traktor V3S 4x4 1,9 tdi
-
traktor V3S 4x4 1,9 tdi
nedávno jsem koupil, 4x4, zůžené nápravy v3s spojené převodovkou Tatra 805, výkyv otočné ložisko za převodovkou před zadní nápravou. motor VW 1,9td, autor traktoru neznámý, práce pěkná bytelná. ty nápravy V3S spojené převodovkou do jednoho kusu, to je prostě krása/ aspoň pro mě/
později dodám další fotky
později dodám další fotky
-
Re: traktor V3S 4x4 1,9 tdi
vyzera to zaujimavo daj sem dalšie podrobnejšie fotky
Nedávno jsem ho zahlédl v odkazu na inzerci - ať dobře poslouží!
-
kurnik, mám z něho radost jak malý děcko. oproti domadělu na nápravách z Ara co mám doma, je to nebe a dudy. tady žádné prasklé polooosy jak u ara nehrozí
-
- Kontaktovat uživatele:
ofot to jak je to udelanee nas to tu zajmaaa
-
traktor V3S 4x4 1,9tdi VW, autor neznámý, doplňuji data omluvte případnou neodbornost
motor VW 1,9tdi 2006/ bez jednotky, výkon netuším
1. převodovka VW
2. mezipřevodka/nevím jak se tomu říká
3.vlastní převodovka traktoru Tatra 805
přední náprava V3S
zadní náprava V3S
výkyv-otočné ložisko před zadní nápravou
převodka řízení V3S? řízení jde překvapivě lehce
celková délka 300cm včetně závěsu
šířka 145cm
šířka náprav na střed pneu 120cm
rozvor náprav mezi přední a zadní nápravou 130cm/ na středy náprav/
váha cca 1700kg?
světlost pod přední nápravou 30cm
světlost pod zadní nápravou 25cm/ snižuje vývodový hřídel/
vývodový hřídel hnaný přes hydromotor
pístnice hydrauliky dvojčinná, průměr válce cca 10cm, délka válce cca 40cm
vývody na sklápění, 2x
pneu 8,50-18 předek
8,25-20 zadek
motor VW 1,9tdi 2006/ bez jednotky, výkon netuším
1. převodovka VW
2. mezipřevodka/nevím jak se tomu říká
3.vlastní převodovka traktoru Tatra 805
přední náprava V3S
zadní náprava V3S
výkyv-otočné ložisko před zadní nápravou
převodka řízení V3S? řízení jde překvapivě lehce
celková délka 300cm včetně závěsu
šířka 145cm
šířka náprav na střed pneu 120cm
rozvor náprav mezi přední a zadní nápravou 130cm/ na středy náprav/
váha cca 1700kg?
světlost pod přední nápravou 30cm
světlost pod zadní nápravou 25cm/ snižuje vývodový hřídel/
vývodový hřídel hnaný přes hydromotor
pístnice hydrauliky dvojčinná, průměr válce cca 10cm, délka válce cca 40cm
vývody na sklápění, 2x
pneu 8,50-18 předek
8,25-20 zadek
- bastardtraktor
No úžasný kompaktní stroj.
Jak je ale řešen rozdíl velikosti př. a zad. kol ?
Jak je ale řešen rozdíl velikosti př. a zad. kol ?
ooooooooooooo
-
zaujimave riešenie nehadaju sa tie napravy? ked su rozdielne kolesa?
mě by zajímalo jak se to chová s takovým krátkým rozvorem, ale zase se to lehce otočí na kousku
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
-
prý to bylo původně vše na 7,5-18, předchozí majitel pak dal dozadu větší. ale nedělá to nic, ten rozdíl asi není tak velký. na asfaltu nepoužíváš 4x4 a na trávě nebo poli to nedělá nic co jsem zkoušel. trakci to má jak tkčko, projede to hodně
rozvor je v poho, dozadu dám na vidle 300kg balík sena a nedělá to nic, na fotce to vypadá hůř/kratší/ než naživo
rozvor je v poho, dozadu dám na vidle 300kg balík sena a nedělá to nic, na fotce to vypadá hůř/kratší/ než naživo
- bastardtraktor
Ježišmarja, jestli tam fakt není vyrovnávací převodovka, nebo třeba rozdílné převody v reduktorech kol, tak ten rozdíl velikosti kol je přímo vražednej a odejde něco na té převodovce T805. Navíc naopak, než je žádoucím tedy zadek je rychlejší, než předek.
Fakt nedal ten stavitel třeba jiný převodový poměr v kolových reduktorech ?
Fakt nedal ten stavitel třeba jiný převodový poměr v kolových reduktorech ?
ooooooooooooo
-
na mokré trávě se zapnutou 4x4 není vidět že by to něco dělalo, nějaký prokluz nebo tak něco, zkoušel jsem to několikrát, tak fakt nevím, jestli to vychytal stavitel při výrobě
- bastardtraktor
Asi tam nejakej převod je, protože jinak by to bylo poznat a nebo by něco doešlo.
Před týdnem jsem našel vrak továrně vyráběnýho traktoru v kovošrotě, klasický 4x4 velkej traktor vepředu menší kola, vzadu velký v žalostynym stavu byl takl asi léta používaný.
ALE vepředu měl jenu 24" gumu větší balon jak tu druhou a vzadu taky jednu 34" palcovou gumu měl se sníženym profilem a druhou ne. Prostě každý kolo uplně jiný, taky pěkně do hladka zedraný gumy, asi jaký majitel našel zadarmo na silážích . Přitom originál traktoru má mít kola uplně jiný cvelikosti. Řikal jsem si, že ro musim přepočítat. Porovnal jsem součet těch různých obvodů vzadu a součet tech různých obvodů kol vepředu a on ten jejich poměr seděl přesně jak má být od výrobce. Majitel traktoru tam ty rozličný gumy vyladil uplně přesně
Před týdnem jsem našel vrak továrně vyráběnýho traktoru v kovošrotě, klasický 4x4 velkej traktor vepředu menší kola, vzadu velký v žalostynym stavu byl takl asi léta používaný.
ALE vepředu měl jenu 24" gumu větší balon jak tu druhou a vzadu taky jednu 34" palcovou gumu měl se sníženym profilem a druhou ne. Prostě každý kolo uplně jiný, taky pěkně do hladka zedraný gumy, asi jaký majitel našel zadarmo na silážích . Přitom originál traktoru má mít kola uplně jiný cvelikosti. Řikal jsem si, že ro musim přepočítat. Porovnal jsem součet těch různých obvodů vzadu a součet tech různých obvodů kol vepředu a on ten jejich poměr seděl přesně jak má být od výrobce. Majitel traktoru tam ty rozličný gumy vyladil uplně přesně
ooooooooooooo
Z těch fotek to není moc poznat ale vypadá to, že to čerpadlo hydrauliky je hnané řemeny od kliky motoru ?? Jestli jo, tak bych tomu moc nevěřil neboť to čerpadlo vypadá docela na velkou litráž a přední výstup z motoru není na přenášení velkých výkonů konstruován, mohlo by se stát že něco odejde a v tom horším případě dojde k posunutí rozvodu a tím destrukci celého motoru. Možná se pletu a zbytečně plaším...v tom případě omluva
Na bejbymmá předek 8,3-20 zadek 8.25-20. Při 4X4 na trávě jde nejde nic vidět. Když nechám zaplý předek na asfaltu tak s mírného kopečka popojede tak 3metry a zastaví - jde vidět že všechny vůle povolí co můžou, vše se napne a konec. Jako s rychlostí pomocí motoru to normálně frčí
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme