Pepinuv "URSUS 3045"
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pepinuv "URSUS 3045"
já věděl, že jsem to někde vyděl.. myslým že to má něco i seriově..josip píše:presne takyto system mam aj ja
no každopádně co jsem chtěl dodat je to, že mám skoro 30000 shlednuti ale jen pár komentářů.. no asi to není dostatečně zajímavý stroj..
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Koupím VELOREX 350 na stavu nezáleží, pokud možno s doklady, nebo zvlášť.
Predem dik..
Predem dik..
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Děláš samé krásné věci, tady prostě není co kritizovat, tak asi tolik k tomu proč ti sem lidi nepíšouPepino píše:já věděl, že jsem to někde vyděl.. myslým že to má něco i seriově..josip píše:presne takyto system mam aj ja
no každopádně co jsem chtěl dodat je to, že mám skoro 30000 shlednuti ale jen pár komentářů.. no asi to není dostatečně zajímavý stroj..
Tvá uzávěrka je zajímavá, plánuješ použít původní ložisko na klec toho diferenciálu ?
Když tam dáš to původní ložisko, středem jde poloosa poloosa, takže díra cca 33 mm,
zbyde ti na stěnu té uzávěrky ( " trubky se zářezy " ) jen asi 5 mm nebo se pletu ?
Není to málo ?
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
no pokud si to dobře pamatuji tak díra v ložisku je 50mm poloosa cca 32mm ( poloosy z VSky ) takže to je cca 9mm .. no uvidíme snad to bude stačit.. musím ještě hodit na papír alespoň základní kontrolní výpočet.. navíc ani není možný "jít" na větší průměr protože není taková díra v nohavici, tudíž jsem omezenej i tímto.. taky tak nějak počítám s tím, že tam bude poloviční moment než na kolech tak uvidíme.. třeba se to celý rozsype při prvním testu..Mikro píše:Děláš samé krásné věci, tady prostě není co kritizovat, tak asi tolik k tomu proč ti sem lidi nepíšouPepino píše:já věděl, že jsem to někde vyděl.. myslým že to má něco i seriově..josip píše:presne takyto system mam aj ja
Tvá uzávěrka je zajímavá, plánuješ použít původní ložisko na klec toho diferenciálu ?
Když tam dáš to původní ložisko, středem jde poloosa poloosa, takže díra cca 33 mm,
zbyde ti na stěnu té uzávěrky ( " trubky se zářezy " ) jen asi 5 mm nebo se pletu ?
Není to málo ?
jo a k tomu co jsi psal prvně.. slibuji že se zlepším.. od těď budu dělat pasti ať se to tu trochu rozjede..
Koupím Jawa 350 typ 354 mezityp s pulbubny, nebo prvni typ s velkymy bubny. Případně stejnou 250 mozno i vrak..
Predem dik..
Predem dik..
-
no, co sa tyka tej uzavierky, tak som videl genialny napad, ze resp. videl som ich dva:
jedne, ze sa trosku osustruzi satelitny kos, a navrataju sa donho diery, ale v takom rozteci, ze do jedneho satelitu vybrusis trosku drazky zboku do ozubenia, a koliky, co budu prechadzat cez tie navrtane diery, tak sa budu zasuvat len tak ciastocne ako medzi zuby satelitu na poloos...
a druha moznost je, ze trosku vyberes zvnutra satelitu a predlzis drazkovanie na poloosy a do satelitu tiez urobis drazky, a tiez klasika zasuvas...ked to najdem, tak ti poslem link...ale uz fakt neviem, ze kde som to videl..
jedne, ze sa trosku osustruzi satelitny kos, a navrataju sa donho diery, ale v takom rozteci, ze do jedneho satelitu vybrusis trosku drazky zboku do ozubenia, a koliky, co budu prechadzat cez tie navrtane diery, tak sa budu zasuvat len tak ciastocne ako medzi zuby satelitu na poloos...
a druha moznost je, ze trosku vyberes zvnutra satelitu a predlzis drazkovanie na poloosy a do satelitu tiez urobis drazky, a tiez klasika zasuvas...ked to najdem, tak ti poslem link...ale uz fakt neviem, ze kde som to videl..
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
ta první možnost se mi moc nelibí jak už jsem zmínil tak ten koš po stočení zůstane dost slabej.. no a ta druhá možnost nevím moc nevím jak to myslíš, ale příjde mi že to je stejné jak to chci udělat a jak to má josip..hotday píše:no, co sa tyka tej uzavierky, tak som videl genialny napad, ze resp. videl som ich dva:
Predem dik..
Predem dik..
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
Něco málo nového.. mám vyhrubovanou klec diferáku, teď už ji "jen" vzít na čisto, píši záměrně jen protože tak nějak nestíhám, nevím co dřív.. mám toho nějako moc, dělám jen o víkendech a tak nestíhám.. a to mě ještě čeká dřevo tak aspon budou nějaký videa a zatěžkávací zkoušky novejch převodů..
Predem dik..
Predem dik..
