Kudlův traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
kudla

Re: Kudlův traktor

#31 Nový příspěvek od kudla »

miky v3s píše:Ako to vyzera zo spodu(prevodovka a poloosi do naprav) nemate niejake foto dost ma to zaujima :hm:
Přílohy
mazel 016.jpg
mazel 017.jpg
mazel 018.jpg
mazel 019.jpg
mazel 020.jpg

kudla

#32 Nový příspěvek od kudla »

Fotky rámu.
Přílohy
mazel 014.jpg
mazel 011.jpg
mazel 013.jpg
mazel 012.jpg
mazel 015.jpg

kudla

#33 Nový příspěvek od kudla »

Dnešní mini offroad :)

Hynek

#34 Nový příspěvek od Hynek »

Páráda 8) Už to tu žije. Kdo dělal kameramana?
Golf II 1.6GTD nafoukaný na 121ps 241Nm

2× Zetor SUPER 50

Zetor 25A "Hektor"

2× vrak Škody 30

kudla

#35 Nový příspěvek od kudla »

Hynek píše:Páráda 8) Už to tu žije. Kdo dělal kameramana?
Andula

traktorfanda

#36 Nový příspěvek od traktorfanda »

Co je tu nového,už máš tu vlečku?

kudla

#37 Nový příspěvek od kudla »

traktorfanda píše:Co je tu nového,už máš tu vlečku?
Ne, ale bude. Nakonec jsem se rozhodl pro "lehčí provedení", takže pouze sklopka bez náhonu. Když vidím, co ten traktor vyjede a ubrzdí, tak by to mělo být dostačující. Jezdím spíš do hustšího lesa a nedovedu si představit, jak bych tam někde "v ruce" otáčel těžkou vlečku. Fotky určitě dám.

boas4

#38 Nový příspěvek od boas4 »

Moc pěkný traktor 8) ,mám otázku vidím že máš řízení z osobáku nejde to moc ztuha zatáčet ? chtěl bych ho taky použít na přední hnanou nápravu dík

kudla

#39 Nový příspěvek od kudla »

boas4 píše:Moc pěkný traktor 8) ,mám otázku vidím že máš řízení z osobáku nejde to moc ztuha zatáčet ? chtěl bych ho taky použít na přední hnanou nápravu dík
Samozřejmě to není úplně super, v hlíně nebo bahně jde ztuha, a kdybych přemýšlel třeba o radlici nebo něčem na předek, tak bych to určitě chtěl jinak. Ale na normální provoz myslím dostačující. Hlavně záleží na tom, jakou budeš mít páku, tedy jak necháš dlouhou tyč od kloubu na nápravě ke spoji s tyčí řízení. Já ji nemám moc dlouhou, protože jsem chtěl, aby byl traktor co nejužší, takže je zúžený rám a tak už delší nešla. I z blatníku jsem vyřezal kus plechu, abych využil plný rejd a blatník se o tyč neopíral.

1ramon21

#40 Nový příspěvek od 1ramon21 »

kudla píše:Jméno zatím nemá
rok výroby-2013
motor-Opel Kadett diesel
převodovky-Opel Kadett, zavařený dif a vývody na dif náprav
nápravy-V3S, uzávěrka na zadní nápravě
brzdy-kapalinové, čelisti Š Favorit, kotouč před zadním diferenciálem, ruční
kola-7,5x16, pneu Cultor 8-mi plátno
příslušenství-naviják Dragon Winch 3500
hydraulika-zatím ne
váha-cca 1t
šířka-145 cm
rozvor-165 cm
celková délka-265 cm

Tak jsem si udělal radost a nechal si postavit traktor. Loni jsem jezdil po lese s Maluchem - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=40311. Dost mně překvapilo co utáhl a vyjel. Samozřejmě to neskončilo jenom taháním štěpkovače po lese, navezl jsem s ním asi kolem 70 metrů dřeva z lesa, zhruba po 2,5 - 3 metrech na vlečce (jiné než je na fotkách). Úpravy a údržba probíhala za provozu, i když šlo jenom asi o dva nebo tři prasklé sváry, jinak vše vydrželo. Samozřejmě měl limity - ostatně jako každý traktor, jenomže jsem je chtěl posunout o kousek dál (zatím nevím kam až, ale pevně věřím, že dost daleko). Pak jsem šťastnou náhodou narazil na člověka, který mi po dohodě postavil tady toho mazlíka, kterýho jsem si před třemi dny přivezl. Nějaký barevný dodělávky, připevnění navijáku, pidi projížďka po zahradě a ke kámošovi a teď se těším, až do rána trošku přimrzne, abych se s ním neutopil hned za zahradou a provedu testovací projížďku bez zátěže. Jinak určení traktoru je na svoz dřeva z lesa. Taky bych chtěl ještě na jaře nechat postavit hnaný sklopný vlek - náprava opět z véesky, před zadním dif traktoru je ozubené kolo na duplex a řetězem na hřídel, v rámu traktoru přibude domeček s vývodem, no a pak kardanem na nápravu vlečky. Bude to jenom plato primárně na svoz dřeva, no a chtěl bych si dodělat bočnice, který bych nasazoval do děr po klanicích, takže i na nějakou hlínu a pod. Na traktoru přibude ještě hydraulika na sklápění plus rezerva třeba ještě na něco :)

Pekna masinka.

