FORESTER K+K
Re: FORESTER K+K
[quote="Terablick"]Jde to tak normálně použít, ale s tím, že se to zapojí takto:
Uploaded with ImageShack.us
Nechcem sa do toho kafrat ,ale myslim ze takto to bude v domacich podmienkach dost nachylne na poruchy.Pretoze budes musiet ten olej ktory je nad piestom,teda nie tam kde bude tlacit orbitrol dokonale odvzdusnit a utesnit.Inak sa ti tam po case dostane vzduch a cele riadenie bude lietat tam a naspet.Alebo pusti manzeta na pieste a mas to v .Vies nebude to tak ako ked le to napojene klasicky.Vtedy sa to samo odvzdusnuje,nevadi ked sem tam kvapne olej atd.
Uploaded with ImageShack.us
Nechcem sa do toho kafrat ,ale myslim ze takto to bude v domacich podmienkach dost nachylne na poruchy.Pretoze budes musiet ten olej ktory je nad piestom,teda nie tam kde bude tlacit orbitrol dokonale odvzdusnit a utesnit.Inak sa ti tam po case dostane vzduch a cele riadenie bude lietat tam a naspet.Alebo pusti manzeta na pieste a mas to v .Vies nebude to tak ako ked le to napojene klasicky.Vtedy sa to samo odvzdusnuje,nevadi ked sem tam kvapne olej atd.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Kudy by se tam dostal vzduch? Bude to pořád jen tlačit - nikdy tahat (sát olej). Buď bude tlačit olej z orbitrolu píst jedním směrem a ten bude vytlačovat olej z opačné komory ven, nebo ten olej co se vytlačí z jednoho pístu bude tlačit druhej píst. Olej z druhého pístu se bude vracet do orbitrolu, a při zatočení opačným směrem se celý postup zopakuje, jen z opačných komor a pístů... Takže pořád jen tlak oleje ve všech komorách obou pístů... Manžety něco málo propustí, ale zase jen ven, nebo do druhé komory pístu, což nevadí. Většinou jsou +/- stejně opotřebované, a protože i síly působící na píst od kol budou většinou na obou koncích +/- stejné, pustí to jednou tam, podruhé zpátky, takže se to vyrovná. Samozřejmě s extrémně vyběhanýma manžetama to fungovat nebude, ale to nebude fungovat nic...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Ved ten olej nad piestami bude vlastne stale ten isty a uzavrety .Bude sa len pretlacat z jedneho do druheho ako spojene nadoby.No a ked to pusti niekde okolo piestnice co neni nic vynimocneho ,alebo cez srobenia atd. tak tam uz bude toho oleja o volaco menej,ale to dotlaci orbitrol pod piest.Takze sa to niekedy moze ocitnut prehnane tak ,ze to ostane zalomene na jednu stranu.Proste porusi sa rovnovaha a piest sa bude vytlacat von az na doraz a naspet nepojde lebo ho nebude mat co vratit.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to se stát může, ale zas ten olej prosákne i z té komory kam bude tlačit orbitrol do té druhé. Samozřejmě po delší době je možné, že se to "rozjede" a bude třeba olej do meziprostoru doplnit, ale za jak dlouho (pokud vůbec) závisí na stavu komponent . Stačilo by na tu propojovací hadici dát Tčko a do něj v případě potřeby pustit trochu oleje třeba z rozvaděče nebo nějakého ventilu...
-
Dávám za pravdu Mišovi. Málo kdo používáme nové komponenty. Navíc řízení se rozejde i u továrních strojů za milion korun. Všichni řeší korekce které hydrauliku zase prodražují. Pokud nevadí to, že obě řízení pracují současně nevidím důvod nevyužít Forestrovo "jednoduché, mechanické propojení". Jednou se seřídí spojovačky a jede to potom stále stejně.
Riešiť to čiste dvoma piestami spojenými ako spojené nádoby je prevádzkovo nestabilné a vlastne je to blbosť lebo sériová hydraulika nieje na to konštruovaná.Kamarát to riešil dvoma piestami a tiahlom na ktorom dokáže odpojiť riadenie prednej ,alebo zadnej nápravy.Jediné čo nevie je krabí chod.
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
To táhlo je samozřejmějistota, ale musí být relativně dost pevné, protože ten píst se s ním bude časem přetahovat a to dost velkou silou... Ten krabí chod by na něm šel taky dořešit - muselo by se tam udělat přesouvání toho táhla z jednoho konce vahadla na druhej... To co má Forester je samozřejmě nejen jednoduché, ale taky naprosto spolehlivé řešení .
- makumba 79
- Kontaktovat uživatele:
a co je jednoduché a spolehlivé je taky genijální ato je to co se mi na forestrovi líbí
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
makumba 79 píše:a co je jednoduché a spolehlivé je taky genijální ato je to co se mi na forestrovi líbí
A preto to robte vzdy tak,aby to bolo co najjednoduchsie a najspolahlivejsie,pretoze urcite viete ze co sa moze pokazit to sa pokazi a prave vtedy ,ked to budete najmenej chcietTerablick píše:makumba 79 píše:a co je jednoduché a spolehlivé je taky genijální ato je to co se mi na forestrovi líbí
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě - to je vždy nejlepší řešení . A máš pravdu - Murphyho zákon funguje .
-
Ahoj forester. Zo svojim traktorom si drevo aj vozíš? Akú máš vlečku? Máš nejaké jej foto?
Keď nejdem oproti, tak aspoň vyčnievam z radu.
- Petr Matula
- Kontaktovat uživatele:
forester fakt pekna masinka,ocumoval sem ti to v lehote akorat me mrzi ze sem nezostal az do konca.
kdo nic nedale nic neskurvy
muj stroj http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =20&t=2537
Starý stroj http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30
http://www.sanovskestroje.wbs.cz
muj stroj http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =20&t=2537
Starý stroj http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30
http://www.sanovskestroje.wbs.cz
O moc si neprišiel,Dany hodil mistr mokré tričko,z rendym sme ponaťahovali Drobčeka,Miro nám rozdal lubrikačný gél(vazelínu),a tý čo mali rozum zavčasu zdrhli aby nemuseli upratovať.Neviem kedy si odyšiel ale myslím,že diváci siprišli nasvoje do poslednej chvíle.
- makumba 79
- Kontaktovat uživatele:
ahoj forester poslal sem ti SZ