Otův čeveňák
-
Re: Otův čeveňák
Pekna kara, ale ........ nemel by ten mailer mit jeste jeden stupen? Zvedlo by to o hodne vys.
Přesně tak jak píšeš Jiřine, ale když jsem ji dělal, tak poruce jinej nebyl. Poptom mi kámoš nabidnul co měl doma tak jsem ho od něj vzal. A on to je uplně ten samej co tam mám. Nevadí, vyměnil jsem v něm gumy a nalil dovnitř olej a uložil do rezervy. Potom jsem sehnal třípísťák r rumuna, ale ten je hodne dlouhej a na koncích má koule. To bych musel hodně dolů, tak ten taky ne. Ale potom mi kámoš přivezl zase ale dvoupísťák, tak zase nic. No a nakonec přivezl třípísťák asi z multikáry, nebo avie, přesně teď už nevím, nalil jsem do něj taky olej, aby náhodou nezarezl a pořát jsem se k tomu nedostal. Není čas. Náš pravdu, vyklápí to málo, někdy musím pomahat. Ale když jsem káru dělal, pantáta mi řikal, že mi to píst nezvedne, nebo že tu korbu rozláme, ať ho dám dopředějc. Ale já oslík ho měl dát dozadu aspoň o 20 cm. Zvedá uplně vpohodě, vezl jsem panel a trošku ho potřeboval zdvihnout do roviny a měl 1200Kg a píst ho zvedal jako nic. Ale původně ta kára měla bejt jinak, jentaktak je vyvážená. Chtělo to nápravu dozadějc. Jenomže rám jsem měl v provozu asi 3 roky a vozil na tom dřevo z lesa. Potom jsem vyrobil korbu a přivezl ji domů a ona byla hodně velká, tak jsem ji musel dát na šasi takhle a hever dal až nakonec a on mi to převažuje. No příště budu chytřejší. Vlastně káru do lesa mám už nápravu vzadu a je to dobrý. Ta je na fotu. Má zajímavou oj. Je to naohýbanej profil a uvnitř další, jinak naohýbanej. Celkem jsou 4 profily nasunutý dosebe a vždycky povařený. Začal jsem od vnitřního a nasunul další, povařil a další, až vzniklo tohle. Profily jsou z 3 mm plechu. Zatím se ta oj ani nehnula, a to jsem vezl 6 m dlouhý kuláky po oranici. Snad vydrží i dál.
-
Ja mel na sve prvni petitune taky dvoupist. Pak shorela Bylo ji skoda, takova pekna petituna. Potom jsme koupili dalsi, ale ta uz byla tripist (tu jsem nedavno roztrhl, takze budu mit na karu mailer ) Tak me to prislo, ze ten dvoupist by se dal predelat na tripist. Ale proc se delaly dvoupisty, kdyz to tu petitunu sklopilo jen kdyz stala na rovine ........ to fakt nevim
A taky se mi zda, ze ti panTatik nejka moc keca do prace ........ (to byl jen vtip ) Takovou karu bych za trakturek potreboval . Jak dodelam hydrauliku na trakturku, tak tu stavajici karu budu muset taky poladit. Shazovat vse rukama, to uz me nebavi
A taky se mi zda, ze ti panTatik nejka moc keca do prace ........ (to byl jen vtip ) Takovou karu bych za trakturek potreboval . Jak dodelam hydrauliku na trakturku, tak tu stavajici karu budu muset taky poladit. Shazovat vse rukama, to uz me nebavi
super a daj aj to video nahraj ho na stream alebo youtube
Pár fotek z vyvážení sněhu ze dvora. Sice v sobotu jsem měl den blbec, prasknul mi holendr u olejového filtru na hydraulice. Po vyházení celé fůry ručně, jsem doma opravoval. Po opravě jsem jel znovu a při vyklápění sněhu začal zase téct olej z prasklé trubky od rozvaděče do rychlospojky. Obě závady vznikly při špatné manipulaci s páčkou rozvaděče a zapoměl jsem dát do druhé rychlkospojky vracečku do nádrže. Vzniklo to tím, že jsem zkoušel navyják a nevrátil tu hadici do rychlospojky, proto to tlakem ztuhlého oleje prasklo. Po silnici marast, jel jsem na jedničku až za ves a hrabačka, polovičku cesty s uzávěrkou. V sobotu tři fůry a v neděli taky tři. Musel jsem, už nebyl sníh na dvoře kam házet. Včera mi vůbec nešlo poslat příspěvky, asi 3x jsem to zkoušel, uvidím dneska. Jdu na to .
