Stenyho Drtikol
Stenyho Drtikol
Nazdar fandové plkačů domácí výroby. Chtěl bych Vám představit můj plkač, který je zatím stále ve vývoji.
rok výroby - 2010-?
motor - Avia31
převodovka - V3S komplet
nápravy - Přední i zadní V3S
brzdy - vzduchové
kola 8.3/20
příslušenství - v plánu je naviják
hydraulika - rampa v zadu
váha - ?
šířka - 1500 na středy kol
rozvor - 2200
celková délka - kolik to vydá
rok výroby - 2010-?
motor - Avia31
převodovka - V3S komplet
nápravy - Přední i zadní V3S
brzdy - vzduchové
kola 8.3/20
příslušenství - v plánu je naviják
hydraulika - rampa v zadu
váha - ?
šířka - 1500 na středy kol
rozvor - 2200
celková délka - kolik to vydá
Re: Stenyho Drtikol
Zatím to vypadá dobře. Jak to máš vymyšlené se sedačkou ať nesedíš moc vysoko a zároveň ať vidíš přes motor?
Ty gumy tě nesklamou.
Ty gumy tě nesklamou.
Sedačka bude umístěna těsně za můstkem, který drží převodovku. Vyjde to tak, že budu
sedět asi 5 cm nad můstkem. Sedačka bude vzduchová.
sedět asi 5 cm nad můstkem. Sedačka bude vzduchová.
převodovka bude jen ta jedna? jak vychází kardan k zadní nápravě není to moc velký výškový rozdíl?
Schopný autor tvoří,neschopný poučuje
Ano převodovka bude jen V3s.Kardan nevycházel,proto jsem musel trochu natočit dif.Jeto spojené z vývodu na druhou zadní nápravu.Z vývodu na první zadní,který je níže to zase nevycházelo do strany.Mám zamluvenou první zadní nápravu,tak ji přehodím a už to bude OK.zdeněk 1 píše:převodovka bude jen ta jedna? jak vychází kardan k zadní nápravě není to moc velký výškový rozdíl?
Z čeho, resp. z jakého typu V3S je ta převodovka? Ten vývod na předek jsem takto ještě nikdy neviděl (hodně vytažený dopředu a jiná skříň přídavné převodovky). Jinak zatím pěkné!
To by měla být V3S MkII má rychlejší silniční převod. Myslim 0,68:1 místo 0,75:1 oproti klasice, ale to bych kecalDaddy píše:Z čeho, resp. z jakého typu V3S je ta převodovka? Ten vývod na předek jsem takto ještě nikdy neviděl (hodně vytažený dopředu a jiná skříň přídavné převodovky). Jinak zatím pěkné!
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme
Ano je to V3s M2 a silniční převod je o malinko rychlejší,ale okolik to z hlavy nevím.rezis píše:To by měla být V3S MkII má rychlejší silniční převod. Myslim 0,68:1 místo 0,75:1 oproti klasice, ale to bych kecalDaddy píše:Z čeho, resp. z jakého typu V3S je ta převodovka? Ten vývod na předek jsem takto ještě nikdy neviděl (hodně vytažený dopředu a jiná skříň přídavné převodovky). Jinak zatím pěkné!
- Extrucktor
- Kontaktovat uživatele:
pekné spracovanie, ale ja by som motor aj z prevodovkou umiestnil nižšie neboli by problémy s kardámom v zadu (zato ale neviem či by potom neboli problémy s kardánom v predu ) no zdá sa mi že ťažisko bude až príliž vysoko
zatial rozostavaný:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0&start=90
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0&start=90
-
- Kontaktovat uživatele:
zatim to vypada velmi dobre som zvedavy casom ako pustupis
Šlo by to níže,ale jen asi o 7 cm,musel bych přední nápravu posunout do předu o 25-30 cm.To už by bylo moc dlouhé.Extrucktor píše:pekné spracovanie, ale ja by som motor aj z prevodovkou umiestnil nižšie neboli by problémy s kardámom v zadu (zato ale neviem či by potom neboli problémy s kardánom v predu ) no zdá sa mi že ťažisko bude až príliž vysoko
- Landsverk
Pěkný ,rodí se tu další tahoun.Jak máš silný čep výkyvu přední nápravy?
-
trosku som len mrkol fotky, nechcelo sa mi vsetko citat...
pozor na prevodouku, toto by mala byt z M2...cestnu rychlost ma o 10km rychlejsi ako obycajna...ale inac pekny stroj...inac to uz ma aj odliatok na olejove cerpadlo...len ten odliatok treba zohnat...ale to sa mi nikdy nepacilo, lebo clovek vytlaci spojku a hned stoji aj cerpadlo..
pozor na prevodouku, toto by mala byt z M2...cestnu rychlost ma o 10km rychlejsi ako obycajna...ale inac pekny stroj...inac to uz ma aj odliatok na olejove cerpadlo...len ten odliatok treba zohnat...ale to sa mi nikdy nepacilo, lebo clovek vytlaci spojku a hned stoji aj cerpadlo..
Čep je 34 mm silný, v pouzdru,které má stěnu 10 mm silnou.Landsverk píše:Pěkný ,rodí se tu další tahoun.Jak máš silný čep výkyvu přední nápravy?
Po delší odmlce přidávám další foto, které jsem pořídil po první testovací jízdě...