štipačka od africana-1.pokusy
Moderátor: rezis
Re: štipačka od africana-1.pokusy
hodne velký pomocník a super prácička ,,jednička
to cerpadlo ma prietok 40 l za minutu alebo 40 cm kubickych na jednu otacku?africanxrv píše:ram je svařeny z dvou I180,uprostřed hydraulicky olej- celkem20lharijaro píše:paci sa mi ako to pekne slape daj nejake parametre stiepacky (motor,cerpadlo,piestnica, atd.)
motor 5,5kw 1500 ot
čerpadlo UN40
pistnice nevim z čeho je ,pruměr po vrchu 127mm vysuv 650mm
rozvaděč novy z allegra 80L
hydraulicky filtr,trubka18-sani28,šroubeni
pokud vím tak un40 má prutok 56 litru za minutu ta 40 je objem čerpadloaharijaro píše:to cerpadlo ma prietok 40 l za minutu alebo 40 cm kubickych na jednu otacku?africanxrv píše:ram je svařeny z dvou I180,uprostřed hydraulicky olej- celkem20lharijaro píše:paci sa mi ako to pekne slape daj nejake parametre stiepacky (motor,cerpadlo,piestnica, atd.)
motor 5,5kw 1500 ot
čerpadlo UN40
-
přesně takuhlik05 píše:pokud vím tak un40 má prutok 56 litru za minutu ta 40 je objem čerpadloaharijaro píše:to cerpadlo ma prietok 40 l za minutu alebo 40 cm kubickych na jednu otacku?africanxrv píše:ram je svařeny z dvou I180,uprostřed hydraulicky olej- celkem20lharijaro píše:paci sa mi ako to pekne slape daj nejake parametre stiepacky (motor,cerpadlo,piestnica, atd.)
motor 5,5kw 1500 ot
čerpadlo UN40
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Parádní štípačka Měl bych dotaz. Zkoušel jsi ty (nebo kdokoliv kdo má štípačku) měřit a sledovat tlak oleje při práci? Celkem by mě zajímal reálně využitej tlak u štípačky . Díky.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
od kedy som zostrojil stiepacku tak sa tam chystam namontovat manometer a za dva roky sa mi to este nepodariloTerablick píše:Parádní štípačka Měl bych dotaz. Zkoušel jsi ty (nebo kdokoliv kdo má štípačku) měřit a sledovat tlak oleje při práci? Celkem by mě zajímal reálně využitej tlak u štípačky . Díky.
ale teraz prerabam stiepacku motor 3kw cerpadlo 16,5l/min na 7,5kw a 27,7l/min(UN20) a v sobotu by som mal testovat tak zapojim konecne manometer a spravim videjko
-
- Kontaktovat uživatele:
Abych ti odpověděl na otázku je to tím rozvaděčem je to tak udělané z továrny přímo na štípačky stojí 1500Kč, ale docela nedostatek jich je. Já jsem na něj čekal skoro 3 měsíce.edo píše:super páči sa mi najmä to ako máš vyriešené to ovládanie, že sa ti piest sám vracia hore
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že jsi si spočítal motor k čerpadlu . Plánuješ ho nějak výrazně zatěžovat, nebo chceš mít prostě rezervu, a jistotu, že se nezastaví ani při delším chodu v plném tlaku?harijaro píše:od kedy som zostrojil stiepacku tak sa tam chystam namontovat manometer a za dva roky sa mi to este nepodariloTerablick píše:Parádní štípačka Měl bych dotaz. Zkoušel jsi ty (nebo kdokoliv kdo má štípačku) měřit a sledovat tlak oleje při práci? Celkem by mě zajímal reálně využitej tlak u štípačky . Díky.
