DDT -"Daddyho druhý traktor"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
vlk

Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"

#526 Nový příspěvek od vlk »

Angel píše:
Daddy píše: Angel: s naaranžovanými blatníky už ta palivová nádrž nevypadá tak tragicky, ne??? - snad :-/ . Na pravé straně bude nádrž na olej - budou skoro souměrně (i když každá má jiný rozměr) - to víš, využívám hotové polotovary :ano: :) .
Daddy si fakt šikula a ano výsledný desing je opravdu moc pěknej a když ta tvé vlákna takle sleduju mrzí mě že nejsi blíž jel bych ti tvé stroje "průmyslově ošpiónovat" samozřejmě pokud bych dostal souhlas :friends:
Stojí to za to měl jsem tu možnost DDT vidět na vlastní oči a je fakt moc pěkný a nejvíc mě dostalo v jakých podmínkách vzniká a s jakým nářadím prostě čistá kolenovka,ale o to víc klobouk dolů. 8) 8) 8)

Daddy

#527 Nový příspěvek od Daddy »

Díky, díky :friends: . Tolik popsaného prostoru pro trochu železa v garáži? :) Ale, jak píše vlk, je to převážně modelařina "na koleně". Včera jsem ohýbal plech ve svěráku přes kus mohutnějšího úhelníku a zbytek domlátil kladivem (a to svěrák ani nemám přidělaný ke stolu - už bych ho měl konečně přidělat!!! :shock: ).
Vydal jsem se cestou poskládání dílů, abych získal celkovou prostorovou představu, i když bude zákonitě následovat demontáž. Asi zkusím ještě také upravit a dopasovat kapotáž - a podle výsledku umístím palubku.
Angel: přijet můžeš :friends: Třeba se budeš někdy po Východních Čechách potulovat, tak napiš, abych tam byl.....

kopr

#528 Nový příspěvek od kopr »

Daddy píše:Díky, díky :friends: . Tolik popsaného prostoru pro trochu železa v garáži? :) Ale, jak píše vlk, je to převážně modelařina "na koleně". Včera jsem ohýbal plech ve svěráku přes kus mohutnějšího úhelníku a zbytek domlátil kladivem (a to svěrák ani nemám přidělaný ke stolu - už bych ho měl konečně přidělat!!! :shock: ).
Vydal jsem se cestou poskládání dílů, abych získal celkovou prostorovou představu, i když bude zákonitě následovat demontáž. Asi zkusím ještě také upravit a dopasovat kapotáž - a podle výsledku umístím palubku.
Angel: přijet můžeš :friends: Třeba se budeš někdy po Východních Čechách potulovat, tak napiš, abych tam byl.....

to sem rad že tuhle ohybačku nepoužívám sám ale ja mam sverak přidelanej na dřevěnym špalku a občas vypadne :vysmech: :vysmech: :vysmech: :vysmech: jiank blatniky tomu slušej 8)

Laslou

#529 Nový příspěvek od Laslou »

skvělá práce!! 8)

Daddy

#530 Nový příspěvek od Daddy »

Děkuji, děkuji :red: .
Ještě sem dám jednu fotku s přibližnou polohou orbitrolu (úhel sklonu lze změnit). Volantová tyč se bude zkracovat, ale ještě nevím o kolik, řadící páka převodovky převařovat!
Až se mi podaří sehnat volant ZETOR - vysoký, tak nastane okamžik zkracovacího řezu :) .
Palubka zatím určitě není na svém místě - asi po 20 letech jsem ji vyhrabal při přerovnávání garáže a ani nevím, z čeho pochází (stejnou mám na druhém traktůrku). Když bude pasovat, tak ji použiju, jinak mám vilbu Š120 nebo AVIA.
Přílohy
IMG_9172.JPG

Daddy

#531 Nový příspěvek od Daddy »

Daddy píše:jinak mám vilbu Š120 nebo AVIA.
Samozřejmě jsem myslel "volbu" :)

Vladimír2

#532 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...vidím ,že i v novém roce jsi plný elánu,a to je dobře... 8)

Daddy

#533 Nový příspěvek od Daddy »

Jestli mám elánu dost anebo málo - to těžko sám posoudím :-/ .
Z dnešního výjezdu do garáže vznikl držák orbitrolu a jeden neúplný zadní blatník (tvar by měl být finální - je pouze nabodovaný a ještě nemám boční díl). Chybějící kousek doplním příště - špatně jsem měřil a tak mám práci navíc - na levé straně snad nebude :( .
Přílohy
IMG_9241.JPG
IMG_9242.JPG
IMG_9245.JPG
IMG_9246.JPG

Vladimír2

#534 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...Ty brďo,dokonce polohovatelný volant.A kdybys ty dírky propojil... 8) 8)

Daddy

#535 Nový příspěvek od Daddy »

Vladimír2 píše:...Ty brďo,dokonce polohovatelný volant.A kdybys ty dírky propojil... 8) 8)
Jestli bude některá z předvrtaných poloh vyhovující, tak dírky propojovat nebudu. Když nebude vyhovovat, potom některé probrousím - stejně to vypadá, že rozumně využitelné budou jenom první dvě - u ostatních by byl volant už moc naležato... :( .

vlk

#536 Nový příspěvek od vlk »

Daddy píše:Jestli mám elánu dost anebo málo - to těžko sám posoudím :-/ .
Z dnešního výjezdu do garáže vznikl držák orbitrolu a jeden neúplný zadní blatník (tvar by měl být finální - je pouze nabodovaný a ještě nemám boční díl). Chybějící kousek doplním příště - špatně jsem měřil a tak mám práci navíc - na levé straně snad nebude :( .
:idea: 8) 8) 8)

radim.strnad

#537 Nový příspěvek od radim.strnad »

Daddy píše:Část unašeče s větším průměrem si udělej delší (hlubší) a v otvorech pro spojení s unašečem hlavní převodovky si nech vyříznout příslušný závit, jinak se budeš na zadní stranu unašeče přes gufero dostávat komplikovaně :( . Ale možná to máš vymyšlené jinak :-/ - třeba budeš mít spoj s hardy spojkou.
Tak mám vyrobený unašeč...přikládám foto
Přílohy
IMG_5811.jpg
IMG_5810.jpg
To se musí kalit co to dá....

Daddy

#538 Nový příspěvek od Daddy »

Moc pěkné - skoro závidím :) . Sám ho mám složený ze dvou kusů materiálu :( .

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#539 Nový příspěvek od Atlan »

co to stalo take nieco by som potreboval vyrobit....
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Angel

#540 Nový příspěvek od Angel »

fakt pěkné já ho musim také udělat ze dvou kusů nemám takové možnosti :'(

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“