Před 14ti dny jsem zapojil třetího "přikryla".pawka píše:Dnes výlet pro bojler do Noveho Jinčína. Mate od nich taky doma bojler? Dřív to vyrábělo kde jaké JZD se stačečkou na 4ku plech. Jmenoval se OVP.
http://www.bojlery-prikryl.cz/
Nejsou tak dokonale vydesingovany jao drazice,ale když ho ohřívaš kotlem na tuhy paliva,tak to nemá chybu.
Už máme třetí a každý dal 20 let.
CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI II ??
...no víkend , bol v znameni výletu,,,
sobota ,Zamok v Kroměřiž , výstava stavebnic MERKUR , zrkadlove bludisko, stara mincovna z vodarnou
kvetna zahrada.... večer vymetanie "hospúdek" a na zaver "HANÁCKE ŠENK" a tam pečene rebra
a medzi tím nejake to pivko,,, same dobroty
a v nedelu Rymice, a ZOO Lešna , kde maju mimochodom jednodňovú pokrčenu žirafu....
Spali sme na intraku hotelovej školy v Kroměříži,,,
pekne čisté, aj ranajky boli
No a až v Rymicích som zistil že to kúsok od Kostelce
sobota ,Zamok v Kroměřiž , výstava stavebnic MERKUR , zrkadlove bludisko, stara mincovna z vodarnou
kvetna zahrada.... večer vymetanie "hospúdek" a na zaver "HANÁCKE ŠENK" a tam pečene rebra
a medzi tím nejake to pivko,,, same dobroty
a v nedelu Rymice, a ZOO Lešna , kde maju mimochodom jednodňovú pokrčenu žirafu....
Spali sme na intraku hotelovej školy v Kroměříži,,,
pekne čisté, aj ranajky boli
No a až v Rymicích som zistil že to kúsok od Kostelce
A také od Vladimírova hospodářství !
veď práve,,,,
no bolo nas za autobus... To by Vladimír asi nezvládol
no bolo nas za autobus... To by Vladimír asi nezvládol
To prohlížení starých časopisů ti docela závidím. To je poznávání jiného světa a řekl bych i zajímavého. Zajímalo by mě jestli tam byly fotografie nebo kresby.ota píše:Ahoj, já měl dneska nedělní provoz. Ráno jsem vstával dýl a po obědě jsem šel ven a nejdřív chvíli do dílny. Včera jsem na soustruhu vyrobil pár věcí, co jsem tu měl posbíraný za týden. Co kdo potřebuje. Třeba řemeničku na hoblovku, napínací kladku na sekačku, nějaký šroub do stahováku a tak. Pak jsem uklízel a tedy dneska to douklízel, je to příprava na stěhování strojů do druhé dílny. Potom jsem opravoval polámaný špruslíky ve štaflích. Utrhal jsem všechny šrouby co stahují štafle dohromady. Tak jsem je znovu navařil a opravil. Potom jsem vzal žebřík u kterého byl taky prasklej špruslík. Na soutruhu jsem udělal novej a napasoval do žebříku a trochu ho postahoval a sešrouboval. Pak jsem vzal čubinu na vodítko a vyšli jsme si na procházku. Natrhali jsme si třešně za vsí a pokračovali dál po cestě k lesu. Došli asi do půlky a pak zase šli domů. A zastavili jsme se u souseda na kus řeči. Ten nás vzal k sobě na zahrádku. Čuba rovnou letěla k němu do zahrádky a hledala tam ježka! Soused, co tam hledá? No nevím ale věděl jsem, když jsme sušili seno, tak byla čuba s náma. A lítala tam jako motorka a najednou chvíli štrachala v té zahrádce. Najednou cosi nesla. Ona když něco nese v hubě, tak to nechce dát! Koukám a on ježek. Chvíli jsme ho mordovali, aby nám ho dala. No za chvíli mi ho dala a ježek tradá valil to pryč! No a dneska čuba si to pamatovala hned tradá tam. Ale ježek naštěstí tam nebyl! Tak lítala po zahradě. Ale se sousedem jsme si prohlíželi pěkné časopisy. Vzadu bylo napsáno datum výtisku: 1914! No staré staré výtisky. A ten z roku 1915 byl popsnej už o první válce a pěkné fotky tam. Pán obléhání Francie, děla, střelba z kulometu, atd. No paráda dobové prohlížení!