ale teraz prerabam stiepacku motor 3kw cerpadlo 16,5l/min na 7,5kw a 27,7l/min(UN20) a v sobotu by som mal testovat tak zapojim konecne manometer a spravim videjko
-
mam tam analogový snímač tlaku ,při štipani dřeva se tlak nedostal nad 5bar ,pojistny ventil nastaven na 60bar.Při oživovani jsem zkoušel kolik zvladne a při 75 zastavovalo motor 5,5Kw .K čerpadlu U40 pišou 17Kwharijaro píše:od kedy som zostrojil stiepacku tak sa tam chystam namontovat manometer a za dva roky sa mi to este nepodariloTerablick píše:Parádní štípačka Měl bych dotaz. Zkoušel jsi ty (nebo kdokoliv kdo má štípačku) měřit a sledovat tlak oleje při práci? Celkem by mě zajímal reálně využitej tlak u štípačky . Díky.
-
K rozvaděči ,jeto klasicky rozvaděč 80l +pružina a mechanicke ovladani,kdy pist nahoře dotlači rozvaděč do nulove polohyMochan píše:Abych ti odpověděl na otázku je to tím rozvaděčem je to tak udělané z továrny přímo na štípačky stojí 1500Kč, ale docela nedostatek jich je. Já jsem na něj čekal skoro 3 měsíce.edo píše:super páči sa mi najmä to ako máš vyriešené to ovládanie, že sa ti piest sám vracia hore
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ha, Ivan... Tohle je konečně nějakej konkrétní údaj . Tak to je síla teda. Jen 5 barů... A přesně jak jsem čekal, sice lze štípačku provozovat s čerpadlem výrazně předimenzovým vůči elektromotoru, ale ten se při nárůstu tlaku zastaví (což se ale nestane, protože ten tlak prostě tolik nestoupne) . Jen technickej dotaz - víš na 100% že ten měřák ukazuje správně? Ale ten údaj o tlaku při kterém se 5,5kW motor zastavil by asi cca seděl I to už bylo ovlivněné setrvačností elektromotoru, ale nijak závratně . Taky ten elektromotor byl samozřejmě přetíženej, čili skutečnej odběr nebyl jen 5,5kW, ale vícafricanxrv píše:mam tam analogový snímač tlaku ,při štipani dřeva se tlak nedostal nad 5bar ,pojistny ventil nastaven na 60bar.Při oživovani jsem zkoušel kolik zvladne a při 75 zastavovalo motor 5,5Kw .K čerpadlu U40 pišou 17Kwharijaro píše:od kedy som zostrojil stiepacku tak sa tam chystam namontovat manometer a za dva roky sa mi to este nepodariloTerablick píše:Parádní štípačka Měl bych dotaz. Zkoušel jsi ty (nebo kdokoliv kdo má štípačku) měřit a sledovat tlak oleje při práci? Celkem by mě zajímal reálně využitej tlak u štípačky . Díky.
-
překlep ma tam byt 50bar tj 5MpaTerablick píše:Ha, Ivan... Tohle je konečně nějakej konkrétní údaj . Tak to je síla teda. Jen 5 barů... A přesně jak jsem čekal, sice lze štípačku provozovat s čerpadlem výrazně předimenzovým vůči elektromotoru, ale ten se při nárůstu tlaku zastaví (což se ale nestane, protože ten tlak prostě tolik nestoupne) . Jen technickej dotaz - víš na 100% že ten měřák ukazuje správně? Ale ten údaj o tlaku při kterém se 5,5kW motor zastavil by asi cca seděl I to už bylo ovlivněné setrvačností elektromotoru, ale nijak závratně . Taky ten elektromotor byl samozřejmě přetíženej, čili skutečnej odběr nebyl jen 5,5kW, ale vícafricanxrv píše:mam tam analogový snímač tlaku ,při štipani dřeva se tlak nedostal nad 5bar ,pojistny ventil nastaven na 60bar.Při oživovani jsem zkoušel kolik zvladne a při 75 zastavovalo motor 5,5Kw .K čerpadlu U40 pišou 17Kwharijaro píše:od kedy som zostrojil stiepacku tak sa tam chystam namontovat manometer a za dva roky sa mi to este nepodariloTerablick píše:Parádní štípačka Měl bych dotaz. Zkoušel jsi ty (nebo kdokoliv kdo má štípačku) měřit a sledovat tlak oleje při práci? Celkem by mě zajímal reálně využitej tlak u štípačky . Díky.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jo . To zní uvěřitelně Tak nějak si představuju že funguje většina velkých štípaček... Samozřejmě je potřeba dimenzovat je na plnej tlak (všechny části), ale reálně pracujou se zlomkem tlaku, a to ještě jen zlomek času . Ostatně jak jsi sám ověřil, s poddimenzovaným elektromotorem, což 90% z nich má, ani nejde plného pracovního tlaku dosáhnout, nebo minimálně ne na delší dobu v kuse... Osobně jsem zastáncem pravidla, že motor má být nejslabším článkem stroje... Jedině tak nedojde při selhání některého dílu k poškození nebo i zničení stroje, ale motor se prostě zastaví .
