Politika, neshody, atd. V

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
chobotek

Re: Politika, neshody, atd. V

#12556 Nový příspěvek od chobotek »

Existuje jen jedna možnost a to je mechanické odpojení pohonu. Jiný způsob, který by splnit tvoji podmínku neexistuje. A teď mi řekni, proč bys všechna ta kola nesmyslně prodražoval, když tvoříš zlomek uživatelů s tímto požadavkem. Teda tvořil bys, kdybys měl vůbec zájem takové kolo koupit. A teď mě vysvětli, co by mělo motivovat výrobce k plnění tvého přání, když nejsi zákazníkem?
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.

fikejz

#12557 Nový příspěvek od fikejz »

Neřekl bych, že je nutné použít mechanické odpojení motoru - to by opravdu celé kolo zbytečně prodražilo a ještě navíc způsobilo další problémy při případné rekuperaci. Zatímco softwarově to vyřešit lze snadno. Nulová dopomoc motoru je přesně ten stav, kdy motor překonává jen ten odpor, který by sám kladl jezdci. Samozřejmě to předpokládá nevybitou baterii. S vybitou, nebo bez ní je to horší než fichtl bez benzínu - nádrž fichtlu naplníš za pár okamžiků baterii dobít nějakou dobu trvá.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

sekalsemmalo

#12558 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

vyrážím.tak to nasimuluju.simulovat umím.subjektivně porovnám jízdu na rovince na 3. pastorku s úplně vypnutým kolem a pak s kolem s asistencí 0 tedy nula.výsledky výzkumu a vědy nahlásím...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

chobotek

#12559 Nový příspěvek od chobotek »

Rekuperovat umí pouze hub motory nebo motory, které jsou spojené s kolem řemenem nebo řetězem a převodovka pro práci jezdce je ještě před tímto převodem. Všechno ostatní, co přenáší výkon přes přehazovačku a volnoběžku z principu rekuperovat nemůže.
A jinak jsem myslel, že se bavíme o stavu, kdy je baterie vybitá. S nabitou baterií se ty verky chovají vcelku mravně (nemám velké jízdní zkušenosti, jen občas to někdo přiveze, že je to rozbité)

fikejz

#12560 Nový příspěvek od fikejz »

No teď jsem narychlo koukal jak jsou na tom nová kola a nulová dopomoc je nejspíš už jenom historie. Takže se fakt už bez baterky jet nedá.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

chobotek

#12561 Nový příspěvek od chobotek »

Mě přijde víc s podivem, že to má furt šlapátka :D
Všimnul sis, kam jsme se dostali? Od dynama (alternátoru) v náboji kola, aby se jezdec při svícení tolik nenadřel, k motoru, který spotřebovává energii a neumí ji vrátit zpátky do akumulátoru. Ten pokrok na mě začíná být příliš rychlý...

fikejz

#12562 Nový příspěvek od fikejz »

Mě přijde, že to je čistokrevný "pokrok" a nikoliv pokrok. Neschopnost rekuperace u drtivé většiny moderních e-kol je ovšem ostudná. Jakkoliv je z vlastností baterií a jejich neschopnosti rychlého nabíjení logická a pochopitelná. Prostě dokud nevymyslíme nějaké úložiště energie parametricky alespoň srovnatelné s naftou a benzinem, bude to pořád takové nijaké, nedokonalé ...
Šlapátka to mít musí z legislativních důvodů - už by to nebylo kolo, ale moped :smich:

jean

#12563 Nový příspěvek od jean »

S rýchlosťou 25 km/h pekne nezmyselný moped. To udržím aj na horskom bicykli. Na favorite je to skoro vychádzkové tempo.

Čárls

#12564 Nový příspěvek od Čárls »

Nevím ale stačí tam obyčejná volnoběžka šlapeš motor stojí Pokud ti pomáhá motor je volnoběžka v záběru zapínání motoru na řidítkách s možností voleb síly Teda aspoň tak si to představuji :-/
Jak je to dělaný nevím jen odhaduji neměl sem elektrokolo v rukách , Tak bych to řešil já konstrukčně :)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

sekalsemmalo

#12565 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

nojo,je to tak.veškerý pocit,že jste výkonný cyklista navozuje motor a elektronika.jak si to vypnete tak zjistíte,že to tak není,že s tím kolem ani nehnete.možná po rovince by se dalo nouzově pohybovat,tomu se nedá říct jízda,z kopečka se to rozjíždí ale mírně do kopečka a už to neutáhnete.poznámky,že jsem sračka si ponechte.ale mě to neva,já se s tím dostanu pohodlně do práce..asistenci 1,2 skoro nepoznávám ale 3 už zabírá,zlatá střední cesta a 4 mám na kopce.... 5 rezerva,až bude nejhůř...
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Dáva

#12566 Nový příspěvek od Dáva »

To nemaj zrovna chytře udělaný.
Leda až ti dojde baterka tak se na tom odrážet jak na koloběžce :vysmech:

pětadvacka

#12567 Nový příspěvek od pětadvacka »

Musím reagovat. Teď jsem měl na horách půjčené horské elektrokolo a i při vypnutém "systému" jsem po rovině normálně "fungoval". Největší odpor asi ty pneu.

Leo

#12568 Nový příspěvek od Leo »

Obrázek
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

Leo

#12569 Nový příspěvek od Leo »

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

ibanez5

#12570 Nový příspěvek od ibanez5 »

TOPte na 09 stupňů, jinak vám ODStřihneme elektřinu a vy půjdete pod STAN SPOLU s bezdomovci! :evil:
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

Zamčeno

Zpět na „Putyka“