Lord Krasoň Evo II.
-
Re: Lord Krasoň Evo II.
Navijakem ne, asi by bylo lepsi, kdyby jsi ji byl schopen ji pritlacit do zeme. Kdo vi, jak to bude se snehem a takhle by jsi s tim mohl hrnout i jiny material
- bastardtraktor
Naviják máš, tak to klidně udělej na naviják
radlice na sníh se stejně jen zvedá a nesmí se tlačit dolu
radlice na sníh se stejně jen zvedá a nesmí se tlačit dolu
ooooooooooooo
-
To jo, ale ........... kde je ten snih? Vzdyt priroda uz je uplne v perdeli. Napred padne teplota k -20°C a za dva dny je +5. Ja nez si vzpomel, kde mam koste, tak to roztahlo No a co potom s radlici.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
To máš pravdu, ale když už hydraulika, tak to chce plnohodnotný tříbodový závěs nebo celý přední nakladač,Jiřin píše:To jo, ale ........... kde je ten snih? Vzdyt priroda uz je uplne v perdeli. Napred padne teplota k -20°C a za dva dny je +5. Ja nez si vzpomel, kde mam koste, tak to roztahlo No a co potom s radlici.
pro hrnutí sněhu to chce navíc ještě plovoucí polohu.
Uvidím, na ten sníh to bude stéjně na prd, protože když vyjedu, tak už vidím ty pohledy sousedů a řeči stylu " ničíš cestu ".
Ale uhlazovat to gumovým břitem, jako to dělají doposud fakt nemá smysl.
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Dneska dokončena zjednodušená verze radličky, bere to opravdu dočista místo těch gumových hladítek, kterýma tady stahujou
Jen to někdy uhodí celý předek bokem
- Skoda130Rs
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné akorát jak o něco chytneš tak to neni moc příjemné co?
- bastardtraktor
Mikro - prohlídni si v traktorech od sousedú jak má udělanou tu šikmou čelní radlici ten 4x4 traktor SAAB z Finska.
Ne že by to měl nejak kdovíjak krásně,ale má tam udělaný ten systém, kdy je radlice sklopná či spíš otočná a držená pružinama, takže klidně můžeš kolmo napálit na nějaký obrubník neviditelný ve sněhu a nic se nestane.
Ne že by to měl nejak kdovíjak krásně,ale má tam udělaný ten systém, kdy je radlice sklopná či spíš otočná a držená pružinama, takže klidně můžeš kolmo napálit na nějaký obrubník neviditelný ve sněhu a nic se nestane.
ooooooooooooo
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Tahle radlice je vrchol jednoduchosti a ty pružiny bych tam tak či tak nedal.bastardtraktor píše:Mikro - prohlídni si v traktorech od sousedú jak má udělanou tu šikmou čelní radlici ten 4x4 traktor SAAB z Finska.
Buď odhrnu nebo to celé urazím
Stéjně to chce hydrauliku, tříbodový závěs a natáčení, ale to až na jiném traktoru, tohle na to domácí žvýkání a zbytek zimy stačí
- bastardtraktor
Ale jo - máš to pěknýMikro píše:Tahle radlice je vrchol jednoduchosti a ty pružiny bych tam tak či tak nedal.bastardtraktor píše:Mikro - prohlídni si v traktorech od sousedú jak má udělanou tu šikmou čelní radlici ten 4x4 traktor SAAB z Finska.
Buď odhrnu nebo to celé urazím
Stéjně to chce hydrauliku, tříbodový závěs a natáčení, ale to až na jiném traktoru, tohle na to domácí žvýkání a zbytek zimy stačí
musíš tím hrnout jen tam, kde to znáš co je tam za povrch. Timhle aspoň sundáš i ten ujetej sníh a třeba i vrstvičku ledu.
Ono je kničemu, když se neuklízí sníh načisto a jak píšeš, když se jen uhladí gmou a pak to zmrzne, zak se po tom jezdí hůř, než po čerstvym sněhu.
Asi nejlepší je čerstvě napadaný sníh načisto zametat koštětem po malých vrstvách dřív, než se ujezdí. Samozřejmě v rozměru dvorka a ne nějaký silnice azávěje.
No a já na to letos zatim kašlu a neuklízim to vůbec
ooooooooooooo
- olin
Taky mám v plánu se zítra pustit do radlice. Chci ji udělat z pičaplechu, dvakrát lomenou a chytit ji rovnou k přední nápravě, aby líp kopírovala terén. Protože, jak všichni víte, nemám hydrauliku, tak chci zvedání udělat na páku přes lanko, nebo táhlo (to budu řešit, až bude radlice hotová).Mikro píše:Dneska dokončena zjednodušená verze radličky, bere to opravdu dočista místo těch gumových hladítek, kterýma tady stahujou
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
- Mikro
- Kontaktovat uživatele:
Pičaplechu je na to škoda, navíc než to nařežeš na pásky abys to mohl zalomit a následně svařít, tak se stím udrbeš.olin píše:Taky mám v plánu se zítra pustit do radlice. Chci ji udělat z pičaplechu, dvakrát lomenou a chytit ji rovnou k přední nápravě, aby líp kopírovala terén. Protože, jak všichni víte, nemám hydrauliku, tak chci zvedání udělat na páku přes lanko, nebo táhlo (to budu řešit, až bude radlice hotová).Mikro píše:Dneska dokončena zjednodušená verze radličky, bere to opravdu dočista místo těch gumových hladítek, kterýma tady stahujou
Sežeň raději nějakou starou bandasku od LPG řízní jí a máš to, ve stěně maj snad 4 nebo 5 mm.
A dnešní perla .... psaní po ICQ s mojí milou
Co si dneska dělala ?
Celý den jsem házela sníh a bolí mě ztoho celé záda. Co si dělal ty ?
Byl jsem půl dne v garáží a potom jsem si odhrnul sníh.
Mikro bude nějaké videjko?
Pekné A nezdvíha sa ti ta radlička ked hrne pred sebou vela snehu
- mareko
Co si dneska dělala ?
Já dnes na ICQ a moje hrnula sníh
Já dnes na ICQ a moje hrnula sníh
diesel to je koncert