Epidemiologie v akci...

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
fmodel

Re: Epidemiologie v akci...

#9181 Nový příspěvek od fmodel »

imaginaro píše: pon říj 25, 2021 10:37 am fmodel
Protože mi to není vlastní,

Pochopitelně i toto má své meze na které je třeba upozornit.
O tom to je ,o přirozené inteligenci která nemá nic společného s dosaženým vzděláním, ale s takzvaným selským rozumem což je už dnes pro někoho jak červený hadr pro býka na corridě.
Vzhledem k tomu jak ve volbách dopadla modla antivaxerů ex poslanec Volný tak je jasný že 1,3% voličů se snaží překřičet, přeprudit a převálcovat zbytek národa.

fikejz

#9182 Nový příspěvek od fikejz »

Předpokládat, že 1,3% která dostal ve volbách Volný je zároveň procentuální zastoupení antivaxerů v populaci není zrovna intelektuální počin. Obzvlášť, když je všeobecně známo, že počet lidí naočkovaných alespoň jednou dávkou vakcíny proti covidu se motá okolo 70% a i přes mohutnou šikanu a buzeraci státu i ostrakizaci od mnohých očkovaných už příliš nestoupá. Spíš bych to přirovnal k míchání hrušek s bramborami (ani ne s jablky, protože ty jsou rovněž ovocem).
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

imaginaro

#9183 Nový příspěvek od imaginaro »

Všiml jsem si že nejme v politice, tak krátce - ohledně vzdělání:
To je taky jedna z věcí která mne poslední dobou dost irituje. Stále častějš slyším z různých výzkumů lidé s vyšším vzděláním jsou takový, nebo lidé s nižším vzděláním jsou takový. Podle mne je to stejně diskriminační jako ptát se u pohovoru mladé holky jestli plánuje mít rodinu. Posuzovat názor či povahu někoho jen podle dosaženého vzdělání je silně tendenční a mimo jiné i krátkozraké, obzvlášť když v těch průzkumech nikdy neřeknou v jakém regionu proběhl a kolika respondentů se dotázali. Většinou to dělají v čechách nebo dokonce jen v Praze, což si troufnu tvrdit že to v žádném případě není vypovídající o celém národu. Je spousta lidí na moravě a slezku kteří si uvědomují svou zodpovědnost k rodičům a poději k vlastní rodině, že upřednostnili místo pokračujícího vzdělání starost o chod majetku a pomoc rodičům, často i proto že je to baví, nikoliv proto že nemají inteligenci na dosažení vzdělání vyššího. Proto by se nemělo vzdělání nikdy v žádné spojitosti uvádět.
Sakra neni to krátky :( :red:
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

fmodel

#9184 Nový příspěvek od fmodel »

fikejz píše: pon říj 25, 2021 11:35 am Předpokládat, že 1,3% která dostal ve volbách Volný je zároveň procentuální zastoupení antivaxerů v populaci není zrovna intelektuální počin. Obzvlášť, když je všeobecně známo, že počet lidí naočkovaných alespoň jednou dávkou vakcíny proti covidu se motá okolo 70% a i přes mohutnou šikanu a buzeraci státu i ostrakizaci od mnohých očkovaných už příliš nestoupá. Spíš bych to přirovnal k míchání hrušek s bramborami (ani ne s jablky, protože ty jsou rovněž ovocem).
Není ,to je tvrdé jádro ,ostatní jsou jen nerozhodnuti nebo lehce přesvědčeni .
Příklad dědula o dvě patra níž se nedá očkovat protože mu syn řekl že ho to zabije protože je to nevyzkoušený .Ten dědula není antivaxer jen má syna ....

creative

#9185 Nový příspěvek od creative »

Když někdo použije slovo antivaxer, měl by napsat proč. Kdyby tady nebyly hony na neočkované, nikdo by nic neřešil. Tupá ovce chce klid a nepřemýšlí, jde se naočkovat. Proč bych se chodil očkovat pro klid, když jsem covid měl i celá rodina. To nedává smysl. Hon na neočkované přerostl v to, co tady je. Každopádně říct, že ti, co se nenechali očkovat volili Volného je pěkná cipovina. Protože právě neočkování ho určitě nevolili, protože ti si zjišťují fakta. Stačilo si přečíst Volného program a kandidáty a bylo vymalováno.

A tady je toho případ, co je to za čuráky :

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/mi ... .sznhp.box

Tak zůstanem do jara doma, ať lidi chodí pěšky.Ono je problem teď obsadit některý spoje, tak necháme řidiče doma.

https://www.novinky.cz/zahranicni/blizk ... rce_zone_n

TO už je moc. Asi chtějí, aby tam měli občanskou válku.

fmodel

#9186 Nový příspěvek od fmodel »

Tupá hovada nechápou nebo nechtějí ,je jednoduché chtít a sám nic nedat ,tupá hovada nepochopí .

Fizz

#9187 Nový příspěvek od Fizz »

To je v ramci Bonhoefferovy teorie...