1ramon21

#41 Nový příspěvek od 1ramon21 »

rok výroby-2013
motor-Opel Kadett diesel
hydraulika-zatím ne
váha-cca 1t
šířka-145 cm
rozvor-165 cm
celková délka-265 cm

Tak jsem si udělal radost a nechal si postavit traktor. Loni jsem jezdil po lese s Maluchem - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=40311. Dost mně překvapilo co utáhl a vyjel. Samozřejmě to neskončilo jenom taháním štěpkovače po lese, navezl jsem s ním asi kolem 70 metrů dřeva z lesa, zhruba po 2,5 - 3 metrech na vlečce (jiné než je na fotkách). Úpravy a údržba probíhala za provozu, i když šlo jenom asi o dva nebo tři prasklé sváry, jinak vše vydrželo. Samozřejmě měl limity - ostatně jako každý traktor, jenomže jsem je chtěl posunout o kousek dál (zatím nevím kam až, ale pevně věřím, že dost daleko). Pak jsem šťastnou náhodou narazil na člověka, který mi po dohodě postavil tady toho mazlíka, kterýho jsem si před třemi dny přivezl. Nějaký barevný dodělávky, připevnění navijáku, pidi projížďka po zahradě a ke kámošovi a teď se těším, až do rána trošku přimrzne, abych se s ním neutopil hned za zahradou a provedu testovací projížďku bez zátěže. Jinak určení traktoru je na svoz dřeva z lesa. Taky bych chtěl ještě na jaře nechat postavit hnaný sklopný vlek - náprava opět z véesky, před zadním dif traktoru je ozubené kolo na duplex a řetězem na hřídel, v rámu traktoru přibude domeček s vývodem, no a pak kardanem na nápravu vlečky. Bude to jenom plato primárně na svoz dřeva, no a chtěl bych si dodělat bočnice, který bych nasazoval do děr po klanicích, takže i na nějakou hlínu a pod. Na traktoru přibude ještě hydraulika na sklápění plus rezerva třeba ještě na něco :)

Zdravim chcel by som poprosit ake typy alebo z coho mate disky na traktore chcel by som aj ja16ky disky ale neviem ake mam zhanat viete poradit?

kudla

#42 Nový příspěvek od kudla »

Disky jsou z Avie, vyřezaný střed a vevařené mezikruží, díry na 4 šrouby.

kudla

#43 Nový příspěvek od kudla »

Tak jsem zase s něčím trochu pohnul - udělal jsem vidle na traktor, protože plánuju dát štěpkovač s dopravníkem za traktor (až budu mít hydrauliku a vývod), tak abych mohl zatížit předek a nevozil "mrtvou" váhu ve formě závaží, a vlečku. Původně jsem plánoval s hnanou nápravou a sklopnou, ale nakonec jsem zvolil nejlehčí variantu, kvůli případné manipulaci v lese, protože sklápění vlečky jsem za tři roky použil asi čtyřikrát. Ještě chci dodělat nízký dřevěný bočnice a hlavně vysoký bočnice na štěpku.
vlečka 011.jpg
vlečka 015.jpg
vlečka 016.jpg
vlečka 017.jpg
vlečka 012.jpg
vlečka 013.jpg
vlečka 014.jpg
vlečka 019.jpg
vlečka 020.jpg

kudla

#44 Nový příspěvek od kudla »

Tak dneska proběhl smrčkovej test - 4,3 m. Zítra pokračování.
vlečka 026.jpg
vlečka 027.jpg
vlečka 028.jpg
vlečka 029.jpg
vlečka 030.jpg

1ramon21

#45 Nový příspěvek od 1ramon21 »

rok výroby-2013
motor-Opel Kadett diesel
hydraulika-zatím ne
váha-cca 1t
šířka-145 cm
rozvor-165 cm
celková délka-265 cm

Zdravim chel by som vas poprosit aky rozmer plastov mate na traktore a aka je vyska napravy od zeme po hornu cast obalu dyferaku dakujem.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“