Vlčnovjan 4x4
Re: Vlčnovjan 4x4
Ahoj Jaro, taky jsem včera betonoval obruby a měl jsem na to 0,6m3 betonu, dneska ještě 0,3m3 na 3 patky.
Travníma kobercema myslíš tu srolovanou předpěstovanou trávu nebo ten umělý koberec? Tu srolovanou předpěstovanou jsem kupoval na předzahrádku, za plnou cenu 110Kč/m2 bych to asi nevzal, ale kamarád co tam dělal, mi dohodil nějakou z kraje pole a bylo v tom rozbité autosklo po nehodě, stálo to 45Kč/m a před pokládkou jsem z toho ty střípky krásně vyklepal. Když se to položí, chce to zpočátku dost vody aby to prokořenilo do podkladu, během dvou měsíců to sroste v jeden celek a přestanou být vidět ty jednotlivé kusy. Je to fakt pěkné, člověk se nenatrápí s plevelem. Bohužel u mě už to moc pěkně nevypadá, mám to na severní straně domu a pod ořechem a tam se žádnému trávníku nelíbí, zatím jsem nepřišel na to, čím to doset, aby ten trávník k něčemu vypadal.
Travníma kobercema myslíš tu srolovanou předpěstovanou trávu nebo ten umělý koberec? Tu srolovanou předpěstovanou jsem kupoval na předzahrádku, za plnou cenu 110Kč/m2 bych to asi nevzal, ale kamarád co tam dělal, mi dohodil nějakou z kraje pole a bylo v tom rozbité autosklo po nehodě, stálo to 45Kč/m a před pokládkou jsem z toho ty střípky krásně vyklepal. Když se to položí, chce to zpočátku dost vody aby to prokořenilo do podkladu, během dvou měsíců to sroste v jeden celek a přestanou být vidět ty jednotlivé kusy. Je to fakt pěkné, člověk se nenatrápí s plevelem. Bohužel u mě už to moc pěkně nevypadá, mám to na severní straně domu a pod ořechem a tam se žádnému trávníku nelíbí, zatím jsem nepřišel na to, čím to doset, aby ten trávník k něčemu vypadal.
- mape
- Kontaktovat uživatele:
Já už bych nechtěl nic jinýho.... Mám to doma různé zaplatovane zbytkama co jsou vždy z realizace a když je sucho tak je to jediná trava co vydrží..... Mají to dobře namíchané....
Ale musí se to po pokládce fakt úplně rozmacet a zavalcovat aby se to chytlo ke spodku..... Pod to něco s obsahem písku nebo jemný stavební drtě aby to dobře drželo vodu.
Ale musí se to po pokládce fakt úplně rozmacet a zavalcovat aby se to chytlo ke spodku..... Pod to něco s obsahem písku nebo jemný stavební drtě aby to dobře drželo vodu.
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný
Ahoj Járo, s tím bouracím kladivem budeš určitě spokojenej, já už mám dvě a šlapou jak hodinky. Nejdřív jsem koupil takovéhle
https://www.dum-dilna.cz/bouraci-kladiv ... gUQAvD_BwE
no a chvíli před koncem záruky jsem ho půjčil fotbalistům a ti mi ho spálili. S tím se musí umět, ne na tom ležet, ale nechat ten píst boxovat do pružiny. Prostě tlačit akorát. Vždycky když se ten krček s pístem zahřeje že na něm neudržím ruku(cca po půlhoďce), dám ju na chvíli zchládnout. Jak mi ho spálili, dal jsem ho na teklamačku a protože jsem potřeboval doma dělat, koupil jsem taky stepacha. Reklamačka na to první uznaná, motor vyměněnej no a ten stepach drží už taky skoro dva roky. Tak teď mám dvě a můžu je střídat
Jo a stepach je trochu lepší, má pogumovanou tu zadní ručku
https://www.dum-dilna.cz/bouraci-kladiv ... gUQAvD_BwE
no a chvíli před koncem záruky jsem ho půjčil fotbalistům a ti mi ho spálili. S tím se musí umět, ne na tom ležet, ale nechat ten píst boxovat do pružiny. Prostě tlačit akorát. Vždycky když se ten krček s pístem zahřeje že na něm neudržím ruku(cca po půlhoďce), dám ju na chvíli zchládnout. Jak mi ho spálili, dal jsem ho na teklamačku a protože jsem potřeboval doma dělat, koupil jsem taky stepacha. Reklamačka na to první uznaná, motor vyměněnej no a ten stepach drží už taky skoro dva roky. Tak teď mám dvě a můžu je střídat
Jo a stepach je trochu lepší, má pogumovanou tu zadní ručku
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/
Jj predestovanou travu v kobercich...
Nevite kdo to pestuji tady u mas kolem UH pestuje??
Nebo nesehnal by me ho z vas nekdo ???
Kdy je to nejvhodnejsi na jaro nebo na podzim.
Ten pisek smichat s hlinou nebo vrstvu pisku na hlinu a co nejaky substrat, zeminu origo pod travniky...chtel bych pred spokladkou, sazenim co nejvice vyhubit total herbicidem plevele.
Mam toho cca 40m2 tak uvezujeme s moji pani...
Nevite kdo to pestuji tady u mas kolem UH pestuje??
Nebo nesehnal by me ho z vas nekdo ???
Kdy je to nejvhodnejsi na jaro nebo na podzim.
Ten pisek smichat s hlinou nebo vrstvu pisku na hlinu a co nejaky substrat, zeminu origo pod travniky...chtel bych pred spokladkou, sazenim co nejvice vyhubit total herbicidem plevele.
Mam toho cca 40m2 tak uvezujeme s moji pani...
Travny koberec je pekny, ale samotny zahradnici u nas mi povedali ze siata trava je z dlhodobeho hladiska lepsia. Ked ho nepotrebujes dajako velmi zatazovat kym sa zapestuje tak si posej. A nepotrebujes tolko vody na zaciatok. Aj ked das koberec a zanedbas udrzbu do roka mas po peknej trave. Nadruhu stranu das koberec a mas to hned hotove. A na rozlohe 40m to neni ani financne dajaky problem.
Jj kluci děkuji za inspirace, ja udělám vozik na 1 Ibc.
Nemáte někdo zadní nápravu s ducata, boxera, jumpra...posadil bych ji na ni.
S brzdami, chtěl bych tam udělat ruční brzdu.
Nemáte někdo zadní nápravu s ducata, boxera, jumpra...posadil bych ji na ni.
S brzdami, chtěl bych tam udělat ruční brzdu.
Jaro,nebude lepší koupit nějakej starší vozík za auto a nádrž na něj položit?
Vito, taky by to šlo, ale jestli tak malý seženu...
Kolik má ta IBC 120x80cm??? Jak paleta ???
Kolik má ta IBC 120x80cm??? Jak paleta ???
1200x1000mm.
Jj děkuji....
Ale jestli malý vozík zvládne 1000kg ?? Ty jsou do max do 300kg.
A ručka...??
Ale jestli malý vozík zvládne 1000kg ?? Ty jsou do max do 300kg.
A ručka...??
-
Jednoznacne si urob vlastnu konstrukciu podla toho aky budes mat ibc
Urob rovno na dva IBC kolko mas vahu traktora? Zoberias viacej vody naraz.