Crystal STS

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
dejva105

Re: Crystal STS

#196 Nový příspěvek od dejva105 »

Proběhlo testování? Tak sem přidej nějaké fotky nebo video! 8) Jak jsi spokojený s motorem? Je to podle tvých představ? :)

Samotného mě to bude zajímat, jak to porovnáš s Avií 8) Jestli lepší nebo horší nebo třeba na stejno ;-)

Míša Bourák

#197 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Zdarec,fotky a video určitě bude co nejdřív.Zatím jsem to ''proháněl'' jen po dvoře,takže žádné hektary.
Prozatím jsem zkusil naložit bednu se železem(cca 500-600kg) do auta.Musel sem ubrat na tlaku hydrauliky,protože mě motor zhasínal.A musím vyměnit podavací čerpadlo na naftu;nějak se jí nechce tlačit :vztek: .
Co se týče prvních dojmů tak jsou zatím pozityvní 8) .Na nejnišší rychlostní stupeň je to rychlejší než to bylo,což mě docela vyhovuje.A hlavně to čerpadlo na klice je užasný,zvlášť se zdviškou v šavlích;při vyšláplé spojce s ní můžu dělat co chci,to předtím nešlo když bylo čerpadlo hydrauliky na převodovce 8) .
No a už podle toho zvuku(motoru Zetor) si člověk připadá jak na traktoru. :smich: :smich: :smich:
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň

dejva105

#198 Nový příspěvek od dejva105 »

Ty podávací čerpadla, to je pořád vykocený :smich: Já už jsem to na Sršňovi spravoval asi 3x a teď budu dávat taky nový 8)

To čerpadlo na klice mám taky, ale není zapojený..takže nemám možnost posoudit, ale asi to bude dobrý, když to říkáš ;-) Zvuk motoru Zetor je prostě nepřekonatelné :smich: ;-)

Docela mě bude zajímat, až to budeš pořádně testovat, jaký to bude v porovnání s Avií :)

Chose11

#199 Nový příspěvek od Chose11 »

Ahoj, chtěl bych si postavit traktůrek dost podobným způsobem jako ty, koukám a kopíruji pokud ti to nevadí. Mám motor tříválec Slavia a chci na něj naroubovat V3S převodovku s rozvodovkou a V3S zadní nápravu, kola 9,5-24. Podle výpočtů se mi to zdá docela rychlé, jak se to zdá tobě? Už to máš vyzkoušené v poli, nebo v lese?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Míša Bourák

#200 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Chose11 píše:Ahoj, chtěl bych si postavit traktůrek dost podobným způsobem jako ty, koukám a kopíruji pokud ti to nevadí. Mám motor tříválec Slavia a chci na něj naroubovat V3S převodovku s rozvodovkou a V3S zadní nápravu, kola 9,5-24. Podle výpočtů se mi to zdá docela rychlé, jak se to zdá tobě? Už to máš vyzkoušené v poli, nebo v lese?
Zdarec,vůbec mi to nevadí,kopíruj si co chceš,když ti to k něčemu bude ;-)
Tříválec jsem tam chtěl dávat taky ale potom se naskytla 5501 tak bylo jasno a dneska už sem rád,že sem tam tu 3001 nedával :ano: .Jinak převodovka V3S je úžasná věc,za předpokladu,že se s ní naučíš řadit;mě to problémy nedělá.
Kola mám 24'' taky a dokonce 14,9-24.
Co se zkoušení týče,tak něco už se s tím dělalo.Asi před měsícem brambory (cca 2,5ha).Nedávno byl také v lese ale jen s malým vlekem;a zatím vše v pohodě.
Tady jsou brambory,tak si rychlost domysli( je tam malá dvojka):http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 15&t=58287
Kdyby něco tak se ptej 8)

Chose11

#201 Nový příspěvek od Chose11 »

pročpak jsi rád že jsi tam nedal tříválec, myslíš že to nebude mít výkon?

Míša Bourák

#202 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Chose11 píše:pročpak jsi rád že jsi tam nedal tříválec, myslíš že to nebude mít výkon?

:-/ :-/ :-/ to já nevím jestli bude dost silnej,nevím co s ním hodláš dělat
Když sem dělal přestavnu já,tak mě každej odrazoval od zetora,že je slabší než avia atd..
A teď když tam je bych už neměnil.
Dal bych tam 4001 a výšší,hlavně ne aviu ,to je můj osobní názor a ne každý s ním musí souhlasit.

