Stavba traktoru ZAMBRO

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Lgorner
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba traktoru ZAMBRO

#181 Nový příspěvek od Lgorner »

S Jirkou K. nemůžu až tak zcela souhlasit, myslím si že je tu dost schopných konstruktérů kteří dokážou postavit podobný traktor ale jsou limitováni rozpočtem. to se pak staví traktor když nemusíš brát ohledy na to kolik to bude stát, takže já ho hodnotím průměrně. Co se týká traktoriády sám jsem byl svědkem kdy Zetor 30 po rekonstrukci vypadal jako by vyjel z továrny strhl na sebe veškerou pozornost, prostě paráda. Moje inspirace taky částečně pochází z továrnách traktorů a někteří používají tovární části pro stavbu. Takže pánové respekt i k továrním traktorům. Pokud by ti bylo Jirko K. lito ušpinit nebo poškrábat takový traktor tak si ho nech zarámečkovat a choď se na jej koukat, stroj je na práci a ne na parádu. Pokud si toho stroje vážíš tak je jedno jestli je domaděl nebo tovární škrábanec je škrábanec a mrzel by tě i na autě (tebe možná ne). Je pravda že vztah k domadělu je jiný než k sériovce, vážit by jsme si měli všech strojů vždyť nám usnadňují život.
Souhlasím s cenou náhradních dílů ale takový je marketing. "Traktor by si měl na opravy vydělat." I u sériových si dokážete spoustu věcí spravit samy. Samozřejmě když se ti vysype převodovka tak tu asi si člověk nespraví ani u domadělu. A nechápu proč Zambro si tu nedokáže obhájit svůj stroj sám a má svého tiskového mluvčího, Jirka K. přece ten traktor nevyráběl. Každopádně se pánové nezlobte za můj názor.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#182 Nový příspěvek od Ondras83 »

ono to neni jen o financich, ale o pouziti hlavy, co kde jak udelat, co a jak pouzit nebo co a jak vymyslet :)

kdejakou vyztuhu nekdo dokaze udelat pekne z jeklu s nejakyma pouzdrama, nekdo trubku se splaclejma koncema a dirou a nekdo necha vypalit kus plochace v peknym tvaru a vypada to vkusne :) samozrejme za ty 200tis se da koupit uz seriovka, ale na vlastni oci muzu rict, ze tenhle traktor je postavenej od zacatku uplne paradne a poradne bez zbytecnych psich kusu s materialem, svareckou a flexou :)

pawka

#183 Nový příspěvek od pawka »

taky to je o času a možnostech a stim skrytymi financemi,tzn kdyz za me ostatni udela jinej a mam dobry stroj. moznosti .-) neřešte to a bežte kutit!
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

workoholik

#184 Nový příspěvek od workoholik »

pawka píše:taky to je o času a možnostech a stim skrytymi financemi,tzn kdyz za me ostatni udela jinej a mam dobry stroj. moznosti .-) neřešte to a bežte kutit!
Súhlasím s tebou...., ale včera som pozeral ceny tých japonských malotraktorov, že 2500éčok. Rozmýšľam, či sa mi oplatí dorobiť nový traktor z gazíku. Či ho vôbec potom niekto bude chcieť. Lebo Bobino na predaj nebude, to viem isto a dva traktory doma nepotrebujem :-/

Jirka K

#185 Nový příspěvek od Jirka K »

Laťka průměrného traktoru hodnoceného na této straně od LGORNER je tedy nasazena podle mne hodně vysoko.Tovární stroje jsou tovární stroje.Tam je to o něčem jiném.Tady je to o domácí výrobě.Vyrobit takovýto traktor za rok v tomto provedení,když nepočítám lak a další dodělávky je podle mne dílo mistra a ne zdejší průměr.Viděl jsem letos na traktoriádě traktor postavený od náctiletého kluka za týden a s ním nakonec mohl být smrťák,protože mu spadl spolujezdec pod kolo,když se utrhla sedačka.Sám jsem to viděl a bavil se s jeho dědou,který mi tu jeho výrobu popsal.Tam by mne zajímalo hodnocení provedení.Fotku ale nemám.Na další traktoriádě jsem vyslechl názor,že by všem majitelům domadělů tam měli sebrat řidičáky a veterány s domadělama ihned odvážet do šrotu.Ty veteráni byly většiou podstatně lépe udržovaný,než normální provozky typu 77.Každý má jiný názor.Tento člověk na traktoriádě neměl co dělat a mohl se jít kochat k prodejcům nových strojů pro většinu nedostupných,pokud nejsou schopni dostat nový stroj na dotaci.Já jsem se na traktoriádě nikdy neumístnil oproti tomuto traktoru Zambro,nebo pěkné práci Lgornera,kteří vyhráli poháry.Traktor mám samozřejmě odřený od větví z lesa a auto taky,protože i s ním do lesa jezdím tahat stromy,nebo špalíkovač.Gazela 4x4 a Starex 4x4.Mluvčí ale nejsem.

