co sa vam zleho dneska pritrafilo
Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
krásná.....
Jó, ake nechceš ji chytat mezi děckama a psem.
Jsa hadí analfabet, bál jsem se jestki to není zmije. Navíc dost agresivní.
Teď večer pomohl gugl.
Jsa hadí analfabet, bál jsem se jestki to není zmije. Navíc dost agresivní.
Teď večer pomohl gugl.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
A co to tedy je? Díky
K tomu jak se od pondělka vyloženě nedaří, práce které běžně zaberou max 2-3 hodiny děláme skorou celou šichtu, takže to před sebou tlačíme jak hovnivál kuličku a místo toho aby práce ubývalo tak přibývá, dostal kolega kovida. Takže na velikonoce můžu asi zapomenout, zatnu zuby a asi budu muset bouchnout vikend a dva svátky v práci. Ještě jsem neměl odvahu to říct manželce a klukovi, který se těší jak budeme 4 dny doma a pojedeme v neděli na výlet.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Užovka stromová a nádhernej kousek Do ruko už bych ji ale nevzal ani ve skafandru nesnáším jakýkoliv plazy ale nezabíjím jsou vzácný a chráněný
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Pošli mě jí do zítřka do 14:30.Kamarád se zabývá chovem takovejch hadic,tak mu ji dovezu.
To Dindík :
Jak píše Fizz - užovka hladká. Podívej se na ty hnědý vzory na horní čási hlavičky
Jak píše Fizz - užovka hladká. Podívej se na ty hnědý vzory na horní čási hlavičky
Zdrhla.
Užovka mi nevadí. Ale ta agrese mě prekvapila, normálně se naklikatila apak proti mě vystartovala. Byl jsem rychlejší.
Nrkde tu určitě mám její mamu, loni jsem našel tak 80cm dlouhou kůži s obdobným vzorem.
Edit, jj určil jsem to podle hlavy a typického vzoru.
Užovka mi nevadí. Ale ta agrese mě prekvapila, normálně se naklikatila apak proti mě vystartovala. Byl jsem rychlejší.
Nrkde tu určitě mám její mamu, loni jsem našel tak 80cm dlouhou kůži s obdobným vzorem.
Edit, jj určil jsem to podle hlavy a typického vzoru.
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
...ta užovka mi připoměla vojenská léta,kdy jsme byli na Doupovském cvičišti u Bochova,tam bylo mraky zmijí,když jsme měli čas mohli jsme si přivydělat odchytem zmijí na jed.Za jednu zmijí, pokud měla jed bylo 25 Kč(žold měl vojín 90Kč),dalo se krásně vydělat.Nejdříve jsme chodili v gumakách a rukavicích od pechačka,vidličky na odchyt, když jsme zjistili co zmije dokáže,pak stačily na odchyt mit obuté kanady a holé ruce.Já měl vždy ke zmijím respekt,ale byli tam aparáti,kteří zmije nosili v kapsách,přišel do hospody na Andělské hoře a při placení nejdříve z kapsy vytáhl zmiji a pak teprve peníze.Byli jsme tam 2 krát po měsíci,ale nikdo nebyl od zmijí pokousaný,správně uštknutý.
No dneska to tak pěkně začalo. Během dne se to pokazilo a navečer totálně propadák.
Ráno jsem jel do firmy. Naložil jsem na vlek asi 2 tuny nastřihanejch plechů. Nakládali jsme to s Jardou. Asi Moldavan ty plechy naskládal na palety. Takže obě dvě byly rozjetý už na zemi. Trochu jsme to zrychtovali a naložili jeřábem. Zkurtoval jsem přez krabice abych nepřeřezal kurty a kouknu na kola a na jedné straně placka. Nic od lakýrníka hadici a natlačil jsem do kolca 6,5 Atm no ještě by trochu sneslo, ale víc tlaku nemáme. Dobrý odvezl jsem to na ohraňovák. Asi max 50 km jsem jel, víc jsem neryskoval kvůli sesunutí. Tam to Tomáš složil ještěrkou. Jel jsem k němu, zastavím před dílnou a vylezu z dodávky a ta potvora mašina to valila přez přejezd, kterej jsem asi před 4 min přelezl s vozíkem. Už mě kdysi ta mašina tam vybláznila jednou.