Tady utubko pojud vládneš english:

https://youtu.be/ww47bR86wSc
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

creative

#9188 Nový příspěvek od creative »

Tak Hamáčka už všichni odsoudili. Ač odepsán se ještě chce k něčemu nachomítnout. Asi v tom má osobní byznys plán , zřejmě přešel ze Sputniku na něco jiného.
Každopádně sem nevydržel a zavolal do práce, zda po dovolené přijít až na jaře. Všichni se tomu smějí. Bude to jak na jaře, podepíšeš papír o samotestu a hotovo. Nikdo ze soukromníků do toho peníze vrážet nebude, to si ta piča, co kupuje roušku za 700 ,.Kč musí uvědomit.

fmodel

#9189 Nový příspěvek od fmodel »

Fizz píše: pon říj 25, 2021 1:20 pm To je v ramci Bonhoefferovy teorie...

Tady utubko pojud vládneš english:

https://youtu.be/ww47bR86wSc
Dobrá demagogie ,je zajímavé že menšina vždycky ví kde začínají její práva ale není schopná pochopit kde končí a že už zasahuje do práv jiných ,třeba právo na život jiných je víc než právo nestrpět drobné nepohodlí nebo ústrky .

fikejz

#9190 Nový příspěvek od fikejz »

Drobné nepohodlí nebo ústrky? Nikdo není povinen ohrozit svůj život, nebo zdraví kvůli životu, či jen zdraví někoho jiného. Vakcína je experimentální, kdo se pomocí ní chce chránit, je to jeho volba, nesmí to ale vyžadovat po jiných.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

fmodel

#9191 Nový příspěvek od fmodel »

Experimentální už není , a navíc její vývoj začal v době kdy začal řádit jinej coronavir.

No ti co jsou proti téhle padesát let neosvědčené léčbě by měli napsat prohlášení že jsou proti použití Bamlanimimabu a jinejm desetiletí prověřenejm lékům a že radši v tichu a klidu zdechnou a nebudou zatěžovat zdravotní systém kvůli nějaké chřipečce 8)

Cobrow

#9192 Nový příspěvek od Cobrow »

Nikdo z nás vůbec - vzhledem k vakcíně - vůbec neví, o čem mluví. Mluvit o experimentální je dost směšný. Podotýkám pro imaginara, fmodela a pod - nejsem příznivec očkování. Pouze se snažím být neustále objektivní a jsem pragmatik.
Moje sestra docent pracuje v imunologii, dostal jsem zajímavou přednášku. Dnes vakcíny pracují úplně jinak, než před 30-ti lety.

imaginaro

#9193 Nový příspěvek od imaginaro »

Já taky nejsem proti vakcíně, už jsem to tu párkrát psal, čekám nejdřív na výsledky vyšetření proč mě už asi čtyři měsíce pobolívá něco co mě nikdy nebolelo + další symptomy. Tři měsíce jsem ukecával doktory ať mi napíšou CTčko. O experimentální vakcíně tu psali jiní.
Šlo by sem napsat výňatek nejdůležitějšího z té přednášky?
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

zelenac

#9194 Nový příspěvek od zelenac »

Nuz to,ze vakcina je experimentalna a jej vyzkum bude ukonceny asi v roku 2023 to povedal sam vyrobca.Takze docenti a politici ktori vravia,ze nieje experimentalna asi vedia viac,ako vyrobca.Tak,ked vyrobca auta povie zakaznikovi,ze autu mozu zlyhat brzdy,lebo vyvoj brzdovych hadiciek musi trvat aspon 4-5 rokov a ten cas sa neda nicim osialit a tak ani sam vyrobca na takom aute nejazdi(ale nema nic proti tomu,aby na nom jazdili ini) nejaky docent,ci diler toho bouraku povie,ze vyrobca nevie co vravi a auto je uplne bezpecne.....komu budete verit?
Ja teda verim tomu vyrobcovi a docentom z druhej strany ktori budu hovorit,ze hadicky naozaj potrebuju ten cas,aby sa zistilo,ci po 2 rokoch neprasknu.A s kovidom a vakcinami to vidim podobne.
F model...takze vyvoj vakciny proti kovidu zacal v dobe,ked ziadny kovid nebol :shock: ?Ako mohli vediet,proti comu vyvijaju vakcinu,ked v zaciatkoch kovidu nik ani nevedel o co sa vlastne jedna?A podla najnovsich vyskumov ten virus,ci co to je mutuje tak rychlo,ze je vlastne uz uplne iny,ako bol ten,proti ktoremu bola vyvinuta vakcina.
Cobrow,vakciny dnes naozaj pracuju inak,ako pred 30 rokmi.Vtedy do nas prali osvedcene vakciny vyskusane casom,dnes by do nas naprali vsetko na com sa da vyryzovat.
Vlastne....proti comu sa vyvinuli vakciny za poslednych 30 rokov?

mufik

#9195 Nový příspěvek od mufik »

Zde je velmi zajímavý článek https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blog ... .seznam.cz
Svého času v 80 letech minulého století, když jsem pracoval v soc. závodě, objevil jsem v pracovní skříňce brožuru z 2 světové války kterou vydala nacistická propaganda. Byla psaná česky a jmenovala se "Co řekli čeští velikáni o židech".
Styl a a argumenty byl v podstatě úplně stejný jako v článku. Oblbnout lidi. Dodnes mě mrzí že jsem tam tu brožuru při odchodu do tržní ekonomiky zanechal.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

Odpovědět

Zpět na „Putyka“