Ondras83 - traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
fajlla
Kontaktovat uživatele:

Re: Ondras83 - traktor

#3751 Nový příspěvek od fajlla »

:potlesk: 8) Taky gratuluju.

Daddy

#3752 Nový příspěvek od Daddy »

Taky se připojuji s gratulací.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3753 Nový příspěvek od Ondras83 »

Dekuji...jinak traktor stale maka, letos mene, ale zase je u brachy prace, zacina stavet, neco jste videli, vsechno nefotime a nenatacime...
Obrázek

Něco trošku z jedné obecní akce, trošku recese
Obrázek

Obrázek

Vladimír2

#3754 Nový příspěvek od Vladimír2 »

Gratulace ! Ty kaňoure jeden ! :friends:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3755 Nový příspěvek od Ondras83 »

Můj mistr a později i kolega v práci říkal: jedno za maminku, za tatínka a za stát, za tatíčka Masaryka...tak jsem se toho držel :)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3756 Nový příspěvek od Ondras83 »

Podmítka - co udělat, aby šel kombinátor víc do země? Nebi je jen prostě sucho a tvrdo?
https://youtu.be/jpjEKEdsfck

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3757 Nový příspěvek od Ondras83 »

Už jsem na to přišel, musí se seřídit třetí bod na patu.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3758 Nový příspěvek od Ondras83 »

Jako jeden z dlouhodobějších projektů bych chtěl rozmetadlo na hnůj a kompost. Spoustu řešení a problémů jsem nějakým způsobem vymyslel a vyřešil, ale trápí mě dopravník, co bude posouvat hnůj po dně korby. Jak to mají velké rozmetadla vím, ale rád bych to vyřešil nějakým levnějším způsobem.
Nevíte tedy někdo, kde by se dal sehnat třeba starší dopravník a hlavně kola na něj?
Případně údajně i kombajn má něco v sobě, co by se dalo použít? Že sikmaku? Nikdy jsem to neviděl, tak nevím, jak je to silný...
Případně nějakej větší klasický válečkový řetěz? Cca 10m?
Až tohle vyřeším, budu pokračovat dál

ota

#3759 Nový příspěvek od ota »

Vcelku dobře to má ten Piast co mi stojí na zahradě. RCW 5. Má tam klasické řetězy. V předu jen rolny a vzadu na hřídely na pero tažný kola. Má pohon od kola přez převodovku. Jedeš a na kolo se přitiskne takové unášecí kovové kolo s navařenejma příčkama aby se to nesmekalo. Jedeš a ono to pomalu posouvá ten řetěz. Na řetězu jsou takové z vylisovaného plocháče unašecí lopatky. Ty lopatky posouvají tady v tom případě prášek. Ale chci to použít na převoz štěpky. Rozmetadlo předělám jen trochu. Vyndám vzadu vrtule a ten jeden hydromotor použiju na pohon těch řetězů. Abych v lese dopravníkem nachytal štěpku a doma pak přijel a dozadu nasadím dopravník a přez hydrauliku traktoru budu posouvat tu štěpku ven na dopravník.
Tenhle system je jednoduchej a když sem tam něco kolem těch řetězů spadne tak se jim nic nestane. Lezou po plechu a ty plocháčky jsou z vrchu. Takže se namají o co kousnout. Škoda je to půl roku bylo ve šrotě ten stůl s těma řetězama a kladkama i hřídelí s těma tažnejma kolama. Někde tu byl i řetěz z RU5 ale myslím že se to vyhodilo. Kompletní i s příčkama. A nebyl ani špatnej. Ale je pryč nebylo využití. Nebo sběrací vozy mají taky tyhle řetězy. Ale jen třeba některý mají dva vedle sebe. Většina má jeden pás širokej. Ale dalo by se to upravit. Vyřezat a zužit na míru. Dokonce jsem kdysi ve skladu držel v ruce ty kola. Jak unášecí, tak ty rolny. Taky jsem si je nevzal, žádnej projekt jsem neplánoval na to.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3760 Nový příspěvek od Ondras83 »

No jak říkám, je to dlouhodobější, tak kdyby se někde něco vyskytlo, i bych si dojel, nevadí. Stačil by mi třeba i nějakej takovej coulak nebo něco a příčky už si udělám sám, nevadí to. Nebo rolny a kola, náhradní nestojí úplně svět, ale v podstatě ani nevím, co mám vlastně kupovat.

ota

#3761 Nový příspěvek od ota »

Ale ne válečkovej retěz, klasickej co se jím tahá. Je to tedy presnější řetěz. Oko jako oko. Kruci taky byla v kovošrotě marska řetězu. No byla asi cena je pryč. Pěknej silnej na to akorát. Na ty oka se navaří třeba šrouby, nebo rovnou příčky. A je to. Jednou v kovošrotě byly asi 4 pěkný řetězy z RU5. V sobotu jedu kouknu se. Ale nebylo to tam už delší dobu. Ale kdyby něco.

peyrak

#3762 Nový příspěvek od peyrak »

Taky vymýšlím rozmetadlo, ale spíš půjdu cestou hydraulicky posuvného předního čela, pak bych to dokázal udělat jako příslušenství současné třístranné sloupy, kterou jsem stavěl.

ota

#3763 Nový příspěvek od ota »

Hm tak na to pasovaly ty dva písty co mi tuhle nabízel soused. Výsuv 150 cm. Dal inzerát a do týdne byly pryč. Můzu Tí to Ondro vyfotit jak je to na tom RCW. Stoji mi na zahradě.

špalek

#3764 Nový příspěvek od špalek »

Nabízel jsem tu 2 horaly který rozebírám. Jeden jsem už rozřezal a mám tu z něj řetězy a druhej budu rozebírat asi v zimě. tam bych měl i řetězy i ty kladky k nim.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3765 Nový příspěvek od Ondras83 »

To bych vzal. Odkud jsi?

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“