Pracant ze Zhoře II
Re: Pracant ze Zhoře II
Majitel vozu v avataru
Tohle je převařená vana a přišroubovaná fréma na čisto. Trošku jsem ji zespod vyztužil,pro klid v duši. Dneska budou delší šrouby do setrváku a bude hotová i spojka. Sice stará pružinová,zato bezporuchová. Ty dvě velký díry zespod koše,jsou pro případnou demontáž vany,protože její zadní okraj zasahuje dovnitř koše (nevím proč...). Chtěl jsem to upravit,ale nemá to cenu,takhle je to jednodušší.
Menší úprava sacího koše:
Vyměnil jsem pro jistotu těsnění na klice pod setrvákem (není to simering a stálo to 500,- v replice ! ) a ještě chci dát novej simering na mrkev.
Menší úprava sacího koše:
Vyměnil jsem pro jistotu těsnění na klice pod setrvákem (není to simering a stálo to 500,- v replice ! ) a ještě chci dát novej simering na mrkev.
Majitel vozu v avataru
- traktorfanda
Pěkný.Jak ti tam teď vychází startér když podložíls ten setrvák?
No vychází,ten setrvák se musí podložit,protože je kratší klika. Teď to je rozměrově jak na trosce.
Novej,hezkej,čistej. Přímo z Magnetonu.
Majitel vozu v avataru
- traktorfanda
Pěknej. Mužeš mi prosím změřit venkovní průměr motoru na tom startéru a taky průměr te elektromagnetické cívky. Potřeboval bych startér s průměrem do 75 mm. Ten můj má 78 a po předělání na druhou stranu motoru se mi dotýká vany.
- Petr Matula
- Kontaktovat uživatele:
mame tady na to prirubu akorat nemam vykres. pasujem motor ze seata na ochcavkovu prevodovku.
kdo nic nedale nic neskurvy
muj stroj http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =20&t=2537
Starý stroj http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30
http://www.sanovskestroje.wbs.cz
muj stroj http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =20&t=2537
Starý stroj http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 9&start=30
http://www.sanovskestroje.wbs.cz
Tak největší průměr statoru je 77mm (hliníková příruba),nejmenší je 73,5mm (vlastní stator). Průměr prasete je 50mm.traktorfanda píše:Pěknej. Mužeš mi prosím změřit venkovní průměr motoru na tom startéru a taky průměr te elektromagnetické cívky. Potřeboval bych startér s průměrem do 75 mm. Ten můj má 78 a po předělání na druhou stranu motoru se mi dotýká vany.
Osa,procházející středem prasete a středem motoru,není souběžná s osou montážních děr.
Majitel vozu v avataru
- traktorfanda
Dík to by mi tam popřípadě mohlo vejít.Samozřejmě bych musel udělat novou přírubu.Tykev píše:Tak největší průměr statoru je 77mm (hliníková příruba),nejmenší je 73,5mm (vlastní stator). Průměr prasete je 50mm.traktorfanda píše:Pěknej. Mužeš mi prosím změřit venkovní průměr motoru na tom startéru a taky průměr te elektromagnetické cívky. Potřeboval bych startér s průměrem do 75 mm. Ten můj má 78 a po předělání na druhou stranu motoru se mi dotýká vany.
Osa,procházející středem prasete a středem motoru,není souběžná s osou montážních děr.
Já si pamatuju když to v magnetonu začali vyrábět tak to jeden pán tady od nás (dělal na konstrukci) upravoval do všech možných aut. Dokonce to tu do teď mají na malotraktoru TK 14. Vždycky tvrdil že ten pastorek je ve vvšech autech stejný že stačí udělat jen novou přírubu. A buď použít levo nebo pravotočiví. Škoda že ty doby už sou pryč.
Není,třeba ve škodovce je jinej modul zubu než u Favorita. Když jsem kdysi dával do stovky reduktorovej,převářel jsem pastorek. Dneska už to normálně koupíš na cokoliv,ale když jsem před deseti lety startoval na parkovišti stovku s bzučivým zvukem,tak se každej otáčel .
Majitel vozu v avataru
- traktorfanda
Tak co už
Jo jo,zadařilo se,už jezdím,dneska jsem natíral a sbírám fotečky. Je to moc fajn,myslel jsem,že ta převodovka bude trpět,ale ten motor zas takovej trhač není,nicméně s dvanáctkou se to nedá srovnat. Ochutnal jsem a víc už bych ji nepoužil.
Malý výčet úprav:
upravená vana,potažmo sací koš a olejová měrka
podložka pod setrvák a implantace ložiska na mrkev
spojka a spojkový zvon ze 1203-jky (má stejný průměr,jako původní)
odstraněn olejový výměník
ořezán držák servočerpadla a odstraněna napínací kladka
!!! zesíleno spojení kliky a rozvodového kolečka z důvodu pohonu hydr.čerpadla !!!
náboj s vrtulí pro nucené chlazení (elektriku jsem nechtěl)
Malý výčet úprav:
upravená vana,potažmo sací koš a olejová měrka
podložka pod setrvák a implantace ložiska na mrkev
spojka a spojkový zvon ze 1203-jky (má stejný průměr,jako původní)
odstraněn olejový výměník
ořezán držák servočerpadla a odstraněna napínací kladka
!!! zesíleno spojení kliky a rozvodového kolečka z důvodu pohonu hydr.čerpadla !!!
náboj s vrtulí pro nucené chlazení (elektriku jsem nechtěl)
Majitel vozu v avataru
- traktorfanda
Tak to gratulace ať slouží
Jak si pořešil to zesílení kliky a rozvodového kolečka?
Jak si pořešil to zesílení kliky a rozvodového kolečka?
-
tak ze zvědavosti, startuje to v pohodě ?(pokud se nemejlim starter z felicie mel 1,8kw a tenhle ma jen 1kw ne?)Tykev píše:No vychází,ten setrvák se musí podložit,protože je kratší klika. Teď to je rozměrově jak na trosce.
Miloši, tak nám nějaké fotečky dej k nahlédnutí.....Tykev píše:Jo jo,zadařilo se,už jezdím,dneska jsem natíral a sbírám fotečky.