Traktor z kouta
-
Traktor z kouta
Ahoj lidi,
už nějaký pátek pročítám toto forum a nestačím se divit, zlaté české ručičky .
Já jsme si chtěl furt postavit také traktor i jsme to tu řešil, ale moje vědomosti a čas převálcovali můj sen, šel jsem na to tedy jinak a koupil stavěný traktor, ve fázi, kdy funguje ale mohu si ho dotvořit k obrazu svému .
Jsem truhlářskej (https://www.youtube.com/channel/UCIZDtU ... SzUD1ZVDpw ) , a tohle mám trochu jako únik a odreagování, ale hlavně jsem potřeboval pomocníka kolem domu.
Traktor byl stavěn dle fora, nevíce Fénix a Avia 4motion od Pepy a Petra, koupi jsem s nimi konzultoval, tím to bych jim chtěl poděkovat
Motor : Avia 31 Turbo euro 2
Převodovka: Avia hliník
Redukční převodovka : V3S
Náprava přední: V3S kola : 10.0 - 15,3 , výkyv dle Pepy
Zadní: V3S kola 12.4 - 24
Vyrovnávací převodovka: MTS
Brzy: vzduchové, půlené jen v vzadu
Hydraulika: čerpadlo na klice
Celková delka bez nakladače: +-3m
Šířka na středy kol: 1500mm zadní kola jsou otočit a na sřed poté 1750,
Řízení: Orsta
Čelní nakladač : ovládání joistikem, třetí funkce, euro upínání, zatím jen lopata, musím sehnal paletaziční vidle
Nyní je potřeba dodělat elektřina, startuju zatím spojením drátků. Už jsem dodělal ruční ply origo z avie, a převařil sloupek řízení aby bylo více místa na kolena.
K traktoru bylo i torzo navijáku, měl ho hlavně jako závaží kvůli čelňáku, vývod na naviják není dořešen, válí se mi tu hydraulický naviják z avie, asi ho napasuji do toho torza
V plánu :
Palubovka, světla, kapota, ruční brzda( siloválec na vzduch)
pohrávám si s myšlenkou překopání zadního diferenciálu jako Pepa na fenixu, dát tam robur, zrušit vyrovnávačku, traktor by byl pomalejší, lepší manipulace s čelním nakladačem
Plány velké, uvidíme
už nějaký pátek pročítám toto forum a nestačím se divit, zlaté české ručičky .
Já jsme si chtěl furt postavit také traktor i jsme to tu řešil, ale moje vědomosti a čas převálcovali můj sen, šel jsem na to tedy jinak a koupil stavěný traktor, ve fázi, kdy funguje ale mohu si ho dotvořit k obrazu svému .
Jsem truhlářskej (https://www.youtube.com/channel/UCIZDtU ... SzUD1ZVDpw ) , a tohle mám trochu jako únik a odreagování, ale hlavně jsem potřeboval pomocníka kolem domu.
Traktor byl stavěn dle fora, nevíce Fénix a Avia 4motion od Pepy a Petra, koupi jsem s nimi konzultoval, tím to bych jim chtěl poděkovat
Motor : Avia 31 Turbo euro 2
Převodovka: Avia hliník
Redukční převodovka : V3S
Náprava přední: V3S kola : 10.0 - 15,3 , výkyv dle Pepy
Zadní: V3S kola 12.4 - 24
Vyrovnávací převodovka: MTS
Brzy: vzduchové, půlené jen v vzadu
Hydraulika: čerpadlo na klice
Celková delka bez nakladače: +-3m
Šířka na středy kol: 1500mm zadní kola jsou otočit a na sřed poté 1750,
Řízení: Orsta
Čelní nakladač : ovládání joistikem, třetí funkce, euro upínání, zatím jen lopata, musím sehnal paletaziční vidle
Nyní je potřeba dodělat elektřina, startuju zatím spojením drátků. Už jsem dodělal ruční ply origo z avie, a převařil sloupek řízení aby bylo více místa na kolena.
