli už to není taková položka a bude jistota.
Obrázek
Obrázek

Joe66

#10209 Nový příspěvek od Joe66 »

K tym dusam na offroad. To je taka povera lebo offroadaci pouzivaju pneumatiky BEZ duse. A spustaju pneumatiky na 0,8 tlaku-to este vydrzi . A ked spustaju nizsie. Tak aby nevyzuli gumy sa pouzivaju takzvane Beadlocky .Co je taky prstnenc ktory sa prisrubuje na uz vopred upraveny disk z vonkajsej strany .A zabrani vyzutiu pneumatiky . A dusa sa nepouziva lebo ked sa viac podfuknie tak sa dusa v pneumatike moze pretocit a utrhne ventil-co sa bezne stane .Som sa v zaciatkoch naopravoval na pajerach a patrole :vysmech:

jean

#10210 Nový příspěvek od jean »

Na offroad se dělají duše v rozměrech 20" a vejš?
Ota, to netuším, ja kupujem len po 16 palcov.

ota

#10211 Nový příspěvek od ota »

No já mám asi od té 16" vejš. Mám tu akorát dost kol na 15,3" gumách ty balony. Ale o duši co byla ta lehonká, to je 7,5x20" na Crystala. Ještě tady někde ta původní duše je. Na různé gumové podložky.
Potřeboval bych ze zahrady přikulit 18" kola a vyzout a dát opískovat disky. No doufám, že tam budou kloudné duše. Pptřebuju aspoň 2. Bo oni ty 18" duše nedělají s tím zahnutým ventylkem. Jednu duši jsem koupil kdysi novou a má ventylek jako autová duše. Gumař povídal, dovez starou, kouknu na ventylek a vsadím ti stejnej novej do nové duše. Ten co tam je ten přímej uříznu a nalepím jinej. :(

Čárls

#10212 Nový příspěvek od Čárls »

Jen k těm chladičům třeba na auta to nejlíp vědí autopraváři a dobrý známý ti vědí který repliky jsou totálně na ... a co za něco stojí to samý s vejfukama rozdíl už je ve váze Kdysi jsem koupil na netu ještě na pežota laciný a jak sem ušetřil :vysmech: za rok byl schnilej tak sem zašel za spolužákem z A ze zakladky a on se mi tlemil lacný polský papírový :smich:
stav se pozejtří přišel jsem vypláz ulitr a pul víc jak na netu a měl cca 6 let klid taky vážil cca o 2 kg víc jak ten polskej a žárový zinek na něm na polským byl galvanizovaný :)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oco13

#10213 Nový příspěvek od oco13 »

Karle , ja som kúpil takú potvoru, že na to výfuk proste nie je, tak mi ho mechanik zváral na mieru. Stálo ma to 10t Kč (400ojro) ale je to z 1.5 mm trubiek tak hádam vydrží.

Čárls

#10214 Nový příspěvek od Čárls »

Oco já tenkrát měl i možnost rozebrat origo a udělat podle něj z nerezu Chlapi to tak v práci i dělali jenže se mi do toho nechtělo bylo to v době co starej slídil po dílně jak mlsnej pes a ja vyfasl 10% premii dolu za fušku v pracovní době :( Tak sem se trochu bál fušovat a ono to je i hromada práce a materialu co by se tenkrát musel znárodnit :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oco13

#10215 Nový příspěvek od oco13 »

Nerezové sme robili na Shade 100 - 120 ešte volakedy v Dusle Šala. Je to velká chemička takže tam bol samý nerez, čierny jokel si tam ani nestretol lebo by ihneď zhrdzavel. :typek:

Odpovědět

Zpět na „Putyka“