co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
ITS

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#7591 Nový příspěvek od ITS »

Chlapi pozor !!!!
Staré čínské přísloví říká :

DŮM JE HOTOV, HOSPODÁŘ UMÍRÁ.

Tomas6

#7592 Nový příspěvek od Tomas6 »

fikejz píše: ned dub 03, 2022 5:45 pm 60x70cm je to z čínský STAR 670. Těch šest balíků už je 10% z množství který jsem měl. Budu muset předělat místo na uskladnění, aby byl přístup k balíkům ze všech stran. Ty nakousaný byly vzadu u břehu, zapadali listím a myši v něm měli pré. Takže když by byl přístup, abych mohl listí uklidit, mělo by to být lepší. Budu muset rozebrat ty betony na kterých to stálo a v létě by mi měl soused dělat s bagrem kousek planýrky, tak bych mu řekl aby to přiškrábl při jednom.
Jsem si říkal jak bys to nosil. Mi se myši pustily do senáže loni i předloni, předloni jsem měl balíky pod lesem, tak jsem to přičítal tomu, ale loni na volném prostranství na louce u domu a taky byly několik vyžraných. No já mám balíky 120x120 nalisované variolisem, takže to naštěstí neproleze plísní celé. Většinou jsem z toho vyřezal tak max jedny kolečka. Jeden balík byl požraný víc v kraji a tam ho padla tak čtvrtina. Letos je dám na geotextilii a uvidím. To by myš neměla prokousat.
Kolik máš oveček? Neměl bys lepší velké balíky? Takto musí být i velká spotřeba fólie na zabalení. Jinak já senáží krmil doteď, teď jsou na senu.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

bourač

#7593 Nový příspěvek od bourač »

https://www.google.com/imgres?imgurl=ht ... gFegQIARAn

tady na tom odkazu je foto jak řeší rakouští zemědělci a chovatelé ochranu uskladněných krmiv před hlodavci.
seník stojí na 4 kamených nohách, udajně snad ještě pomazaných nějakým svinstvem.
Pro hlodavce nedobytné...
spřáteleným traktoristům mohu dodat bytelný tlustý roury cca 200/8mm ...
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

Pavel

#7594 Nový příspěvek od Pavel »

od vcera mne boli v krku a dneska mne jeste otek loket

ota

#7595 Nový příspěvek od ota »

Pavle já jsem si v tom pochodil tuhle asi 3 týdny. Ráno se mi nechtělo ani vstávat. Občas mě ráno bolel pravej bok. Jakoby kyčel, ale neindefikovatelně. Něco nahoře v noze. Občas se přidaly i záda. No a pak nakonec nohy, jak kdybych byl po pořádným šlapcuku. Před 14 dny jsem začal jezdit s tou dodávkou a ve čtvrtek mě tak bolala pravá noha. Jen dole na nártu. Přisuzoval jsem to tomu, že mám nohu blbě nezvykle na plynu a proto mě bolela. V pátek jsem si vzal jiné pracovní boty a ty kompresní podkolenky. Mám několikery a tak jsem je další týden střídal. No a nohy přestaly bolet. Trochu si to zvyklo a asi i opatření zabralo. Jinak průběžně k tomu knedlik v krku. Po ránu jsem odkašlával. A pak přez den vcelku dobrý a večer zase knedlik. Jak jsem byl ve firmě tak jsem k tomu ještě stratil hlas. Přeskakovalo mi to jak prase. Kluci se mi smáli, že prej doma kecám akorát se psem a už mě ani pes nechce poslouchat a tak jsem sticha. No a jak jsem dojel do firmy vykecal jsem jim díry do hlav a že mě pej pánbů trestá za to moje kafrání a sebral mi hlas, abych chvíli držel hubu. Ten pacholek Radim mi vymyslel novou přezdívku. Že prej á pan ,,pohádka" je tady! :vysmech: Povídám že počkej já ti dám pohádku, abys věděl až bude oběd a budeme sedět u Michala u stolu nepustim tě ke slovu za celej oběd! :vysmech:
Teď je to už vcelku v pohodě. Nebolí mě ty končetiny a hlas, no pes byl u mě asi 10 min skontrolovat, jestli jsem opravdu v dílně. Prohodil jsem s ním pár slov a on se u vrat na zahradu otočil a šel dom lehnout si na gauč. Přijde zase až tak před 15 hodinou, to má budíka na procházku. Sranda je, když přehodí hodiny. Trvá mu to tak 2 dni než si je přehodí i on. 8)

jiriSBS

#7596 Nový příspěvek od jiriSBS »

