Crystal STS

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
rezis

Re: Crystal STS

#181 Nový příspěvek od rezis »

Sem tam se stane že zadkem trefíš díru, nebo naopak pařez. A pak se to sekne o předek.
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

murár

#182 Nový příspěvek od murár »

Míša Bourák píše:
Daddy píše:
Míša Bourák píše:Jen pro zajímavost;horní hrana přední kapoty je 170cm od země.
Tak to už je docela hodně :shock: ! Kolik měříš? Vidíš tam vůbec? - třeba do chladiče? :)
Ale náprava je pěkná - to ano! :ano:
S tím problém nebude,měřím 195cm 8)
Dnes jsem vrtal díry na uchycení napravy,tak jsem to ještě vyfotil na kolech 6,00-16.Náprava je už napevno.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ja by som tu napravu posadil viac do tých Ičiek! Vyrezať pár cm, podla toho koľko máš medzi kardanom a olejovov vanov. Ja mám vpredu pneu 9,5-24 a vyšku mam +-160cm a to mám ine uchytenie nápravy.

Toreto

#183 Nový příspěvek od Toreto »

Tá predná náprava je 8) Hned by som ju bral do mojho :smich:
Dopredu by som dal 15:3" Mitas (UNC a pod.) ;-)

Cchel by som ta popridt či by si vytočil kolesa do plného rajdu ( to je jedno do ktorej strany. a spravil fotku z predu - potrebujem predstavu. :help:

Míša Bourák

#184 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Toreto píše:Tá predná náprava je 8) Hned by som ju bral do mojho :smich:

Cchel by som ta popridt či by si vytočil kolesa do plného rajdu ( to je jedno do ktorej strany. a spravil fotku z predu - potrebujem predstavu. :help:

Vyfotit to určitě můžu,ale na velikosti rejdu se nic nezměnilo :tyty:
ZETOR TRACTORS a.s. Brno-Líšeň

Toreto

#185 Nový příspěvek od Toreto »

Míša Bourák píše:
Toreto píše:Tá predná náprava je 8) Hned by som ju bral do mojho :smich:

Vyfotit to určitě můžu,ale na velikosti rejdu se nic nezměnilo :tyty:

Dík :friends:

Míša Bourák

#186 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Tak se zase něco pohlo dopředu :bryle:
Dodělal jsem konečně čerpadlo na hydrauliku.Ocelovou řemenici na Zetor jsem nemohl sehnat,ale podařilo se mi najít alespoň litinovou,určenou pro motory UŘ-I.;vybavené předním vývodovým hřídelem.Kuželová vložka je nová;zarazila mě teda cena ale co naděláme :'( ,matka i se zajišťovacím podložkou je taky nová.
A nějaké to foto:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Angel

#187 Nový příspěvek od Angel »

pěkné řešení 8) jen jak si to vystředil ? nebude to házet když je to ke klice takto na tvrdo?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#188 Nový příspěvek od Terablick »

Ty bláho. Tak to je paráda 8) Ten chladič vykouslej... Parádní příruba... Uvnitř je zubová spojka nebo jen převlečnej tisícihran? Toho vystředění bych se asi taky trochu bál. Tam jde o desetiny mm :-/ Ale je to parádní :ano:
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Míša Bourák

#189 Nový příspěvek od Míša Bourák »

Ta Zetorácká řemenice má v sobě osazení a dva vodící kolíky,takže podle toho jsem si vytočil unašeč :bryle: .Vše je svařované na soustruhu a vše má své osazení.Dále je to spojené přes tisícihran který má dostatečnou vůli na hřídely(už asi s výroby).
A je tam ještě pomocné ložisko;hned u řemenice.Měl jsem to už nastartované a čerpadlo bylo v klidu,nijak se netřepalo ani nevybrovalo.
Je to zatím zkušební řešení,v tom nejhorším případě to schytá čerpadlo,kterých je všude mraky,tak uvidíme. :vysvetlit:
A chladič...?? Ten už nemohl jít nahoru,protože tam už zase vadí sací potrubí,třeba časem dojde na Zetoráckej chladič.
Letoval to kamoš cínem a měděným plechem.
Teď dělám na nádrži hydrauliky,bude to asi na 25L tak dofám že se nebude přehřívat,jinak bych musel doplnit ještě chladič.
Brzy už bude snad start i se zapojenou hydraulikou,tak jsem zvědav jak bude vše fungovat.