Ahoj, byly tam fotografie na pěkném papíře. Není to klasickej novinovej papír, ale spíš časopisovej. Oba jsme čučeli, jak kvalitní papír a velmi kvalitní fotky. Opravdu vypracovaný tisk. On to přivezl z domova, maminka mu nadávala tak to dovezl na zahrádku a trochu jsme očistili od prachu a prohlíželi. Opravdu jsme se divili jak kvalitní časopisy to jsou. A starodávné reklamy tam Potom měl i svázaný nějaký jiný časopis do knížky, ale ten už byl z 50 let. A v tom byly i různé křížovky, písničky a povídání.
Tak kde je hasič Pavel!! Jestlipak už Jsi vyjížděl k nějakému žňovému ohni! Tady u nás je to mazec! Kombajn už vzplál asi 3x a zatím se to pokaždé podařilo uhasit. Jak se dělá a drtí povídal syn stačí malej křemínek a už to hoří. Naštěstí měli dobrej hasičák a na silnici zastavil pán a pomohl jim to uhasit. Povídal syn, že jelo kolem aut a každej čučákoval a jelo auto, pán hned vyskočil s hasičákem a pomohl jim to uhasit. Dneska znovu ale jen menší ohnisko. Zase kombajn a kamen a drtič. Potom za disklerem to chytlo, a to taky udolal zadiskováním. Ale nahoře vedle ve vsi schořel dneska dělanej stoh. Asi nějaká jiskra z traktoru či kámen a už to jelo. Bylo štěstí, že šel vítr na druhou stranu, do prázdného prostoru. Bejt to opačně, byl by to mazec! Tam jsou budovy, kravín. Ještě jsou tam hasiči a rozhrnují a dohašují. Je to hodně hustý to sucho. Kouř se valil po celím okolí.
Tak kde je hasič Pavel!! Jestlipak už Jsi vyjížděl k nějakému žňovému ohni! Tady u nás je to mazec! Kombajn už vzplál asi 3x a zatím se to pokaždé podařilo uhasit. Jak se dělá a drtí povídal syn stačí malej křemínek a už to hoří. Naštěstí měli dobrej hasičák a na silnici zastavil pán a pomohl jim to uhasit. Povídal syn, že jelo kolem aut a každej čučákoval a jelo auto, pán hned vyskočil s hasičákem a pomohl jim to uhasit. Dneska znovu ale jen menší ohnisko. Zase kombajn a kamen a drtič. Potom za disklerem to chytlo, a to taky udolal zadiskováním. Ale nahoře vedle ve vsi schořel dneska dělanej stoh. Asi nějaká jiskra z traktoru či kámen a už to jelo. Bylo štěstí, že šel vítr na druhou stranu, do prázdného prostoru. Bejt to opačně, byl by to mazec! Tam jsou budovy, kravín. Ještě jsou tam hasiči a rozhrnují a dohašují. Je to hodně hustý to sucho. Kouř se valil po celím okolí.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ze vcera. Zasoby na rok asi mame, 85 kusu pod strechou. Celkem nalisovano za vcera 170 ks
photo uploading
photo uploading
Právě jsem byl asistovat doktořici při kastraci 30kilovýho berana. Pot ze mě lil, při představě jak to musí strašně bolet a beran ani nemuknul.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Nerikej ze te jeste o samote nepotrapila klestema..? ))Britt píše:Právě jsem byl asistovat doktořici při kastraci 30kilovýho berana. Pot ze mě lil, při představě jak to musí strašně bolet a beran ani nemuknul.
To si piš že ne. Uškodila by především sama sobě
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Už 3 den poznavam s kamionem ČR a mini me jebnout zítra slozim v Kuřimi a hrnu to k domovu
Věrný člen agresorů.com
Romulus, tak jeste 30 let a potom jak uvidis kulatou lopatu tak se zblijes
Traktůreček Gery: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=79710
Tak dlouho jezdit nepřipadá v úvahu ani omylem. I tak se to moji Mařence moc nelíbí, ale je rada ze jezdim česko. Já jsem spokojeny s jezdenim do Turecka, je to tam ještě nezkazene, ale tocka trvá od 14dni
Věrný člen agresorů.com
ja us parlet jezdim jenom 50km tam 50km spatky a to 3-4 krat denne dal ani omylem
Traktůreček Gery: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=79710
Stavím na kafe.romus145 píše:Už 3 den poznavam s kamionem ČR a mini me jebnout zítra slozim v Kuřimi a hrnu to k domovu