Ondras83 - traktor
Re: Ondras83 - traktor
Ahoj krásne sa stým hráš, je to pekný stroj . Len mi vysvetli prečo si dával tento motor, keď všetci dávajú diesel .
Ja som starý a mne vyhovuje, najmä keď je 1500 a naučil som ho na LPG. Pôvodná 1200 bola slabá. U mňa zvíťazili financie, motor zadarmo ( jeden v rezerve ) – malý akumulátor, ľahké štarty. Celý traktor ma vyšiel toľko, čo teraz servo.
Po dokončení čelného nakladača to bude bomba–stroj . Držím palce.
Ja som starý a mne vyhovuje, najmä keď je 1500 a naučil som ho na LPG. Pôvodná 1200 bola slabá. U mňa zvíťazili financie, motor zadarmo ( jeden v rezerve ) – malý akumulátor, ľahké štarty. Celý traktor ma vyšiel toľko, čo teraz servo.
-
Čus tak sem se koukal a maš to peknou stavbičku a sem zvědavý na ten čelák! Budu ho taky řešit,tak šup šup ať mám nejakou inspiraci.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
sferos píše:Ahoj krásne sa stým hráš, je to pekný stroj . Len mi vysvetli prečo si dával tento motor, keď všetci dávajú diesel .
no asi proto jsem ho tam taky dal ...uplne puvodni zamer (je to i na fotkach) tam mel bejt favorit, ale neveslo se mi to tam rozumne s tou prevodovkou a kdyz jsem vzal oktavku, tak mi to vyslo uplne krasne...navarit jekl pod prevodovku, dva drzaky dopredu (ty jsem mel hotovy z jinych zdroju) no a motor tam za 20 minut byl... nejdriv jsem se toho bal, protoze uz to je dneska veteran jak na dily, tak na cenu za dily, ale mam tam motor po GO, tak snad dobry (jako nahradu mam sehnanej jeste jeden v super stavu a mam jeste 1500, takze nahradniku dost )
diesel sem nechtel - nemam zvirata, nejezdim s tim porad...treba ted to od soboty stoji, vyjel jsem s tim akorat dneska a po nastrikani korby na vlek jsem zase zacouval pod strechu...
mozna dneska vidim, ze jsem mel na tu oktavackou prevodovku napasovat na stojaka favorita, ale to me v dobe stavby nenapadlo a ani jsem nejak neresil to pasovani z duvodu nedostatku materialu, frezaru atd...dneska, po zkusenostech ze stavby vim, ze by to nebyl skoro zadnej problem, soustriznicky prace si udelam sam a potrebnou prirubu bych nechal vypalit, no ale co uz, ted uz nemam chut to zase cely kuchat a jezdi to bez problemu, i vykonove ten motor staci (clovek si zvykne na vsechno, ale porad mam jeste 8 kvaltu dolu, kam muzu podrazovat )
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
jinak panove diky celou dobu jsem chtel, aby to nejak vypadalo a nebyly to jen svareny trubky s motorem, jako se tady obcas objevuji, ale dopadlo to jeste lip, nez jsem ocekaval (nechci se chvalit, ale me se to takhle taky libi ) ...tak nejak se to vsechno snazim dotahnout do konce, kdyz k tomu nekdo prijde, aby to nejak vypadalo a ne tamhle vyztuha, tamhle vyztuha a nakonec je to samej rovnak na vohejbak atd...
no na celak se taky tesim trosku porad laboruju nad tou geometrii, ale uz mam vsechno zkresleny v CADu, zbyva jen nakreslit prepakovani na vyklapeni lopaty, at to zadavam jako jednotnou zakazku (ale uz mam hotovou lopatu, sehnany pistnice a vetsinu hydrauliky, setrim prasule na rozvadec a pocitam novy hydraulicky cerpadlo)
uz aby to chodilo, doufam, ze to vydrzi zbytek traktoru
no na celak se taky tesim trosku porad laboruju nad tou geometrii, ale uz mam vsechno zkresleny v CADu, zbyva jen nakreslit prepakovani na vyklapeni lopaty, at to zadavam jako jednotnou zakazku (ale uz mam hotovou lopatu, sehnany pistnice a vetsinu hydrauliky, setrim prasule na rozvadec a pocitam novy hydraulicky cerpadlo)
uz aby to chodilo, doufam, ze to vydrzi zbytek traktoru
Jinak s tim dotěžovánim je to laborování pomalu na každý nářadí by jsi měl mit něco jinýho. Na domadělu bych dal závaží dopředu at se nezvedá max do zadních kol na orbu a při čeláku ho sundaval
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
on se nezveda, ale kdyz jsem prejel obrubnik, co mame na vyjezdu, tak jsem cejtli, ze to hrklo trosku vic na zadek nez vzdycky, tak me napadlo, jeslti jsem to nemel na tu praci na poli dovazit (dost me to hrabalo a porad jsem to musel prizvedavat - ale bylo sucho jako prase)
Tak muj má 1640kg a hrabe jak blazen tak můžeš dotěžovat
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
http://ondras83.rajce.idnes.cz/kara/#_24.jpg
konecne! takovou dobu se s tim crcam, nastesti uz je to pouzitelny
konecne! takovou dobu se s tim crcam, nastesti uz je to pouzitelny
Pěkná kárka nějaký rozměry, parametry?
-
Super,škoda zašpinit kdy bych to fotil ja tak se mi tam nasačkujou děcka
Pěkná vyfot nám soupravu celou ale
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem jeste dodelal zasterky a odrazky, pridelal vsechny svetla pak uz jsem zase nemel cas, tak musim zitra, v sobotu to jde na vystavu...
tady bez zadniho cela a bez odrazek http://ondras83.rajce.idnes.cz/kara/#_22.jpg
sirka je 100cm vrch sajten, dylka korby je 160cm, kola 15tky - disky z 1203, pneu z jumpera, sklapeni jednim pistem, automat na zdvihani zadniho cela, naprava nevim z ceho, je brzdena asi z nejakyho konskyho vleku nebo jsem myslel, jeslti to neni z PFky nebo neceho takovyho, sirka pres kola je cca 130cm, kolik to uveze jsem jeste nezkousel
tady bez zadniho cela a bez odrazek http://ondras83.rajce.idnes.cz/kara/#_22.jpg
sirka je 100cm vrch sajten, dylka korby je 160cm, kola 15tky - disky z 1203, pneu z jumpera, sklapeni jednim pistem, automat na zdvihani zadniho cela, naprava nevim z ceho, je brzdena asi z nejakyho konskyho vleku nebo jsem myslel, jeslti to neni z PFky nebo neceho takovyho, sirka pres kola je cca 130cm, kolik to uveze jsem jeste nezkousel
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
vlastne zkousel http://ondras83.rajce.idnes.cz/MUJ_MAZLIK1/#_251.jpg
jinak barva nic moc, porad me to ztejkalo, kdyz uz jsem to podruhy brousil a potreti strikal, tak uz jsem se na to vysral a nechal jsem tam stejkance (asi 3)...na to kaslu, je to jen kara
jinak barva nic moc, porad me to ztejkalo, kdyz uz jsem to podruhy brousil a potreti strikal, tak uz jsem se na to vysral a nechal jsem tam stejkance (asi 3)...na to kaslu, je to jen kara
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
2 krat brusil 3 striekal,ty budes chlape plakat ked tam budes strk nakladat
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.