Sorry sice napadáš v příspěvku creative, ale dá se to vztáhnout i na jiné. Můžeš mi vysvětlit, jakým způsobem můžou řidiči za díry v silnicích? Můžeš mi vysvětlit proč a jakým právem napadáš řidiče za dělání bordelu kolem silnic? Ano máš pravdu, že někteří řidiči jsou dobytek, ale to samé se dá říci i o chalupářích, co jedou v neděli z chalupy a vyhodí v klidu své odpadky za ves k silnici. No a pak tu obec společně s občany a sousedními vesnicemi, pořádá sběr odpadků kolem silnic. Jinak jak si představuješ to s těmi dírami? Máme si pořídit pytle se směsí na opravu silnic rozbrus a váleček a ve volné chvíli díry spravovat? Zrovna u nás řešili před několika lety cca 5 zpátky zvedlý asfalt na ploše cca 2,5 x 2,5 x 0,5 m po velké vodě. No byl to pěkný kopec (retardér ve městě je proti tomu nic) Přijeli na "opravu" dali cedule snížená rychlost a hrboly no dva měsíce se nic nedělo ani po několika urgencích starosty, že přes to nemůže ten autobus jezdit. Pak to spravovali skoro týden. Ten první a poslední den. Mezitím tu dělníci vůbec nebyli.MOTOPF62 píše:creative-udělal jsi něco pro to aby třeba vedení zařídilo aby nebyly díry,bordel?Asi ne,ale proč ne furt kritizovat nevinné.Český občan tomu se nikdo nezavděčí.Kdo dělá bordel u silnic?Řidič a předpokládám že ty jsi řidič,ale já vím ty jsi v životě papírek nevyhodil.creative píše:Co ti cestáři dělají? Nikde nevidět, děr plno, bordelu taky.
Cestáři-údržba silnic.
Re: Cestáři-údržba silnic.
Na otázku, jestli jsem udělal něco pro stav silnic odpovídám, že platím daně. Dále zde na Vyškovsku je vedoucím cestmistrovství pan Gardelka a několikrát jsem mu urgoval stav určité konkrétní silnice. Co myslíš , že odpověděl. Dále, protože máme ty emaily jsem kritizoval použití ledořezu na komunikacích, ale to je nějaký rok zpět. A věř nebo ne, já bordel určitě z okna nevyhodím. Musel bych se stydět. Jelikož mám kousek Evropy na západní stranu projetou , tak se kolikrát stydím a říkám si, co si o nás asi myslí, když po těch našich polničkách jezdí.
A jak tu píše kolega, tak v těch lidech to určitě je, protože ty opravy, to je děs. Ale na druhou stranu, ty zaparkovaný auta na silnicích, což není dovoleno ani v obcích při nezachování dvou pruhů 3 m. Dnes docela problém, jak pro cestáře, tak řidiče. Ze zákona je to zakázaný, tak proč to tak je? A ještě za poslední, dnes , jezdím pravidelný linkospoj. Po vesnicích uhlazený pluhem, sypnutý pouze v extremně kritických místech, chápu, chtěli šetřit, odpoledne bude nad nulou. Potom stojím v obci Pustiměř. Obec nechala posypat obec soukromníkem, vydatně. Mám tam čekačku 15 min, tak sem ho viděl. Než odjíždím, tak jede další sypač, cestáři a bože div se , sypou posypaný, že dělá km, chápu, ale že sype, to vydatně posypaný, když už začíná tát? No blb.
A jak tu píše kolega, tak v těch lidech to určitě je, protože ty opravy, to je děs. Ale na druhou stranu, ty zaparkovaný auta na silnicích, což není dovoleno ani v obcích při nezachování dvou pruhů 3 m. Dnes docela problém, jak pro cestáře, tak řidiče. Ze zákona je to zakázaný, tak proč to tak je? A ještě za poslední, dnes , jezdím pravidelný linkospoj. Po vesnicích uhlazený pluhem, sypnutý pouze v extremně kritických místech, chápu, chtěli šetřit, odpoledne bude nad nulou. Potom stojím v obci Pustiměř. Obec nechala posypat obec soukromníkem, vydatně. Mám tam čekačku 15 min, tak sem ho viděl. Než odjíždím, tak jede další sypač, cestáři a bože div se , sypou posypaný, že dělá km, chápu, ale že sype, to vydatně posypaný, když už začíná tát? No blb.
