Stavba traktoru ZAMBRO

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
zambro

Re: Stavba traktoru ZAMBRO

#196 Nový příspěvek od zambro »

Lgorner píše:S Jirkou K. nemůžu až tak zcela souhlasit, myslím si že je tu dost schopných konstruktérů kteří dokážou postavit podobný traktor ale jsou limitováni rozpočtem. to se pak staví traktor když nemusíš brát ohledy na to kolik to bude stát, takže já ho hodnotím průměrně. Co se týká traktoriády sám jsem byl svědkem kdy Zetor 30 po rekonstrukci vypadal jako by vyjel z továrny strhl na sebe veškerou pozornost, prostě paráda. Moje inspirace taky částečně pochází z továrnách traktorů a někteří používají tovární části pro stavbu. Takže pánové respekt i k továrním traktorům. Pokud by ti bylo Jirko K. lito ušpinit nebo poškrábat takový traktor tak si ho nech zarámečkovat a choď se na jej koukat, stroj je na práci a ne na parádu. Pokud si toho stroje vážíš tak je jedno jestli je domaděl nebo tovární škrábanec je škrábanec a mrzel by tě i na autě (tebe možná ne). Je pravda že vztah k domadělu je jiný než k sériovce, vážit by jsme si měli všech strojů vždyť nám usnadňují život.
Souhlasím s cenou náhradních dílů ale takový je marketing. "Traktor by si měl na opravy vydělat." I u sériových si dokážete spoustu věcí spravit samy. Samozřejmě když se ti vysype převodovka tak tu asi si člověk nespraví ani u domadělu. A nechápu proč Zambro si tu nedokáže obhájit svůj stroj sám a má svého tiskového mluvčího, Jirka K. přece ten traktor nevyráběl. Každopádně se pánové nezlobte za můj názor.
Dobrý den,
respektuji Váš názor, ALE...
Pokud má být individální stavba čehokoliv skutečně na úrovni, není možné to realizovat s nízkým rozpočtem. Proto si nemyslím, že je potřeba svůj traktor obhajovat kvůli vynaloženým financím. Navíc už vůbec není pravidlem, že by vysoký rozpočet na stavbu automaticky znamenal perfektní výsledek.
Pokud byste četl toto vlákno od začátku a hlavně viděl traktor naživo, tak byste zjistil, jakým způsobem je vše vyrobeno a zkonstruováno. Drtivou většinu komponentů jsem navrhoval a vyráběl sám. Nejde tedy o poskládaný stroj ze zakoupených součástek, jak tu někteří zmiňovali.
Budu teď neskromný, nechci se nikoho dotknout, ale jsem přesvědčen, že by málokdo se stejným rozpočtem postavil traktor podobných parametrů a ve stejné kvalitě.
Ano, mohl jsem jít jednodušší cestou a za vynaložené peníze pořídit tovární traktor, ale individuální stavba je individuální stavba....je to můj veliký koníček a splněný sen.
S pozdravem Zambro

DAFcif

#197 Nový příspěvek od DAFcif »

Opravdu nechápu, co se tu strhlo za nechutnou debatu, živenou nejspíš závistí a vlastní neschopností některých přispěvatelů. Ještě že má ZAMBRO nejen šikovné ruce, ale také všech pět pohromadě a dostatečně "ostrou" tužku na to, aby se obhájil sám. Bezvýhradně souhlasím i s tím, že bych moc rád viděl, co by páni škarohlídi stvořili, i kdyby měli k dispozici třeba půl mega a měli se předvést. Nejen řemeslné zpracování, ale konstruktérská invence a smysl pro dotažení všech detailů má u mě hodně hvězdiček v řadě. 8)
Naposledy upravil(a) DAFcif dne úte lis 03, 2015 7:42 pm, celkem upraveno 1 x.

workoholik

#198 Nový příspěvek od workoholik »

Je to tak, asi závisť a hľadať negatíva a možno vlastné ospravedlnenie prečo aj môj traktor nevyzerá takto. Niekto stavia veterány, pričom je to rovnaká papračka a zháňanie dielov. O cene ani nehovoriac. A niekto si zasa postaví traktor, preto že ho to baví. Neviem či ste si to všimli, ale Zambro má celkom dobre vybavenú dielňu a to človeka musí tiež baviť a hlavne musí mať niečo za ušami 8)
Tiež som mal pokušenie postaviť nový traktor z Pragy V3S, ale po zvážení na čo traktor potrebujem so sa toho vzdal. Teda chcem povedať že je to aj o tom na čo kto svoj traktor potrebuje a podľa toho ho stavia. Zdá sa mi, že Zambro na svojom traktore ešte neskončil, teda som zvedaví, čo bude nasledovať. :)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#199 Nový příspěvek od Ondras83 »

ja bych si taky traktor typu zambro, ddt, vlcnovjan nebo traktor od vlka nepostavil (neprojel bych na zahrade a kvuli tomu ten traktor mam) ale to nemeni nic na tom, ze Zambro patri k tomu nejlepsimu, co jsem doma delany videl :)...dela to celkova konstrukce, provedeni ale i detaily :)...je to proste mazec