No vyzunknul jsem kafe a jel do lakovny, tam naložil 12 paravanů a valil do Horoměřic. V pohodě. Na stavbě kluci složili a jel jsem naspátek do firmy. Na sjezdu z obchvatu byla asi na 5 km D1 hromadná bouračka. Asi hodinu jsem tam poskakoval kupředu. Modlil jsem se, aby to neuzavřelo sjezd č6 na Uhřiněves kam jsem jel. Naštěstí bouračka byla ještě vpředějc. I tak jsem to asi hodinu a 20 min poskakoval. Dojel jsem do Uhřiněvsi a zastavím na světelný křižovatce jako první. A najednou mi klinkla šaltpáka až dolů. Kurva co je? Páka uplně jak mucha v gumáku. Dopiče, co teď? Naštěstí jsem dojížděl a měl zařazíno, zkusil jsem pouštět spojku a jo zabírala. Hurá, vypadalo to na 2 rychlost že tam je. Skočila zelená, já v tu chvíli asi taky celej zelenej kupodivu se rozjel a celej šťastnej překutil zbytek města na 2. Zajel jsem u peny na parkoviště a tam to chcípnul. A volal rádce o pomoc. Nikdo nevěděl co s tím. Nešlo vůbec řadit, páka nereagovala na nic. Říkám si, vypadlé táhlo. Svíťím mobilem pod tu manžetu páky a nic. Volám souseda jestli je v práci, nebo doma. Byl v práci hodinu cesty. A on měl spásnej nápad! Dojeď do Uval, tam mám kámoše pomůže ti. Ale tan nápad byl, po cestě koukej třeba u silnice bude nějaká opravna. Vyjedu tedy z parkoviště na silnici a asi po 50m opravna. Hurááá vjedu na dvůr. A před dílnou sedí dva klučinové a mají kafe a čumí kam jedu. Ptám se, že mi nejde řadit a ten jeden no jasně otevřte motor. Šáhnul dovnitř a zkuste řadit. Vezmu za páku a světe div se fungovalo to! Zlatý ruce mechanika! On že vypadlo táhlo na převodovce. Je už volný. Koukněte tohle to to je. Až to vypadne znova jen to nasaďte. Ale je to potřeba dát nové. Tisíceré díky sedl jsem a pokračoval v cestování. Než jsem dojel do firmy, ještě 4x mi to vypadlo. Jednou zase na křižovatce v Kolíně. Trochu jsem křižovatku projel se sešláplou spojkou a hned za ní zastavil a nasadil. Masakr cesta. Problém nastal v kopci když jsem měl neutrál. Ručka nefunguje. No nakonec jsem dojel. A kolega že ještě koukneme na ten olej. Protože tam furt svíťí ten klíč a bliká servis. Že tuhle ja napsáno, další výměna oleje v a kolik ja na tacháku? Raději nebudu psát o kolik tisíc km je výměna přejetá. A to šéf že však se nedávno dával ten olej novej, když dělali rozvody.
Takže dodávko pá pá, až budeš zase v hromadě budu s tebou jezdit. Tohle to ježdění je o život a tak odmítám jezdit, dokud pár základních funkcí nebude tak jak má být.
Je to román, ale vzal jsem to narychlo, bez detailů, aby to nebylo tak dlouhé.
Ráno jsem jel do firmy. Naložil jsem na vlek asi 2 tuny nastřihanejch plechů. Nakládali jsme to s Jardou. Asi Moldavan ty plechy naskládal na palety. Takže obě dvě byly rozjetý už na zemi. Trochu jsme to zrychtovali a naložili jeřábem. Zkurtoval jsem přez krabice abych nepřeřezal kurty a kouknu na kola a na jedné straně placka. Nic od lakýrníka hadici a natlačil jsem do kolca 6,5 Atm no ještě by trochu sneslo, ale víc tlaku nemáme. Dobrý odvezl jsem to na ohraňovák. Asi max 50 km jsem jel, víc jsem neryskoval kvůli sesunutí. Tam to Tomáš složil ještěrkou. Jel jsem k němu, zastavím před dílnou a vylezu z dodávky a ta potvora mašina to valila přez přejezd, kterej jsem asi před 4 min přelezl s vozíkem. Už mě kdysi ta mašina tam vybláznila jednou.