-
- Kontaktovat uživatele:
Nu jenomže součástky do hydrauliky jsou testovány na tlak 300 atmosférTerablick píše:Tak to jo . To zní uvěřitelně Tak nějak si představuju že funguje většina velkých štípaček... Samozřejmě je potřeba dimenzovat je na plnej tlak (všechny části), ale reálně pracujou se zlomkem tlaku, a to ještě jen zlomek času . Ostatně jak jsi sám ověřil, s poddimenzovaným elektromotorem, což 90% z nich má, ani nejde plného pracovního tlaku dosáhnout, nebo minimálně ne na delší dobu v kuse... Osobně jsem zastáncem pravidla, že motor má být nejslabším článkem stroje... Jedině tak nedojde při selhání některého dílu k poškození nebo i zničení stroje, ale motor se prostě zastaví .
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
A to jsi vyčetl kde? Každej díl má svoje provozní a maximální hodnoty a dobrá třetina z nich nesnese ani polovinu toho tlaku. Jsou komponenty stavěné na tlaky třeba jen do 100 barů nebo i míň. Na 300 barů se dneska dimenzuje (ale neni to rozhodně provozní tlak!) většina hadic, protože prostě nemá smysl vyrábět hadice na různé tlaky (i tak jsou hadice dimenzované na mnohem míň běžně v prodeji - je to na nich vždy napsané. Hodně jich je do 250, ale třeba i jen do 200 barů zkušebního přetlaku). Ale třeba už písty z 90% tolik vůbec nesnesou! O čerpadlech a hydromotorech ani nemluvě, natož další prvky. Určitě nejde nic říct obecně. Je to díl od dílu jiné, a vždycky je naprosto nezbytné a zásadní číst štítky a katalogové listy! A to stále mluvíme jen o průrazném tlaku! Provozní hodnoty jsou úplně jinde! Drtivá většina komponent je dimenzovaná maximálně do 200 barů krátkodobě (v řádech vteřin), ale jsou i prvky které snesou trvale třeba jen 100 nebo 120 barů. A jsou i prvky které trvale snesou třeba jen 50! Na každém prvku je štítek s provozním tlakem. V katalogovém listu pak najdeš hodnoty maximálního přípustného tlaku a po jakou (velice krátkou) dobu smí působit, případně za jakých dalších omezení (třeba u hydromotorů a čerpadel je to většinou za výrazně snížených otáček), a pak tam najdeš hodnotu průrazného tlaku. U hydromotorů a čerpadel ještě najdeš občas i hodnotu únosného tlaku za klidu (když se netočí). A tyhle hodnoty se vyskytujou v opravdu rozsáhlém spektru hodnot. Naprostá většina čerpadel, hydromotorů, orbitrolů a pístů nesnese ani omylem 300 barů! Dobrá třetina jich nesnese ani poloviční tlak, a naprostá většina ne víc než 200 barů!