Traktor z považia
-
Re: Traktor z považia
tak tu je subena foto toho kolesa trocha sa to poodieralo
ale zato sa mi dnes podarilo veeelmi lacno zohnat dve kolesa 16"
ale zato sa mi dnes podarilo veeelmi lacno zohnat dve kolesa 16"
-
dnes zavezene kolesa ku sustružnikovy a vypichnutie sredou aby som ichmohol prevariť a ešte aj upraviť kardan z v3s no aešte zohnať ten kardanovy križ a tie učka čo držia križ
no dnes som dovaril niake vystuhy a začal som trocha natierať tak ked uš bude stať na kolesach uš bude aj čiastočne v laku
no dnes som dovaril niake vystuhy a začal som trocha natierať tak ked uš bude stať na kolesach uš bude aj čiastočne v laku
to hned potěší když se prace začnou dávat do finiše
-
takže dnes nastal problem po nahodeni traktora na kolesami bolo do je tammoc velky rozdiel medzi predkom a zadkom cca 13cm
takže musi nastať uprava ramu ako bolo pripominane trocha vychšie ale touto upravou nastne dalši problem a to že mi uš nevyda dať kardan na priamo na napravu musim tam urobyť bud retazovy prevod alebo tam dať daku redukčnu prevodovku
ja som skorej radšej za tu radukčnu prevodovku z gaza 69 , chcel by som tam tu aby som znej mohol vyviesť vyvod na navijak
neviem čo mam momentalne urobiť lebo jedine retazove kolesa čo mam ju duplexove z rozvodov škody 120
takže musi nastať uprava ramu ako bolo pripominane trocha vychšie ale touto upravou nastne dalši problem a to že mi uš nevyda dať kardan na priamo na napravu musim tam urobyť bud retazovy prevod alebo tam dať daku redukčnu prevodovku
ja som skorej radšej za tu radukčnu prevodovku z gaza 69 , chcel by som tam tu aby som znej mohol vyviesť vyvod na navijak
neviem čo mam momentalne urobiť lebo jedine retazove kolesa čo mam ju duplexove z rozvodov škody 120
Daj tam redukčku z v3s ky račej. Budeš to mat origo.
- microhummer
Řetěz nee , jakoukoliv redučku, jestli můžu poradit.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
-
z v3s sa mi zda zbytočne velka uvidim ako bude dostupna niaka redukčna prevodovka na ktorej by sa dal zaradiť neutral potreboval by som to koli pohonu na navijak
takto pred rokom som predával zo samurajapeter bendr píše:z v3s sa mi zda zbytočne velka uvidim ako bude dostupna niaka redukčna prevodovka na ktorej by sa dal zaradiť neutral potreboval by som to koli pohonu na navijak
už je davno fuč. ale retaz tam nedavaj ...
-
no jo škoda toho možno že sa niečo rozumne vyrieši tieš by som sa tej retaze najradšej vyhol
...já nevím ,proč všichni máte averzi k řetězovému převodu. Je to konstrukční prvek jako každý jiný.
Vhodně zvolená velikost řetězu je mnohokrát lepší a jednodužší ,než nějaká neforemná převodovka...
Vhodně zvolená velikost řetězu je mnohokrát lepší a jednodužší ,než nějaká neforemná převodovka...
-
ako ja viem že spravne nadimenzovany retazovy prevod je na udržbu omnoho jednoduchši ako daka prevodovka do ktorej sa taško zhanaju nahradne diely , a ked sa zoženu tak draho ... na retazovom prevode akerat tak niake ložisko samostatna retaz a ozubene kolesa nič viac všetko lachko zohnatelne ale ja potrebujem to niako vyriešiť tak aby som mohol odpojiť zadnu napravu aby z druheho vyvodu z prevodovky na poloos na fordackej prevodovke mohol pohanať navijak a neiem či by bolo štastne riešenie davať predten retazovy prevod zubovu spojku ?
ja osobne bych tam dal redukčnu z v3s je to kus poctiveho železa asi 120 Kg. ta tvoja kozička potrebuje aj trochu váhu aby neostala hrabať na každom kravskom lajne
- microhummer
Ahoj.Vladimír2 píše:...já nevím ,proč všichni máte averzi k řetězovému převodu. Je to konstrukční prvek jako každý jiný.
To máš sice pravdu, ale pokud je řetěz v olejové lázni.Zkušenosti z motorek-řetěz každý rok nový stejně jako rozeta a sekundární kolečko, a taky hlučnost a nutnost napínání, pak už je složitější vše utěsnit aby to nepouštělo olej.U traktoru se mi zdá lepší použít redukční skříň.Ale to je jen můj názor.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
...pro účel ,který potřebuje Peter , je určitě vhodnější převodovka ,to je bez diskuze. Ale řetěz není jen motorka. Možná by jsi se divil ,kde všude je ,ani o tom nevíš.microhummer píše:Ahoj.Vladimír2 píše:...já nevím ,proč všichni máte averzi k řetězovému převodu. Je to konstrukční prvek jako každý jiný...
To máš sice pravdu, ale pokud je řetěz v olejové lázni.Zkušenosti z motorek-řetěz každý rok nový stejně jako rozeta a sekundární kolečko, a taky hlučnost a nutnost napínání, pak už je složitější vše utěsnit aby to nepouštělo olej.U traktoru se mi zdá lepší použít redukční skříň.Ale to je jen můj názor.
Nevieš oniekom kto by mal dobrý chladič z AVIE na predaj? Za rozumnu cenu?