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
o víkend jsem byl v lese, s gumama jsem maximalně spokejenej, převodovka taky super, dřív jsem jezdil pořád na redukci a teď po cestě velká 5 v bordelu velká 3, někdy 2.. spíš teď mám pocit že redukce vůbec nepotřebuju, stačí mi rozsah hlavní převodovky.. redukci používám jen když couvám nebo když se mě nechci řadit jednička ( pro neznalé jedničku mám tam kde je normálně zpátečka a dvojku tam co normálně jednička.. )
tady něco málo fotek z lesa: až se mnou pojede brácha tak natočím nějaký video.. je tam taková pěkně rozježděná cesta tak tam to půjde.
než sem dostal do lesa tak se opět zase ukazala největší slabina přední naprávy a to ta že mám na pístnici delší chod než je poitřeba a tak když se naprava dostane do dorazů (při rejdu) tak pistnice ještě má vůli no a když na to nedávám bacha tak se páka řízení povoluje. Teď s tím táta byl nedávno v lese a nechlídal to a došlo to tak daleko že se jeden šrob ustřih, jeden nastřih a dva byly takový jaký byly, ale co huř, ta část která to vše drží pohromadě se celá roztrhla.. Takže jsem to ještě v pátek do noci musel celý opravit.. trochu porovnat za tepla zavařit nechat to trochu déle chladnout, přefrézovat, vyřezavat nový závity.. no po pravdě už aby tam byla nová náprava..
tady něco málo fotek z lesa: až se mnou pojede brácha tak natočím nějaký video.. je tam taková pěkně rozježděná cesta tak tam to půjde.
než sem dostal do lesa tak se opět zase ukazala největší slabina přední naprávy a to ta že mám na pístnici delší chod než je poitřeba a tak když se naprava dostane do dorazů (při rejdu) tak pistnice ještě má vůli no a když na to nedávám bacha tak se páka řízení povoluje. Teď s tím táta byl nedávno v lese a nechlídal to a došlo to tak daleko že se jeden šrob ustřih, jeden nastřih a dva byly takový jaký byly, ale co huř, ta část která to vše drží pohromadě se celá roztrhla.. Takže jsem to ještě v pátek do noci musel celý opravit.. trochu porovnat za tepla zavařit nechat to trochu déle chladnout, přefrézovat, vyřezavat nový závity.. no po pravdě už aby tam byla nová náprava..
Predem dik..
Predem dik..
pekna praca som vedavi jak to bude chodit:))
ako postupujes na uzavierke ???? nejake nove foto ????
- Standam
Pepino píše:o víkend jsem byl v lese, s gumama jsem maximalně spokejenej, převodovka taky super, dřív jsem jezdil pořád na redukci a teď po cestě velká 5 v bordelu velká 3, někdy 2.. spíš teď mám pocit že redukce vůbec nepotřebuju, stačí mi rozsah hlavní převodovky.. redukci používám jen když couvám nebo když se mě nechci řadit jednička ( pro neznalé jedničku mám tam kde je normálně zpátečka a dvojku tam co normálně jednička.. )
než sem dostal do lesa tak se opět zase ukazala největší slabina přední naprávy a to ta že mám na pístnici delší chod než je poitřeba a tak když se naprava dostane do dorazů (při rejdu) tak pistnice ještě má vůli no a když na to nedávám bacha tak se páka řízení povoluje. Teď s tím táta byl nedávno v lese a nechlídal to a došlo to tak daleko že se jeden šrob ustřih, jeden nastřih a dva byly takový jaký byly, ale co huř, ta část která to vše drží pohromadě se celá roztrhla.. Takže jsem to ještě v pátek do noci musel celý opravit.. trochu porovnat za tepla zavařit nechat to trochu déle chladnout, přefrézovat, vyřezavat nový závity.. no po pravdě už aby tam byla nová náprava.. Zdravím, tyto problémy jsem při výrobě přední nápravy předpokládal a tak jsem vyrobil dvě stejné pístnice. Délku jsem udělal přesně na vzdálenost doraz-doraz, já mám na každé straně jednu pístnici (zdvih 131mm) a propojení spojovací tyčí, pokud by v tomto případě nebyly pístnice naprosto stejné, tak by odcházeli kulové čepy pravě na té spojovací tyči. Doporučuji Ti upravit pístnici na potřebý rozměr, jinak budeš mít problémy neustále. Standa.
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
Standam: Ahoj na nové nápravě s tím tak počítám mám připravený dvě jednočinný pístnice a ty bych tam použiji na každou stranu jednu a obě strany spojené spojovačkou..
zde: ahoj nepokračuju nijak, dělám jen o víkendech a tak to moc neubejvá.. navíc ještě nemám pořádně dokončenou dílnu a tak teď v podstatě celý léto makám na dodělání dílny a už to vypadá že se to snad blíží ke konci. takže na uzavěrce a nápravě začnu makat zase až někdy na podzim..
zde: ahoj nepokračuju nijak, dělám jen o víkendech a tak to moc neubejvá.. navíc ještě nemám pořádně dokončenou dílnu a tak teď v podstatě celý léto makám na dodělání dílny a už to vypadá že se to snad blíží ke konci. takže na uzavěrce a nápravě začnu makat zase až někdy na podzim..
Predem dik..
Predem dik..
traktor moc pěkný a co ten naviák už funguje?
- Pepino
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, kdepak naviják je zatím ve stavu rozpracovanosti a válí se v dílně.. stejně jako přední náprava..Angel píše:traktor moc pěkný a co ten naviák už funguje?
Predem dik..
Predem dik..
To je škoda moc mě zajímá jak to bude fungovat v3skoví navyák chci taky ale já bych chtěl ještě aby navíjel na jedničku a né na zpátečkuPepino píše:Ahoj, kdepak naviják je zatím ve stavu rozpracovanosti a válí se v dílně.. stejně jako přední náprava..Angel píše:traktor moc pěkný a co ten naviák už funguje?