Malotraktor 50 hP

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Roman_T

Malotraktor 50 hP

#1 Nový příspěvek od Roman_T »

Dobrý den,
rád bych poprosil o radu ohledně pořízení nového malotraktoru. Bude sloužit pro obhospodařování následujícího:
Vlastním 2 dva malé sady. Jeden je extenzivního charakteru rozloze asi 3500 metrů, druhý je spíše intenzívní a ten má něco kolem 2000 metrů. Pak ještě louka cca lehce přes 0,5 ha. První zmiňovaný pozemek je osázen vysokokmeny a nejde mi o sběr plodů, takže seč plánuji maximálně 2 ročně. Tráva je tedy hodně přerostená. Část je hodně svažitá, takže je třeba traktor s velkými koly – do dnes mi ho sekal známý s nějakým starým velkým Zetorem. Je vzdálen od domu přes kilometr a musím k němu po rozbité cestě, kde jsou vyjete koleje. Zbylé pozemky jsou rovné. Jen intenzivní sad bych chtěl sekat vícekrát ročně.
Dále by měl traktor zvládnout štípačku na dřevo – ročně cca 150 metrů volně loženého dřeva, možná i nějakou štěpkovačku na dlouhou štěpku. Taky samozřejmě musí utáhnout nějaký ten vlek. Jsem sice jakž takž technicky zdatný, ale v motorech se nevyznám a netroufnu si udržovat nějaký starší Zetor – nemám ani vybavení. Navíc jsou to hodně velké stroje a nemám s nimi zkušenosti. Známý mi doporučil silnější malotraktor s výkonem cca 50 koní a nejlépe hydrostatiskou převodovkou. Kabinu nepotřebuji. Za deště pracovat nebudu a v zimě také ne.
Tak jsem prošel nabídku na internetu a nechal si ocenit několik strojů. V konečně fázi jsem trochu protřídil– Kubota a JD, jsou opravdu drahé a zůstal jsem u nabídky firem Kioti, Iseki a Landini.
Jde o modely:
Landini Mistar 50, Kioti EX 50H, Iseki TG 5470 AQL (AHL). Můžete mi poradit, který z výše uvedených by asi byl pro mě nejlepší volbou? Pokud by byl pro moje účely lepší hodrostat tak odpadá Landini a zbyde jen Kioti a Iseki.

štěpa

Re: Malotraktor 50 hP

#2 Nový příspěvek od štěpa »

Ahoj, teď se hodně na výstavách objevujou GOLDONI, tak sem se chtěl zeptat jestli jsi koukal na jejich nábídky a jestli jsou taky moc drahý?

Tom

#3 Nový příspěvek od Tom »

Iseki jsou supr mašiny, pracujeme s něma v komunálu, jedou už několikátý rok, a problémy více méně provozní, ale co vím, tak jak se něco pokazí, tak díly jsou hodně drahé. Příslušenství taky.
Osobně bych se zaměřil na to Landini nebo Goldoni, jsou to jednoduché italské mašiny, taliáni jsou v tomhle celkem břídilové, a o mašiny se nestarají, ale pořád fachají. A taky co vím, tak na jejich TBZ sedí všechno normálně používané nářadí, což u Iseki nevím, ti mají své příslušenství.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Roman_T

#4 Nový příspěvek od Roman_T »