- Marcel2107
By mě zajímalo k čemu by mu bylo to tvoje ( dělat KM ) Když mám zákaz solit na určitém úseku tak tam prostě solit nebudu, když mě šéf nařídí at to posolím tak to posolím i když to bude posoleny a bude to začínat tát ( ano dam tam min, ale to pozorovatel nerozezná ) Hlavní s čím bych souhlasil, že když začne padat tak bych u větších kopců dal zákaz jízdě kamionů
těm stačí plivnout pod kola a už nejedou a co já s tim pak mam dělat??? žádná radlice ti to nestáhne úplně do čista a když to rozsolím, tak to pro kamiony stejně nestačí
Oprava díry ( kopečky ) není taky taková sranda jak se zda lidem za volantem, ano někdy je to opravdu hodně i na mě.Ale zauvažuj, když položíš i ten nejmenší kamínek na silnici je vždy nad urovněj, a pro zalepeni většiny děr se prostě musí přez díru přetáhnout a proto logicky vznikne kopeček.
těm stačí plivnout pod kola a už nejedou a co já s tim pak mam dělat??? žádná radlice ti to nestáhne úplně do čista a když to rozsolím, tak to pro kamiony stejně nestačí
Oprava díry ( kopečky ) není taky taková sranda jak se zda lidem za volantem, ano někdy je to opravdu hodně i na mě.Ale zauvažuj, když položíš i ten nejmenší kamínek na silnici je vždy nad urovněj, a pro zalepeni většiny děr se prostě musí přez díru přetáhnout a proto logicky vznikne kopeček.
- arid
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, ať je to jak je, tak siničáři mají zmírňovat následky zimy. Zrovna neskaj - jedu ráno do hokny, dědina skoro posypaná - dělá to nístní rychlá rota ručo. Kopeček sem vyfičel jak nic. Na 260ti metrech 26 metrů stoupání. Dolů do Rájce odhrnuto posoleno. Solnička se točila na rondelu, jela na Ráječko, Rájec ujetá neposolená. Holt je to podle mě o dispečinku jak dá instrukce. Docela často Rájec chčije a u nás sou záměty. Na pěti kilometrech cesty.
http://www.hasici-kunicky.estranky.cz/
Žena je jako kaktus, čím je starší, tím je pichlavejší.
Muž je opakem ženy, čím je starší, tím méně píchá.
Žena je jako kaktus, čím je starší, tím je pichlavejší.
Muž je opakem ženy, čím je starší, tím méně píchá.
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
nechtěl bych se do pluhařů navážet ale nechápu pár věcí, proč se solí suchá cesta, proč když je pěkně a vše je rozbředlé a rozjezděné rozhrnuje až večer když je vše zmrzlé a nerozhrne se nic
a jednu věc za to spíš můžou výrobci těch aut není možnost sypání pod kola tedy že rozhrne a sype si pod kola tím se mu nestane že když jede vytáhnout autobus neskončil by cestou v příkopě...
a jednu věc za to spíš můžou výrobci těch aut není možnost sypání pod kola tedy že rozhrne a sype si pod kola tím se mu nestane že když jede vytáhnout autobus neskončil by cestou v příkopě...
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
- Marcel2107
sypat si pod zadní kola můžu, ale i té soly to trvá než zabere ( furt je to auto stejně jako každé jiné 4 kola a nic víc ) klouže nám to stejně jako vám a lidi většinou ani nehodlaj uhnout abych kolem nich bezpečně projel. Vy nadáváte na silničáře já nadávám na řidiče. Když máte tolik otázek zeptám se i já vás , proč když proti sobě vidíte sypač proč nezpomalite a nenajedete na kraj kde můžete chvilinku počkat a pak pokračovat v jízdě? Proč když se někde točíme tak nemůžete zastavit a počkat až se otočíme a radši se tam cpete?
Můžeme a děláme. To samé dělám autobusu a dělám to i osobákům a náklaďákům. Prostě radši počkám uhnu, abychom se bezpečně minuli. Případně, aby se někdo mohl otočit. Je to v lidech. Nezlob se, ale nikdo tu nenapadá řidiče sypačů ani dělníky, ale je jasné, že všude se najde nějaký netáhlo. Ti dělníci dělají jen to co jim někdo zhora nařídí. Zatím co ty tu napadáš kde koho.Marcel2107 píše:sypat si pod zadní kola můžu, ale i té soly to trvá než zabere ( furt je to auto stejně jako každé jiné 4 kola a nic víc ) klouže nám to stejně jako vám a lidi většinou ani nehodlaj uhnout abych kolem nich bezpečně projel. Vy nadáváte na silničáře já nadávám na řidiče. Když máte tolik otázek zeptám se i já vás , proč když proti sobě vidíte sypač proč nezpomalite a nenajedete na kraj kde můžete chvilinku počkat a pak pokračovat v jízdě? Proč když se někde točíme tak nemůžete zastavit a počkat až se otočíme a radši se tam cpete?
