Kam dal?
Re: Kam dal?
Tchán dělal pod obcí na údržbě zeleně a vlastně všeho tuším 3 roky než šel do důchodu. A měl pomalu lepší peníze jak když chodil do práce. Jenže to je tak pro ty co to mají do důchodu za pár. Ne tam dělat třeba 10, 15 let.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Taky jsem jeden čas dělal v zemědělství.nejdriv mi to nějak nevadilo dělat 7 dní v týdnu,ale po té co se narodily děti jsem tento institut opustil.naskytlo se místo u obce,tak jsem dlouho neváhal.ale také to má své pro a proti.dneska jsem tu už 7 rokem.soboty,neděle svátky volné.akorat ta zimní údržba.vsichni chtějí černou silnici.
Oto, pokud máš možnost dělat pro obec, tak vůbec neváhej. Znám pár lidí z okolí a ti jsou náramně spokojeni. Když si k tomu dáš nějaký melouch v dílně, budeš vysmátej a v klidu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Nic proti, ale "zakopat" se na obci, myslim ze bych si s penezma nepolepsil, spis naopak, ale treba se pletu.
Já si osobně nestěžuju,jak říkáš občas nějaký melouchy.hlavne ve 3 zavres vrata a jdeš domu.a máš čas na svoji práci kolem baráku.
Jardo tady není místo u obce. Chodí tady kluk co to má asi ,,spachtovaný". Je to truhlář. Jezdí se sekacím traktůrkem, nebo odváží kontejnery s listím. Myslím tak 1 den v týdnu. To je už obsazený. Mluvil jsem s kámošem co dělá u obce vedle. Ti mají pod sebou několik malejch obcí. On ja tam zaměstnanej na HPU. On povídal, že by mě vzali na brigádu. Přez sezonu. V zimě zůstává jen on a třeba hrne sníh. Jinak tam je přez zimu sám a v létě nabírají brygádníky. Jenže oni mají ještě hodně lesů. Takže třeba chodí s křoviňákem a sekají paseky. To jim vydá třeba pro dva lidi na celé léto. Nikdo to nechce dělat, tak hledají kde koho. Choď dneska v pařáku v pasece zarostlé ostružinama jak stromy a sekej celej den s křoviňákem. On povídal, nebyl by problém, ale je to rasovina a už nejsme nejmladší. Nebo vysekávají kolem potoků kopřivy. Navlíčenej v kombinéze kvůli marastu od kopřiv. Jako nevadí mi tyhle práce. Ale zase není to nutnost, abych to dělal. Pořát se to tak nějak dá plácat.
My jsme tady 3 na hpp.jeden má na starost čističku plus vývoz fekálu.mame tady vlastní Autokempink.tak tam jezdí 3 dny v týdnu plus jeden den lidi co nemají kanalizací.no a 2 sečeme.mame pod sebou ještě 7 malích obci.na podzim hrabeme listí no a v zimě vyřezávame cesty.plus řežeme a stipeme dřevo do atc,takze práce dost.a na křovinaki máme 2 lidí z pracáku.ty jsou dotovaný státem.jak já říkám i zadarmo jsou drahý.
Já si pod obci nestezuju peníze dobře uděláš si svoje a děs domu pokud ostanes díl výběrem jako volno sme tam dva jezdím traktorem s kontaktem sekání traktůrek a krovak plus běžná údržba. V zimní starano o chodníky a o vstupu cest
třeba jo, ale jede se podle tabulek a pokud nemáš aspon 20let odpracovaných tak to smysl nemá
malej traktorista v malým traktoru
20 let odpracovaných? nechtěls napsat 20let odchozených někam do zaměstnání?
Co ty bantamy, užs je vyhrabal?
Co ty bantamy, užs je vyhrabal?
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Nuž já letos v září 42 roků odpracováno! To to letí! A je to myslím ,,tuhle" když jsem začínal. Sice si toho asi 90% nepamatuju od tenkrát.
Já mám rovných 40 a ještě mě 8 čeká, pokud mi zase nezvýší normu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No já se mám ještě té normy načekat. Už do zaměstnání chodím 25 let a předpokládám že dalších 25 ještě budu. Jestli ne dýl.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Ahoj, říká se, že kdo umí tak umí a kdo neumí tak poučuje, mastnackovi asi moc neporadím, ale v mích očích je člověk znalej počítačů žádaný .
U oty by to mohlo být jednodušší kdyby se udělal pro sebe, mít IČO a DIČo a sehnal si nějaký podniky na kooperaci, je šikovnej a pracovitej, má bohatý zázemí i zkušenosti . V lednu to bylo 30let co jsem byl naposled zaměstnanec, po cca 10ti letech jsem si postupně našel tři podniky a pro který dělal z 99% sériovku, teď už mám jen jeden a jen upichuju na automatu trubky různých rozměrů maloseriovky tak do 50 000 ks za rok, něco málo k penzi .
U oty by to mohlo být jednodušší kdyby se udělal pro sebe, mít IČO a DIČo a sehnal si nějaký podniky na kooperaci, je šikovnej a pracovitej, má bohatý zázemí i zkušenosti . V lednu to bylo 30let co jsem byl naposled zaměstnanec, po cca 10ti letech jsem si postupně našel tři podniky a pro který dělal z 99% sériovku, teď už mám jen jeden a jen upichuju na automatu trubky různých rozměrů maloseriovky tak do 50 000 ks za rok, něco málo k penzi .
mastnacek, náhodou jsem narazil na to samé v bledě modrém, kdyby sis chtěl počíst. Asi tam nic převratného není, zato mě zaujal jiný komentář, který mě ukázal Material Shell, takže nemusím ohýbat Sway pro GNOME.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”