SKLÍZECÍ MLÁTIČKY FORTSCHRITT
Moderátor: DYK
Re: SKLÍZECÍ MLÁTIČKY FORTSCHRITT
Aj unas je jeden DON na predaj , ale ani len netušim čo to je za mašinu. Ale pride mi to aky divní a ojedinelí stroj takže do toho by som sa asi nepuštal. Na 12ku aspon čosi zoženeš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to jeho dvojíčka.Johny1490 píše:Aj unas je jeden DON na predaj , ale ani len netušim čo to je za mašinu. Ale pride mi to aky divní a ojedinelí stroj takže do toho by som sa asi nepuštal. Na 12ku aspon čosi zoženeš.
Lenže ten sa stále vyrába a teda originálne súčiastky za normálne ceny sú samozrejmosť. Teda nie je problém zohnať čosi, ale dá sa všetko. Koľko má najazdené neviem, ale asi ďaleko viac. Majiteľa som videl, bol inštruovať pri štarte. Lenže tam je cena trojnásobná, síce je prevádzky schopný, ale garážovaný nebol, robil s ním služby, teda iste nestál, vlastné pozemky nemá...
náhradní díly nejsou problém pro představu se podívej na www.soko.cz akorát že to jsou všechno náhražky ,takže některé díly nejde srovnávat s německými originály, škoda že máš omezený rozpočet na 2000eur ,jinak bych totiž doporučil E-514 mnoho věcí je tam vyřešených proti E-512 i brzdy jsou lepší ,ale zas dost věcí jde předělat třeba pohon kosy...
- Chudej farmar
nakombajnu foukat chladice a fitry kazdej den!!!!!! to plati u starejch i novejch masin!!. jinak nevim u 512 jsme se nikdy nedostali na 13l/ha... prvni motor bral tak 17l a kdyz pak z nej vylitla klikovka ( do dneska nikdo neví proc :-( ) tak se dal vymeným fondem z merizíčí a ten bral tak 20l/ha.. proto kdyz jsem presedlal z 512 na NH TX 66 kde v 7t jarnim jecmenu jezdi za 11l tak z toho jsme byl fakt vyndanejCBS píše:Keď dáš motoru všetko potrebné a vyfúkaš chladič minimálne každé dva týždne, motor bude jednou z tých najspoľahlivejších častí. s ND začínajú byť problémy, lebo v skladoch už šrotujú súčiastky, ktoré idú menej na odbyt. Spotreba v priemere okolo 13 l/ha (vo veľkej miere záleží od porastu).
Pri kúpe treba prezrieť hlavne stav roštu na mláťačke, kláskový a zrnový dopravník, mláťačkový variátor. Brzdy aj keď sú slebšie, keby neboli večne obtečené olejom mohli by aj fungovať, asi 6 rokov dozadu sme dorobili pri reduktory kotúčové, odvtedy okrem zahrdzavených baranov nebol problém. V poslednej dobe nám robili problémy deraví zásobník, šikmí dopravník (zodratá reťaz, zlomené, odtrhnuté latky) a vytriasadlá napadnuté koróziou sa lámu pred zadným domcom. Žací stôl je kapitola sama o sebe, kosohon, guľičky na prstoch šneku, kosa si vyžadujú dennú údržbu.
Váha okolo 7 t presnejšie by som musel hľadať, na hydraulike okrem prehnitých tribiek a netesností rozvádzača piestov a piestikov pojazdového variátora asi nič mimoriadne.