Lgorner
Kontaktovat uživatele:

#200 Nový příspěvek od Lgorner »

zambro píše:
Lgorner píše:S Jirkou K. nemůžu až tak zcela souhlasit, myslím si že je tu dost schopných konstruktérů kteří dokážou postavit podobný traktor ale jsou limitováni rozpočtem. to se pak staví traktor když nemusíš brát ohledy na to kolik to bude stát, takže já ho hodnotím průměrně. Co se týká traktoriády sám jsem byl svědkem kdy Zetor 30 po rekonstrukci vypadal jako by vyjel z továrny strhl na sebe veškerou pozornost, prostě paráda. Moje inspirace taky částečně pochází z továrnách traktorů a někteří používají tovární části pro stavbu. Takže pánové respekt i k továrním traktorům. Pokud by ti bylo Jirko K. lito ušpinit nebo poškrábat takový traktor tak si ho nech zarámečkovat a choď se na jej koukat, stroj je na práci a ne na parádu. Pokud si toho stroje vážíš tak je jedno jestli je domaděl nebo tovární škrábanec je škrábanec a mrzel by tě i na autě (tebe možná ne). Je pravda že vztah k domadělu je jiný než k sériovce, vážit by jsme si měli všech strojů vždyť nám usnadňují život.
Souhlasím s cenou náhradních dílů ale takový je marketing. "Traktor by si měl na opravy vydělat." I u sériových si dokážete spoustu věcí spravit samy. Samozřejmě když se ti vysype převodovka tak tu asi si člověk nespraví ani u domadělu. A nechápu proč Zambro si tu nedokáže obhájit svůj stroj sám a má svého tiskového mluvčího, Jirka K. přece ten traktor nevyráběl. Každopádně se pánové nezlobte za můj názor.
Dobrý den,
Pokud má být individální stavba čehokoliv skutečně na úrovni, není možné to realizovat s nízkým rozpočtem. Proto si nemyslím, že je potřeba svůj traktor obhajovat kvůli vynaloženým financím. Navíc už vůbec není pravidlem, že by vysoký rozpočet na stavbu automaticky znamenal perfektní výsledek.
Pokud byste četl toto vlákno od začátku a hlavně viděl traktor naživo, tak byste zjistil, jakým způsobem je vše vyrobeno a zkonstruováno. Drtivou většinu komponentů jsem navrhoval a vyráběl sám. Nejde tedy o poskládaný stroj ze zakoupených součástek, jak tu někteří zmiňovali.
Budu teď neskromný, nechci se nikoho dotknout, ale jsem přesvědčen, že by málokdo se stejným rozpočtem postavil traktor podobných parametrů a ve stejné kvalitě.
Ano, mohl jsem jít jednodušší cestou a za vynaložené peníze pořídit tovární traktor, ale individuální stavba je individuální stavba....je to můj veliký koníček a splněný sen.
S pozdravem Zambro

Zdravím Zambro,
Já jsem zámečník a dokážu posoudit i podle fotek co se dá vyrobit doma a co ne, vidím že jste moc šikovný a že to nějakej pátek už děláte, taky tomu přispívá dobře vybavená dílna a k tomu rozpočet. Jednoduše řečeno odpovídá to podmínkám. Dobrý, ale nejsem z toho ohromený jako někteří, "jsem tak kritický i k sobě, tak si to neberte osobně". Jen jsem chtěl poukázat na to, že tu všichni nemáme stejné podmínky, proto takové rozdíly. Ano, je pravda, že člověk musí mít i v hlavě. Dovolím si být trochu prorokem, nebude trvat dlouho a někdo Vás Zambro překoná, možná já možná někdo jiný. Ještě bych rád věděl, k čemu je traktor určen? Jestli k tahaní dřeva z lesa, nebo k zemědělským účelům, nebo pro radost?

pitrsss

#201 Nový příspěvek od pitrsss »

pro me je zambro machr co postavil super traktor- za chvily si v teto debate budem merit pera kdo ho ma delsi

BohousSPE

#202 Nový příspěvek od BohousSPE »

Taky se mi moc nelíbí, kam se poslední dobou stáčí tato debata :( Pro mě je Zambro machr a vyrobil moc krásný stroj, tak nevim proč se tu furt řeší otázka peněz :box: Je to čistě jeho věc...a komu se to nelíbí, ať mlčí a neřeší to tady - nevím jakou má Zambro náturu, ale některý ty kecy by člověku mohli vzít i chuť do práce :pohlavek: Já mu moc fandím a hrozně mě zajímá ta jeho dílna....nešlo by hodit pár fotek strojů, co jsou k dispozici? :red:

Brendak

#203 Nový příspěvek od Brendak »

zambro píše:Nazdar chlapi,
o vikendu pekne pocasi, tak pribyly nejake motohodiny.
posilam par fotek a odkaz na kratoucke video

Obrázek

Obrázek

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=2X5H39LcCfA
Ještě že to šlo tak dobře trhat. Když jsem trhal u máti broskve , tak to hrabalo.