JPL

#186 Nový příspěvek od JPL »

zambro píše:Zdravím fandy čtyřkolových pomocníků.
Chci vám ukázat výsledky mé dosavadní roční práce. Začátek stavby prosinec 2012.

Motor: Zetor 6901
Nápravy: V3S
Převodovka: V3S
Vyrovnávací převod: domácí výroba
Řízení: Orsta (zatím není)
Brzdy: mechanické
zadní hydraulika
v budoucnu čelní nakladač, kabina

Obrázek
co to mas za kolesa v predu
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

kopr

#187 Nový příspěvek od kopr »

Docela mě zarážejí zdejší komentáře :-/ Jeden z nejlepších traktorů na foru a toto? Kdo dělal něco podobného dobře ví co některý věci stojí a nemluvim o probdělích nocích a stráveném času.
Já bych spíše majitele obdivoval a at si říká kdo chce co chce jde spíš o ten čas a zálibu než o peníze. Další věc je co traktor vydrží a hlavně jak dlouho :)
Ale těžko to tady vysvětlovat a doufám že majitele tyto komentáře neodradí. Protože kdo traktor viděl na živo ví o čem píšu. A ty homady lidí, který ho na akcích obdivují to mluví za vše. :friends:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#188 Nový příspěvek od Ondras83 »

presne tak...on je domadel a domadel

http://postimg.cc/image/r0kmmddx1/ treba tohle je taky domadel a mnooohem levnejsi, ALE...

zambro

#189 Nový příspěvek od zambro »

Nazdar chlapi,
o vikendu pekne pocasi, tak pribyly nejake motohodiny.
posilam par fotek a odkaz na kratoucke video

Obrázek

Obrázek

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=2X5H39LcCfA

kopr

#190 Nový příspěvek od kopr »

Práce mu sluší 8)

workoholik

#191 Nový příspěvek od workoholik »

kopr píše:Docela mě zarážejí zdejší komentáře :-/ Jeden z nejlepších traktorů na foru a toto? Kdo dělal něco podobného dobře ví co některý věci stojí a nemluvim o probdělích nocích a stráveném času.
Já bych spíše majitele obdivoval a at si říká kdo chce co chce jde spíš o ten čas a zálibu než o peníze. Další věc je co traktor vydrží a hlavně jak dlouho :)
Ale těžko to tady vysvětlovat a doufám že majitele tyto komentáře neodradí. Protože kdo traktor viděl na živo ví o čem píšu. A ty homady lidí, který ho na akcích obdivují to mluví za vše. :friends:
Ja som sa len spýtal na cenu , koľko to asi tak vyjde. Nemyslel som tým nič zlého. Naopak autor má môj plný obdiv. Traktor som nevidel naživo, ale aj tak je vidieť, že sa pomaznal s každým detailom. Zambro, ospravedlňujem sa. :friends: Pre ostatných, bol by som naozaj rád, keby ste začali vychutnávať krásu tohto traktora a autorovi uznali to čo mu právom patrí. Dúfam, že sa to týmto mojim príspevkom skončí. :(

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#192 Nový příspěvek od Ondras83 »

tady neni co dodat...snad jen: pekna lod :D

cartmanxv

#193 Nový příspěvek od cartmanxv »

Teď jsem objevil toto vlákno a docela mi spadla čelist, za mě teda nejlepší domaděl na fóru.
A to uchycení přední nápravy se mi jeví jako geniální 8)
Taky jsem postavil 3 domaděly, ale tomuto jsem se ani nepřiblížil (ale svoji práci odvedli vždy bez problémů), před Zambrem smekám a vysekávám poklonu.
Tak dlouho jsem si stavěl malotraktory, až jsem si koupil Zetor.....
Zetor 5718

Hraboš

#194 Nový příspěvek od Hraboš »

Moc pěkná souprava a traktor člunu ostudu určitě neudělá ! 8)

pedro643

#195 Nový příspěvek od pedro643 »

Radosť sa pozerať. Pastva nielen pre oči ale aj pre dušu 8)

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“