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
- Martin90
Jo, 13l/ha je utopie, to tak ničemný jarní ječmen na 300 metrovém pravidelném obdélníku na vysoké strniště, taky to má úplně debilní převody, na 1 - plný variátor to sežere vše, na 2 - už je to loterie. Ono i "dvanáctka" má strašně nevhodný motor, automobilní 105 koňový čtyřválec 6,5 litru na 4,2 metru a 4 vytřásadla. To TXo má (pokud se nemýlím) 260 koní na 6 metrů a 6 vytřásadel, takže je tam větší rezerva výkonu, E516 má 228 koní a 6,7m záběr a má továrně psanou spotřebu 30l/ha, E516B pak 27l/ha. Pokud dáš na E512 drtič, jsou z toho naftová kamna.Chudej farmar píše:nakombajnu foukat chladice a fitry kazdej den!!!!!! to plati u starejch i novejch masin!!. jinak nevim u 512 jsme se nikdy nedostali na 13l/ha... prvni motor bral tak 17l a kdyz pak z nej vylitla klikovka ( do dneska nikdo neví proc :-( ) tak se dal vymeným fondem z merizíčí a ten bral tak 20l/ha.. proto kdyz jsem presedlal z 512 na NH TX 66 kde v 7t jarnim jecmenu jezdi za 11l tak z toho jsme byl fakt vyndanej
E512: Pojezdový variátor když se posere, je to lepení s nejistým výsledkem nebo vůči hodnotě mlátičky nehorázná investice - dost lidí jezdí bez pojezdového variátoru . Díly sehnat je střelba, buď polácký bláto na týden nebo německý originál za podstatně vyšší cenu(http://www.agrozetshop.cz/exec/search.a ... e=Fulltext). Pokud 512ku kupovat, tak jedině pokud člověk ví, do čeho jde, pokud ne, tak samozřejmě zjistit stav motoru(klepání, úniky provozních kapalin za tepla), pustit mlátičku a dát plný plyn, zda něco nepíská, nemlátí, nehučí víc než je zdrávo. Zkusit v jakém stavu je "korčák" (vynášecí deska), rošty ve vytřásadlech, kabinu raději novější typ, zkusit řízení, vůle zadní nápravy, stav pojezdové spojky, stav plochého řemenu pohonu mlátičky, stav pojezdových řemenů, unašeče variátoru mlátícího bubnu , funkčnost převodovky, funkčnost pojezdového variátoru, stav žacího stolu - házení průběžného dopravníku (šnek) + pohony, stav předních, popřípadě zadních pneumatik, ty brzdy no a pak vybrat ten nejlepší. Ale pokud tu mlátičku vyloženě akutně nepotřebuješ, radši bych ji být tebou nekupoval, jinak solidní E512 minimálně 2000€.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
co tím myslíš lepení pojezdového variatoru s nejistým výsledkem? vždyť na něm není nic složitého ,my sme ho před každou sezonou přetěsnili skontrolovali se pístky ,vložky ,čepy a nepamatuju s tím žádný problém asi za 8 let co jsem jezdil s 514kou.
- Martin90
Variátor jako celek, bohužel máme na něj asi smůlu, je vymlácená drážka v hřídeli, do které se vkládá pero přenášející moment na neaktivní polovinu řemenice variátoru, lepení se sice podařilo (pro vyvaření a následné frézování by se musela hřídel vyndat a změnila by se struktura hřídele - možná by se i ohnula + ta vzdálenost řemenice od radiálního ložiska...), ale potom vylétlo pouzdro pístku a řemenice se musela stáhnou - došlo k porušení lepidla, znovu už se nepodařilo tak dobře zalepit, potom zase vylétlo gufero na pístku, po opravě opět vylétlo pouzdro, to jsme také zalepili u pojistného kroužku a zatím drží, což musím zaklepat, kroužek vyštípl asi drážku v tělese ložiska (díl, kde jsou pístky) http://www.agrozetshop.cz/teleso-loziska/d-90051/.premo píše:co tím myslíš lepení pojezdového variatoru s nejistým výsledkem? vždyť na něm není nic složitého ,my sme ho před každou sezonou přetěsnili skontrolovali se pístky ,vložky ,čepy a nepamatuju s tím žádný problém asi za 8 let co jsem jezdil s 514kou.
Zetor 8245 Turbo, Zetor 12145 Turbo, ZTS 16245 Super
- Chudej farmar