Ahoj Bourači,
ta roura je Js 200/8mm,potřeboval bych tak 500mm chci vyrábět nové planetové reduktory na zadní nápravu traktoru a potřebují z toho vytočit dva kruhy o délce 150mm,pokud to nebude problém.

fikejz

#7597 Nový příspěvek od fikejz »

Tomas6 píše: ned dub 03, 2022 8:50 pm Jsem si říkal jak bys to nosil. Kolik máš oveček? Neměl bys lepší velké balíky? Takto musí být i velká spotřeba fólie na zabalení. Jinak já senáží krmil doteď, teď jsou na senu.
Výhoda nás malo / kovo zemědělců. Stačí nám menší stroje, menší místo, jen tý práce máme stejně jak velký :smich: Aktuálně mám osm kusů a šest jehňat. Jasně, že v porovnání s velkými balíky je spotřeba fólie větší, ale zase balím jen do 250mm fólie a loni jsem na 61 balíků spotřeboval asi jeden a půl roličky. No a pak s tím můžu taky manipulovat bez techniky, stačí ruce. Sena teď zkrmím jeden až jeden a půl balíku denně, toho jsem měl asi 200 balíků a ještě dost mám.
Co se týká tý senáže, tak největší problém asi udělalo, že ty krajní nakousaný balíky byly až u samého kraje meze, mezi ně a svah napadalo listí a v něm měli myši pré. Takže musím udělat větší plac aby byl k balíkům přístup ze všech stran a dalo se listí uklidit. No bude to trochu boj, ale mělo by stačit třeba dvacet centimetrů na projití a vyhrábnutí hrabičkami.
Edit: Bourači, díky za nabídku, ale na stavebním úřadě by ze mě už asi dostali psotník, kdybych zas začal něco budovat :)
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Dindik

#7598 Nový příspěvek od Dindik »

Já jsem ty nohy ( podstavce) pro stodolu viděl v nějakém skanzenu v Norsku. Byly to dřevěné sloupy tvaru hříbku a myši po tom nemohly vylézt. Myslím si, že když by ta stavba nebyla pevně spojena se zemí, tak stavební úřad do toho nemá co mluvit.
Mám známého, který postavil chatu o rozměrech asi 5 x 6 m na střešních latích (4x6) zatlučených kolmo do země a vyčnívajících tak 50 cm. Latě jsou cca 30 cm od sebe v celé ploše podlahy. Na ně položil rám, na něj podlahu a celou stavbu. Tvrdí, že latě v suchu pod stavbou vydrží a nezhnijou a zatím ( asi 3 roky) to tak vypadá. Nikomu nic nehlásil a běžně chatu ( má tam i vodu a WC) běžně užívá.

fikejz

#7599 Nový příspěvek od fikejz »

Ono je to spíš o tom, že kde není žalobce není soudce. Já už jednu takhle pevným základem neopatřenou stodůlku (11x8mx asi7 výška) spáchal. Sice s dodatečným stavebním povolením a veškerou parádou, takže vlastně legálně, ale už nechci zbytečně provokovat. A navíc ani nemám kde. Tam kde by se mi to líbilo je obecní vodovod, telekom, a už je tam naplánován i el. kabel do země a druhá varianta prodloužit stodolu směrem dolů je neprůchodná kvůli stávajícímu nadzemnímu vedení NN. I když tam by bylo pěkný pokračování - při zachování současný výšky hřebene by se vešla třípatrová!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Čárls

#7600 Nový příspěvek od Čárls »

Chatu na vlastním pozemku do25 metrů čtverečných mužeš postavit ale jsou tam omezení vzdalenost od sousedního pozemku výška a hloubka základů dále nesmí být pozemek veden jako louka či pole ale jako ostatní nesmíš přesáhnout zastavěnou plochu na pozemek atd pak je to jen na ohlášku Hrozně ale záleží na místním stavebním uřadu někde jsou až moc horliví pitomci
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Britt