Vůbec sem ty fotky nemůžu celej den dostat. Nevím proč, ale celé traktory mi chodí 10x pomaleji, než ostatní věci na internetu. Když dám fotku, tak to načítá třeba 10 minut a nakonec tam není nic a to ty fotky mají velikost jako vždycky. Je to včudu, počkám jestli se to zlepší.
To ještě není ta pravá fůra, to se muselo ještě doložit aby byla kárka plná
Aspon jednu jsem sem natlačil, teda snad.
To ještě není ta pravá fůra, to se muselo ještě doložit aby byla kárka plná
Aspon jednu jsem sem natlačil, teda snad.
Vidím,že si užíváš, jen škoda,že na tu vlečku to musí ručos. Ja vyhrnuju dvůr lžícou co mám v trojbodu a vždy to vysypu bokem na trávník. Mám aj video,ale vždy to dělam kolem sedmé a to už není nic moc vidět. Ale jinak ten tvůj prcek je pracant. Jak to zvláda s vlečkou na tom sněhu?
To Lukibosi, viděl jsem Tvoje fotky a taky si to užíváš ve sněhu. Tam je vidět i ta lopata. Tam jsi pěkně zajel do závěje! Vyjel jsi sám, nebo bylo pomoc? Já jezdil po silnici, tam sníh a pod ním led. Hrabalo to dokopce až za ves. Musel jsem na jedničku, dvojku jsem nedal ani prd. Ten sníh je docela těžkej, chtělo by to taky nafunět kola u káry, jsou míň nafouklí a je to znát. A taky jsem couvnul dvakrát víc do škarpy a musel jsem vlečku odpřáhnout a hodit ji na řetěz a doleva doprava ji vycukat ven. Ale šlo to dobře. V neděli už hodně chumelilo, tak jsem jel potom domů. Chtělo to ten navyják co jsem vyrobil a kára by vyjela ze škarpy sama. Ale není nastříkanej a tím pádem na něm není lano. Až nasrříkám dám lano, ale to už nebude sníh abych si zařádil.
Ale třeba příští zima bude taky tak štědrá. A když ne, tak na jaře zas bude bahno a to pak bude jízda. Jinak jestli myslíš jak jsem ůplně zaražený čumákem v té závěji tak z toho jsem vyjel v pohodě,bylo to z kopečka. A tam jak jsem stal jakoby na tom kopci,tak tam jsem se ttrošku trápil. Uzávěra zadku plus zaplý předek,ale taky by tam měla být uzávěrka,bylo by to víc v pohodě. Sníh byl po středy kol,kopa nahrnutého sněhu před zadní nápravou, asi k vůli toho,že mám na peno a nízko navařený zadní závěs na vlečku.ota píše:To Lukibosi, viděl jsem Tvoje fotky a taky si to užíváš ve sněhu. Tam je vidět i ta lopata. Tam jsi pěkně zajel do závěje! Vyjel jsi sám, nebo bylo pomoc? Já jezdil po silnici, tam sníh a pod ním led. Hrabalo to dokopce až za ves. Musel jsem na jedničku, dvojku jsem nedal ani prd. Ten sníh je docela těžkej, chtělo by to taky nafunět kola u káry, jsou míň nafouklí a je to znát. A taky jsem couvnul dvakrát víc do škarpy a musel jsem vlečku odpřáhnout a hodit ji na řetěz a doleva doprava ji vycukat ven. Ale šlo to dobře. V neděli už hodně chumelilo, tak jsem jel potom domů. Chtělo to ten navyják co jsem vyrobil a kára by vyjela ze škarpy sama. Ale není nastříkanej a tím pádem na něm není lano. Až nasrříkám dám lano, ale to už nebude sníh abych si zařádil.
pekneee je to male ale pracovite myslim ten traktor
Pár čerstvejch fotek, dneska už konečně trochu teplo, dalo se konečně něco dělat venku bez velkejch kolejí v hlíně. Stěhoval jsem s Červeňákem věci ze dvora, tak jsem zkusil odvézt kameny na zahrátku. Byly dost těžký, ale pospátku proti kopci to šlo. Taky jsem odvážel koryto na kiťičky, to šlo dobře, ale šutry mi dávaly zabrat. Traktůrek šel na zadní, chce to udělat držák na závaží na předek. Ale zatáčení šlo přez brzdy krásně na pětníku. Teď už se bude snad možnost něco kutit i venku. Jo ten velkej šutr co tam leží v povzdálí, tak ten jsem tam já nedával. To tam přivezl známej s honem a měl to jen tak tak že padal na čumák. Tyhle byly křemeny a ten velkej ten je super, omechovatělej.
- Landsverk
Pěkná malozdvižka.To jsi koupil nebo dělal?Chtělo to dva dobrovolníky na předek a bylo by po problému.