Parádní traktor. 8)

zambro

#204 Nový příspěvek od zambro »

Byla to meruňka a už od začátku stála za....., kořeny slabé a nahnilé, proto šla lehko ven.Kdyby byla zdravá tak by se traktor asi kroutil.

Brendak

#205 Nový příspěvek od Brendak »

Já teď likviduju staré meruňky v sadu. Ale nebudu je trhat. Nechám je uříznout pod úrovní terénu a nechám pařez v zemi. Když se to vytrhne , tak je tam kráter jak hrom. Pak se musí ještě přivést hlina na zahrabání. Je to celé hodně pracné. Tady jsem u známého trhal meruňku. http://brendak2.rajce.idnes.cz/Prace_s_ ... Strom1.jpg

Hasič z bývalé práce si doma postavil loď (plachetnicu). Ale to bylo myslím ještě za komunistů. Jezdí s ní po Nových mlýnech.

krajan

#206 Nový příspěvek od krajan »

Lgorner píše:
zambro píše:
Dobrý den,
S pozdravem Zambro

Zdravím Zambro,
Já jsem zámečník a dokážu posoudit i podle fotek co se dá vyrobit doma a co ne, vidím že jste moc šikovný a že to nějakej pátek už děláte, taky tomu přispívá dobře vybavená dílna a k tomu rozpočet. Jednoduše řečeno odpovídá to podmínkám. Dobrý, ale nejsem z toho ohromený jako někteří, "jsem tak kritický i k sobě, tak si to neberte osobně". Jen jsem chtěl poukázat na to, že tu všichni nemáme stejné podmínky, proto takové rozdíly. Ano, je pravda, že člověk musí mít i v hlavě. Dovolím si být trochu prorokem, nebude trvat dlouho a někdo Vás Zambro překoná, možná já možná někdo jiný. Ještě bych rád věděl, k čemu je traktor určen? Jestli k tahaní dřeva z lesa, nebo k zemědělským účelům, nebo pro radost?

No mam dojem ze uz bude treba k prispevkom davat aj dlzku penisu .
Aj ja som Bobika umiestnil na forum nie preto aby som riesil ci ma niekto prekona alebo nie. Uprimne si myslin ze medzi zelenym a cervenym je rozdiel .
Bohuzial moj traktor by si na privese za autom neodviezol . Traktor je stroj co musi mat aj vahu aj sirku aj velke kolesa aj ...
Ja som tiez kriticky k sebe a zambro vyzera ako TRAKTOR .Je vidiet ze konstrukter okrem technickeho prevedenia donho dal aj kus svojeho srdca (toho technickeho ) a musi ho to velmi bavit.
Este si asi nezazil ako ta naplnena vlecka prehodila do kanala , alebo ked ides dole kopcom a nedokazes zabrzdit , alebo zistis ze sedis na diferaku v jame . Osobne si myslim ze je rozdiel ked je nieco pekne a ked je pekne a este aj funkcne .
Ale ako som povedal kazdy stavia ake ma moznosti a schopnosti a hlavne aj ake bude jeho vyuzitie .
Faktom je ze niektori by si mohli s vonkajsim vzhladom trocha pohrat (trocha plechu , farby atd )
Najdolezitejsim prvkom na traktore aj tak nie je farba ani kapota ani vela podobnych veci ale SOFER .
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2

JPL

#207 Nový příspěvek od JPL »

zdravim chcel by som sa spytat jako je spojeny motor zetor z prevodovkou v3s vidim tam tusim prirubu z v3s

zambro

#208 Nový příspěvek od zambro »

JPL píše:zdravim chcel by som sa spytat jako je spojeny motor zetor z prevodovkou v3s vidim tam tusim prirubu z v3s
Zdar,vidíš dobře, je tam příruba v3s a ještě mezipříruba mezi motorem a tou mezipřírubou. :friends:

JPL

#209 Nový příspěvek od JPL »

tiez mam taky plan spojit zetor a v3s ,a nahodou vykres tej medzipriruby nemas ze by som to tu niekomu skusil dat vyrobit :friends: co sa tam este preraba asi lamela a dalej netusim

zambro

#210 Nový příspěvek od zambro »

Bohužel,výkres nemám,ještě se musí upravit setrvačník,lamela a nastavit spojkovou hřídel.Je to dost náročná práce i když na to máš vybavení.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“