Počasí II
Re: Počasí II
+21°C do rána napršelo 10mm a pokapkává. Beton a asfalt vodu nevsákne a bude to mnohem horší když se asfaltujou cesty do polí a vinohradů!
Kubota Bultra B1-15 https://www.youtube.com/watch?v=xL8Pv5OVJ-4
Ja jsem fakt zvedavej jestli vlada zacne konat jak slibuje tenhle clanek
http://www.novinky.cz/domaci/376643-suc ... liard.html
Uz vidim jak by na urade piskali, ze jsem obnovil "rybnicky" ktery kdysi statky zavezli. Meli jsme jeden velkej dolik mezi polem a loukou, bral vodu co se hnala z kopce z poli a cesty. A druhej ten zavez nekdo z rodiny ze se bali o decka, ten byl nad domem v zahradce. Ty sudetaci nebyli idioti, zily tady staleti a vedeli co proc delaj. Dost me stve, ze si tehjdejsi majitele naseho statku nevedli nejakej denik o hospodareni. Mozna vedli ale vzali si ho nejspis sebou a byl v nemcine Ted by se me to hodilo. Roky praxe nenahradi nic.
Uz vidim jak by na urade piskali, ze jsem obnovil "rybnicky" ktery kdysi statky zavezli. Meli jsme jeden velkej dolik mezi polem a loukou, bral vodu co se hnala z kopce z poli a cesty. A druhej ten zavez nekdo z rodiny ze se bali o decka, ten byl nad domem v zahradce. Ty sudetaci nebyli idioti, zily tady staleti a vedeli co proc delaj. Dost me stve, ze si tehjdejsi majitele naseho statku nevedli nejakej denik o hospodareni. Mozna vedli ale vzali si ho nejspis sebou a byl v nemcine Ted by se me to hodilo. Roky praxe nenahradi nic.
Prší u nás prší a zahradnický! Zataženo přeháňky 23 °C To si zajezdím s traktorem.Blatíčko.
U nás v noci pršelo půl hodiny. Prvních deset minut byl hustější déšť, dalších dvacet minut jen mírný zahradnický. Díval jsem se na radar, zase nad námi byl okraj velikánské oblačnosti, který se táhl přes celý rakousko až do maďarska a slovinska.
Teď přes den se trochu ochladilo, ale jak je všechno rozpálený, tak to stejně moc není poznat.
Teď přes den se trochu ochladilo, ale jak je všechno rozpálený, tak to stejně moc není poznat.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Teďka skončil déšť a napršelo 4mm - 24 °C
Tady půjde zase jen o dotace. U nás si město bez dotace nevyčistí ani svůj les, nezasadí jediný strom.mastnacek píše:Ja jsem fakt zvedavej jestli vlada zacne konat jak slibuje tenhle clanek
- pepa.traktor
no abych řekl u nás tak 2 měsíce necáklo a vše suchý na trop ale začalo pršet lehonce v neděli a v noci na pondělí víc a ted přes den se to střídá chvíli poprchává a pak zase cedí
minulý týden jsme vozily vodu z potoka a dnes musím přiznat že jsem šel po dvoře a travina nechce už brát vodu a vše jede pryč čekal bych že to chvíli potrvá než se nasytí ale tohle je pro mě
když to vezmu na množství vody ze střechy kde mám nádrže tak mě zase nepřipadá žádnej příval vody protože z dílny při ploše 20x5m z jedný strany jen tak tak napršel 1m3 ale skoro za 2 dni a to normálně při vetším dešti je za chvilku nějak mě to neštimuje ze sucha voda a tráva víc nebere a přesto podle mě tolik u nás nenapršelo
ale sakra se ochladilo to jo
minulý týden jsme vozily vodu z potoka a dnes musím přiznat že jsem šel po dvoře a travina nechce už brát vodu a vše jede pryč čekal bych že to chvíli potrvá než se nasytí ale tohle je pro mě
když to vezmu na množství vody ze střechy kde mám nádrže tak mě zase nepřipadá žádnej příval vody protože z dílny při ploše 20x5m z jedný strany jen tak tak napršel 1m3 ale skoro za 2 dni a to normálně při vetším dešti je za chvilku nějak mě to neštimuje ze sucha voda a tráva víc nebere a přesto podle mě tolik u nás nenapršelo
ale sakra se ochladilo to jo
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Ta zem je tak vyschlá a tvrdá, že vodu nebere. U nás už prší s drobnejma přestávkama druhý den a pořád mám na zahradě rozpukanou půdu, puklina se během chvilky naplní vodou a pak už voda jen stéká po trávě a jede dál z kopce.
