Počasí II

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
fikejz

Re: Počasí II

#12976 Nový příspěvek od fikejz »

Ráno deset, teď šestnáct stupňů, celý den pěkně sluníčko svítí jak o život, jestli o víkendu trochu zase naprší tak dobrý 8)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

chobotek

#12977 Nový příspěvek od chobotek »

U vás pršelo? Tady už pomalu měsíc nic. Přehrada mimořádná manipulace, aby mohla jet úpravna vody z Labe, prameniště nestačí. A to je půlka května.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

fikejz

#12978 Nový příspěvek od fikejz »

Jo minulou sobotu. Šlo to v pruzích, takže v části vesnice pršelo fest a v druhé jen "vzorek" :)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

bourač

#12979 Nový příspěvek od bourač »

dneska musí větrníky vyrábět, i ten co má pan Dáva :smich:
Hasím si to z Práglu domů po D10, na východ.
Fosil se sám od sebe rozjíždí na 200, 210km/h :shock: šel by i na konec tachometru (240)
Si říkám co je? Okamžitý měřič spotřeby pod 10l/100km. :zapomel:
Fosil se umí rozjet na 200, ale spotřeba 50l/100km (vyzkoušeno v Deutsch).
Vysvětlení přišlo v Brandýse nad Labem, tam je na dálnici větrný pytel.
Byl ve vodorovné poloze mým směrem. 8) ;-)
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

chobotek

#12980 Nový příspěvek od chobotek »

Třetí mocnina je mocná!
Trochu tu sprchlo, jen aby se vyhnal prach ze vzduchu a nezapomněli jsme jak vypadá voda když padá :-/

ota

#12981 Nový příspěvek od ota »

Chčije velebnosti! Včera jsem nechal venku disky co jsem vykramařil z té cimry co jsem uklízel a ráno jsem je letěl uklidit. Škoda, aby zmokly, nebyly venku asi 15 let! Teď prší drobně. Musel jsem navlíknout mikynu. Jak říká kámoš ,,nastartovat mikynu". Je kosa, jdu se podívat na budík, kolik je stupňů! Tak venku je 12°C. Žabák na metostanici má deštník a kapky kolem. Vypadá to na celej den. Halius zalehnul v dílně na polštář a myslím že to dá do oběda. Trochu fouká vítr venku a to dogy nemají rády. Plácá jim to ušima a to se dogám moc nelíbí! :D Loknul jsem si z lahvinky vnitřního ohřívače, uvařil kotel čaje. Dojdu si pro flašku loňského květového medu do skládku a začnu valit na soustruhu kusy. Mám i dokonce práci! 8) Takovej standartní na počasí hnusnej den. :D

mastnacek

#12982 Nový příspěvek od mastnacek »

neco pada

drtikol

#12983 Nový příspěvek od drtikol »

Ahoj, tady začlo před hodinou poprchávat, tak jsem se těšil, že to spláchne prach a pyl z panelů, ale je to horší než to bylo, jak jsou ty panely a okna mastný, tak by to potřebovalo slejvák, momentálně je tu 12,2 tepla .

fikejz

#12984 Nový příspěvek od fikejz »

Tady už dobře dvě hodinky prší. Takový zahradnický déšť to je, jako když kropí konví 8)

chobotek

#12985 Nový příspěvek od chobotek »

Jo, za dvě hodiny už spadl celý milimetr srážek.

fikejz

#12986 Nový příspěvek od fikejz »

Tady spadlo zatím jen necelých osm mm a teplota je deset a půl stupně.
Ještě ráno kolega v práci hudroval, že kloudně nezaprší a nic pořádně neporoste o houbách darmo mluvit, aby po obědě hudroval, že má "prochcat" celý víkend :vysmech:

ota

#12987 Nový příspěvek od ota »

To Fikejz řekni kamarádovi, že prd roste díky chladným nocím. Tuhle jsem četl na netu jakési pojednání a tam psali že letošní rok je trochu vyjmečný. Srážek v některých místech je dost. Ale proč tedy ani ta tráva, jarní obilí, brambory nerostou jako z vody? No a tam vysvětlovali, že je to tím, že je chladno. Přez noc je zima a rostliny tam stagnují i když mají vláhy dost. Kor prej brambory, ty mají rády teplejší noce. Vzpomínám si, že děda říkával ,,bramboro má rádo teplo a pak roste! Jinak je bramboro jak ve sklepě i když je na poli v řádku!" No když je venku 10°C tak to moc neroste. I houby, když je v lese vcelku mokro co jsem koukal, v potoce teče stále voda letos. Ale chladno. Jen kdyby teploty skočily na 25°C hned by to povyskočilo všechno.

Tomas6

#12988 Nový příspěvek od Tomas6 »

Studený máj ve stodole ráj. Letos jim to moc nevychodí. Tráva nízká a řídká. A stará.
No dneska sprchlo 6mm. Zaplať pánbůh za každou kapku.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

fikejz

#12989 Nový příspěvek od fikejz »

Oto, kolega to "tak má nastavený" brblá ať se děje co se děje.
Tady poráde prší a prší. Setrvalý zahradnický, meteostanice ukazuje tempo 2mm/h, teplota se drží nad desítkou, takže dobrý 8)

Sniper

#12990 Nový příspěvek od Sniper »

ota píše: pát kvě 17, 2024 4:13 pm To Fikejz řekni kamarádovi, že prd roste díky chladným nocím. Tuhle jsem četl na netu jakési pojednání a tam psali že letošní rok je trochu vyjmečný. Srážek v některých místech je dost. Ale proč tedy ani ta tráva, jarní obilí, brambory nerostou jako z vody? No a tam vysvětlovali, že je to tím, že je chladno....
A proto mají v Holešově sklizeň jahod o 3 týdny dříve :-/
A proto jsou u nás i v Karpatech hotové senáže a louky plné husté a vysoké trávy... 8)

Tomas6 píše: pát kvě 17, 2024 4:35 pmTráva nízká a řídká. A stará.
Ty budeš každý rok bečet, že? :smich:
Že máš starou trávu není vina přírody, ale hospodáře :pohlavek:
Přijď si nakosit k nám, aby jste nezdechli hlady, sudeťák se s tebou rozdělí :D
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Odpovědět

Zpět na „Putyka“