Ondras83 - traktor
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ondras83 - traktor
Nejdřív moc a moc práce
A potom jsem si udělal zase radost! Možná si někteří všimli, že jsme si dával sem tam inzerát, že koupím tento pluh no a po cca roce se podařilo sehnat skoro netknutý. A mám z něj radost!
A potom jsem si udělal zase radost! Možná si někteří všimli, že jsme si dával sem tam inzerát, že koupím tento pluh no a po cca roce se podařilo sehnat skoro netknutý. A mám z něj radost!
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Stihnes ho vyskusat toho roku?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Snad v týdnu, dneska dělám 3bod závěs a pak musím ještě předělat nastavení pluhu, aby to šlo za můj traktor. Teď zraje věnec, tak moc práce na dílně nebude
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
včera jsem s tim oral, ale rozhodl jsem se, ze cely mechanismus otaceni a cele uchyceni do 3bodu udelam casem nove, protoze jsem slupici pluhu musel posunout o vice jak 20cm a tim padem pusobi uple jine sily a stejne ten mechanismus nefunguje...takze asi dalsi projet do nove budouci dilny
Bude aj hydraulické otáčanie na tom pluhu?
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Asi ano, něco mám v hlavě, něco na fotkach z velkýho kvernelanda a pěkně a funkční to má udělaný táta na svým obracaku.
Ale asi si to nechám do nové dílny.
Ale asi si to nechám do nové dílny.
A dáš sem aspoň pár fotek jak Ti jde nový pluh? Aspoň pak bude vidět pokrok a to jak jsi ho předělal.
Hinomoto N249
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Až bude orat, tak dám, musím vyrobit celý mechanismus seřizování a orání nový, tohle je nepoužitelné. Jinak radlice jsou jako na mém předchozím jednoradlicaku, jsou to roudnické radlice, stejné jak na apo 155, takže to oře výborně
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Tak prcek maká jako čert, na noc už ho dávám.pod střechu, ikdyz jen provizorní, je to budoucí strop v dílně...teď, než se bude dělat vazba, tak si zase moc neodpočine...mám tady plnou 8kolku frezingu, která se musí odvozit k tátovi, u táty odbagrovat břeh, kde se bude dělat stání na karavan a potom chci navozit přebytečný kompost od dědy k nám pod brambory a zeleninu...no a pak budeme skládat trámy, to bude sranda
Čau taky mám škrábanou, asfalt. Osvědčilo se mi, sebrat hlínu. Dát tak 30 cm cihelného reciklátu bez prachu. Tříděnémo, jen ten hrubej. Pak deskou zabouchat. A na vrch povlak z škrábané. Třeba 10 cm. Opět pojezdit deskou. Mám naftovou 400 kg těžkou. Teď lze jezdit i ještěrkou, traktorem a není nic poznat. Dělali jsme tak podlahu v plechové garáži a plato pro odkládání připojnejch zařízení pro hona a traktor. Předtím jsem tam nezajel ještěrkou hned jsem se bořil.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
Máme takhle u táty celej dvůr před dílnou. Ale ten kufr je tak 50cm recyklatu a pak cca 30 recyklatu. Desku jsme neměli, tak jsem jako malej po škole vždycky s traktorem valcoval...ani se to nehne, nahoře u silnice už není kufr, jen recyklatu a nahouby to je.
No já jsem koupil desku a žábu od kámoše. On skončil s upravama a nabídl mi to, tak jsem neváhal a koupil. Oba stroje že trochu zlobí. Deska už maká. Jen se odstranilo pár much. A když jsem prvně vodil po place, tak motor hulil jak parní lokomotyva! Když jsem jel druhé kolo paráda jelo to samo a žádný hulho. A pantatík pak odpoledne na kafi ,,nevíte co se to dělo po obědě? Takové hučení že mi v hrníčku dělalo kola!" A ja se Štěpánem jsme na sebe koukli a chechtali jsme se a dědo jezdili jsme s tou hutnící deskou. Po té desce je to jako beton. Ale jak píšeš, když tam není vrstva základu tak ta škrábaná zaleze do hlíny a stratí se časem.
Máme v plánu celej vjezd od silnice k vratům udělat. Je tu vysypaná mega škrábaný. Cihelnej reciklát taky k mání. Ale vázne to na těch asi 6, až 9 ks panelů. Ty jsou zatím jen na půl huby domluvený. Ty potřebuju položit k silnici za sebe. Tak 3 na délku a 3 na šířku. Jsou to tlustý panely z váhy. Právě se na tom place u silnice traktoristi vyhýbají ty kravský návěsy co tahaji traktorama. A vždycky mi tam zajede a když se rozjíždí do kopce hrábne a já tam pak když to voda vymele chytám náraznikem, když vjíždím na silnici. Proto tam chci položit aspoň ty panely. Aby to hned nezkurvili. Od toho to pak srejpnu a navezu a zhutním. Aby byl pokoj.
Máme v plánu celej vjezd od silnice k vratům udělat. Je tu vysypaná mega škrábaný. Cihelnej reciklát taky k mání. Ale vázne to na těch asi 6, až 9 ks panelů. Ty jsou zatím jen na půl huby domluvený. Ty potřebuju položit k silnici za sebe. Tak 3 na délku a 3 na šířku. Jsou to tlustý panely z váhy. Právě se na tom place u silnice traktoristi vyhýbají ty kravský návěsy co tahaji traktorama. A vždycky mi tam zajede a když se rozjíždí do kopce hrábne a já tam pak když to voda vymele chytám náraznikem, když vjíždím na silnici. Proto tam chci položit aspoň ty panely. Aby to hned nezkurvili. Od toho to pak srejpnu a navezu a zhutním. Aby byl pokoj.
- Ondras83
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem chtel v pondeli pripravit traktor na vozeni hnoje, odprahnul jsem podkop, ale uz jsem sotva odje, sprajcuje se prevodovka, dva kvalty do sebe, tak jsem sundal viko a koukam, pruzinka mezi kolama...asi prasknul synchron, pred par dny jsem to "zakvaltoval" a dojel jen na 1cku, ale asi to nebylo zakvaltovany, ale tato zavada...dneska budu tahat prevodovku, vymenim ji a potom ji rozdelam a uvidim, copak se tam stalo...letos druha zavada, ale jinak makal jako cert
nemyslim si, ze by ta prevodovka odesla, protoze tam je diesel, spis odesla, protoze ji je 50 let
nemyslim si, ze by ta prevodovka odesla, protoze tam je diesel, spis odesla, protoze ji je 50 let