Píšem tu zkušenosti ze svých cest a tvoji práci neznám a chci věřit, že ji děláš v rámci možností dobře.
Už jsem tu také psal, že mám možnosti porovnání jiných okresů a jiných krajů a někde to jde ať už je to sečení trávy, ořezávání stromů, čištění škarp, spravování děr a nakonec i ten posyp. No a jinde to prostě nejde a asi ani nepůjde.
- Marcel2107
Nenapadáte nikoho ale z klávesnice vám furt padá slovo silničáři tohle silničáři tamhleto, mě zase padá řidiči tohle a támhleto Pokud mluvíš o napadání, tak je to úplně to samé. Já jen říkám že většina řidičů prostě neuhne
Oni to z osobáku vidí jinak, kolikrát si klepou na čelo, když si nadjíždím autobusem nebo tahačem do protisměru,abych se dostal za křižovatku,co tam dělám. Nebo když si nechám před sebou díru na semaforu, abych mohl plynule dojet, většinou se tam nějaká pizda vecpe.
A ještě drobnost, vím, že není všude balená, ale i ta balená se opravuje na hrbolek, přitom se dá říznout a vyspravit podle technologického postupu.
A ještě drobnost, vím, že není všude balená, ale i ta balená se opravuje na hrbolek, přitom se dá říznout a vyspravit podle technologického postupu.
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
nevím jak jiní ale když náhodou potkám pluh tak se beru hooodně na kraj nerad bych se projel radlicí na druhou stranu cesty ;)
Robert ;)
creative píše:Oni to z osobáku vidí jinak, kolikrát si klepou na čelo, když si nadjíždím autobusem nebo tahačem do protisměru,abych se dostal za křižovatku,co tam dělám. Nebo když si nechám před sebou díru na semaforu, abych mohl plynule dojet, většinou se tam nějaká pizda vecpe.
- Marcel2107
řeknu ti to takhle, tady máš auto tam 6-7 tun teplé balené (která samozřejmě chladne) a ted mi ukaž jak řežeš a pikuješ každou díru kterou máš opravit to se děla jen u velkých děr. Bohužel většině našich silnic zkončila životnost nekdy před 10-15 lety a podle toho to vypadá
No nevím jak to dělají Táborské silnice, ale ráno jedu oni "frézují" mají na to UN 053 s frézovacím nástavcem a po nich zůstává čistá práce. Odpoledne už jsou zase někde jinde. No a jedeš po záplatách o kterých víš jen podle jné barvy. Tady na Benešovsku to je tankodrom. Jak píšu někde to jde a jinde ne. Je to v lidech a chtění.Marcel2107 píše:řeknu ti to takhle, tady máš auto tam 6-7 tun teplé balené (která samozřejmě chladne) a ted mi ukaž jak řežeš a pikuješ každou díru kterou máš opravit to se děla jen u velkých děr. Bohužel většině našich silnic zkončila životnost nekdy před 10-15 lety a podle toho to vypadá
ked sa povie cestár či chceš či nie je za tým vodič toho sypáča ktorý za nič nemôže pretože jeho riadi dispečer a nad dispečerom je zas ktosi a práve ten ktosi a spol. tropí nezmysly, treba vecí pomenovať pravým menom, management tí sú vinní.Marcel2107 píše:Nenapadáte nikoho ale z klávesnice vám furt padá slovo silničáři tohle silničáři tamhleto, mě zase padá řidiči tohle a támhleto Pokud mluvíš o napadání, tak je to úplně to samé. Já jen říkám že většina řidičů prostě neuhne
Duško
- Mirek LKT
Tak když už se tu rozjela tak pěkná diskuze a jsou tu lidi od fochu , zeptám se i já . Když už se u nás silnice opravují tou flusačkou asfaltu a následně se to cukruje drtí , proč se to rovnou malym válcem rovnou trochu neutáhne ? Celkem mě tenhle způsob oprav vytáčí . Prvně zajebaný auto od asfaltu, pak kulometná palba od kamínků ...tak si říkám proč ten , co dřepí celej den v autě s majáčkem a popojíždí za tou flusačkou, tam neběhá s malým válcem a rovnou to neutáhne ?
Kde ostatní končí , my začínáme ...LKT