No vyzunknul jsem kafe a jel do lakovny, tam naložil 12 paravanů a valil do Horoměřic. V pohodě. Na stavbě kluci složili a jel jsem naspátek do firmy. Na sjezdu z obchvatu byla asi na 5 km D1 hromadná bouračka. Asi hodinu jsem tam poskakoval kupředu. Modlil jsem se, aby to neuzavřelo sjezd č6 na Uhřiněves kam jsem jel. Naštěstí bouračka byla ještě vpředějc. I tak jsem to asi hodinu a 20 min poskakoval. Dojel jsem do Uhřiněvsi a zastavím na světelný křižovatce jako první. A najednou mi klinkla šaltpáka až dolů. Kurva co je? Páka uplně jak mucha v gumáku. Dopiče, co teď? Naštěstí jsem dojížděl a měl zařazíno, zkusil jsem pouštět spojku a jo zabírala. Hurá, vypadalo to na 2 rychlost že tam je. Skočila zelená, já v tu chvíli asi taky celej zelenej kupodivu se rozjel a celej šťastnej překutil zbytek města na 2. Zajel jsem u peny na parkoviště a tam to chcípnul. A volal rádce o pomoc. Nikdo nevěděl co s tím. Nešlo vůbec řadit, páka nereagovala na nic. Říkám si, vypadlé táhlo. Svíťím mobilem pod tu manžetu páky a nic. Volám souseda jestli je v práci, nebo doma. Byl v práci hodinu cesty. A on měl spásnej nápad! Dojeď do Uval, tam mám kámoše pomůže ti. Ale tan nápad byl, po cestě koukej třeba u silnice bude nějaká opravna. Vyjedu tedy z parkoviště na silnici a asi po 50m opravna. Hurááá vjedu na dvůr. A před dílnou sedí dva klučinové a mají kafe a čumí kam jedu. Ptám se, že mi nejde řadit a ten jeden no jasně otevřte motor. Šáhnul dovnitř a zkuste řadit. Vezmu za páku a světe div se fungovalo to! Zlatý ruce mechanika! On že vypadlo táhlo na převodovce. Je už volný. Koukněte tohle to to je. Až to vypadne znova jen to nasaďte. Ale je to potřeba dát nové. Tisíceré díky sedl jsem a pokračoval v cestování. Než jsem dojel do firmy, ještě 4x mi to vypadlo. Jednou zase na křižovatce v Kolíně. Trochu jsem křižovatku projel se sešláplou spojkou a hned za ní zastavil a nasadil. Masakr cesta. Problém nastal v kopci když jsem měl neutrál. Ručka nefunguje. No nakonec jsem dojel. A kolega že ještě koukneme na ten olej. Protože tam furt svíťí ten klíč a bliká servis. Že tuhle ja napsáno, další výměna oleje v a kolik ja na tacháku? Raději nebudu psát o kolik tisíc km je výměna přejetá. A to šéf že však se nedávno dával ten olej novej, když dělali rozvody.
Takže dodávko pá pá, až budeš zase v hromadě budu s tebou jezdit. Tohle to ježdění je o život a tak odmítám jezdit, dokud pár základních funkcí nebude tak jak má být.
Je to román, ale vzal jsem to narychlo, bez detailů, aby to nebylo tak dlouhé.
Tak to jsi dopadl dobře, já v pondělí jel na STK asi 20km do Svitav dobrému kamarádovi a kolegovi z práce s jeho Škodou 105 na STK. Jezdím tam už 25 let nejmíň, takže se tak nějak známe. Auto je jak nové, veterán, jen jsem přejel Hřebeč, auto přestalo jet. Tak zpátky na laně až ke mě do dílny. Tak si zavzpomínám na starý časy a kouknu na karburátor, udělám brzdy, řízení a vůbec jako kdysi...
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Užovky jsou potvory, zavaruje zasyčením a už startuje. A jak má tu volnou dolní čelist tak dokáže kousnout dolníma zubama i do palce když ji drží hlavičku zeshora. Musí se dobře držet. A co je hlavní, když už neví kudy kam tak vás podělá, má to takový olejnatý , to se zažere do kůže a je to k neumytí a smrdí dva dny. Asi v případě nouze do toho umí něco přidat aby to smrdělo víc. Jak říkám, potvory to jsou..
Zmije když už je trochu velká, jde chytnout za ocásek a odnést někam pryč, když ji za něj držíte nedokáže se zvednout hlavičkou až nahoru, není na to dost silná, ale užovka jo.
Zmije když už je trochu velká, jde chytnout za ocásek a odnést někam pryč, když ji za něj držíte nedokáže se zvednout hlavičkou až nahoru, není na to dost silná, ale užovka jo.
4011, 25 A, Zebra, Prcek
Oto , to je u trafica klasická závada co se opakuje každých 280tisíc km. Jednou se nám to stalo u Blanska , a u ruční brzdy zarezlé přepákování takže nefungovala ... Naštěstí bylo k kufru správné nářadí a vše spravila elektrikářská stahovací páska a dojelo se domů. A nebyl čas vyměnit táhla řazení a tak se s tím ještě nějaký čas jezdilo na to co bylo nutné. Ono se to nezdá ale trafic je dobrý dělník na to kolik původně stál dobrá volba.
Akorát něco na tom dělat je za trest. A když jsem na tom poprvé dělal zadní brzdy jsem se málem vyvrátil. Kotouč včetně ložiska a cena jak za zlaté čuně.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233