DDT -"Daddyho druhý traktor"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Daddy

Re: DDT -"Daddyho druhý traktor"

#2911 Nový příspěvek od Daddy »

Po srovnání přijdou do místa poblíž vytaženého pařezu dva stromkové angrešty :) (červený Karát a zelený Hinnonmaki). Zatím rostou jinde - v dočasném depozitu.
Čep nápravy je zpět na místě - jdu oraniště porovnat :ano: . Počkám však pár minut, jak skončí hokej.

Vladimír2

#2912 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...a bude mít výsledek hokejového utkání vliv na úrodnost angreštu..? :smich:

Daddy

#2913 Nový příspěvek od Daddy »

Nebude - a kdyby ano, budu znát důvod :) - uvidíme časem. Už není rozryto, už není pařez na zahradě a angrešty rostou na svých místech.
Obrázek Obrázek Obrázek
Na hledání kardanového křížku nedošlo - traktor jako 4x2 funguje a opravovat se bude, až o křížek zakopnu - hledání by zabralo moc času :( !

Toreto

#2914 Nový příspěvek od Toreto »

Ako sa mohlo stat že sa vysunul čap výkyvu? To ho nemáš zaistený? :zapomel:

Daddy

#2915 Nový příspěvek od Daddy »

Jištěný je z druhé strany velkou podložkou a šroubem do čepu (jiné zajištění tam není). Ale nějak jsem pozapomněl spoj zajistit ještě zalepením. A také jsem se na něj za cca 4 roky provozu nikdy nepodíval! :red: No a neprospělo mu ani poskakování po zadních při tahání stromů a pařezů - a že jich už letos bylo!!!

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#2916 Nový příspěvek od Rendy9999 »

Toto vyčepováni znam ,haluz sebrala sponu a ostatek jedna velka kalamita u zadnicho ramene :shock:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#2917 Nový příspěvek od Ondras83 »

celej vikend jsme s tatou makali kolem dilny s traktorama...muj i jeho da se rict v plnym zaprahu, nakladac, vidle, oba vleky atd...(delali jsme zpevnenou plouchu na parkovani aut) a taky jsem na svym zjistil zavadu...mam uvolnenej unasec na vstupu do redukcni prevodovky (na mym retezovym prevodu je to velky kolo) no a tim se mi v tahu povoloval retez...nejhorsi je, ze to musim cely rozebrat, utahnout a zajistit a na to nemam moc cas a ani chut...ale myslim, ze na to ma traktor narok, na nejakou tu zavadu, od doby, co jsem zacal stavet se prakticky nezastavi :) to vidim u Miry podle fotek :)

Daddy

#2918 Nový příspěvek od Daddy »

Máš pravdu Ondro, nedávno tady Vladimír psal o "nejlepším příteli člověka" :) 8) . Rozdíl je v tom, že tomuto kupuji naftu místo granulí - něco žrát musí :) ! Neocenitelný pomocník - spousta ušetřené dřiny!

Daddy

#2919 Nový příspěvek od Daddy »

Tentokrát spalovací motory nevrčely. Chvilku se protočil elektromotor míchačky.
Pár koleček betonu padlo na podkladní beton vjezdu do garáže a necelá dvě kolečka na dotvoření vpusti pod okapovým svodem, která nebyla dokončená snad 20 roků. Zároveň jsem vyměnil na svodu trubky - také starší z kovošrotu, ale zdravé. A vymyslel jsem si, že pískovcové "placky" postupně zpracuju na okapový chodníček pod štítem domu.
Obrázek

vlk

#2920 Nový příspěvek od vlk »

Co jsem u tebe byl naposled tak Ti to tam hodně prokouklo. 8) :friends:

Vladimír2

#2921 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...budeme tam muset jezdit častěji , aby nám ty změny nepřipadaly příliš revoluční... ;-)

Daddy

#2922 Nový příspěvek od Daddy »

Jsou i pěstitelské nezdary - např. nově nasazené tůje se nechytily :nene: . Zůstaly dlouho ve tmě a nejspíš s nedostatkem vlhkosti, takže mým přičiněním. Nyní už jsem další nekupoval, ale oškubal jinou tůjku a snažím se zakořenit kousky větviček (o řízkování nemůže být řeč), ale třeba se zadaří i laikovi :-/ .
Takto nadějně vypadaly po nasazení, teď jsou všechny rezavé :( .
Obrázek Obrázek
Tome, prosvětlila se zahrada. Hezký odborný název pro mé dřevorubecké rabování :) . Jiné změny zatím moc patrné nejsou. Trávník neřeším, minimálně prozatím ne!
Klidně přijeďte - s tím problém nemám. A ani si nemusíte s sebou brát montérky :) :friends: .

vitex

#2923 Nový příspěvek od vitex »

Tůjky uhynuly,protože věděly,že tam nepatří.Zkus zasadit něco jiného,užitečného.A když máš strach,že nesklidíš,tak sklidí ptáčci.Ale to už jsem Ti myslím říkal, :friends: .

Daddy

#2924 Nový příspěvek od Daddy »

V kolik hodin vstáváš? :shock:
Ano, bavili jsme se o živém plotu z jiných rostlinek. Původní záměr byl nechat nově sazený živý plot povyrůst, za něj v dostatečném odstupu dát dva solitéry (hloh a okrasnou červenolistou jabloň) a stávající přerostlé tůje vytahat a pokácet osamocený nakloněný smrk. Ještě bych mezi solitéry mohl osadit starý pískovcový plotový sloup (má čtvercový průřez cca 30 x 30 cm a výšku něco mezi 150 - 180 cm) a na něj dát něco převislého. Na zahradě se válí už několik desetiletí a vlastně tam překáží při sekání - rozbíjet ho určitě nechci. Asi bude ku*evsky těžký, mechanizace by ho však zvládnout mohla. :-/

vitex

#2925 Nový příspěvek od vitex »

To víš :friends: ,ranní ptáče bez lahváče,vůbec nikam nedoskáče. :smich: Dnes jsem vstával ve 3:00 protože ptáci řvali jako krávy a psi štěkali jak o život.Jinak vstávám ve 4:30hod.Hloh bych bral ale místo jablůňky bych tam prdnul Vláďův oblíbený rakytník.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“