Dobrý den,Lgorner píše:S Jirkou K. nemůžu až tak zcela souhlasit, myslím si že je tu dost schopných konstruktérů kteří dokážou postavit podobný traktor ale jsou limitováni rozpočtem. to se pak staví traktor když nemusíš brát ohledy na to kolik to bude stát, takže já ho hodnotím průměrně. Co se týká traktoriády sám jsem byl svědkem kdy Zetor 30 po rekonstrukci vypadal jako by vyjel z továrny strhl na sebe veškerou pozornost, prostě paráda. Moje inspirace taky částečně pochází z továrnách traktorů a někteří používají tovární části pro stavbu. Takže pánové respekt i k továrním traktorům. Pokud by ti bylo Jirko K. lito ušpinit nebo poškrábat takový traktor tak si ho nech zarámečkovat a choď se na jej koukat, stroj je na práci a ne na parádu. Pokud si toho stroje vážíš tak je jedno jestli je domaděl nebo tovární škrábanec je škrábanec a mrzel by tě i na autě (tebe možná ne). Je pravda že vztah k domadělu je jiný než k sériovce, vážit by jsme si měli všech strojů vždyť nám usnadňují život.
Souhlasím s cenou náhradních dílů ale takový je marketing. "Traktor by si měl na opravy vydělat." I u sériových si dokážete spoustu věcí spravit samy. Samozřejmě když se ti vysype převodovka tak tu asi si člověk nespraví ani u domadělu. A nechápu proč Zambro si tu nedokáže obhájit svůj stroj sám a má svého tiskového mluvčího, Jirka K. přece ten traktor nevyráběl. Každopádně se pánové nezlobte za můj názor.
respektuji Váš názor, ALE...
Pokud má být individální stavba čehokoliv skutečně na úrovni, není možné to realizovat s nízkým rozpočtem. Proto si nemyslím, že je potřeba svůj traktor obhajovat kvůli vynaloženým financím. Navíc už vůbec není pravidlem, že by vysoký rozpočet na stavbu automaticky znamenal perfektní výsledek.
Pokud byste četl toto vlákno od začátku a hlavně viděl traktor naživo, tak byste zjistil, jakým způsobem je vše vyrobeno a zkonstruováno. Drtivou většinu komponentů jsem navrhoval a vyráběl sám. Nejde tedy o poskládaný stroj ze zakoupených součástek, jak tu někteří zmiňovali.
Budu teď neskromný, nechci se nikoho dotknout, ale jsem přesvědčen, že by málokdo se stejným rozpočtem postavil traktor podobných parametrů a ve stejné kvalitě.
Ano, mohl jsem jít jednodušší cestou a za vynaložené peníze pořídit tovární traktor, ale individuální stavba je individuální stavba....je to můj veliký koníček a splněný sen.
S pozdravem Zambro