DDT -"Daddyho druhý traktor"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Daddy

Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"

#556 Nový příspěvek od Daddy »

Dnes bylo už třetí pokračování ve tvorbě blatníků a stále není hotovo :( .
Jeden blatník už je na traktoru, druhý zatím ne. S tvarem moc spokojený nejsem - při jejich tvorbě a skládání z mnoha plíšků jsem doufal, že budou vypadat lépe :( , ale finální podobu budu řešit "až někdy". Teď potřebuju jenom vzájemně uspořádat blatníky (vlastně jenom podběhy) s nádržemi.
Přílohy
IMG_9258.JPG
IMG_9261.JPG
IMG_9264.JPG
IMG_9265.JPG

TRIKE

#557 Nový příspěvek od TRIKE »

Daddy píše:Jestli mám elánu dost anebo málo - to těžko sám posoudím :-/ .
Z dnešního výjezdu do garáže vznikl držák orbitrolu a jeden neúplný zadní blatník (tvar by měl být finální - je pouze nabodovaný a ještě nemám boční díl). Chybějící kousek doplním příště - špatně jsem měřil a tak mám práci navíc - na levé straně snad nebude :( .
zdar mam dotaz - nevis nejake parametry servocerpadla avia ktere pouzijes ?

Daddy

#558 Nový příspěvek od Daddy »

Parametry čerpadla nevím. Je to tedy LUK a z fotek, co mám k dispozici je zajímavý jenom údaj o tlaku: 81 bar. Jinak na štítku je následující:

FAHRZEUG - HYDRAULIK
BAD HOMBURG
2107415
09A97 81 bar
442.17020.017-7
Made in Germany

Třeba něco vygoogluješ?!?!?

demo69

#559 Nový příspěvek od demo69 »

Blatníky vypadají dobře 8). Nerovnosti spravíš tmelem. Až bude traktor v laku, tak bude jak z fabriky! Na to, v jakýh bojových podmínkách to děláš je výsledek super :pohar: ! Ještě pár sobot a máš to hotové :driver:

Roman
Kontaktovat uživatele:

#560 Nový příspěvek od Roman »

Daddy píše:Dnes bylo už třetí pokračování ve tvorbě blatníků a stále není hotovo :( .
Jeden blatník už je na traktoru, druhý zatím ne. S tvarem moc spokojený nejsem - při jejich tvorbě a skládání z mnoha plíšků jsem doufal, že budou vypadat lépe :( , ale finální podobu budu řešit "až někdy". Teď potřebuju jenom vzájemně uspořádat blatníky (vlastně jenom podběhy) s nádržemi.
Kolego, co bys chtěl, vypadá to dobře 8) 8) 8) Trocha kosmetiky a nerovnosti sou pryč
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995

Angel

#561 Nový příspěvek od Angel »

když už jste tady na to narazily jaký tmel je na to nejlepší?

Daddy

#562 Nový příspěvek od Daddy »

Tvarově budou celkem ucházející (už jsem si zvyknul a hlavně se mně nechce je předělávat) - pouze uvažuji o tom, že ještě říznu lem v přechodu z vodorovné do zadní šikmé části a trochu blatník otevřu, aby vzdálenost mezi pneumatikou a blatníkem byla stejná jak nahoře, tak i vzadu.
S tmelem jsem už hodně dlouho nic nedělal, ale když jsem opravoval auto po drobné ráně, používal jsem dvousložkový polyesterový tmel, tak ho zkusím i na traktorových blatnících (značku si už nepamatuji).

Angel

#563 Nový příspěvek od Angel »

No ne jde mi o to ře se nám ty traktíky pořád klepou a tak se bojim dát klasiku aby to nepraskalo :-/

Daddy

#564 Nový příspěvek od Daddy »

Na druhou stranu: z traktoru nebude nikdy žádná luxusní limuzína a tak drobné kosmetické vady jsou tolerované! Určitě na něm nebudu mít žádný drahý lak.

Angel

#565 Nový příspěvek od Angel »

A proč néé ;-) nebylo by to hezké? Ne je mi to jasné já jen jestli neexistuje něco čim tento fakt eliminovat než se smířit s kosmetickými vadami

radim.strnad

#566 Nový příspěvek od radim.strnad »

Daddy píše:Tvarově budou celkem ucházející (už jsem si zvyknul a hlavně se mně nechce je předělávat) - pouze uvažuji o tom, že ještě říznu lem v přechodu z vodorovné do zadní šikmé části a trochu blatník otevřu, aby vzdálenost mezi pneumatikou a blatníkem byla stejná jak nahoře, tak i vzadu.
S tmelem jsem už hodně dlouho nic nedělal, ale když jsem opravoval auto po drobné ráně, používal jsem dvousložkový polyesterový tmel, tak ho zkusím i na traktorových blatnících (značku si už nepamatuji).
Když jsem měl ještě š120, tak jsem používal tento a zvládl i větší vrstvu. ,,tmel s chlupama,,
tmel_body_skelna_vlakna_01.jpg
To se musí kalit co to dá....

demo69

#567 Nový příspěvek od demo69 »

to je tmel se skelnými vlákny - používám ho. Nanáší se na větší nerovnosti. Po zabroušení na něj naneseš klasickej tmel a plochy dorovnáš. Pokud bys dal klasickej tmel, tak ti to po čase popráská....

Vladimír2

#568 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...á ,tu se už chystá velké tmelení, broušení a lakování a s prvními příznaky jara tvrdý
výjezd do polí... 8) :smich: :smich:

Daddy

#569 Nový příspěvek od Daddy »

Chystá se všechno možné :) , jenom "časová osa" prací bude určitě delší :( .
Velké cíle si už nechci dávat - když se v létě traktor dostane vlastní silou na konec zahrady a zpět, tak budu spokojený :) a na podzim bych ho chtěl vyzkoušet při vyorávání brambor. (Jako malý jsem šrouboval Merkur, tak teď - cca 10 roků před důchodem šroubuji o něco větší stavebnici :) ).

Angel

#570 Nový příspěvek od Angel »

Daddy píše:Chystá se všechno možné :) , jenom "časová osa" prací bude určitě delší :( .
Velké cíle si už nechci dávat - když se v létě traktor dostane vlastní silou na konec zahrady a zpět, tak budu spokojený :) a na podzim bych ho chtěl vyzkoušet při vyorávání brambor. (Jako malý jsem šrouboval Merkur, tak teď - cca 10 roků před důchodem šroubuji o něco větší stavebnici :) ).
Koukám že na tom sme začínali asi všicí, Jó Merkur to byla věc. Já když sem koukl na traktor tak sem také říkal do jara jedu a teď sem rád že sem neřekl které jaro. Ono mě dosty brzdí stroje nemám doma velkou vrtačku soustruh frézu a tak pořád čekám

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“