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#190 Nový příspěvek od Terablick »

Tak to jo :). Tak ať slouží :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Míša Bourák

#191 Nový příspěvek od Míša Bourák »

:prace: :prace: :prace: :prace:
....hydraulika se blíží do finiše 8) .Pokusil jsem se co nejvíc dát do trubek,je to teda pracnější ale zato nezničitelné.Těď už mi zbývá jen uzavřít nádrž hydrauliky a pustit se do rozvodu vzduchu.
Malá ochutnávka včerejší a dnešní činnosti:

po delší době jsem si osvěžil svařovaní autogenem :)
ObrázekObrázekObrázekObrázek

...podařilo se mi sehnat boční síťky motoru s Crystala 8)
Obrázek

zambro

#192 Nový příspěvek od zambro »

Zdravím Tě kolego, máš můj obdiv je vidět že jsi koumák.Taky se o něco podobného pokouším a potřeboval bych několik rad. CHci spojit motor zetor s převodovkou v3s.O kolik mm jsi ubral setrvačník?Z Tvých obrázků je vidět příuba mezi motorem a převodovkou(odhaduji tl. 15mm),tím pádem si musel vyříznout tu mezipřírubu V3s dole aby se vešla vana motoru? Potom je tam ještě vložená druhá slabší příruba(tl12mm).Kdyš to vše poskládám tak je krátká mrkev.Otázka,to jsi musel posunout opěrné ložisko,jak?To jsi vyrobil nějaký mezikus?Potom mám prosbu na ostatní členy,nemá někdo přílačný talíř spoky DH112 ?koupil bych prosím.
Předem děkuji za každou radu,ta je vždy nad zlato.

Míša Bourák

#193 Nový příspěvek od Míša Bourák »

zambro píše:Zdravím Tě kolego, máš můj obdiv je vidět že jsi koumák.Taky se o něco podobného pokouším a potřeboval bych několik rad. CHci spojit motor zetor s převodovkou v3s.O kolik mm jsi ubral setrvačník?Z Tvých obrázků je vidět příuba mezi motorem a převodovkou(odhaduji tl. 15mm),tím pádem si musel vyříznout tu mezipřírubu V3s dole aby se vešla vana motoru? Potom je tam ještě vložená druhá slabší příruba(tl12mm).Kdyš to vše poskládám tak je krátká mrkev.Otázka,to jsi musel posunout opěrné ložisko,jak?To jsi vyrobil nějaký mezikus?Potom mám prosbu na ostatní členy,nemá někdo přílačný talíř spoky DH112 ?koupil bych prosím.
Předem děkuji za každou radu,ta je vždy nad zlato.
Zdarec,díky za uznání.
S tím setrvačníkem to byla akce ''pokus omyl'',prostě jsem ubíral a zkoušel.Těď už si to přesně nevybavím ale mám dojem že výška je 85mm.Ale pozor,mám ještě asi o 5mm ubranou dosedací plochu lamely v setrvačníku.
Co se týče příruby,tak ta první je 15mm a druhá 12mm.Ta slabší tam je jenom kvůly vypínaní spojky.aby při vypnutí,šrouby neškrkaly o zvon převodovky.
Dále ložisko co je v klice je vyměněné za větší,vnitřní průměr by měl být 25mm,což mě umožnilo si vytočit redukci na tisicihran a udělat si jej dlouhý jak potřebuju.
Všechny fotky jsou o dvě až tři stránky zpět,tak na to mrkni.
Mimochodem traktor už sám vyjel s dílny a provedl jsem nějaké to testování,zatím jen po dvoře.

zambro

#194 Nový příspěvek od zambro »

Přeji hezký den.
Díky moc za vyčerpávající odpověď,to znamená že ten mezikus si musel dole vyříznout pro vanu, je to trochu vidět na jedné fotce.Já uvažuji že bych udělal jenom jednu přírubu sylnou (dole vybranou, přerušenou pro vanu) a nemusel bych vyřezávat ten origo mezikus( nechce se mi do něho zasahovat).
Co se týče toho opěrného ložiska, tak bych radši udělal mezikus pro ložisko, to nastavování spojkové hřídele se mi nezdá dobré.Kdyžtak mě oprav,je to jen moje teorie.
Ještě mám dotaz, spojková lamela se dá tím kratším koncem náboje do předu? Děkuji

Míša Bourák

#195 Nový příspěvek od Míša Bourák »

zambro píše:Přeji hezký den.
Díky moc za vyčerpávající odpověď,to znamená že ten mezikus si musel dole vyříznout pro vanu, je to trochu vidět na jedné fotce.Já uvažuji že bych udělal jenom jednu přírubu sylnou (dole vybranou, přerušenou pro vanu) a nemusel bych vyřezávat ten origo mezikus( nechce se mi do něho zasahovat).
Co se týče toho opěrného ložiska, tak bych radši udělal mezikus pro ložisko, to nastavování spojkové hřídele se mi nezdá dobré.Kdyžtak mě oprav,je to jen moje teorie.
Ještě mám dotaz, spojková lamela se dá tím kratším koncem náboje do předu? Děkuji
Zdarec,
ano mezikus má dole u vany výřez.Myslel jsem,že 15mm příruba bude stačit ale zaskočily mě ty šrouby v přítlačáku.
Co se týče ložiska,tak mi přišlo jednoduší nastavit hřídel než vysouvat ložisko ven s setrvačníku;nebo alespoň takhle jsem tě pochopil.Hřídel mám nastavenou před tisicihranem;tam kde je to namáhané minimálně.

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“