podnikání
Re: podnikání
A včém chces podnikat .Lebo su volne živnosti na ktore ti netreba papiere
-
- Kontaktovat uživatele:
hele nejilíp se železem strojařína spíš a zámečničina mám víučák v timto oboru a soustruh mám v garáži a slušnej vercaik v dílně ale nebráním se ničemu ani zedničině
No dobre hlavne aby si mal robotu a zaplatenu , to jako budeš robiť a peniaze nikde a ešte musiš platiť dane a odvody prajem vela objednavok
petrledeč: ,,víučák" jsem ještě nevidě.Jak to vypadá?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Nezabudni na zvaracke skusky co stoja par desiatok tisic, na elektro ti treba paragraf 23.
Jedina rozumna moznost je byt niekde zamestnany, a popritom rozbehnut zivnost, a ked zistis ze ta zakazky uzivia tak mozes dat vypoved.
Jedina rozumna moznost je byt niekde zamestnany, a popritom rozbehnut zivnost, a ked zistis ze ta zakazky uzivia tak mozes dat vypoved.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Zkus to jako hodinový manžel a uvidíš, jak dál.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
No a k vyučení u vázaných 3 roky praxe , nebo odpovědnou osobu. Taky neni od veci mit pojistku na "blbost".
Proste uz jsem to tu nekde psal, pokud chces oficielne, tak pocitej cca 4000 mesicne pro stat odvody, pak aspon 10000 pro sebe nazivobyti , tak jestli mas v kasicce 100000 , tak to na necely pulrok staci a uvidis, jak dal. A z vlastni zkusenosti je lepsi hafo malejch kseftu, jak jeden velkej, ktery ti nezaplati a naopak ty v tom budes mit material. O praci nemluve.
Proste uz jsem to tu nekde psal, pokud chces oficielne, tak pocitej cca 4000 mesicne pro stat odvody, pak aspon 10000 pro sebe nazivobyti , tak jestli mas v kasicce 100000 , tak to na necely pulrok staci a uvidis, jak dal. A z vlastni zkusenosti je lepsi hafo malejch kseftu, jak jeden velkej, ktery ti nezaplati a naopak ty v tom budes mit material. O praci nemluve.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Atlan : je vidět, že se v elektru vyznáš. Není to 23, ale vyhláška 50 paragraf min. 6, aby mohl dělat samostatně na sebe. Jestli to bude dělat dodavatelský, tak paragraf 8 a nejlíp mít i 9, revizáka. Každopádně, aby si mohl udělat tyhle paragrafy, tak je nutná praxe a vzdělání.
http://atp-elektro.cz/rozdeleni-paragra ... 78-sbirka/
http://atp-elektro.cz/rozdeleni-paragra ... 78-sbirka/
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Neviem nepodnikam ale
§ 23 – elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky – spĺňa požiadavky odbornej spôsobilosti podľa § 21. Riadi činnosť § § 20, 21, 22 bez obmedzenia počtu alebo riadi prevádzku tak ako je uvedené v osvedčení odbornej spôsobilosti.
Vy mate este z 78roku vyhlasku?
Ale priblizne to iste len na sk mame vysie cisla na paragrafy
§ 23 – elektrotechnik na riadenie činnosti alebo prevádzky – spĺňa požiadavky odbornej spôsobilosti podľa § 21. Riadi činnosť § § 20, 21, 22 bez obmedzenia počtu alebo riadi prevádzku tak ako je uvedené v osvedčení odbornej spôsobilosti.
Vy mate este z 78roku vyhlasku?
Ale priblizne to iste len na sk mame vysie cisla na paragrafy
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
To mate u Vas na Slovensku asi jinak, u nas je vyhl.50 a par . 3 je tusim obsluha vypinace , 4 nejakyho rozvadece ,5 je po vyuceni prace pod dozorem nekoho se 6, 6 je samostatne pod nekym, kdo ma 7,8 , 7 nevim, jestli jeste je, ale byl partak, 8 dodavatelsky, nebo vedouci,9 revize a 10 projektant.
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
Mě vždy pobaví rady od cizincu,ty přesně ví jak to v čechách chodí.
Ahoj, podnikám v " železným " oboru od ledna 93 na volnou živnost, ze začátku jsem dělal drobný služby lidem " z ulice ", ale to jednou nemáš do čeho píchnout a pak tě všichni strhnou, protože to potřebujou včera a nejlépe se slevou, pak jsem si sehnal několik tuzemských podniků, pro který dělám a občas i do zahraničí, dostanu výkres, dohodnem cenu, termín a jdu dělat, nemusím pořád s každým strejdou řešit, jestli to myslel takhle a nebo že se mu něco nelíbí, zeptej se oty, ten už taky pomalu přechází na kooperaci, možná by ti pomohl s kontaktama, nemáte to od sebe tak daleko a nebo se zeptej u vás v bývalém Tosu .
-
- Kontaktovat uživatele:
brite to je dobrý nápad budu natím uvažovat
Tak vidíš, že to myslím dobře.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.