#7601 Nový příspěvek od Britt »

Ti horliví pitomci,jak jsi je nazval, mají dnes k dispozici drony a hádej 3x, co je hlavní náplní jejich práce. Porovnávají nové snímky se starými a kde najdou stavbu o které nevědí, pozvou si majitele a požadují tučné výpalné, jinak to musí zbourat. Je to celkem dost případů, ale média o tom cudně mlčí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ota

#7602 Nový příspěvek od ota »

Kluci ono je to stejně podivné s těma stavbama. Přistavěl jsem k stávajícímu objektu přístavbu na ohlášení. Jednoduchá přístavba cca 36m2. Základy okna, vrata, nebyl to vůbec problém. Mělo se to vejít do myslím 150m2 i s objektem. To se tenkrát vešlo. A ten pán na uřadě povídal, metr sem, metr tam. No stavbu jsem realizoval. A teď myslím ke konci roku s platností do unora max přišel dopis. Že narovnávají, přecházejí nesrovnalosti v katastru. A tam psali, že stavba není zahrnuta v jakémsi plánu a není tam ofiko zakreslena. V dopise přišel ještě papir s návodem. Do tohoto papíru uveďte jméno přijmeňi a nějaké nacionále jako telefon zaškrtněte zda souhlasíte nebo nesouhlasíte ze zakreslením objektu. Dal jsem ano a donesl to na uřad. Asi za měsíc mi přišla SMS váš objekt byl zakreslen a zapsán v katastru. Kouknul jsem na net na nahlížení a je to tam i s nějakým číslem. A bez ničeho dalšího to zapsali.
Hlavně bacha na digitalizaci. Ta tu kdysi proběhla, mluvil jsem přímo s pánem co to tady tím teodolitem skoukával. Pak v reálu v katastru totální nesmysl. Najednou jsem měl budovu na silnici, neměl plot, byla z něj taky silnice. Musel jsem sehnat pána co soukromně zaměřuje pozemky a on to změřil podle GPS souřadnic na milimetry a hned se zjistilo, že ten s figitalizací to kurevsky odfláknul. Tenhle mi vypracoval nevé hranice pozemku a zrovna směnu se silnicema na pozemek který vlastně nikdy silnice nebyl a směnili jsme to za pozemek u silnice. Tedy já pustil asi 1m podle silnice a oni takovou špičku před mojím domem. Já dal asi 25m a oni asi 40m. Vše papírově připravil vyřídil podpisy a pak jsem to celé donesl na katastr, kde to pochopitelně ten uředník zase blbě zakreslil do katastru. Takže znova tam a ukázat mu v tom novém plánu, který měl i on jak to má správně být. Předělal to hned a konečně je vše jak má být. Po mnoha letech je to v pořádku. Uřady a uředníci jsou běh na dlouhou trať. Ale stačí trefit jednoho šikovného, rozumného a máš hotovo za pár týdnů. Ale trefíš na neschopného a nejde vůbec nic. Mám zkušenost s tím.

Sadra17

#7603 Nový příspěvek od Sadra17 »

Britt:

kéžby drony, koukaji online na satelit ani z kanclu nevylezou 8)
malej traktorista v malým traktoru

Leo

#7604 Nový příspěvek od Leo »

Vojáci mapují republiku jednou za čas, tak pak dají data i úřadům. Tak se inovují i mapy.cz.
Pořád se něco staví, takže se mapy inovují a tak se zkontroluje, co se kde postavilo.
A zlegalizovat černou stavbu v naší banánové republice není problém.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

padesátka

#7605 Nový příspěvek od padesátka »

Taky jsem musel nedávno pozvat geodeta aby mi přeměřil barák (přišlo z katastru že nesouhlasí dům) nechal jsem si zaměřit i kůlny sklep prostě všechny stavby na štěstí po předložení zaměření mi st. úřad vše schválil a katastr zaznamenal tak u mně dobrý něco to stálo ale v pohodě. Mněl jsem strach že budu muset někoho uhánět o plánky pro budovy ale byli na mě hodný 8)

Odpovědět

Zpět na „Putyka“