Mrňous 4x4
Re: mrňous mi nějak přibírá
chybama se človek učí,hlavne at je chut to dokončit,ten převodovej poměr nešel by vyřešit nejak kolama?si myslím že 1km/h je dost..
a napiš komponenty
a napiš komponenty
motor - audi 1,6d
1 převodovka - lada
2 rozvodka suzuki samurai
zadní náprava - mulina 25 kola 6,5x20
přední náprava - suzuki samurai kola r16
šířka 130cm
délka střed náprav 132cm? když to dobře dopadne.
1 převodovka - lada
2 rozvodka suzuki samurai
zadní náprava - mulina 25 kola 6,5x20
přední náprava - suzuki samurai kola r16
šířka 130cm
délka střed náprav 132cm? když to dobře dopadne.
http://prevody.alm.cz/ skus ty nápravy tady,a nebo napiš obvody kol. suzuki samuraj máš výrobní číslo SJ 40 nebo SJ50 ?
poměr rychlosti přední a zadní nápravy by měl byt vyjádřenej v procentech,přední o 2-4% rychléšíty ,ty km nechápu ,k čomu se to vztahuje
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Přesně tak, o 3 % rychlejší předek vztažen k jakékoli rychlosti je logický. Ale předek rychlejší o 1km, ale při jaké rychlosti ?? Když pojedeš 50 km/h je to o 2 %, ale když pojedeš 2 km/h (což je u traktorů běžné), je to 50 %.
Asi nejspíš myslel při maximálce jen nevím jak se k tomu číslu dopracoval
Ahoj tu rychlost sem opsal z tabulky převodů.Teď sem to spočítal a vychází to o 30% rychlejší předek tak to budu muset řešit.Problém je že na předek mi nepasujou menší kola jak sem plánoval.Tak buď další převodovka , nebo zadek větší kola.Nebo zkrátit předek do čehoš se mi moc nechce bo sem to nikdy nedělal.
to nechápu,jak zkrátit předek ?jirip píše:Ahoj tu rychlost sem opsal z tabulky převodů.Teď sem to spočítal a vychází to o 30% rychlejší předek tak to budu muset řešit.Problém je že na předek mi nepasujou menší kola jak sem plánoval.Tak buď další převodovka , nebo zadek větší kola.Nebo zkrátit předek do čehoš se mi moc nechce bo sem to nikdy nedělal.
Tak přešněji zúžit a pak otočit disky aby nepřekážel brzdič a kotouč.Nasadit 5x12 kola a je to.Jen abych netahal hrušku po zemi.
Ahoj, zajímavý stroj. Jak se ti povedlo naroubovat tu převodovku na VW motor ? Jak jsi vyřešil spojku ? Mám totiž stejné komponenty, motor ze staré Audi 80 a laboroval jsem nad tím.
A nebude tedy lepší ta převodovka?jirip píše:Tak přešněji zúžit a pak otočit disky aby nepřekážel brzdič a kotouč.Nasadit 5x12 kola a je to.Jen abych netahal hrušku po zemi.
Ahoj motor převodovka - ta převodovka už byla zbastlená s motorem 1,7d fiat . Ja to tak koupil tak sem to odšrouboval a našel jednu díru co pasuje zbytek dovrtal a po vyzkoušení si to nechám vyvařit.Ještě výměna lamely.