Traktor z považia

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
peter bendr

Re: Traktor z považia

#196 Nový příspěvek od peter bendr »

tak tu je subena foto toho kolesa trocha sa to poodieralo :vztek:
ale zato sa mi dnes podarilo veeelmi lacno zohnat dve kolesa 16" :wink:
Přílohy
koleso hotove.JPG
kolesa 16.JPG

peter bendr

#197 Nový příspěvek od peter bendr »

dnes zavezene kolesa ku sustružnikovy a vypichnutie sredou aby som ichmohol prevariť a ešte aj upraviť kardan z v3s :prace: no aešte zohnať ten kardanovy križ a tie učka čo držia križ :pohar:
no dnes som dovaril niake vystuhy a začal som trocha natierať tak ked uš bude stať na kolesach uš bude aj čiastočne v laku ;-)

Angel

#198 Nový příspěvek od Angel »

to hned potěší když se prace začnou dávat do finiše 8)

peter bendr

#199 Nový příspěvek od peter bendr »

takže dnes nastal problem po nahodeni traktora na kolesami bolo do :'( :'( je tammoc velky rozdiel medzi predkom a zadkom cca 13cm :vztek: :vztek:
takže musi nastať uprava ramu ako bolo pripominane trocha vychšie :friends: ale touto upravou nastne dalši problem :vztek: a to že mi uš nevyda dať kardan na priamo na napravu :vztek: musim tam urobyť bud retazovy prevod alebo tam dať daku redukčnu prevodovku :prace: :zapomel:
ja som skorej radšej za tu radukčnu prevodovku z gaza 69 , chcel by som tam tu aby som znej mohol vyviesť vyvod na navijak :prace:

neviem čo mam momentalne urobiť lebo jedine retazove kolesa čo mam ju duplexove z rozvodov škody 120 :vztek:

Toreto

#200 Nový příspěvek od Toreto »

Daj tam redukčku z v3s ky račej. 8) Budeš to mat origo.

microhummer

#201 Nový příspěvek od microhummer »

Řetěz nee :tyty: , jakoukoliv redučku, jestli můžu poradit.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

peter bendr

#202 Nový příspěvek od peter bendr »

z v3s sa mi zda zbytočne velka :zapomel: uvidim ako bude dostupna niaka redukčna prevodovka na ktorej by sa dal zaradiť neutral potreboval by som to koli pohonu na navijak :prace:

Toreto

#203 Nový příspěvek od Toreto »

peter bendr píše:z v3s sa mi zda zbytočne velka :zapomel: uvidim ako bude dostupna niaka redukčna prevodovka na ktorej by sa dal zaradiť neutral potreboval by som to koli pohonu na navijak :prace:
takto pred rokom som predával zo samuraja :-/ :friends:
už je davno fuč. ale retaz tam nedavaj ...

peter bendr

#204 Nový příspěvek od peter bendr »

no jo škoda toho možno že sa niečo rozumne vyrieši :prace: tieš by som sa tej retaze najradšej vyhol :pistol:

Vladimír2

#205 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...já nevím ,proč všichni máte averzi k řetězovému převodu. Je to konstrukční prvek jako každý jiný.
Vhodně zvolená velikost řetězu je mnohokrát lepší a jednodužší ,než nějaká neforemná převodovka...

peter bendr

#206 Nový příspěvek od peter bendr »

ako ja viem že spravne nadimenzovany retazovy prevod je na udržbu omnoho jednoduchši ako daka prevodovka do ktorej sa taško zhanaju nahradne diely , a ked sa zoženu tak draho ... :vztek: na retazovom prevode akerat tak niake ložisko samostatna retaz a ozubene kolesa nič viac všetko lachko zohnatelne 8) ale ja potrebujem to niako vyriešiť tak aby som mohol odpojiť zadnu napravu aby z druheho vyvodu z prevodovky na poloos na fordackej prevodovke mohol pohanať navijak a neiem či by bolo štastne riešenie davať predten retazovy prevod zubovu spojku ? :prace:

harijaro

#207 Nový příspěvek od harijaro »

ja osobne bych tam dal redukčnu z v3s je to kus poctiveho železa asi 120 Kg. ta tvoja kozička potrebuje aj trochu váhu aby neostala hrabať na každom kravskom lajne :smich:

microhummer

#208 Nový příspěvek od microhummer »

Vladimír2 píše:...já nevím ,proč všichni máte averzi k řetězovému převodu. Je to konstrukční prvek jako každý jiný.
Vhodně zvolená velikost řetězu je mnohokrát lepší a jednodužší ,než nějaká neforemná převodovka...
Ahoj.
To máš sice pravdu, ale pokud je řetěz v olejové lázni.Zkušenosti z motorek-řetěz každý rok nový stejně jako rozeta a sekundární kolečko, a taky hlučnost a nutnost napínání, pak už je složitější vše utěsnit aby to nepouštělo olej.U traktoru se mi zdá lepší použít redukční skříň.Ale to je jen můj názor. :friends:
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

Vladimír2

#209 Nový příspěvek od Vladimír2 »

microhummer píše:
Vladimír2 píše:...já nevím ,proč všichni máte averzi k řetězovému převodu. Je to konstrukční prvek jako každý jiný...
Ahoj.
To máš sice pravdu, ale pokud je řetěz v olejové lázni.Zkušenosti z motorek-řetěz každý rok nový stejně jako rozeta a sekundární kolečko, a taky hlučnost a nutnost napínání, pak už je složitější vše utěsnit aby to nepouštělo olej.U traktoru se mi zdá lepší použít redukční skříň.Ale to je jen můj názor. :friends:
...pro účel ,který potřebuje Peter , je určitě vhodnější převodovka ,to je bez diskuze. :ano: Ale řetěz není jen motorka. Možná by jsi se divil ,kde všude je ,ani o tom nevíš. :friends:

Toreto

#210 Nový příspěvek od Toreto »

Nevieš oniekom kto by mal dobrý chladič z AVIE na predaj? Za rozumnu cenu?

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“