CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Po obědě v lese. Se synem zdělali jsme toho pěknou hromadu. Slušně jsme s tím hnuli. Pár vývratů i pár ulomených stromů. Všechno rozřezali, srovnali na hromádky. Ještě takhle jednou a mohlo by to bejt. Pak ještě trochu sklidit klest. A odvozit dom.
No a po kafíčku se syn dal do traktoru. Trochu jsme si s ním pohráli. A zítra pokračování. Chtěl bych kdyby jsme se pustili i do Z 25. Ale navečer bude grilovačka. Tak toho moc neuděláme. A já ještě teď z večera naostřil všechny tři pilky. Sousedovi dva řetízky a začal jsem brousit další čtyři řetízky pro známého. Dva vcelku ujdou a další dva jsou už bídný. No přejedu mu je taky. Jedním asi ořezávali přezy.
No tak máme doma takovou ,,dvoukolku" na čas. Zítra bude ještě o motor kratší.
No a po kafíčku se syn dal do traktoru. Trochu jsme si s ním pohráli. A zítra pokračování. Chtěl bych kdyby jsme se pustili i do Z 25. Ale navečer bude grilovačka. Tak toho moc neuděláme. A já ještě teď z večera naostřil všechny tři pilky. Sousedovi dva řetízky a začal jsem brousit další čtyři řetízky pro známého. Dva vcelku ujdou a další dva jsou už bídný. No přejedu mu je taky. Jedním asi ořezávali přezy.
No tak máme doma takovou ,,dvoukolku" na čas. Zítra bude ještě o motor kratší.
Pravdu díš Já jsem ovšem zjistil, že když ho hydraulikou přizvednu, pokud na to má sílu tak se pak mnohem snáz vytrhne, nehledě na to, že traktor má se zatíženou hydraulikou úplně jinou trakci. A když to nejde s přizvednutím, tak pak to většinou nejde ani na páku za horní konec toho vysokého pařezu. Jsou tedy jen cca 120cm výš to nešlo zas kvůli kácení těch co byly vzadu. Trhám to taky proti kopci, protože na druhou stranu je rokle. Navíc je fakt velký rozdíl tahat jasan, nebo švestku. ty ovocné bych řekl jdou líp.
Plocháč mám nějaký cca 12x60mm, tak to udělám z něj. Těch 40×30×3 jsou jen ty nové vzpěry. Ten ohnutý a narovnaný jekl toho tažného bude minimálně 50×120×? Bude to už tedy docela těžké, ale on to traktor uveze.
Sádra, jo včera jsem měl kliku, že nějak nechtěla poloteplá chytnout a já ji v jednu chvíli nastartoval bez sluchátek - takže jsem to slyšel.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Když to jde, tahám ještěrkou. Teď doma sloupky u plotu. Nejedu až deskou na sloupek, kmen, nad pařez. Uvážu a nahoru. Kdysi vedle firmy vykáceli takové nálety. Nechaly tam kmeny aby bylo za co tahat. Přišel šéfík a prej klucí máte tady jeřáb, vytahejte nám ty kmeny. Potřebujeme tam kopat základ. No co už kolega najel Tatrou AD 20 až co to šlo, aby měl patky hned vedle na asfaltu. Uvázali jsme kus a jeřáb na min vyložení ramena tahal kmeny jak párátka z dortu! A to tam byly břízy, jasany a špendliky.
Když to situace dovoluje tahám kmen, nebo pařez proti západu. Tady nejvíc vítr fouká od západu. Stromy mají nejvíc kořenů na té straně, odkud musejí nejvíc odolávat větru. Na druhé straně mají třeba jen polovic míň. A je to znát. Prevít je líska. Ta drží vždycky jak štolverk.
Když to situace dovoluje tahám kmen, nebo pařez proti západu. Tady nejvíc vítr fouká od západu. Stromy mají nejvíc kořenů na té straně, odkud musejí nejvíc odolávat větru. Na druhé straně mají třeba jen polovic míň. A je to znát. Prevít je líska. Ta drží vždycky jak štolverk.
Co to máš za špalíkovač? Nedělá to ty špalíčky nějaké moc dlouhé? Se mi zdá v tom pytli že jsou to dlouhé klocky
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Jen ještě dodám že ten pazgřivec s tou koulí je válcovaná 80 účko . Původně jsem chtěl ještě to samé navařit na straně k traktoru. Za a) jako výztuhu za b) právě udělat drážky pro řetěz. Nakonec jsem se na to vys.al. Už teď si myslím že pevnosti to má samo o sobě dost a těma řetezama bych si jen kurvil kouli a zásuvku. Taky docela poznatek. Jelikož mám u traktoru zásuvku až ve výšce uložení horních ramen tak proto ta zásuvka ještě na pazgřivci. Zatím jsem ještě netáhl vozík který má tak dlouhý kábl aby dosáhl až k zásuvce na traktoru.
Tomáš záleží od otáčok a ako ho kŕmiš. Keď ho valím na 540 tak veľmi tenké stihne preletieť a tiež ak ide konár šikmo a je malo zahltený tak ich urobí dlhšie. Ideál je priemer od cca 5 cm do 15 cm to sú potom špaliky ako kaliber. Na toto tenké je ideálny klasicky stiepkovac. A najideálnejší je bubnových so sitom.