Ujetá polňačka nic nenasaje, chová se jak asfaltka, vše po ní jen proteče. Vlastní zkušenost. Pak je na ní jen bahno a ničí se, když po ní musí hned každý po dešti jet na pole. U nás je vyasfaltovali, je to daleko lepší. Někde zase dávají betonový panely. U nás taky z těchto polních cest dělají cyklostezky.marka píše:+21°C do rána napršelo 10mm a pokapkává. Beton a asfalt vodu nevsákne a bude to mnohem horší když se asfaltujou cesty do polí a vinohradů!
Takže řešení je asfalt a beton? Co tak vybetonovat přes řádek vinohradu místo zatravnění? když je to uježděné a nic to nevsaje.Proč jezdíš po dešti na pole traktorem nebo autem?Všechno je o pohodlnosti a rozežranosti.Betonovat a asfaltovat!! Co u nás udělali cykloztezky tak se akorát víc krade.Přínos asfaltka! prší a vsáká se
Naposledy upravil(a) marka dne pon srp 17, 2015 7:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Problém není v cestě. Jde jen o to, zpevnit cestu. Někde dají asfalt, někde panel, někde recyklát z asfaltu či z materiálu z demolic. Není to o asfaltování vinohradů, jen o přístupové cestě. Pokud silnice funguje jako koryto pro vodu z kopce, tak je něco v nepořádku na tom kopci, kde voda jen prohučí a nic ji nezadrží.
Měli jsme vinohrad na kopci, dole v údolí byla panelová cesta. My jsme měli vinohrad zatravněný, největší hrby pod slámou. Sousedi věčně rotavátorovali, takže hlína jak písek. Jak myslíš, že to dopadlo? Sousedí měli hlínu s vodou pod vinohradem v údolí, my jsme se tomu vyhnuli tím, že jsme s hlínou nehnuly. Voda nám tam zůstala vsáknutá do země a zeleň ji tam déle udržela.
Když se podíváš na videa z vinohradu z Rakouska či Německa, taky tam mají asfaltové cesty. Ale vinohrady v kopcích zatravněné, aby tam co nejvíce vody zůstalo a neletělo to s hlínou hned dole.
A je jedno, jaká bude cesta, to zloděje nezastaví. Nám ukradli hrozny, a to museli zdolat velikou mez a nosit to přes pole.
Měli jsme vinohrad na kopci, dole v údolí byla panelová cesta. My jsme měli vinohrad zatravněný, největší hrby pod slámou. Sousedi věčně rotavátorovali, takže hlína jak písek. Jak myslíš, že to dopadlo? Sousedí měli hlínu s vodou pod vinohradem v údolí, my jsme se tomu vyhnuli tím, že jsme s hlínou nehnuly. Voda nám tam zůstala vsáknutá do země a zeleň ji tam déle udržela.
Když se podíváš na videa z vinohradu z Rakouska či Německa, taky tam mají asfaltové cesty. Ale vinohrady v kopcích zatravněné, aby tam co nejvíce vody zůstalo a neletělo to s hlínou hned dole.
A je jedno, jaká bude cesta, to zloděje nezastaví. Nám ukradli hrozny, a to museli zdolat velikou mez a nosit to přes pole.
Ahoj, tady u nás za dnešek 25 mm postupně, pozvolna. Sice jsem byl v práci a tam taky pršelo. Asi míň než tady doma. Zato elektrárna valila ze všech čtyř věží páru a ta lezla po zemi nebylo vidět na krok! Chtěl jsem vyfotit obrázek, ale stejně by bylo prd vidět. Dělali mraky a mraky lezly po zemi!
Teď tady doma pěkně mrholí pozvolna může takhle do rána.
Teď tady doma pěkně mrholí pozvolna může takhle do rána.
Ahoj, tak dneska namrholilo 10mm a teplota nepřesáhla 16°C .
-
Zetor 5611
Fendt F12HL
Bibošuv špalíčkovač v.č.278
Paletizační vidle do 3.bodu, PAJ 1V-sklopka, Nesené brány a smyk,
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
-
Teď jsem se vrátil ze Šumperka a víceméně celou cestu prší od Sence až do Lanškrouna a po cestě zpět z Pardubic takový ceďák, že jsem po dálnici jel sotva 60km/h, nebylo vidět na 10m a na silnici cca 1-2cm vody a někteří mě ještě vesele předjížděli. Fakt ty lidi nechápu kam se ženou za každou cenu. Mám nové letní kola vzorek 6mm a bylo cítit jak ve vyjetých kolejích to dost plavalo.
Zetor 5611
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22
Fendt F12HL
Fekál 3m3, Fahr KM22