Traktor VÁCLAV
-
Re: Traktor VÁCLAV
Homokyneťáky mě taky napadly ale nějak si nejsem jist co by dělala ta hřídel když vezmeme v úvahu že by tam byly dva z přední nápravy vejtřasky, ale otázka jestli by to snesly. Asi se první pustím do navijáku, plán je ze zadní nápravy z ventry vzít reduktor a kousek nohavice sice bude nutná brzda jelikož tam nebude šnek ale nevím z čeho by byla ideální šneková převodovka jelikož většina má ozubené kolo bronzové nebo litinové, to litinové vhodné není to už vím a tomu bronzovému moc nevěřím, vím že to má své opodstatnění ale i tak
-
Navíc bych chtěl aby kardan na vlečce sloužil zároveň k brzdění takže bych to tam chtěl mít stále
- traktorfanda
Taky to občas používám na brždění
Já mám na navijáku šnekovku z bronz. kolem a zatím drží v pohodě.
Já mám na navijáku šnekovku z bronz. kolem a zatím drží v pohodě.
Karle,
ty nic neděláš ?? Nevidím žádné aktivity - fota ani videa !!!
les-těžba, orba, zdokonalování, výroba něčeho nového.....
Jara
Jara
-
a znáš původ šnekové převodovky? a jaký máš poměr otáček
- traktorfanda
Je to převodovka BONFlGLIOLI převod 1:10 fotka je na straně 25
- traktorfanda
[quote="jara1303"]Karle,
Jara
Ahoj
Dřevo už mám podělaný, pidi zahrádku pooranou, ale to rači fotit nebu, to by se nesetkalo z pozitivníma reakcema Oráč ze mě nebude
A na traktoru už mám týden přední sklo a teď se pokouším vytvořit dveře
Jara
Ahoj
Dřevo už mám podělaný, pidi zahrádku pooranou, ale to rači fotit nebu, to by se nesetkalo z pozitivníma reakcema Oráč ze mě nebude
A na traktoru už mám týden přední sklo a teď se pokouším vytvořit dveře
-
Trochy mu vrtá hlavou proč tam máš na tom navijáku na bubnu to kolozubku(brzdu) když tam máš šnekovou převodovku která to z5 nepustí to lano, vyřešené to máš dobře jenom ten pohon řetězem nevim, toho se chci vyvarovat, zařekl jsem se že řetěz je dobrý akorát na schodek na bývalém stroji sem to měl a no,každý kdo to má tak asi ví (myslím na pojezd)
- traktorfanda
Ono se to nezdá ale ta prevodovka v poměru 1:10 to neudrží a začne se protáčet. Pů vodně jsem tam mě šnekovku 1:40 a ta to udržela, ale stejně jsem tam měl tu rohatku taky. Její hlavní důvod je aby právě ta převodovka netrpěla těmi rázi co sou při tažení dřeva za jedoucím traktorem
A ten řetěz na tohle použití je uplně v pohodě, nic to nedělá. Na pojezd je to něco jiného, i když i tam ho dost kolegů z ůspěchem používá
A ten řetěz na tohle použití je uplně v pohodě, nic to nedělá. Na pojezd je to něco jiného, i když i tam ho dost kolegů z ůspěchem používá
-
to máš asi recht,že ta převodovka tak netrpí přemýšlím zda použít ten reduktor (nevýhoda je velikost) ale nevím kde sehnat vhodnou šnekovku, známí sehnal šnekovku co má ještě za šnekem převod do pomala takže ten šnek tolik netrpí ale kde ji sehnat za rozumnou cenu
-
https://www.sbazar.cz/johnny.xox/detail ... msey-winch tahle by snat i mohla stačit,škoda že ne je to na druhé straně republiky
Daj fotku dverí a skiel
-
nevíš prosimtě kde je tady ten soubor pro výpočet rozdílů otáček přední a zadní nápravy? obě nápravy mám v3s a zadní kola budou mít průměr 110cm a přední 95 cm,to už ta převodovka nevezme, teď má zadek 95cm a předek 90cm,s tím problém nemá ale to už by bylo moc.
- traktorfanda
Něco je hned na začátku v sekci stavíme traktor domácí výroby
- traktorfanda
Neco nafotim, ale ty dveře zatím ještě ani dveře nejsouToreto píše:Daj fotku dverí a skiel