K traktoru bylo i torzo navijáku, měl ho hlavně jako závaží kvůli čelňáku, vývod na naviják není dořešen, válí se mi tu hydraulický naviják z avie, asi ho napasuji do toho torza
V plánu :
Palubovka, světla, kapota, ruční brzda( siloválec na vzduch)
pohrávám si s myšlenkou překopání zadního diferenciálu jako Pepa na fenixu, dát tam robur, zrušit vyrovnávačku, traktor by byl pomalejší, lepší manipulace s čelním nakladačem
Plány velké, uvidíme
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Traktor z kouta
ač na mě mooooc veliky, tak musim rict, ze zaklad dost dobrej
nekde jsem psal, ze kdyby to slo unas na papiry jako na slovensku, postavil bych taky jeden vetsi traktor, co uz neco uveze, kdyz se nekam jede
tak preju hodne zdaru a at te neopusti chut do prace
a ten navijak vypada jako dost dobrej zaklad
nekde jsem psal, ze kdyby to slo unas na papiry jako na slovensku, postavil bych taky jeden vetsi traktor, co uz neco uveze, kdyz se nekam jede
tak preju hodne zdaru a at te neopusti chut do prace
a ten navijak vypada jako dost dobrej zaklad
-
Díky,
naštěstí já nepotřebuju nikde extra jezdit po silnici, pozemky máme v kuse
Je trochu větší, budu muset rozšířit a vyřezat cesty kolem domu ale je obratnej, až jsem se divil
Torzo je prý z nějaké firmy u Pelhřimova, dělala tyhle navijáky v tomhle stavu pro rakouskou firmu, ta si to hodila do barvy a osadila komponentama, smlouva skončila a jim zbylo 40 takových to kousků, uvidíme jak bude fungovat ta hydraulika. Přemýšlím i o druhém pracovním okruhu, mám domeček na aviáckou převodovku, tak tam bych osadil druhé čerpadlo, ale uvidíme, plány velké času málo
naštěstí já nepotřebuju nikde extra jezdit po silnici, pozemky máme v kuse
Je trochu větší, budu muset rozšířit a vyřezat cesty kolem domu ale je obratnej, až jsem se divil
Torzo je prý z nějaké firmy u Pelhřimova, dělala tyhle navijáky v tomhle stavu pro rakouskou firmu, ta si to hodila do barvy a osadila komponentama, smlouva skončila a jim zbylo 40 takových to kousků, uvidíme jak bude fungovat ta hydraulika. Přemýšlím i o druhém pracovním okruhu, mám domeček na aviáckou převodovku, tak tam bych osadil druhé čerpadlo, ale uvidíme, plány velké času málo
-
- Kontaktovat uživatele:
akorát není na to ta lžíce trochu větší?
-
No je trochu větší, ale byla už plná hlíny,kamení i hnoje, musel bejt zaplej předek jinak bych se nehnul ale v pohodě. Byla k traktoru a je to originál Humpolec
-
Gratuluji ke koupi a ať jsi s ním spokojený. Přijde mi že je ten čelňák moc dlouhý (velký na malý traktor), jak se to chová při práci?
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
To je spíš optickej klam z úhlu fotografie
-
Je pravda že tahle fotka hodně zkresluje, ale kdyby byl víc dozadu, tak když ho zvednu na max a vysypal bych lopatu tak už bych sypal na chladič , vychází to akorát ;) Musím udělat závaží do trojbodu. Jinak zatím dobré, jak to nemá ručku a chceš zvednout čelní nakladač, tak buď musíš brzdit rampovačem a přidávat nohou, a nebo stát na brzdě a přidávat rukou. Ale to se snad vše vychytá. Teď jsem vyndal zadní pístnici, musím přetěsnit, tekla jak fontána když jsme se chtěl na rampovači zvednout :/
Nemá řetízky na štelování šavlí, a jak má šavle ukotveny na origo držákách na v3s a náprava je zkrácená, tak tam už není místo kam. Přemýšlel jsem o provedení jako má Petr Matula, pístnici od vnitřku ven. jen se furt bojím že se to bude kroutit při zvedání, on to nepoužívá tak na zemědělčinu jako chci já :/
Nemá řetízky na štelování šavlí, a jak má šavle ukotveny na origo držákách na v3s a náprava je zkrácená, tak tam už není místo kam. Přemýšlel jsem o provedení jako má Petr Matula, pístnici od vnitřku ven. jen se furt bojím že se to bude kroutit při zvedání, on to nepoužívá tak na zemědělčinu jako chci já :/
-
Protože tekla ta pístnice tak jsem nakonec brambory sázel čochtadlem... kulťákoval jsem to 3 týdny dopředu a dřív jsme nestihl sázet, tvrdo že sazeč nešel do země, tak jsem to musel přelítnout znova, a udržet pak rovně traktor v kopci nadlidský úkol. Mám se co učit tak uvidíme za rok a pro jistotu když jsem dosázel a vyjel domů z poslední brázdy tak mi došla nafta (ve zmatku s měněním traktoru, jsem na to zapomněl)
-
- Kontaktovat uživatele:
co se týče vkládání fotek, máš taky ještě rezervy
Obracene - jsou krasne - velke a i s detaily.
Proc je tento problem? Finance - to uz se tu resilo!"!!
Proc je tento problem? Finance - to uz se tu resilo!"!!
Asi mlady klucina co nas starsich by mohl naucit :-) Vic pi SZ.
Cau Jarda
Cau Jarda
-
Za ty fotky se omlouvám, příště se polepším, chtěl jsem to upravit ale už se tam nedostanu:/
-
- Kontaktovat uživatele:
já sem měl na mysli tu poslední, když jsem psal rejpnutí, byla asi na dvě šířky monitoru... už je to cajk jako bych nic neřek
-
To si byl rychlej, oprava trvala necelých 5 min