Bagrák
- zetorak jirka
Re: Bagrák
Je mi jasný, že je nejlepší stavět z toho co je doma, první stroje jsme tak stavěli každý. příjde to nejlacinějc a slouží to taky, hnanou nápravu plánuješ kterou ? Protože podle obrázku vidím že středovej kloub je blíž k zadní nápravě, prostě není uprostřed mezi náparavama, a to bys měl u obou hnaných náprav problém, ale možná mě obrázek klame.
- Ghost_Hunter
No vidíš dobre kĺb nieje v strede predná časť rámu má 2m. a zadná 1m. Náprava bude hnaná predná tu na fotke je vlastne to biele prevodovka(aj dif) medzi tým to oranžové čerpadlo čo neviem či pôjde spraviť tak ako si to predstavujem Tak že reťaz pôjde od motora cez to čerpadlo a od tial na rozetu na prevodovke. Nejak tak ako tu na foto:
- zetorak jirka
K tomu řetězu, lepší by bylo od motoru přímo na rychlostku, a čerpadlo až za rychlostku jako napínák řetězu, když dáž čerpadlo mezi motor a rychlostku,jak máš nakresleno, tak bude na to čerpadlo velký boční nápor. A k tý hnaný nápravě, pokad budeš na kloubáku hnát jen přední nápravu, tak když za něj něco zapřáhneš, a příjde do tahu, tak to pojede rovně ať máš zatočíno kam chceš, ten lehkej zadek to neuvedede do zatáčky a pujde plihem.
- Ghost_Hunter
Nó aj som si myslel že t o nebude dobré dať priamo... a nemôžem to dať až za keďže nieje kam Čo sa týka toho hnaného predku tak si myslím že by to nemal byť až taký problém veď napríklad taký agzat a tieto podobné jednoose stroje fungujú na ten istý princíp nie ? a tu som spravil taký nakres ako to teda zapojím to čerpadlo aby to neišlo napriamo :
- zetorak jirka
Jo , s tím čerpadlem přez domeček by to bylo v pořádku, ale s tou nápravou, nevím co je ten agzat, ale jednoosý traktor a dvou osý troktor s hnanou přední nápravou je velkej rozdíl, nebude ti to s naloženým přívěsem zatáčet, ten lehkej zadek traktoru ti pujde plihem do přímího směru, jestli mi rozumíš.
- Ghost_Hunter
Toto som mal na mysli www.youtube.com/watch?v=JGWz9gWLHAU Ale už chápem ako to myslíš to plihem že to bude kĺzať dopredu aj keď budem mať vytočené.. Tak to budem musieť nejako zaťažiť no
- zetorak jirka
Dobrý video, pro ně není mic překážkou, s tím zatížením to bude do určité míry fungovat.
- Ghost_Hunter
A inak som našiel jedného čo to má tak isto ako to plánujem ja tu na fóre a píše tam že nemá problém že tým ťahal 750 kg vlek tak potom to asi nebude až také hrozné a to má ovládané reťazov http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =14&t=1605
- zetorak jirka
Jo, pak není co řešit, pokad ti stačí v těchto parametrech , pak jenom souhlas. Já že jsem zvyklej a hlavně potřebnej jinejch rozměrů a zátěží, tak to vidím jinak. Ale to neřeš. Ať se daří.
- zetorak jirka
Na bagráku nic novího není, stále slouží bez problémů, a tak pro oživení pár obrázku z jeho každodení činnosti, dnes se vozil hnuj po bejcích, který už nejsou. http://zetorak.rajce.net/hnuj_po_bejcich
A čo sa stalo s býkmi?
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
Co asi . Hele Jirko kolik toho s tech balíků sežerou a kolik rozhoupou? Já to zkoušel párkrát na pastvě ze senem a bylo to děs! Půlka pohoupaná a posraná.
- zetorak jirka
Pedro643 - Stali se obsahem našeho, možná i vašeho jídelníčku.
Tomous - Je pravda, že něco jde v hniveč, záleží na tom jak často jim dávám, sice se v tom válej ale dost vyžerou. Já mám zas málo slámy, na to abych na hluboký fut přistýlal a krmeního mám opravdu hodně, tak tím nahrazuju slámu, a hnoje není nikdy dost. Hlavně je to bez ruční práce nějakýho házení do žebřin. Pěti bejkům v jednom kotci házíme do žebřiny a vytahaj toho pod sebe taky dost toho co už jen zašlapou.
Tomous - Je pravda, že něco jde v hniveč, záleží na tom jak často jim dávám, sice se v tom válej ale dost vyžerou. Já mám zas málo slámy, na to abych na hluboký fut přistýlal a krmeního mám opravdu hodně, tak tím nahrazuju slámu, a hnoje není nikdy dost. Hlavně je to bez ruční práce nějakýho házení do žebřin. Pěti bejkům v jednom kotci házíme do žebřiny a vytahaj toho pod sebe taky dost toho co už jen zašlapou.
- zetorak jirka
Ahoj kluci, je tomu právě 6 let co proběhla výroba mího nakladače (bagráka). za tu dobu na něm proběhlo několik málo ůprav, největší zních je výměna náprav za vétřieskové. Na to že je v každodením provozu a jsou na něj kladeny dost velké nároky , tak je stále v dobrém stavu a slouží na rodinný farmě bez problémů. dnes jsem začal zas vyvážet hlubokou podestýlku na venkovním krmišti, 11 návěsů a jsem asi v polovině. a tak zas pár obrázků pro oživení, http://zetorak.rajce.net/2014-05-23_001 Jinak deně naváží krmení a podestýlku, občas podrží nějaký to prasátko, manipulace se strojema kolem baráku je s ním samozřejmost, už toho do rukou moc neberu. Prostě nepostradatelnej. Datum na obrázkách nesouhlesí s dneškem, protože jsem fotil starým fotákem a nebyl nastavenej čas. (foceno dnes)
jo neni nad dobrej nakladac jednoduchej z dostupnejch organu, vypada dost pekne a provozem osvedcenej to ja pouzivam na krmeni svazeni 7745T s celakem a na ty tezsi prace hona a jeste sem si poridil maliho weidemanka ale tet je tet u doktora
http://frturek.rajce.idnes.cz/Moje_hosp ... 0073_o.jpg
kdysi tam probehla kolize starteru se setrvakem a protocil se na klice a bylo to opraveny jen vlozkou z plechu jelikoz je tam kuzelovi ulozeni, celej setrvak smantlal tak ze pri startovani vyjizdel pastorek z vence a ani nezabiral celim zubem takze sme museli celej moturek rozebrat a tet pojedu k soustruznikovi
http://frturek.rajce.idnes.cz/Moje_hosp ... 0073_o.jpg
kdysi tam probehla kolize starteru se setrvakem a protocil se na klice a bylo to opraveny jen vlozkou z plechu jelikoz je tam kuzelovi ulozeni, celej setrvak smantlal tak ze pri startovani vyjizdel pastorek z vence a ani nezabiral celim zubem takze sme museli celej moturek rozebrat a tet pojedu k soustruznikovi