Rozhodovací paralýza u zahradního traktoru

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Slávek55

Re: Rozhodovací paralýza u zahradního traktoru

#16 Nový příspěvek od Slávek55 »

Musím doplnit větu,co napsal jojo7011-cituji- Na hektarove ucely je presne urcena napr. Etesia, alebo Kubota, Iseki, Ferris a pod. to su profi masiny direkt pre komunal a su stavane na hektarove plochy.
Oni jsou opravdu určené na velké plochy a profi nasazení,ale nejsou určeny na LOUKY.To jsou traktory zahradní a na sekání parků.A u nás nejsou ani ty parky a zahrady osety správnou parkovou či hřišťovou trávou.To je největší neštěstí.Kubota je japonsko americký výrobek původně určený k mulčování trávníků,protože v americe nelze vyhodit posekanou trávu někam na skládku.Nakonec i u nás je to již pro firmy téměř zakázané.
Takže ke Kubotě se dodělával sběrný koš v Evropě,tuším že v německu.Proto se z počátku laborovalo s vyhazovacím tunelem.
Pokud si ještě dobře pamatuji manuál ke Kubotě,tak je v překladu napsáno,že se seká na výšku strniště 5 cm a když tráva povyroste o 3 cm,musí se posekat.Takže by stačil jeden koš na 100 metrů čtverečních.
Že bych si u toho sekání vypnul hlavu,tak to ne.Naopak ještě večer u televize,když jsem si sednul tak se mi hlava a celý člověk točil ve směru točení nožů.
Ale byla Kubota pohodlná.Měla posilovač řízení,takže jednu ruku na volantě,druhou ruku na páčce zdvihu žacího ústrojí-bylo ovládané hydro a nohu na kolíbkovém pedálu pojezdu.Špičkou nohy dopředu,patou zpět.Brzdu jsem nikdy nepoužil.

oco13

#17 Nový příspěvek od oco13 »

Takže nie som sám pre koho je to otročina :jazyk: Sice jedna ruka na volante, ale hlava vykrútená do boku aby som si nazachytil za mladé stromky, ale súčasne aby som pokosil čo najbližšie. Vôbec nemám rád trávu. :vztek: Po montaži čeláku je to ako na pingpongu - predok zadok a zase predkok , korekcia 3cm a zase zadok. :typek:

Slávek55

#18 Nový příspěvek od Slávek55 »

Ještě kdyby někdo nevěděl,na kterou stranu se mi ta hlava točila,když se nože točí proti sobě.Kubota GR 2100 má nože tři.Pravý se točí doleva a střední a levý oba doprava.Takže hlava se točí doprava,a to proto, že dva nože převažují,ale hlavně žací ústrojí je umístněné asimetricky.Je vyosené na levou stranu asi o 20 cm.To je dobré,protože při sekání u zdi máte traktor dál ode zdi.Rovněž se více dostaneta pod keře nebo ke stromům.Takže jezdíte tak,že stále sledujete levou stranu,a proto se vám vše točí doprava.
Oco,mě tráva nevadí,ale je třeba rozlišit,která je určená pro usušení pro zvířata a která třeba pro zahradu v mateřské školce.

Jend@

#19 Nový příspěvek od Jend@ »

Mám 12 let Stigu estte 3084h. Tak tu ti na Tvou výměru rozhodně nedoporučuji. Mimch, polovina traktorů, co máš v tabulce, jsou GGP Italy. I ta slavná Stiga. Liší se pouze v kapotáži a drobných ovládacích prvcích. Na Tvém místě bych kouknul po nejdražším dvouválu u Mountieldu (ale musíš mít kvalitního ''svého'' servisáka), nebo pak s budgetem výš po Kubotě, Iseki...

Jend@

#20 Nový příspěvek od Jend@ »

Ted jsme prodávali Solo T18-95.4 HD V2 Premium-solidní dvouvál s Intekem a dobrým podvozkem. Na Tvou výměru hraniční varianta. Nekoukal jsi na SECO? ''Pár'' jich máme odservisovaných a jsou to kvalitně udělané mašinky...

Hodně štěstí s výběrem! 8)

Pavel

#21 Nový příspěvek od Pavel »

Za mne Seko nebrat pořád u něj nějakej problém po 800 moto hodinách šel o stačí dál teď je jinej stroj má přes 150 mot a mnenil sem jen noze opotřebované plus údržba tohle má velkej tunel s čistící klapkou výborná vec

Jend@

#22 Nový příspěvek od Jend@ »

A jaký ''jiný stroj'' je teď?

tomous

#23 Nový příspěvek od tomous »

Za mě SECO, 22koní motor 300l koš..

jojo7011

#24 Nový příspěvek od jojo7011 »

Seco ani Solo na tento konkretny ucel nebrat. Tie su urcene pre udrziavne zahradky. A 300 litrovy kos je velmi malo. Na svojej kosacke mam 600 litrovy a ked je trava 40 cm vysoka, tak neprejdem moznoze ani cca. 30m a hned je plny.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#25 Nový příspěvek od Atlan »

Kladiem si otazku aky je dovod zberat do kosa na takej ploche?

Skor by som uvazoval tahat vozik a vyuzit vyhodovanie travy do vozika. Tam by slo dosiahnut 1000l
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Míšánek

#26 Nový příspěvek od Míšánek »

Pavle taky by mě zajímala značka a typ toho tvého jiného stroje :ano:

Jend@

#27 Nový příspěvek od Jend@ »

jojo7011 píše: čtv kvě 30, 2024 8:45 pm Seco ani Solo na tento konkretny ucel nebrat. Tie su urcene pre udrziavne zahradky. A 300 litrovy kos je velmi malo. Na svojej kosacke mam 600 litrovy a ked je trava 40 cm vysoka, tak neprejdem moznoze ani cca. 30m a hned je plny.
Borec chtěl konkrétní zkušenosti/doporučení, tak pouze píši, co mi prošlo rukama... 8)

Pavel

#28 Nový příspěvek od Pavel »

Teď máme weibang 2622 dobrá

oco13

#29 Nový příspěvek od oco13 »

Weibang 2622 COBRA Premium od 455 390 Kč
:shock: :shock: :shock:
Zdroj Heureka.cz
Tak já ti tedy nevím Karle - to je len kosačka :-/ za traktor do zahrady by som mal dať kolko ???milion? alebo dva? :typek: :smich:

Míšánek

#30 Nový příspěvek od Míšánek »

No, taky jsem po získaných informacích o ceně z Googlu pochopil že tohle úplně nebude moje cílovka vzhledem k tomu že se dívám po ojetinách renomovaných značek v cenové hladině do 50t Kč :smich:

Odpovědět

Zpět na „Putyka“