Ondras83 - traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Ondras83 - traktor

#3151 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak přední držáky motoru hotové, teď mě čeká ta vana a pak chci za odměnu vrcet v traktoru...ale i když bych mohl ještě dvě hodinky makat, zabalil jsem to. Přesne před garáží mám takovej blbej stín, kterej jsem ještě podpořil tím traktorem a tak dělám blbým lepivým blátě a už ho mám i v garáži u ponku a na kabelech od brusek a všeho! Sere mě to! Takže to musím rozchodit, abych s tím zacouval do garáže a mohl dělat aspoň relativně v suchu... takže snad zítra vana.

traktorfanda

#3152 Nový příspěvek od traktorfanda »

8) to bude jiný povození.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3153 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak dneska jsem celý den tigoval a plasmoval a vana a sací koš je hotový. Vana sakne v jednom místě, tak to musím ještě převarit, ale v pondělí to chci zadelat a namontovat motor a pokračovat dál. Takže zase jedna část skoro hotová.
Obrázek Obrázek

vitex

#3154 Nový příspěvek od vitex »

Jak v pondělí?Zítra se budeš flákat? :friends: :smich:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3155 Nový příspěvek od Ondras83 »

Manželka prská, odpoledne musím k bráchovi a ještě mám nějaký povinnosti na obci...

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3156 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak jsem dneska něco ještě pročistil, povaril, nastříkal a začal montovat motor zase do traktoru. Samozřejmě upravena vana nepasovala, po chvíli laborace jsem vytáhnul COcko ven a převaril některý detaily už na namontované vane na motoru. Ještě se stavil táta s traktorem, tak mi už za tmy pomohl dát motor do traktoru. Zítra nic, ve středu chci upravit spojkový pedál, nalít olej zavrcet. Jen kousíček, ale do garáže už musí zacouvat sám, ve čtvrtek má zase pršet. V garáži altik, hlazení a potom čerpadlo na hydrauliku, naposledy nějaký drobnosti s palubkou a pak elektriku. Fotka dneska jen vana.
Jinak vana do budoucna půjde ještě upravit,ale to se uvidí, jestli to bude potřeba, dělal jsem těch úprav na ní zbytečně moc, e finále by stačila jen snížit dno, ale já ji i zkracoval a musel jsem dost upravit i telefonek. Ten je otestován podtlakem, aby si čerpadlo nenasavalo vzduch.
Obrázek Obrázek Obrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3157 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak jsem dneska nemohl vydržet a šel jsem na to, upravil jsem spojkový pedál, trošku natáhal elektriku na start, nalil olej a šlape na brnk :) , zajel si i sám do dílny
Obrázek

Spojka je taková on/off, ale snad si to trošku sedne a rozchodi se. Funguje normálně, ale jinak jak předtím, každopádně jsem rád za pritlacak s talířovou pružinou!

Video se nahrává

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3158 Nový příspěvek od Ondras83 »

https://youtu.be/CPURASdZpH0

Divnej zvuk motoru dělá telefon, video nahrává pro mě pěkný, ale zvuky neumí.

cenda.t

#3159 Nový příspěvek od cenda.t »

A jestli jsem dobře viděl, co ta ekologická katastrofa pod traktorem... :typek: . Zelení tě sežerou... :jazyk: :friends: . Ale ten brumlavý zvuk je kouzelný 8)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3160 Nový příspěvek od Ondras83 »

Vapex to zachránil, zapomněl jsem na jednu lahvičku, všiml jsem si toho po tom videu

cenda.t

#3161 Nový příspěvek od cenda.t »

To chce klid, aspoň se nepráší... :D

Vladimír2

#3162 Nový příspěvek od Vladimír2 »

Krásně tam ten motor sedí ! 8) 8) 8)

fajlla
Kontaktovat uživatele:

#3163 Nový příspěvek od fajlla »

Pěkně to tam pasuje.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#3164 Nový příspěvek od Atlan »

:prace: Tolik prace :rally: dufam ze budes spokonny, hlavne aby spojka bola ok, na nakladaci dostava zabrat.
Poreferuj ako to smrdi, a kolko zerie nafty. Potom (hlavne pri orbe, asi najskor porovnas s octavkou)

Nm krutak vychadzal ako? Ustoji to prevodovka?
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#3165 Nový příspěvek od Ondras83 »

smrdi to jak avie

zrat to snad bude min, at ta prace za to stoji...

vykon je cca srovnatelny (max 37kw), Nm. presne nevim, ale ty prevodovky drzi i na feldach 1,9, takze tady nepredpokladam, ze by mel byt problem, dystak nahradni mam (ted je v traktoru z oktavie, co jsem koukal, mame jich cca 7-8 a nejmin 3 jsou z 1203jky - hustejsi zebrovani bloku prevodovky)

spojka vypada v pohode, je teda pravda, ze jsem to jen ted zkousel. S packovym pritlacakem jsem mel asi jeden problem, ze prasknul sroub na pacce, kdyz jsem nejak nahrnoval hlinu (to bylo, kdyz jsme kopali zaklady na barak, pred 5ti lety) od ty doby jsem mel problem jen s cukajici spojkou a hlavne z labyrintu stareho motoru tekl olej do spojky, takze casem zacala klouzat (taky byla uz sjetejsi lamela)...casem jsem to odstranil, ze jsem pod traktor dal velkou vanu a cisticem brzd jsem za chodu motoru celou spojku prostrikal bez demontaze prevodovky (to jsem musel delat treba 2x zarok), jinak ta spojka prekvapive drzela - pomohlo tomu teda i to, ze jsem dal lepsi cerpadlo (vetsi litraz) a zrychlil se chod celaku a tim padem jsem treba pri nakladani nestal na spojce, ale celak se od nabrani do lopaty a prijeti k vleku uplne v pohode stihnul zvednout nad sajtny vleku, coz predtim nedelalo a musel jsem stat na spojce nebo porad kvaltovat...

do vymeny motoru jsem se nepustil jen z duvodu spotreby paliva, ale taky mi zacala tect propojka mezi pumpou a blokem motoru - nutna demontaz vodni pumpy a taky zacala rosit voda pod tesnenim pod hlavou (co vim, tak se naposled delalo neco s motorem kolem roku 1990)...no a taky neustaly problem s takovym tim nepravidelnym chodem studeneho motoru, i po vymene zapalovani z favorita se to moc nezlepsilo, proste musel byt motor ohraty, jinak se po pridani plynu nekdy zadusil, cukal atd, nejspis problem karburatoru, ale na vymenu za favoritacky nebylo misto pod kapotou...postupem casu jsem to dost vychytal se svickama a nastavenim karburatoru, ze se tento nesvar uz skoro neprojevoval, ale porad to proste nebyl jak favoritacky motor (samozrejme, co taky chtit po motoru z roku 1960)...no a tohle vsechno se seslo dohromady a v tom se objevil tento diesel motor za supr cenu (po nejakem mensim dieselu jsem se uz pokukoval od doby, co bracha pritahl kubotu, ale novy 3valce stoji nesmysl a stare stoji jeste vetsi nesmysl - rvr agro 28tis 12koni) noa taky roztal snih a traktor by stejne stal, tak jsem to proste rozhazel a do jara to zase musi byt v kupe, protoze nas ceka zase celorocni prace, jako kazdy rok :)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“