Ondras83 - traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Ondras83 - traktor

#3976 Nový příspěvek od Ondras83 »

Nejdřív moc a moc práce
Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

A potom jsem si udělal zase radost! Možná si někteří všimli, že jsme si dával sem tam inzerát, že koupím tento pluh no a po cca roce se podařilo sehnat skoro netknutý. A mám z něj radost! 🙂
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3977 Nový příspěvek od Atlan »

Stihnes ho vyskusat toho roku?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3978 Nový příspěvek od Ondras83 »

Snad v týdnu, dneska dělám 3bod závěs a pak musím ještě předělat nastavení pluhu, aby to šlo za můj traktor. Teď zraje věnec, tak moc práce na dílně nebude

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3979 Nový příspěvek od Ondras83 »

včera jsem s tim oral, ale rozhodl jsem se, ze cely mechanismus otaceni a cele uchyceni do 3bodu udelam casem nove, protoze jsem slupici pluhu musel posunout o vice jak 20cm a tim padem pusobi uple jine sily a stejne ten mechanismus nefunguje...takze asi dalsi projet do nove budouci dilny :)

murár

#3980 Nový příspěvek od murár »

Bude aj hydraulické otáčanie na tom pluhu?

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3981 Nový příspěvek od Ondras83 »

Asi ano, něco mám v hlavě, něco na fotkach z velkýho kvernelanda a pěkně a funkční to má udělaný táta na svým obracaku.
Ale asi si to nechám do nové dílny.

honzaPP

#3982 Nový příspěvek od honzaPP »

A dáš sem aspoň pár fotek jak Ti jde nový pluh? Aspoň pak bude vidět pokrok a to jak jsi ho předělal.
Hinomoto N249

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3983 Nový příspěvek od Ondras83 »

Až bude orat, tak dám, musím vyrobit celý mechanismus seřizování a orání nový, tohle je nepoužitelné. Jinak radlice jsou jako na mém předchozím jednoradlicaku, jsou to roudnické radlice, stejné jak na apo 155, takže to oře výborně

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3985 Nový příspěvek od Ondras83 »

podařilo se mi stahnout to video z facebooku na youtube

https://youtu.be/LLTESe38SLg

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3986 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak prcek maká jako čert, na noc už ho dávám.pod střechu, ikdyz jen provizorní, je to budoucí strop v dílně...teď, než se bude dělat vazba, tak si zase moc neodpočine...mám tady plnou 8kolku frezingu, která se musí odvozit k tátovi, u táty odbagrovat břeh, kde se bude dělat stání na karavan a potom chci navozit přebytečný kompost od dědy k nám pod brambory a zeleninu...no a pak budeme skládat trámy, to bude sranda 😀
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ota

#3987 Nový příspěvek od ota »

Čau taky mám škrábanou, asfalt. Osvědčilo se mi, sebrat hlínu. Dát tak 30 cm cihelného reciklátu bez prachu. Tříděnémo, jen ten hrubej. Pak deskou zabouchat. A na vrch povlak z škrábané. Třeba 10 cm. Opět pojezdit deskou. Mám naftovou 400 kg těžkou. Teď lze jezdit i ještěrkou, traktorem a není nic poznat. Dělali jsme tak podlahu v plechové garáži a plato pro odkládání připojnejch zařízení pro hona a traktor. Předtím jsem tam nezajel ještěrkou hned jsem se bořil.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3988 Nový příspěvek od Ondras83 »

Máme takhle u táty celej dvůr před dílnou. Ale ten kufr je tak 50cm recyklatu a pak cca 30 recyklatu. Desku jsme neměli, tak jsem jako malej po škole vždycky s traktorem valcoval...ani se to nehne, nahoře u silnice už není kufr, jen recyklatu a nahouby to je.

ota

#3989 Nový příspěvek od ota »

No já jsem koupil desku a žábu od kámoše. On skončil s upravama a nabídl mi to, tak jsem neváhal a koupil. Oba stroje že trochu zlobí. Deska už maká. Jen se odstranilo pár much. A když jsem prvně vodil po place, tak motor hulil jak parní lokomotyva! Když jsem jel druhé kolo paráda jelo to samo a žádný hulho. A pantatík pak odpoledne na kafi ,,nevíte co se to dělo po obědě? Takové hučení že mi v hrníčku dělalo kola!" :D A ja se Štěpánem jsme na sebe koukli a chechtali jsme se a dědo jezdili jsme s tou hutnící deskou. Po té desce je to jako beton. Ale jak píšeš, když tam není vrstva základu tak ta škrábaná zaleze do hlíny a stratí se časem.
Máme v plánu celej vjezd od silnice k vratům udělat. Je tu vysypaná mega škrábaný. Cihelnej reciklát taky k mání. Ale vázne to na těch asi 6, až 9 ks panelů. Ty jsou zatím jen na půl huby domluvený. Ty potřebuju položit k silnici za sebe. Tak 3 na délku a 3 na šířku. Jsou to tlustý panely z váhy. Právě se na tom place u silnice traktoristi vyhýbají ty kravský návěsy co tahaji traktorama. A vždycky mi tam zajede a když se rozjíždí do kopce hrábne a já tam pak když to voda vymele chytám náraznikem, když vjíždím na silnici. Proto tam chci položit aspoň ty panely. Aby to hned nezkurvili. Od toho to pak srejpnu a navezu a zhutním. Aby byl pokoj.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3990 Nový příspěvek od Ondras83 »

tak jsem chtel v pondeli pripravit traktor na vozeni hnoje, odprahnul jsem podkop, ale uz jsem sotva odje, sprajcuje se prevodovka, dva kvalty do sebe, tak jsem sundal viko a koukam, pruzinka mezi kolama...asi prasknul synchron, pred par dny jsem to "zakvaltoval" a dojel jen na 1cku, ale asi to nebylo zakvaltovany, ale tato zavada...dneska budu tahat prevodovku, vymenim ji a potom ji rozdelam a uvidim, copak se tam stalo...letos druha zavada, ale jinak makal jako cert :)
nemyslim si, ze by ta prevodovka odesla, protoze tam je diesel, spis odesla, protoze ji je 50 let

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“