Jiříkovo 4x4

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
artemio

Re: Jiříkovo 4x4

#76 Nový příspěvek od artemio »

jirik610 píše::help: :help: :help: :help: kluci potřebuju malou radu viděl sem tu jak nekdo zkaracoval zadek V3S a vyndával tu nohavicu z difu za tepla heverem , už to teď nemůžu najít nemáte nekdo nápad jak na to :help: :help: :help:

Našel jsem na netu něco podobnýho. Podobně se před 15 lety vytahovali i nabouraný auta :)
http://www.rs09.estranky.cz/fotoalbum/u ... alerie/154
Žádný experiment nelze považovat za naprostý nezdar - vždy může totiž posloužit jako varovný příklad.

jirik610

#77 Nový příspěvek od jirik610 »

artemio píše:
jirik610 píše::help: :help: :help: :help: kluci potřebuju malou radu viděl sem tu jak nekdo zkaracoval zadek V3S a vyndával tu nohavicu z difu za tepla heverem , už to teď nemůžu najít nemáte nekdo nápad jak na to :help: :help: :help:

Našel jsem na netu něco podobnýho. Podobně se před 15 lety vytahovali i nabouraný auta :)
jj tendle fórek jsem dělal na žiguliku bratranca když trefil srnu
ale tady to někdo dělal jinak myslím že vyndal dif ven z obalu a postavil si to na stojato do ty prázdny pecky vrazil panenku a vohříval na ní to kde drží ta nohavica švajcem a tlačil heverem ven tohle se mi líbylo víc než to uříznout a svařovat na tupo takhle je to daleko pevnější spoj ???

jirik610

#78 Nový příspěvek od jirik610 »

asi před pul hodinkou sem dovařil výstuhy a uložení kyvnyho čepu na přední nápravě zítra to ještě zavřu zvrchu 6mm tlustym plechem -pro dobrej pocit a navrtám výtokové dírky ,tím to bude v cajku a já budu konečně s předkem hotovej a pustím se do toho zadku ...............foto dodám nabíjím konečně nalezené baterky

jirik610

#79 Nový příspěvek od jirik610 »

Tak sem dám to foto ty přední nápravy, už ju jen složit a je to hotové,rozebraná je proto, že sem se bál abych to nepropálil do difu je to jen 4mm stěna tak sem to radši rozhodil jistota je samopal :smich: :smich: :smich: :smich:
Plech ze kteryho je to svařeny je 6mm ,uložení čepu je na bronzovejch futrech- délka futra je 45mm, průměr čepu je 40mm délka kyvnýho uložení prinařenýho k nápravě je 160mm,dvě futra jsou nalisovany v sylnostěny trubce 8mm síla stěny nad futrem původně 12mm ,venkovní průměr futra je 47mm díra v trubce se musela zvětšit na 47mm -původně to bylo jen45mm........čep bude usazen do ocelových futer vnitřní průměr 40mm venek 50mm délka 57mm ,vsazených a zavařených do jackelu 50x80x5u spodní strany ty budou privařeny k rámu ze spod (kvuli výkyvu)vístužné trojuhelníky jsou samozřemost 8) 8) :smich: :smich:
Přílohy
DSCF1571 [].JPG
DSCF1570 [].JPG
DSCF1569 [].JPG
DSCF1568 [].JPG
DSCF1567 [].JPG

Lukibos

#80 Nový příspěvek od Lukibos »

Máš to pěkně urobené. 8) 8) 8) Dej další fotky.

kuta

#81 Nový příspěvek od kuta »

jirik610 píše:proto že mame v obci místního chytráka co měl ve svím zivotě kvanta kraktoru (jak sám říká) ale jak říkám ja každej skurvil a jeho vytor vlek vám vyfotím to vas co máte trošku zkušeností rovnou zabije a podotykám není to žádnej mladej borec ale 60ti letej CHYTRÁK co to přece celej život dělá a at se zeptáš na co chceš tak je moudrej a nakonec se dovíš že to nejde nebo to nikdy nevidel a proto to nejde tak at vidí že to de :jazyk: :jazyk:
:smich: fotky..povidej neco o nem :)

Skoda130Rs
Kontaktovat uživatele:

#82 Nový příspěvek od Skoda130Rs »

artemio píše: Našel jsem na netu něco podobnýho. Podobně se před 15 lety vytahovali i nabouraný auta :)
:OT:
Toto je fotka souseda když roztahoval nápravu...ted stoho udělal muzejní kousek, je tu na foru jako cipisek :smich:
Obluda
PF-62
MZ ETZ 250
Škoda Favorit 136L
ČZ 175/470 Sport

jirik610

#83 Nový příspěvek od jirik610 »