no lista na tx je 6,6m (alternativa byla 7,5 ale to jsem nechtel uz se neda jezdit z pole na pole bez sundani) a motor ma 280k..(asponj teda u toho meho mam jedno z poslednich 2001 pak uz byli CX) a faktem je kdyz nabagrujes tak to ani v kopci nepoznas furt to jede :-DDMartin90 píše:Jo, 13l/ha je utopie, to tak ničemný jarní ječmen na 300 metrovém pravidelném obdélníku na vysoké strniště, taky to má úplně debilní převody, na 1 - plný variátor to sežere vše, na 2 - už je to loterie. Ono i "dvanáctka" má strašně nevhodný motor, automobilní 105 koňový čtyřválec 6,5 litru na 4,2 metru a 4 vytřásadla. To TXo má (pokud se nemýlím) 260 koní na 6 metrů a 6 vytřásadel, takže je tam větší rezerva výkonu, E516 má 228 koní a 6,7m záběr a má továrně psanou spotřebu 30l/ha, E516B pak 27l/ha. Pokud dáš na E512 drtič, jsou z toho naftová kamna.Chudej farmar píše:nakombajnu foukat chladice a fitry kazdej den!!!!!! to plati u starejch i novejch masin!!. jinak nevim u 512 jsme se nikdy nedostali na 13l/ha... prvni motor bral tak 17l a kdyz pak z nej vylitla klikovka ( do dneska nikdo neví proc :-( ) tak se dal vymeným fondem z merizíčí a ten bral tak 20l/ha.. proto kdyz jsem presedlal z 512 na NH TX 66 kde v 7t jarnim jecmenu jezdi za 11l tak z toho jsme byl fakt vyndanej
E512: Pojezdový variátor když se posere, je to lepení s nejistým výsledkem nebo vůči hodnotě mlátičky nehorázná investice - dost lidí jezdí bez pojezdového variátoru . Díly sehnat je střelba, buď polácký bláto na týden nebo německý originál za podstatně vyšší cenu(http://www.agrozetshop.cz/exec/search.a ... e=Fulltext). Pokud 512ku kupovat, tak jedině pokud člověk ví, do čeho jde, pokud ne, tak samozřejmě zjistit stav motoru(klepání, úniky provozních kapalin za tepla), pustit mlátičku a dát plný plyn, zda něco nepíská, nemlátí, nehučí víc než je zdrávo. Zkusit v jakém stavu je "korčák" (vynášecí deska), rošty ve vytřásadlech, kabinu raději novější typ, zkusit řízení, vůle zadní nápravy, stav pojezdové spojky, stav plochého řemenu pohonu mlátičky, stav pojezdových řemenů, unašeče variátoru mlátícího bubnu , funkčnost převodovky, funkčnost pojezdového variátoru, stav žacího stolu - házení průběžného dopravníku (šnek) + pohony, stav předních, popřípadě zadních pneumatik, ty brzdy no a pak vybrat ten nejlepší. Ale pokud tu mlátičku vyloženě akutně nepotřebuješ, radši bych ji být tebou nekupoval, jinak solidní E512 minimálně 2000€.
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
- Chudej farmar
my jsme tam davali celou novou hridel i ten domecek (uz si to presne nepamatuju) ze hridele jsem tuhle neco rezal... nevim nam to pak drzelo jinak to byl kazdorocni evergreen po vymene to chvili drzelo. jsou to proste uz stary srace a ty naharadni dily stejne jak na zetory na to stojej za prd :-( tady bych rek ze to ale nejni tak strasny jeste...Martin90 píše:Variátor jako celek, bohužel máme na něj asi smůlu, je vymlácená drážka v hřídeli, do které se vkládá pero přenášející moment na neaktivní polovinu řemenice variátoru, lepení se sice podařilo (pro vyvaření a následné frézování by se musela hřídel vyndat a změnila by se struktura hřídele - možná by se i ohnula + ta vzdálenost řemenice od radiálního ložiska...), ale potom vylétlo pouzdro pístku a řemenice se musela stáhnou - došlo k porušení lepidla, znovu už se nepodařilo tak dobře zalepit, potom zase vylétlo gufero na pístku, po opravě opět vylétlo pouzdro, to jsme také zalepili u pojistného kroužku a zatím drží, což musím zaklepat, kroužek vyštípl asi drážku v tělese ložiska (díl, kde jsou pístky) http://www.agrozetshop.cz/teleso-loziska/d-90051/.premo píše:co tím myslíš lepení pojezdového variatoru s nejistým výsledkem? vždyť na něm není nic složitého ,my sme ho před každou sezonou přetěsnili skontrolovali se pístky ,vložky ,čepy a nepamatuju s tím žádný problém asi za 8 let co jsem jezdil s 514kou.
Ono rozpočet by molo ist aj lahko cez 2tisíc. Ale fakt už viacej asi nie, pretože ked to vidim jak su tie mašiny všetky dohindrovane tak by som povedal že aj tych 2tisic je dost. Lebo viem že bez dalšich investici pred sezonu to nepojde. A ta 514 je očo lepšia? Akurat je minimalne dva krat tolko drahšianáhradní díly nejsou problém pro představu se podívej na www.soko.cz akorát že to jsou všechno náhražky ,takže některé díly nejde srovnávat s německými originály, škoda že máš omezený rozpočet na 2000eur ,jinak bych totiž doporučil E-514 mnoho věcí je tam vyřešených proti E-512 i brzdy jsou lepší ,ale zas dost věcí jde předělat třeba pohon kosy...