Chose11

#203 Nový příspěvek od Chose11 »

No nahlodal jsi mne k pochybám, zda tříválec není slabý, na druhou stranu nechci dvoutunový těžký traktor, to už si můžu koupit rovnou něco jako Supra 50 s dostatečným výkonem, chci co nejmenší, nejkratší 4x4 s hydraulikou a vývodovým hřídelem, nebudu tahat devítitunu ani trhat skály. Mám v plánu obdělávat políčko u domu, navozit dřevo z lesa, v zimě odhrnovat sníh, vyrobit naviják a štípačku.

Míša Bourák

#204 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Chose11 píše:No nahlodal jsi mne k pochybám, zda tříválec není slabý, na druhou stranu nechci dvoutunový těžký traktor, to už si můžu koupit rovnou něco jako Supra 50 s dostatečným výkonem, chci co nejmenší, nejkratší 4x4 s hydraulikou a vývodovým hřídelem, nebudu tahat devítitunu ani trhat skály. Mám v plánu obdělávat políčko u domu, navozit dřevo z lesa, v zimě odhrnovat sníh, vyrobit naviják a štípačku.
To by možná bylo i rozumnější,ten Supr 50 8) .Protože s komponenty co si říkal seš na těch dvou tunách jak nic.
Konec,konců si psal,že chceš něco jak mám já,a to si myslíš,že to všechno váží tunu.
Zkus počítat; jenom zadní náprava má přes 300kg(bez kol) a jestli chceš i předek s V3S,tak ještě jednou tolik,převodovka 230kg,motor čtyřválec zetor 420kg,sem zatím na nějakých 1300kg; a kde máš rám,náplně kola(popř,závaží do kol),TBZ atd...
Ono se to nastřádá :wink: .
:hm: A ještě s ním do lesa s navijákem; :hm: to už by ten stroj něco vážit asi měl aby ten výkon nějak přenesl.

Chose11

#205 Nový příspěvek od Chose11 »

trochu to poopravím, mám vzduchem chlazenou Slavii tříválec- 260kg+ převodovka s přídavnou 320kg + zadní náprava V3S 300 kg, přední Gaz 69 50kg+ kola 150kg, rám cca 100kg+ nádrž, baterka, ramena, atd do 300kg- vychází mi to odhadem kolem 1,5 tuny

Míša Bourák

#206 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Chose11 píše:trochu to poopravím, mám vzduchem chlazenou Slavii tříválec- 260kg+ převodovka s přídavnou 320kg + zadní náprava V3S 300 kg, přední Gaz 69 50kg+ kola 150kg, rám cca 100kg+ nádrž, baterka, ramena, atd do 300kg- vychází mi to odhadem kolem 1,5 tuny
No vidíš jak to máš krásně spočítané 8) 8) 8) , ono to ve finále vyjde trochu jinak ale to poznáš sám.
Tak teď už začít jenom stavět a tvořit,ne? :prace: :prace: :prace:

Chose11

#207 Nový příspěvek od Chose11 »

samozřejmě že máš pravdu že nakonec nějaký to kilíčko přibyde 8) 8) 8) no jak zamrzne,bude zorané pole a venku se nebude moci nic dělat, půjde se na to :)

Míša Bourák

#208 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Chose11 píše: no jak zamrzne,bude zorané pole a venku se nebude moci nic dělat, půjde se na to :)
Nápodobně :)
Až bude zoráno,musím se do toho taky pustit.Čeká mě udělat konečně ta elektrika.No a mám v plánu přes zimu :prace: čelní nakladač :prace: ,tak uvidíme.
Vždycky si říkám,že přez zimu ten stroj není tak potřeba a ono je to přesně naopak :pistol: .Hlavně na ten sníh,pokud teda člověk nechce běhat kolem baráku s lopatou.

Toreto

#209 Nový příspěvek od Toreto »

Teším sa na fotečky čelnaku 8)
Kurnik už by som mal aj ja čosi začat robit zima sa blízi a začal som nato vsetko akosi :zadek:

zambro

#210 Nový příspěvek od zambro »

Zdravím Tě kolego,chci se zeptat jak Ti chodí řízení s tou 100 orstou.Pomalu se k tomu taky dostávám tak sháním informace.Taky se mi líbí ten tvůj způsob(servočerpadlo origo
zetor,orsta,pístnice)samostatný okruh.Zadní hydrauliku a čelák chci plnit větším čerpadlem umístěném proti klikovce jako to máš Ty Díky.

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“