Cenu traktorů Goldoni bohužel neznám. Moc jsem se i o ně nezajímal, protože dodavatelé a servis jsou opravdu daleko od místa bydliště. Je to škoda, protože nabídka je zajímavá. Běžné nářadí by mělo padnout určitě na Kioti a myslím, že i na Landini. Alespoň v nabídce od Kioti mi zaslali i nabídku kompatibilního příslušenství a všechno bylo vesměs od Agrotechniky Vaněk a nebo od N.O.P.O.Z.M.
O Kioti nemáte nějaké informace? Toti láká mě ten hydrostat - pro začátečníka to bude mnohem jednodušší na ovládání, nebo se mýlím? Nevím totiž, zda má hydrostat v mém případě nějaké znevýhodnění. Ještě bych měl dotaz k příslušenství - mám si přát přední vývodový hřídel? Není to totiž zadarmo, ale na druhou stranu sekačka vpředu by asi byla obratnější,ne? Případně mizinápravový? Ten je totiž poměrně levný a na fotkách a videích s tím byli ve srovnání s rotační sekačkou vzadu mnojem obratnější. Třeba bych si ji časem pořídil do toho sadu. Rotační potřebovat budu ať chci nebo ne na vysokou trávu.
Díky za reakce

jelen

#5 Nový příspěvek od jelen »

Jestli ti můžu poradit,tak hydrostat je celkem zbytečná věc.Jednak je to náchylnější k poruchám a i spotřeba bude větší.Radši bych zvolil mechaniku s reverzem.
Co se týče Landini Mistral tak jsou celkem spolehlivé a i servis je celkem rozšířený.V okolí pracuje Landini Rex,což je větší než Mistral a majitel je s ním nadmíru spokojen,ale už mu nestačí výkonem ,tak mu pořídí většího bráchu.S kioty ani iseki nemám skušenosti,tam bude problém spíš s náhradníma dilama,než se spolehlivostí.
Ještě se tu hodně prodávají malotraktory BCS,jezdí většinou na obcích.

Roman_T

#6 Nový příspěvek od Roman_T »

jelen píše:Jestli ti můžu poradit,tak hydrostat je celkem zbytečná věc.Jednak je to náchylnější k poruchám a i spotřeba bude větší.Radši bych zvolil mechaniku s reverzem.
Co se týče Landini Mistral tak jsou celkem spolehlivé a i servis je celkem rozšířený.V okolí pracuje Landini Rex,což je větší než Mistral a majitel je s ním nadmíru spokojen,ale už mu nestačí výkonem ,tak mu pořídí většího bráchu.S kioty ani iseki nemám skušenosti,tam bude problém spíš s náhradníma dilama,než se spolehlivostí.
Ještě se tu hodně prodávají malotraktory BCS,jezdí většinou na obcích.
A já bych na tu hydrostatickou převodovku tak natěšený. Takže teď jsem na vážkách. Na traktory BCS jsem koukal ale jsou to snad všechno kloubáky a s tím předpokládám ve svahu problém. Tedy aspoň mi to tvrdil soused, který ho má. Landini Mistral jsem zatím nechtěl jen kvůli tomu, že nemá v nabídce hydrostat, ale ještě jednou to budu muset přehodnotit. Známý má myslím Powerfarm 105 a je s ním více než spokojen. Samozřejmě pro mé účely je zbytečný, ale něco to o Landini vypovídá. Před chvilkou je při brouzdání narazil na novinku - CASE IH Farmall. K jaké značce se dá Case Ih přirovnat?
Ještě zpět k té převodovce - byl jsem několikrát utvrzen, že hydrostat je super na orbu a sečení trávy. Spotřeba mě zase až tak moc nepálí, přece jen to není profi stroj a ani zdaleka v něm nebudu sedět denně. Spíš jste mě překvapil s tím, že je náchylný k poruchám. Znátě nějaký případ, když došlo k problémům s hydrostatickou převodovkou a nebo je to prostě obecný fakt?

FandaP

#7 Nový příspěvek od FandaP »

Odkud jsi?