Pavle, na svém traktoru mám na tahání krámů se žehličkou kouli na čepu do spodního táhla. Tenhle traktor má agrohák, takže je nutné mít něco do ramen, nebo redukci buď na agrohák, nebo do tažného. Na připojení elektriky vleku mám pružinový, nebo jak se tomu nadává, prodlužovák. Kabel k němu jsem kupoval tady na fóru a je to super Taky proto nemám na tom tažném osazenou zásuvku i když na něm držák na ni je už z výroby.
Vyrážíme do Brna na Techagro.
Vyrážíme do Brna na Techagro.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
A to je nějaký ten remet?UR1SK píše: ↑ned dub 07, 2024 12:01 am Tomáš záleží od otáčok a ako ho kŕmiš. Keď ho valím na 540 tak veľmi tenké stihne preletieť a tiež ak ide konár šikmo a je malo zahltený tak ich urobí dlhšie. Ideál je priemer od cca 5 cm do 15 cm to sú potom špaliky ako kaliber. Na toto tenké je ideálny klasicky stiepkovac. A najideálnejší je bubnových so sitom.
Já o něm uvažoval, ale nakonec jsem pořídil biboše a chybu jsem neudělal. Ten spolehlivě seká i ty nejtenší větvičky. Ikdyž teda 15cm nedá no. A úplně si nedokážu představit topit něčím co je tak dlouhé. Jakým způsobem bych to ládoval do kotle. Předtím jsem měl malý od mufika tady z fóra, no ten delalmkrasne krátké špalíčky a i třeba nějaké ty rozsůšky z tenkých větviček byly krásně nabratelné na lopatu. Biboš už dělá delší a hrubší. Když je něco tenšího a rozvětveného, tak už se to nabírá hůř, ale pořád ještě dobré. U toho tvého mi tak připadá že jsou ty větve dlouhé i třeba 20cm
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Áno sú aj 20 cm, akurát do kotla ide celé vrece tak ako ho vidíš. Je to remet. Na každom valci sú 3 nože. Neviem koľko ma bibus.
Měl by Jsi už vědět, že Ota je sova. Když ty prdíš se slepicema do duchen, Ota má nejvíc práce.
A o takovejch troškách bych ani nepsal! Můj bratr by řekl ,,proč vozíš vzduch na tom vozíku. To si to neumíš naložit pořádně, pořádnou fůru?" Včera po obědě v lese naděláno 20 kubíků. Sice ne všechno palivo. Bo já rád řežu na katru trámy a fošny. Co bylo 20+ šlo na 6m. Docela jsem dal i 2 ks jen 4m. Třeba jako noha stojka. Teď příště máme borovici. Vloni v zimě shodila jehličky. Už jsem ji dneska očima změřil. Budou z ní asi 4m. Na pergolu. Bo borovice pak hezky voňí. Až se bude sedět dřevo bude vonět. To co Ty uděláš po ránu, tak já si přispím a udělám to v klidu odpoledne a navečer. Teď nám to protáhli s časem a do 21h se nechá v klidu něco dělat.
Dneska jsem sázel a házel semena po lese. Uvidíme jak se to chytí. Zjistil jsem, že sázené mi neroste. Vysemeněné ano. Tak jsem házel svoje. Uvidím baví mě s tím blbnout. V lese bylo krásně teploučko, kraťasy, tryčko. Asi 20x jsem přešel kličkováním celej náš les, než jsem vyházel semínka. Kdyby se 1% chytilo, byl bych spokojenej.
A o takovejch troškách bych ani nepsal! Můj bratr by řekl ,,proč vozíš vzduch na tom vozíku. To si to neumíš naložit pořádně, pořádnou fůru?" Včera po obědě v lese naděláno 20 kubíků. Sice ne všechno palivo. Bo já rád řežu na katru trámy a fošny. Co bylo 20+ šlo na 6m. Docela jsem dal i 2 ks jen 4m. Třeba jako noha stojka. Teď příště máme borovici. Vloni v zimě shodila jehličky. Už jsem ji dneska očima změřil. Budou z ní asi 4m. Na pergolu. Bo borovice pak hezky voňí. Až se bude sedět dřevo bude vonět. To co Ty uděláš po ránu, tak já si přispím a udělám to v klidu odpoledne a navečer. Teď nám to protáhli s časem a do 21h se nechá v klidu něco dělat.
Dneska jsem sázel a házel semena po lese. Uvidíme jak se to chytí. Zjistil jsem, že sázené mi neroste. Vysemeněné ano. Tak jsem házel svoje. Uvidím baví mě s tím blbnout. V lese bylo krásně teploučko, kraťasy, tryčko. Asi 20x jsem přešel kličkováním celej náš les, než jsem vyházel semínka. Kdyby se 1% chytilo, byl bych spokojenej.
Hezký souušky jen nařezat rozčtípat a na podzim mužeš topit Co vidím asi kurovčáky
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Jaký trošky Oto?Čelní reling je vysokej 600mm,šířka korby 1550mm a délka vozíku 3150mm.Nosnost vozíku 1350kg.Trošku byl přetíženej.Příští víkend jedu pro další tři fůry.Dnes už necejtím ruce ani záda,jenom nohy.