DDT -"Daddyho druhý traktor"
Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"
Dnes bylo už třetí pokračování ve tvorbě blatníků a stále není hotovo .
Jeden blatník už je na traktoru, druhý zatím ne. S tvarem moc spokojený nejsem - při jejich tvorbě a skládání z mnoha plíšků jsem doufal, že budou vypadat lépe , ale finální podobu budu řešit "až někdy". Teď potřebuju jenom vzájemně uspořádat blatníky (vlastně jenom podběhy) s nádržemi.
Jeden blatník už je na traktoru, druhý zatím ne. S tvarem moc spokojený nejsem - při jejich tvorbě a skládání z mnoha plíšků jsem doufal, že budou vypadat lépe , ale finální podobu budu řešit "až někdy". Teď potřebuju jenom vzájemně uspořádat blatníky (vlastně jenom podběhy) s nádržemi.
zdar mam dotaz - nevis nejake parametry servocerpadla avia ktere pouzijes ?Daddy píše:Jestli mám elánu dost anebo málo - to těžko sám posoudím .
Z dnešního výjezdu do garáže vznikl držák orbitrolu a jeden neúplný zadní blatník (tvar by měl být finální - je pouze nabodovaný a ještě nemám boční díl). Chybějící kousek doplním příště - špatně jsem měřil a tak mám práci navíc - na levé straně snad nebude .
Parametry čerpadla nevím. Je to tedy LUK a z fotek, co mám k dispozici je zajímavý jenom údaj o tlaku: 81 bar. Jinak na štítku je následující:
FAHRZEUG - HYDRAULIK
BAD HOMBURG
2107415
09A97 81 bar
442.17020.017-7
Made in Germany
Třeba něco vygoogluješ?!?!?
FAHRZEUG - HYDRAULIK
BAD HOMBURG
2107415
09A97 81 bar
442.17020.017-7
Made in Germany
Třeba něco vygoogluješ?!?!?
- demo69
Blatníky vypadají dobře . Nerovnosti spravíš tmelem. Až bude traktor v laku, tak bude jak z fabriky! Na to, v jakýh bojových podmínkách to děláš je výsledek super ! Ještě pár sobot a máš to hotové
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Kolego, co bys chtěl, vypadá to dobře Trocha kosmetiky a nerovnosti sou pryčDaddy píše:Dnes bylo už třetí pokračování ve tvorbě blatníků a stále není hotovo .
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
když už jste tady na to narazily jaký tmel je na to nejlepší?
Tvarově budou celkem ucházející (už jsem si zvyknul a hlavně se mně nechce je předělávat) - pouze uvažuji o tom, že ještě říznu lem v přechodu z vodorovné do zadní šikmé části a trochu blatník otevřu, aby vzdálenost mezi pneumatikou a blatníkem byla stejná jak nahoře, tak i vzadu.
S tmelem jsem už hodně dlouho nic nedělal, ale když jsem opravoval auto po drobné ráně, používal jsem dvousložkový polyesterový tmel, tak ho zkusím i na traktorových blatnících (značku si už nepamatuji).
S tmelem jsem už hodně dlouho nic nedělal, ale když jsem opravoval auto po drobné ráně, používal jsem dvousložkový polyesterový tmel, tak ho zkusím i na traktorových blatnících (značku si už nepamatuji).
No ne jde mi o to ře se nám ty traktíky pořád klepou a tak se bojim dát klasiku aby to nepraskalo
Na druhou stranu: z traktoru nebude nikdy žádná luxusní limuzína a tak drobné kosmetické vady jsou tolerované! Určitě na něm nebudu mít žádný drahý lak.
A proč néé nebylo by to hezké? Ne je mi to jasné já jen jestli neexistuje něco čim tento fakt eliminovat než se smířit s kosmetickými vadami
-
Když jsem měl ještě š120, tak jsem používal tento a zvládl i větší vrstvu. ,,tmel s chlupama,,Daddy píše:Tvarově budou celkem ucházející (už jsem si zvyknul a hlavně se mně nechce je předělávat) - pouze uvažuji o tom, že ještě říznu lem v přechodu z vodorovné do zadní šikmé části a trochu blatník otevřu, aby vzdálenost mezi pneumatikou a blatníkem byla stejná jak nahoře, tak i vzadu.
To se musí kalit co to dá....
- demo69
to je tmel se skelnými vlákny - používám ho. Nanáší se na větší nerovnosti. Po zabroušení na něj naneseš klasickej tmel a plochy dorovnáš. Pokud bys dal klasickej tmel, tak ti to po čase popráská....
...á ,tu se už chystá velké tmelení, broušení a lakování a s prvními příznaky jara tvrdý
výjezd do polí...
výjezd do polí...
Chystá se všechno možné , jenom "časová osa" prací bude určitě delší .
Velké cíle si už nechci dávat - když se v létě traktor dostane vlastní silou na konec zahrady a zpět, tak budu spokojený a na podzim bych ho chtěl vyzkoušet při vyorávání brambor. (Jako malý jsem šrouboval Merkur, tak teď - cca 10 roků před důchodem šroubuji o něco větší stavebnici ).
Velké cíle si už nechci dávat - když se v létě traktor dostane vlastní silou na konec zahrady a zpět, tak budu spokojený a na podzim bych ho chtěl vyzkoušet při vyorávání brambor. (Jako malý jsem šrouboval Merkur, tak teď - cca 10 roků před důchodem šroubuji o něco větší stavebnici ).
Koukám že na tom sme začínali asi všicí, Jó Merkur to byla věc. Já když sem koukl na traktor tak sem také říkal do jara jedu a teď sem rád že sem neřekl které jaro. Ono mě dosty brzdí stroje nemám doma velkou vrtačku soustruh frézu a tak pořád čekámDaddy píše:Chystá se všechno možné , jenom "časová osa" prací bude určitě delší .