Tom

#8 Nový příspěvek od Tom »

Case IH je to samé jako Steyr, New Holland, a byl jsem v Itálii ve fabrice, kde se vyrábí právě viničáky, a tyhle menší - na jedné lince se tam dělaly Case, John Deere, Class, Fendt, Renault. Vše ze stejných dílů, jen jiná barva...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Roman_T

#9 Nový příspěvek od Roman_T »

FandaP píše:Odkud jsi?
Až ze Vsetínska

jelen

#10 Nový příspěvek od jelen »

Co se týče toho hydrostatu,tak jsem to myslel tak,že je dražší na opravu a myslím si, že se stejně nevyužije.Možná tak při tom sečení té trávy,ale ne při orbě,tam bude dostávat dost zabrat.Pokuď se nebude používat denně tak asi bude sloužit dlouho ,ale přesto bych volil klasickou převodovku s reverzem a možná i nějakým stupněm pod zatížením.Tam je jistota že to na nějakou rychlost pořád pojede,kdežto hydrostat někdy řekne dost a začne kňučet a nejede nebo sotva leze.Záleží jak je udělaný,ale z vlastní zkušenosti vím ,že u nekterých strojů se musí do kopce hodně přemlouvat ,aby to aspoň vylezl.O ztrátě rychlosti ani nemluvím.
Tímto nechci ale tvrdit,že u těchto malých strojů to tak bude.Já mám zkušenosti s většími zem.stroji.
To budeš kupovat nový stroj .Jestli starší tak tady je jeden pěknej,aspoň na fotkách :)
http://www.moreauagri.cz/doc/view/254

jonCA

#11 Nový příspěvek od jonCA »

Toto sú určite veľmi zaujímave stroje viewtopic.php?f=21&t=7215&start=1725
http://www.agroservispv.cz/
Cabrio 47Hp Excellent 01.jpg

pirat
Kontaktovat uživatele:

#12 Nový příspěvek od pirat »

dle meho nazoru se podivej na traktory antonio carraro, pokud budes provadet v sadech i demickou ochranu chtej ho urcite s kabinou bez ni to ani nezkousej.Ale pro tve vyuzutu na to jakou rozlohu stim chces obhospospodarovat skus sehnat nejakeho zuzeneho zetora 5213 nebo 5243 a myslim ze bude uplne dostacujici, hlavne nema tak drahe nahradni dily jako zahranicni stroje. pokud by jsi chtel zahranicni stroj tak se podivej na zahranicni inzertni stranky traktoru a ceny jsou tam fakt slusne 8) agriafairres a podobne pokud budes chtit podrobnejsi info tak se pres SZ klidne ozvy :friends:

jonCA

#13 Nový příspěvek od jonCA »

Roman_T

#14 Nový příspěvek od Roman_T »

jelen píše:To budeš kupovat nový stroj .Jestli starší tak tady je jeden pěknej,aspoň na fotkách :)
http://www.moreauagri.cz/doc/view/254
Pokud půjdu do Landini, tak to bude právě od Moreauagri, protože je nejblíže. Toho Mistrala tam museli dát nedávno. Napíšu si o cenu. Jen tak mimochodem - uvádí, že má najetých 2 650 Mth. Je to hodně na takový traktor? Bude už něco ve stavu, kdy bude nutné díl vyměnit?
pirat píše:pokud by jsi chtel zahranicni stroj tak se podivej na zahranicni inzertni stranky traktoru a ceny jsou tam fakt slusne 8) agriafairres a podobne pokud budes chtit podrobnejsi info tak se pres SZ klidne ozvy :friends:
Uvažoval jsem i nad staršími stroji, ale mám strach z jakékoliv ojetiny. Jsem totiž poučen z nákupu ojetých dodávek Iveco :-( Nevím jak to chodí u traktorů... Zajišťuje zmíněný server nějakou kvalitu a nebo je to prostě jen inzertní server?

Díky za všechny další připomínky. Kouknu na to Antonio carraro. Ta Vega - četl jsem na ni někde kritiku, že to je stavěná stylem "dodělej doma". Tady naopak čtu poměrně příjemné zprávy.

jonCA

#15 Nový příspěvek od jonCA »

"Ta Vega - četl jsem na ni někde kritiku, že to je stavěná stylem "dodělej doma"
Roman_T daj link na tu kritiku! Rád si ju prečítam.

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - ostatní“