Bagrák

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
zetorak jirka

Re: Bagrák

#106 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Je mi jasný, že je nejlepší stavět z toho co je doma, první stroje jsme tak stavěli každý. příjde to nejlacinějc a slouží to taky, hnanou nápravu plánuješ kterou ? Protože podle obrázku vidím že středovej kloub je blíž k zadní nápravě, prostě není uprostřed mezi náparavama, a to bys měl u obou hnaných náprav problém, ale možná mě obrázek klame.

Ghost_Hunter

#107 Nový příspěvek od Ghost_Hunter »

No vidíš dobre kĺb nieje v strede predná časť rámu má 2m. a zadná 1m. Náprava bude hnaná predná tu na fotke je vlastne to biele prevodovka(aj dif) medzi tým to oranžové čerpadlo čo neviem či pôjde spraviť tak ako si to predstavujem :) Tak že reťaz pôjde od motora cez to čerpadlo a od tial na rozetu na prevodovke. Nejak tak ako tu na foto:

Obrázek

Obrázek

zetorak jirka

#108 Nový příspěvek od zetorak jirka »

K tomu řetězu, lepší by bylo od motoru přímo na rychlostku, a čerpadlo až za rychlostku jako napínák řetězu, když dáž čerpadlo mezi motor a rychlostku,jak máš nakresleno, tak bude na to čerpadlo velký boční nápor. A k tý hnaný nápravě, pokad budeš na kloubáku hnát jen přední nápravu, tak když za něj něco zapřáhneš, a příjde do tahu, tak to pojede rovně ať máš zatočíno kam chceš, ten lehkej zadek to neuvedede do zatáčky a pujde plihem.

Ghost_Hunter

#109 Nový příspěvek od Ghost_Hunter »

Nó aj som si myslel že t o nebude dobré dať priamo... a nemôžem to dať až za keďže nieje kam :) Čo sa týka toho hnaného predku tak si myslím že by to nemal byť až taký problém veď napríklad taký agzat a tieto podobné jednoose stroje fungujú na ten istý princíp nie ? :-/ a tu som spravil taký nakres ako to teda zapojím to čerpadlo aby to neišlo napriamo :
Obrázek

zetorak jirka

#110 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Jo , s tím čerpadlem přez domeček by to bylo v pořádku, ale s tou nápravou, nevím co je ten agzat, ale jednoosý traktor a dvou osý troktor s hnanou přední nápravou je velkej rozdíl, nebude ti to s naloženým přívěsem zatáčet, ten lehkej zadek traktoru ti pujde plihem do přímího směru, jestli mi rozumíš.

Ghost_Hunter

#111 Nový příspěvek od Ghost_Hunter »

Toto som mal na mysli www.youtube.com/watch?v=JGWz9gWLHAU Ale už chápem ako to myslíš to plihem že to bude kĺzať dopredu aj keď budem mať vytočené.. Tak to budem musieť nejako zaťažiť no :)

zetorak jirka

#112 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Dobrý video, pro ně není mic překážkou, s tím zatížením to bude do určité míry fungovat.

Ghost_Hunter

#113 Nový příspěvek od Ghost_Hunter »

A inak som našiel jedného čo to má tak isto ako to plánujem ja tu na fóre a píše tam že nemá problém že tým ťahal 750 kg vlek tak potom to asi nebude až také hrozné a to má ovládané reťazov :) http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =14&t=1605

zetorak jirka

#114 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Jo, pak není co řešit, pokad ti stačí v těchto parametrech , pak jenom souhlas. Já že jsem zvyklej a hlavně potřebnej jinejch rozměrů a zátěží, tak to vidím jinak. Ale to neřeš. Ať se daří.

zetorak jirka

#115 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Na bagráku nic novího není, stále slouží bez problémů, a tak pro oživení pár obrázku z jeho každodení činnosti, dnes se vozil hnuj po bejcích, který už nejsou. http://zetorak.rajce.net/hnuj_po_bejcich

pedro643

#116 Nový příspěvek od pedro643 »

A čo sa stalo s býkmi?

tomous

#117 Nový příspěvek od tomous »

Co asi :smich: . Hele Jirko kolik toho s tech balíků sežerou a kolik rozhoupou? Já to zkoušel párkrát na pastvě ze senem a bylo to děs! Půlka pohoupaná a posraná.

zetorak jirka

#118 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Pedro643 - Stali se obsahem našeho, možná i vašeho jídelníčku.

Tomous - Je pravda, že něco jde v hniveč, záleží na tom jak často jim dávám, sice se v tom válej ale dost vyžerou. Já mám zas málo slámy, na to abych na hluboký fut přistýlal a krmeního mám opravdu hodně, tak tím nahrazuju slámu, a hnoje není nikdy dost. Hlavně je to bez ruční práce nějakýho házení do žebřin. Pěti bejkům v jednom kotci házíme do žebřiny a vytahaj toho pod sebe taky dost toho co už jen zašlapou.

zetorak jirka

#119 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Ahoj kluci, je tomu právě 6 let co proběhla výroba mího nakladače (bagráka). za tu dobu na něm proběhlo několik málo ůprav, největší zních je výměna náprav za vétřieskové. Na to že je v každodením provozu a jsou na něj kladeny dost velké nároky , tak je stále v dobrém stavu a slouží na rodinný farmě bez problémů. dnes jsem začal zas vyvážet hlubokou podestýlku na venkovním krmišti, 11 návěsů a jsem asi v polovině. a tak zas pár obrázků pro oživení, http://zetorak.rajce.net/2014-05-23_001 Jinak deně naváží krmení a podestýlku, občas podrží nějaký to prasátko, manipulace se strojema kolem baráku je s ním samozřejmost, už toho do rukou moc neberu. :smich: Prostě nepostradatelnej. Datum na obrázkách nesouhlesí s dneškem, protože jsem fotil starým fotákem a nebyl nastavenej čas. (foceno dnes)

frturek1

#120 Nový příspěvek od frturek1 »

jo neni nad dobrej nakladac jednoduchej z dostupnejch organu, vypada dost pekne a provozem osvedcenej to ja pouzivam na krmeni svazeni 7745T s celakem a na ty tezsi prace hona a jeste sem si poridil maliho weidemanka ale tet je tet u doktora :)
http://frturek.rajce.idnes.cz/Moje_hosp ... 0073_o.jpg
kdysi tam probehla kolize starteru se setrvakem a protocil se na klice a bylo to opraveny jen vlozkou z plechu jelikoz je tam kuzelovi ulozeni, celej setrvak smantlal tak ze pri startovani vyjizdel pastorek z vence a ani nezabiral celim zubem takze sme museli celej moturek rozebrat a tet pojedu k soustruznikovi

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby -kloubové“