tak trochu hamuj, NH robil na TX len 20 a 24 stopé lišty (6.1 a 7.3m), ani high capacity ani extra capacity ani varifeed nikdy nebola v 22 stopách (6.6m), Na 7.5 metra upravili lištu asi pred 3 rokmi, varifeeda. Motoricky by snád aj mohol mat motor 280 koní (207 kW na štítku), aj ked bol určený až do 2002-ky a novších (TX sa robilo až do 2005). Aj tak bacha je to výkon, je to ISO, pôvodne uvádali výkon ECE R24, a to bývalo 250, v lepšom prípade 260 koní na 66tke (Ford motor 675TA)Chudej farmar píše: no lista na tx je 6,6m (alternativa byla 7,5 ale to jsem nechtel uz se neda jezdit z pole na pole bez sundani) a motor ma 280k..(asponj teda u toho meho mam jedno z poslednich 2001 pak uz byli CX) a faktem je kdyz nabagrujes tak to ani v kopci nepoznas furt to jede :-DD
Lepší kosohon a väčší zásobník. Zlepšený komfort a za to sa platíJohny1490 píše:A ta 514 je očo lepšia? Akurat je minimalne dva krat tolko drahšia
Práve to som hovoril že pokial najdem niekde nejaki solidny a bude všecko relatívne v pohode tak do toho pojdem ale inač sa nato vyserem to je jasne že to nemá význam.E512: Pojezdový variátor když se posere, je to lepení s nejistým výsledkem nebo vůči hodnotě mlátičky nehorázná investice - dost lidí jezdí bez pojezdového variátoru . Díly sehnat je střelba, buď polácký bláto na týden nebo německý originál za podstatně vyšší cenu(http://www.agrozetshop.cz/exec/search.a ... e=Fulltext). Pokud 512ku kupovat, tak jedině pokud člověk ví, do čeho jde, pokud ne, tak samozřejmě zjistit stav motoru(klepání, úniky provozních kapalin za tepla), pustit mlátičku a dát plný plyn, zda něco nepíská, nemlátí, nehučí víc než je zdrávo. Zkusit v jakém stavu je "korčák" (vynášecí deska), rošty ve vytřásadlech, kabinu raději novější typ, zkusit řízení, vůle zadní nápravy, stav pojezdové spojky, stav plochého řemenu pohonu mlátičky, stav pojezdových řemenů, unašeče variátoru mlátícího bubnu , funkčnost převodovky, funkčnost pojezdového variátoru, stav žacího stolu - házení průběžného dopravníku (šnek) + pohony, stav předních, popřípadě zadních pneumatik, ty brzdy no a pak vybrat ten nejlepší. Ale pokud tu mlátičku vyloženě akutně nepotřebuješ, radši bych ji být tebou nekupoval, jinak solidní E512 minimálně 2000€.
Co ten variator pojazdový a mlatačkoví viem ich obidva pri obhliadke stroja skontrolovat či funguju spravne?
A ešte by ma zajimalo jak náročne a zdlhave je zhodit/nahodit žacie a čo všecko sa odpája??
Diki hoši za rady všecko je zatím iba v hlave uvidiíme čo bude
A ten kosohon na 12ke je nejak extra poruchoví, pri dennom mazáni nevydrží? Zásobnik premna nieje až tolko podstatný... A komfort je ako zlepšený?Lepší kosohon a väčší zásobník. Zlepšený komfort a za to sa platí
Inak pokial ten origo ventilator funguje a kabina je trocha utesnená tak sa da v tom existovat cely den??
- Chudej farmar
ok s tema listama jsem to nevedel myslel jsem ze je to 6,5 coz to je jedno ale ja mam za to ze v tom mam motor iveco ale nevim pro me podstatné ze to chyta nabrnknutí, nehreje se, nic z nej netece a nezere olej :-) ten kombajn je 12 mesic 2001 do provozu sel az 2003 tx se robilo az do 2005? a to se vozilo kam u nas nic takového nejni k sehnaní od 2002 jsou jen sama cxMiro píše:tak trochu hamuj, NH robil na TX len 20 a 24 stopé lišty (6.1 a 7.3m), ani high capacity ani extra capacity ani varifeed nikdy nebola v 22 stopách (6.6m), Na 7.5 metra upravili lištu asi pred 3 rokmi, varifeeda. Motoricky by snád aj mohol mat motor 280 koní (207 kW na štítku), aj ked bol určený až do 2002-ky a novších (TX sa robilo až do 2005). Aj tak bacha je to výkon, je to ISO, pôvodne uvádali výkon ECE R24, a to bývalo 250, v lepšom prípade 260 koní na 66tke (Ford motor 675TA)Chudej farmar píše: no lista na tx je 6,6m (alternativa byla 7,5 ale to jsem nechtel uz se neda jezdit z pole na pole bez sundani) a motor ma 280k..(asponj teda u toho meho mam jedno z poslednich 2001 pak uz byli CX) a faktem je kdyz nabagrujes tak to ani v kopci nepoznas furt to jede :-DD