Kluci tak tady máte složenou přední nápravu s připraveným výkyvem ,už to jen strčit pod rám -připojit hadice a kardan
Přílohy
DSCF1577 [].JPG
DSCF1576 [].JPG
DSCF1575 [].JPG
DSCF1574 [].JPG
DSCF1573 [].JPG
DSCF1572 [].JPG

jirik610

#84 Nový příspěvek od jirik610 »

na poslední fotce je vidět koule igelitu- tak v ní je ta převodovka z ifi ,v dílne už nemám místo :smich: :smich: :smich: :smich:

jirik610

#85 Nový příspěvek od jirik610 »

kuta píše:
jirik610 píše:proto že mame v obci místního chytráka co měl ve svím zivotě kvanta kraktoru (jak sám říká) ale jak říkám ja každej skurvil a jeho vytor vlek vám vyfotím to vas co máte trošku zkušeností rovnou zabije a podotykám není to žádnej mladej borec ale 60ti letej CHYTRÁK co to přece celej život dělá a at se zeptáš na co chceš tak je moudrej a nakonec se dovíš že to nejde nebo to nikdy nevidel a proto to nejde tak at vidí že to de :jazyk: :jazyk:
:smich: fotky..povidej neco o nem :)
Co mám říct , jeho fotku ti asi nedám ale není to uplně ztracenej případ vyfotím celou hospodu a v podstatě je jedno kterej je jich tam víc ale Pan Vašík je zdaleka nejvetší MACHRv tydle oblasti :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: :smich:

jirik610

#86 Nový příspěvek od jirik610 »

Lukibos píše:Máš to pěkně urobené. 8) 8) 8) Dej další fotky.
fotky dávám podle toho jak rychle to dělám to je zatím všechno co mám hotové ,tento týden byhc se rád pustil do té zadní nápravy tak uvidíte i tu --snad brzo, ještě ju musim dovest od skorošváry a nemám na vozejku tecnickou tak to bude celkem oříšek snad mi kamoš pučí jeho káru :rally:

kocicirada

#87 Nový příspěvek od kocicirada »

proč si to tolik zužoval když ted dáš disky obráceně ???? má to nějaký hlubší důvod ... jediný co snad .... jestli si zužoval jen z jedný strany .. sehnal si si druhou krátkou poloosu aby si nemusel vařit ... a chtěl si mít dif uprostřed ...
to bych pak chápal a dávalo by to smysl ...
jen takhle asi budou trošku víc trpět ty svislý čepy co tam sou ... ale na druhou stranu na těch traktůrkách trpí normálně vše

jirik610

#88 Nový příspěvek od jirik610 »

kocicirada píše:proč si to tolik zužoval když ted dáš disky obráceně ???? má to nějaký hlubší důvod ... jediný co snad .... jestli si zužoval jen z jedný strany .. sehnal si si druhou krátkou poloosu aby si nemusel vařit ... a chtěl si mít dif uprostřed ...
to bych pak chápal a dávalo by to smysl ...
jen takhle asi budou trošku víc trpět ty svislý čepy co tam sou ... ale na druhou stranu na těch traktůrkách trpí normálně vše
JJ odhalil jsi to ,je to kvůli tomu abych nemusel tu poloosu vařit ...svyslíčepy těch bych se tak moc nebál je to tlusty dost a v bronzovim futru, těch futer už jsem si nechal udělat 12 do foroty a čepy mám taky ještě 4 ,ale i tak si myslím že nebude problém šípová guma má na tvrdym podkladu daleko menší styk s vozovkou než třeba zimák co se na ARO davaly běžně a na měkym- uhne podklad ,taky stím nepude jezdit moc rychle ....to není takovej voheň jak trktorobugina která pustí 60km/h :smich: :smich:

jirik610

#89 Nový příspěvek od jirik610 »

jinak dneska si jedu pro tu zadní nápravu, je to poslední náprava z V3S- vypadá dobře sice brzdy sou v :zadek: ale třeba seženu novy tak večer dám foto

jirik610

#90 Nový příspěvek od jirik610 »

asi tak před hodinou a půl sem dovezl ten zadek z vejdy ......když jsem s tím borcem mluvil o té náprave tak mi říkal že jsou brzdy v :zadek: myslel sem obložením a bubnama ale je to jinak bubny a pakny jsou jako novy v :wc: jsou jen ty válce co tahají klíče :D :D :D
Přílohy
DSCF1584 [].JPG
DSCF1583 [].JPG
DSCF1582 [].JPG
DSCF1581 [].JPG
DSCF1580 [].JPG
DSCF1579 [].JPG
DSCF1578 [].JPG

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“