ani nic chodim kolem nej v kolne a delam ze ho nevidim no ale asi uz budu muset zacit z otho bajecneho ifackeho motoru tece voda mezi hlavama a olej z nej kyda tyhle motory to je radostONDREJ22 píše:tak co hosi jako,,chystate uz kombajny na zatvu?:)
SKLÍZECÍ MLÁTIČKY FORTSCHRITT
Moderátor: DYK
- Chudej farmar
Re: SKLÍZECÍ MLÁTIČKY FORTSCHRITT
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)
- Chudej farmar
tak uz jsem zacal neco taky delat na konci tydne se vyrazi do repek tak to musi jen hvizdat:-) oprava motoru ted musim kouknout na brzdy a jeste asi miliarda veci doufam ze maslostroj pojede letos bez vetsich poruch jako posledni 4 roky musim zaklepat!
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
To si docela brzo začal připravovat kombajn.My už máme řepku sklizenou a podmítnuto.Tak ať ti ten "betlém" jede bez poruch.
Deutz-Fahr ganz klar
- ONDREJ22
- Kontaktovat uživatele:
aa tak zne uz zanamii...pocasie celkom vyslo..stroj posluchall.az na pridrene lozisko na mlatacke..slo vsechno okk..takze velka spokojenost kombajn zbaleny..teraz upratat zbozii...odplachtovat lis..prekontrolovat..premastit.. aa od zacatku buduceho tyzdna asik zaciname lisovat..
pridavam foto..ktore sa podarilo spravit v predposledny den zatvy ,pretoze sestra bola na dovolenke...
chudas dufam ze 512 poslucha:)drzim palce
pridavam foto..ktore sa podarilo spravit v predposledny den zatvy ,pretoze sestra bola na dovolenke...
chudas dufam ze 512 poslucha:)drzim palce
Mam 3 lasky:)
ZETOR_7745 A E-514MDW a Teraz najnovšiu 5245:)
Ondrej: Paradny chrumkacik, aky mas lis?
- ONDREJ22
- Kontaktovat uživatele:
dik az pochvalu..tak lis mame fortschritt k 454..akbude cas taksa pokusim spravit foto..uvidime..keby bola kamera takaj video ale bohuzial..kamera nieje:(..takze sa pokusim aspon foto:)
Mam 3 lasky:)
- Chudej farmar
boj o zrno zapocal
-
Jak Ti ta 512 chroustá tu řepku, co ztráty ?Máš na liště děliče, nebo to jde i bez.Já snad jí budu muset zasít také ono 2000 kč za pšenici moc šancí nedává...Chudej farmar píše:boj o zrno zapocal
Aktuálne 200-210 eur za tonu repky..... ani repka neteší tento rok
[quote="ONDREJ22"]dik az pochvalu..tak lis mame fortschritt k 454...
Ten som mal 7rokov, potom ho "zozrala" stavba domu... su to dobre stroje a udrzba minimalna...
Ten som mal 7rokov, potom ho "zozrala" stavba domu... su to dobre stroje a udrzba minimalna...
- Chudej farmar
Cau kuci ted jsem do toho jeste posekl otavy nemam mnoho casu, v patek vyrazime zase do repky vcera u nas lilo, mam na pravej strano ten aktivni delic tzv kosicku, je to super krasne to kraji lepsi nez kdyz do toho boucha ten normalni to se sype pul metru okolo, ale predval nemam mam repkove sito a kombajn cely tesnim molitanem vyjtahy atd. no ty ztraty tam jsou to je jasna vec a dost. ale kdyz to hodis do kalkulacky tak ti to vyjde levneji i se stratama nez sluzbar.. nehlede na to ze na 10ha se ti kazdej vy... prijet.
s tou cenou u repky je problem zvlast v tehle dobe kdy se ji pestuje 30% osevni plochy misto nakejch 15 co by se melo takze se to musi furt strikat nejni 14 dni kdy by se v tom nejelo postrikovacem, jen loni napodzim jsem tam byl 4x.. jaro nespocetne.. jsou tam vysoke vstupy takze ta cena pak neodpovida.. mam letos nasmlouvano za 750 coz je solidni tak uvidime jak to dopadne, jinak vykup aliaz strejda babi... dava 600 ani nekde ne to jsou neskutecní vyderaci
s tou cenou u repky je problem zvlast v tehle dobe kdy se ji pestuje 30% osevni plochy misto nakejch 15 co by se melo takze se to musi furt strikat nejni 14 dni kdy by se v tom nejelo postrikovacem, jen loni napodzim jsem tam byl 4x.. jaro nespocetne.. jsou tam vysoke vstupy takze ta cena pak neodpovida.. mam letos nasmlouvano za 750 coz je solidni tak uvidime jak to dopadne, jinak vykup aliaz strejda babi... dava 600 ani nekde ne to jsou neskutecní vyderaci
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
Unás je boj pozastaven, protože je to mokrý.(naměřili jsme 15%) Kombajn prozatim jede bez poruch, ale kdo ví jak dlouho.
Deutz-Fahr ganz klar
- Qěták
- Kontaktovat uživatele:
Tak se moje tušení potvrdilo a kombajn je KO.Roztrhl se blok motoru a bylo vymalováno. Naštěstí zrovna vysypal takže není nic v násypce.Nejdřím tekl všude z toho motoru olej a ten motor se připekl, ale to ještě rozchodil potom kombajnér udělal genrálku v brázdě a pokračovalo se až do teď.Prý je tenhle motor už asi 4. v tomhle kombajnu a ty 3 poslední vydržely asi rok.
Deutz-Fahr ganz klar
- Blajda
Takže kombajn u vás byl na službě?
Nevypadá to vůbec pěkně ten motor na kusy
Dostalo se to do kritickejch nebo zadřelo nebo proč se to tak vysypalo?
Nevypadá to vůbec pěkně ten motor na kusy
Dostalo se to do kritickejch nebo zadřelo nebo proč se to tak vysypalo?
Zetor 3011 a 6748